Dileme etice exemple

Ce este dilema etica?

Scopul acestei scurte introduceri este de a aduce în discuţie cerinţele Institutului American a Contabililor Publici Autorizaţi şi a Institutului Auditorilor Interni în ceea ce priveşte Codul de Conduită Profesională şi Codul de Etică. În plus, se vor descrie cerinţele adiţionale pentru auditorii companiilor publice.

Aceste prevederi sunt o încercare de a oferi auditorilor un set minim de standarde pentru luarea unei decizii etice. Totodată, acestea nu pot cuprinde toate situaţiile posibile. În acest caz, auditorii sunt deseori nevoiţi să apeleze la judecata profesională proprie în luarea deciziilor.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 11kb
Downloads: 20
Materia: Economie

Salariul si impozitarea

Salariul de baza minim brut pe tara este suma minima pe care trebuie sa o garanteze ca salariu brut lunar o persoana fizica sau juridica ce angajeaza personal salariat cu contract de munca. In cazul salariatului angajat cu o fractiune de norma, se garanteaza in plata un salariu egal cu nivelul salariului de baza minim brut pe tara, corespunzator fractiunii de norma.

Alte referate despre: salariul si impozitarea, impozitarea salariilor, impozitarea veniturilor din salarii

Salariul minim

Aşadar, dacă un cartel reuşeşte să scadă la 1 dolar pe oră salariul lucrătorilor cu o productivitate marginală de 5 dolari, fiecare patron va dori să angajeze mult mai mulţi lucrători. Acest fenomen este cunoscut sub numele de „legea cererii cu pantă descendentă” (cu cât preţul este mai mic, cu atât mai mulţi vor să cumpere). Lucrătorul a cărui productivitate era, în ochii patronului, sub 5 dolari, şi deci nu merita să-l angajeze cu 5 dolari pe oră va fi foarte căutat la 1 dolar pe oră.

Alte referate despre: salariul minim, salariul minim pe economie, salariul minim in tara si in lume

Salariul echitabil

Salariul echitabil - Pentru a da un raspuns la aceasta intrebare trebuie sa ne adresam nu stiintei moralei sau a dreptului si nu notiunilor sentimentale de umanitate,echitate sau caritate.Cea ce este echitabil din punct de vedere al moralei sau chiar al dreptului poate fi cu totul inechitabil pe plan social.

Alte referate despre: contabilitatea salariilor, impozitul pe salarii, salarii

Etica profesionistilor contabili din Romania

Etica profesionistilor contabili din Romania
- Nivelul institutional: ghidul etic la acest nivel face referire la etica specifica unei organizatii. In multe lucrari de specialitate, aceste aspecte etice se refera la responsabilitatile sociale. Ghidurile etice pot fi vechi, cum este cazul celor redactate de catre fondatorii organizatiilor respective, sau pot fi de data relativ recenta, cum ar fi crezurile etice ale managementului in relatiile cu partenerii de afaceri. Acest nivel este direct influentat de stilul managerial adoptat, precum si de modul de raportare al managementului la normele morale.

Alte referate despre: etica profesionistului contabil, etica profesionistului contabil referat, referat etica profesionistilor contabili

Etica afacerilor

Intre cele doua modele de economie se poate plasa un al treilea, modelul keynesist, care propune combinatia celor doua, coexistenta lor: proprietate publica si privata, libera initiativa dar si reglementari ale pietei, planificare si concurenta. Este de asemenea de remarcat ca intre neo-liberali si keynesisti s-a consacrat o disputa care incepe de la Hayek si Keynes, superb conservata in Autobiografie intelectuala , se continua prin Milton Friedman caruia i se atribuie o contra-revolutie monetarista ca replica la revolutia keynesista, si o regasim si astazi in orice dezbatere despre etica afacerilor.

Alte referate despre: etica afacerilor, etica afacerilor referat, etica afacerilor internationale

Comportamentul etic in afaceri

f) Loialitatea clientilor
Calitatea, costul, disponibilitatea si alti factori nu sunt suficienti pentru a mentine loialitatea clientilor. Acestia analizeaza, de asemenea, reputatia companiei.
g) Performanta angajatilor
Oamenii dau cel mai mare randament intr-un mediu deschis, creativ si etic. Companiile care au o proasta reputatie se confrunta cu dificultati in atragerea si retinerea talentelor de top.

Alte referate despre: comportament etic in afaceri referat, comportamentul etic in afaceri, model de comportament etic in afaceri

Etica

In domeniul idealurilor umane fericirea beneficiaza de valorizarea
unui scop in sine si este conforma cu ratiunea intrucat corespunde
facultatii superioare a sufletului. Astfel, se stabileste o armonie
intre virtute si fericire, deoarece placerea si jocul (relaxarea) se
subordoneaza virtutii in realizarea fericirii.

Alte referate despre: etica, etica in afaceri, etica in afaceri referat

Codul etic al profesionistilor contabili

4.Confidentialitatea
Profesionistul contabil trebuie sa respecte confidentialitatea informatiilor dobandite in timpul indeplinirii serviciilor profesionale si nu trebuie sa utilizeze sau sa divulge aceste informatii fara autorizare clara si expresa sau numai daca exista un drept legal sau profesional sau datoria de a face acest lucru.

Alte referate despre: codul etic al profesionistului contabil, codul etic al profesionistilor contabili, codul etic al profesionistilor contabili referat

Etica

Căci raţiunea pură, în sine practică, este aici nemijlocit legislatoare. Voinţa e gândită ca independentă de condiţii empirice, deci determinată, ca voinţă pură, prin simpla formă a legii, iar acest temei de determinare e socotit ca supremă condiţie a tuturor maximelor.

Alte referate despre: etica medicala, etica profesionala, etica si deontologie

Etica in administratia publica

Waldo a considerat administratia publica ca pe un proces politic innascut inca de cand a scris “Statul Administrativ”. In conceptia lui Dwight Waldo etica in administratia publica este o problema complexa si complicata. Acest subiect este greu de explicat si inteles avand in vedere ca in secolul nostru codurile etice s-au schimbat iar sentimentul ca moralitatea este “relativa” a crescut. Data fiind cresterea in diversitate a organizatiilor, se face simtita nevoia de noi repere etice. Cu toate acestea nu se depune nici un efort in directia crearii unui nou cod etic adaptat noilor nevoi.

Alte referate despre: etica in administratia publica, etica in administratie publica, etica in administratia publica referat

Omul etic

Substanta este conceputa prin sine insasi, neavand nevoie de altcineva sau de altceva care sa o conceapa sau sa o formeze. (ibidem, Def. III) Anterioritatea substantei are ca si concluzie logica faptul ca oricat de intinsa ar fie ea in existenta ei atemporala si aspatiala (in sensul unei omniprezente care vine din insasi definitia infinitului, pe care o vom da in cele ce urmeaza) ea isi este siesi suficienta si de sine cuprinzatoare. Nimic nu mai incape in ea inafara ei insesi.

Alte referate despre: omul etic, omul etic filosofie, etica omului

Etica si deontologie in profesia de relationist

Morala se referea la ceea ce este bine sau rau.Daca fidelitatea este o valoare positiva in morala crestina,ea nu mai are semnificatie in morala islamica,unde este permis sa ai mai mult de o sotie.Un grup poate valoriza violenta,care moralmente este condamnabila.

Etica este un demers care studiaza si analizeaza condita umana.Care sunt principiale ce trebbie respectate pentru a avea o condita ireprosabila?A fura este un gest ilegal si imoral,nu este bine.A imprumuta bani de la un prieten este o conduita total acceptabila pentru marea masa a muritorilor,dar ea este foarte delicata pentru o personalitate politica,aceasta fiind poate obligata a afec cateva mici servicii in schimb..Etica trateaza destre ce este acceptabil in condita.Un cod etic poate enunta,spre exemplu,can imeni nu trebbie sa intre intr-un conflict de interesse.

Deontologia le impune cetatenilor indatoriri.Un cod deontologic propune reguli stricte de urmat.In cazul precedent,codul deontologic pooate genera o ...

Alte referate despre: etica si deontologie in profesia de relationist, etica si deontologie in profesia de asistent medical, etica si deontologie in profesia de jandarm

Definitii si preocupari ale eticii

A vorbi despre etica in domeniul politicii, economie, la nivel de organizatie, este astazi la moda, chiar reprezinta o noutate. Cu toate acestea se manifesta o lipsa evidenta a eticii in aceste domenii. Cu toate ca economia este cea mai predispusa la incalcari ale eticii,mai putem spera in existenta unor sanse reale de insanatosire morala a vietii economice, bazandu-ne pe exemplele unor mari companii,multe la numar care promoveaza prin actiunile lor principiile eticii, de exemplu: Johnson& Johnson, LL Bean Inc., NCR Corporation.

Alte referate despre: etica etimologie definitii concepte, etica etimologie definiti si concepte, etica si morala-definitii
Referate afisate : 15
Medie note: 8.30 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK