Dinamica populatiei

Combaterea migratiei ilegale

Referat despre Combaterea migratiei ilegale
O caracteristicã importantã a populaþiei este deplasarea dintr-un loc în altul. Dreptul de a se deplasa a fost recunoscut la nivel mondial de peste o jumãtate de secol, prin adoptarea Declaratiei Universale a Drepturilor Omului. Declaratia stipuleazã în Articolul 13: „Oricine are dreptul sã se deplaseze liber si sã-si stabileascã resedina pe teritoriul oricãrui stat” si „Oricine are dreptul sã pãrãseascã o tarã, inclusiv cea de origine, si sã se întoarcã în tara sa”.

In zilele noastre preocuparea demografica reapare datorita riscurilor pe care le naste in producerea unor crize, la nivel local, zonal, continental sau planetar ce ar putea influenta in mod negativ ordinea sociala, sau in declansarea unor tulburari a echilibrelor etnice sau religioase. Deşi în ultimul deceniu în unele zone ale lumii, precum Europa, migraţia a înregistrat fluxuri sporite, problema migraţiei internaţionale este pentru ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 38kb
Downloads: 8
Materia: Stiinte Politice

Teoria imigrationista

În contextul în care românii din Transilvania desfăşoară acţiuni în vederea emancipării naţionale apar unele teorii menite să servească intereselor politice stăpânilor alogeni.
Astfel, Szamoskozy Istvan susţine într-o lucrare din anul 1593 că românii sunt urmaşii coloniştilor romani. După domnia lui Mihai Viteazul afirmă însăcă românii nu sunt urmaşii coloniştilor aduşi de Traian în Dacia, întrucat romanii sunt mutaţi la sud de Dunăre. Acest istoric este primul care contestă în scris autohtonia şi continuitatea românilor în Dacia. Este combătut de cărturarii saşi L. Toppeltinus şi J. Troster.

Alte referate despre: teoria imigrationista, teoria imigrationista a lui roesler, teoriile imigrationiste

Migratii

În acest timp, spre America se îndreapta fluvii de oameni. Mai întâi spanioli si portughezi (în America Centrala si de Sud), apoi francezi, olandezi, englezi, scoţieni, irlandezi - îndeosebi în America de Nord.
Numai în cea de-a doua jumatate a secolului al XVIII-lea, din Europa au emigrat peste ocean circa un milion de oameni; aproape 2/3 din acestia sînt originari din Marea Britanie. Sunt cunoscute de asemenea transmutarile forţate ale unui imens numar de negri - sclavi adusi din Africa in America si a1te colţuri ale lumii.

Alte referate despre: migratii in lumea contemporana, pasari migratoare, migratiile in lumea contemporana

Migratia populatiei - Norvegia

În anii `60 au sosit imigranţi, în număr tot mai mare, din Europa de Sud, Asia, Africa şi America de Sud, iar majoritatea s-au stabilit în jurul oraşului Oslo. În 1975, Norvegia a pus în aplicare o lege de stopare a imigraţiei, care este în vigoare şi astăzi. Interdicţia nu se aplică anumitor grupuri de refugiaţi şi de persoane care cer azil în Norvegia. Există cote anuale de imigrare legală pentru aceste grupuri, care provin în primul rând din fosta Iugoslavie, din Pakistan, Vietnam, Iran şi Turcia. De asemenea, se permite, în anumite limite, imigrarea legală în scopul reunificării familiilor.

Alte referate despre: migratia populatiei, migratia populatiei din moldova, uniunea europeana in context global demografie si migratia populatiei

Migrarea continentelor

Are loc închiderea Oceanului Iapetus ce are ca rezultat unirea continentelor Laurenţia şi Baltica. Această coliziune continentală este precedată de obducerea arcurilor insulare marginale care are ca rezultat formarea Munţilor Caledonici din Scandinavia, nordul Marii Britanii şi nordul Munţilor Appalachi. De asemenea tot acum are loc separarea Chinei de Gondwana.
Oceanul Panthalassa ocupa aproape în întregime emisfera nordică. În jurul acestui ocean exista o zonă de subducţie, asemănătoare cu “cercul de foc” ce inconjoară Oceanul Pacific.

Alte referate despre: continentul europa, continentul america, continentul africa

Particularitatile baladei populare Toma Alimos

Este schiţat un portret fizic şi moral al eroului, unicizat prin raportarea la semenii săi: “nalt la stat / mare la sfat / şi viteaz cum n-a mai stat.” El mănâncă “frumuşel / şi bea vin din burduşel”, dar este trist, deoarece este izolat de oameni, nu are cu cine închina vinul din burduşel. Ideea singurătăţii este reliefată prin monologul haiducului. Versurile pun în lumină firea deschisă, generoasă şi sociabilă a eroului.

Alte referate despre: prezentarea generala a baladei populare toma alimos, momentele subiectului baladei populare toma alimos, trasaturile baladei populare toma alimos

Geografia populatiei si asezarilor umane

Soldul natural se calculeaza:Sn=N–M;Sn= soldul natural;N= natalitatea;
M= mortalitatea.Soldul migrator sau migratia neta se calculeaza: Sm= I – E
Sm= soldul migrator;I= imigratia;E= emigratia.

Alte referate despre: geografia populatiei si asezarilor umane, geografia populatiei si asezarile umane, geografia populatiei si asezarilor umane referat

Saracia populatiei de etnie rroma

Saracia populatiei de etnie rroma
Sărăcia, ca şi bogăţia, metaforic putem spune că se ‘’învaţă’’ ; depinde de educaţia care ţi se dă, de nivelul de socializare a grupului din care faci parte, de condiţiile de trai care ţi le oferă grupul, în procesul propriu de educaţie şi dezvoltare, în acest caz chiar dacă potenţialităţile tale biologice nu sunt foarte înalte, această diferenţă se poate compensa cu o bună educaţie şi cu ajutor din partea familiei, familia fiind primul factor extern care poate interveni şi care poate oferi modele de viaţă, privind din cealaltă latură şi creionând un tablou virtual putem afirma că, chiar dacă potenţialul este ridicat iar procesul de educabilitate este precar se poate ajunge în cazuri extreme până la genii ratate deoarece nu se găseşte acel mediu propice în care individului să i se valorifice potenţialul propriu astfel acel potenţial să rămână latent şi să nu se mai manifeste iar individul să ...

Alte referate despre: saracia populatiei de etnie rroma, saracia populatiei de etnie rroma referat, bibliografie referat saracia populatiei de etnie rroma

Investigarea dinamicii mandibulare cu ajutorul sirognatografului

Pentru a evalua mişcările craniene, magnetul a fost fixat pe suprafaţa labială a dinţilor incisiv maxilari. Vor fi înregistrate primele 10 secunde din fiecare secvenţă masticatorie.

Alte referate despre: examenul dinamicii mandibulare, dinamica populatiei, dinamul

Ocrotirea sanatatii - gestionarea resurselor biologice umane ale populatiei

Ocrotirea sanatatii - gestionarea resurselor biologice umane ale populatiei
Decalajul tehnologic si decalajul de cunoastere (cunoastere numita in domeniile ingineresti “know-how”, dar avand un echivalent nenumit - si la fel de puternic - in medicina, stiinte sociale, cercetare etc.), decalaje intre “puternici” si “ceilalti”, nu fac decat sa creasca in domeniul medicinei si ingrijirii sanatatii. Aceste decalaje se reflecta de la cunoaterea managementului unui spital si de la cunoaterea utilizarii eficiente a sistemelor informatice, pana la cunoasterea medicala propriu-zisa.

Alte referate despre: gestionare resurse umane din sanatate, gestionarea resurselor umane, gestionarea resurselor materiale s-au umane

Programare dinamica

Totodatã programarea dinamicã evitã rezolvarea de mai multor ori a aceleiasi subprobleme(rezolvându-se doar problemele independente ),prin memorarea rezultatelor partiale.

Nu există un criteriu pe baza căruia să identificăm cu siguranţă o problemă pentru rezolvarea căreia trebuie să utilizăm metoda programării dinamice, dar putem formula două proprietăţi care sugerează o soluţie prin programare dinamică.

Alte referate despre: programare dinamica, programarea dinamica, programarea dinamica referat

Legea a doua a dinamicii

Daca forta ce actioneaza asupra corpului este constanta , si acceleratia determinata de forta va fi constanta, iar corpul se va misca uniform variat. Problema se poate pune si inves si anume, daca un corp in miscareareare o acceleratie, asupra acelui corp actioneaza o forta .

Alte referate despre: legea a doua a dinamicii, legea a 2 a dinamicii, legea a-2- a dinamicii

Al treilea principiu al dinamicii

Principiul actiunii si reactiunii a fost formulat de Newton in 1687. El l-a ilustrat printr-un exenplu : « daca impingi o piatra cu un deget, degetul la randul sau va fi impins de catre piatra « .

Alte referate despre: al treilea principiu al dinamicii, al treilea principiu al dinamici, principiu functionare dinam

Protectia populatiei civile si a persoanelor civile

Reglementarile internationale privind protectia populatiei civile în întregul sau si a persoanelor civile, ca indivizi, sunt de data mai recenta decât cele privind celelalte categorii de victime ale razboiului.

Alte referate despre: protectia populatiei civile si a persoanelor civile, protectia persoanelor civile, protectia populatiei civile pe timp de razboi referat

Cresterea populatiei

Problema creşterii demografice rapide a făcut ca peste 80 de ţări, susţinute de agenţii private şi internaţionale, să ia măsuri stringente de control a natalităţii. Japonia, de exemplu a iniţiat în 1948 un program de control al natalităţii prin legalizarea contracepţiei şi avorturilor. În zece ani rata natalităţii aproape s-a înjumătăţit. China, cu peste o cincime din populaţia totalaă a globului, însă doar 2% din suprafaţa arabilă a lumii, a iniţiat politica de control demografic în 1950. Acum încurajează cuplurile să se căsătorescă mai târziu şi să aibă un singur copil. Această politică a avut succes, mai ales în oraşe, şi rata de creştere demografică din China a scăzut de la 2,2% pa an în perioada 1965-80 la doar 1,4% în anii 1980-90. Această politică are mai puţin succes în zonele rurale, unde este dificil de aplicat şi unde ţăranii doresc să aibă urmaşi care să-i ajute la bătrâneţe.
India, unde populaţia ...

Alte referate despre: cresterea populatiei, cresterea populatiei globului, cresterea populatiei pe glob
Referate afisate : 15
Medie note: 8.26 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles