Dinastia hohenzollern

Dinastia Hohenzollern

Popoarele Europei s-au putut mandri adesea cu conducatori dintre cei mai de seama apartinand unor dinastii a caror renume s-a pastrat viu in amintirea urmasilor ca fiind mari infaptuitori de stat.Printre acestea se numara : Tudorii, Plantagenetii, Stuartii ,Hanovra in Anglia , Romanovii in Rusia, Hohenzollernii in Romania .
Intre acestea cazul Romaniei este cu totul aparte intrucat Hohenzollernii nu aveau sange romanesc ci au fost alesi sa conduca destinele tarii datorita conjunctirii anului 1866.
In 1865 Alexandru Ioan Cuza , principele Moldovei si Munteniei, a fost inlaturat de la tron printr-un complot pus la cale de partidele vremii, adica mai bine spus prin tradarea adjutantilor sai.Puterile europene au recunoscut Unirea Principatelor ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 20kb
Downloads: 12
Materia: Istorie

Familia de Hohenzolern - Sigmaringen

Carol s-a nascut la Sigmaringen, in ziua de 7/20 aprilie 1939, fiind al doilea fiu al Principelui Carol Anton de Hohenzollern-Sigmaringen si al sotiei sale, Josefina. Dupa terminarea cursurilor secundare, Carol a urmat la scoala de cadeti din Munster, iar apoi, in 1857, scoala de artilerie de geniu din Berlin. El s-a remarcat, pe cand avea gradul de locotenent, in razboiul austro-germano-danez, participand la asediul cetatii Fredericia.

In 1866, dupa ce Contele de Filip de Flandra refuzase tronul Principatelor Unite, Ion C. Bratianu a plecat in Germania pentru a-l aduce in tara pe Principele Carol. Dupa o calatorie incognito plina de peripetii, cu trenul pe ruta Duseldorf-Bonn-Freiburg-Zurich-Viena-Budapesta, pe data de 8 mai 1866, Carol a ajuns la Bazias, unde s-a imbarcat pe un vapor dunarean care l-a dus pana la granita cu Romania. El avea un pasaport fals, calatorind deghizat ca om de ...

Alte referate despre: familia de hohenzolern, referat despre carol 1 din familia hohenzollern de sigmaringen, referate istorie carol i de hohenzolern sigmaringen

Dinastia de Hohenzollern

Atunci cand a avut loc consultarea romanilor cu privire la viitorul celor doua Principate, Moldova si Muntenia, in cadrul asa numitelor "divane ad-hoc", s-a hotarat unirea Principatelor si aducerea la conducere a unui Principe dintr-o familie domnitoare straina. Dupa domnia de scurta durata a lui Alexandru Ioan Cuza, in anul 1866, Locotenenta Domneasca l-a adus la putere pe tanarul de numai 27 de ani, Carol de Hohenzollern-Sigmaringen.

Alte referate despre: dinastia de hohenzollern, instaurarea dinastiei de hohenzollern, dinastia de hohenzollern este

Familia de Hohenzollern

In 1869 Domnitorul Carol s-a casatorit cu Elisabeta de Wied, iar in 1871 se nastea Maria, prima principesa romana din Dinastia de Hohenzollern. Din pacate, Maria a murit de scarlatina la numai 3 ani.

Alte referate despre: familia de hohenzollern, familia regala hohenzollern, familia de hohenzollern prusia

Dinastia Tudorilor

În două rânduri, în anii 1487 şi 1491, Henric al VII-lea a fost ameninţat să-şi piardă coroana. Centrul comploturilor se afla în Burgundia, la curtea ducesei Margareta, sora fostului rege englez Eduard al IV-lea. Cele două încercări ale partidei de York de a veni cu o armată numeroasă din Irlanda şi de a impune la tron nişte impostori, mai întâi pe Lambert Simnel (1487), apoi pe Parkin Narbeek (1491), au eşuat, înfrângerea răsculaţilor dovedind forţa de care dispunea Henric al VII-lea.

Printre măsurile energice luate de rege pentru a pune capăt tulburărilor interne se numără noua organizare dată armatei. Suitele şi trupele seniorale au fost desfiinţate prin lege. S-a dezvoltat artileria, cu ajutorul căreia oştirile feudale, înarmate cu arcuri, platoşe, săbii şi spade, erau uşor scoase din luptă.

Pentru ca regalitatea să dispună de o oaste numeroasă, înzestrată cu un armament modern, costisitor, şi pentru a avea la dispoziţie ...

Alte referate despre: dinastia tudorilor, dinastia tudorilor referat, dinastia tudor

Cele trei dinastii regale din China

Cand Yu a murit, seniorii l-au parasit pe Yi, s-au dus ia K'i si i-au spus: "Printul nostru este K'i, fiul lui Yu, Suveranul". Astfel a fost stabilit principiul ereditatii dinastice.Lui Yu, regele civilizator, i-a urmat, deci, K'i, reAZgele razboinic. Dar istoria ii cunoaste o singura vicAZtorie, jirin care a intarit opera pasnica a tatalui sau.
inainte de a ajunge la Kie, ultimul din dinastia Hia, istoria mai vorbeste de regele K'ong-Kia, caruia Cerul i-a trimis o pereche de dragoni, din care regele a mancat-o pe femela.

Alte referate despre: dinastia regala engleza, dinastiile chineze, dinastii chineze

Formarea regatului franc in timpul dinastiei merovingiene

In acelasi timp el reuseste sa-si apropie si populatia galo-romana (de confesiune ortodoxa). Regatul constituit de Clovis e alcatuit dupa modelul traditiei germane, in sensul ca nu are granite fixe, acestea fiind flexibile in functie de cuceriri. Nu exista un oras capitala, permanent resedinta regala. Resedinta regala era acolo unde era regele, itineranta. Regele se duce in diferitele regiuni unde are conace, sa consume produse.

Alte referate despre: formarea regatului franc, formarea regatului francez, statul francilor in timpul dinastiei carolingienilor

Georgieni si iacobiti

In cei 20 de ani in care s-a aflat la putere (1721-1742) Walpole a dus o politica centrata in jurul a doua elemente fundamentale; taxe interne mici si pace cu celalte state. Din fericire si ministrii francezi doreau, din anumite motive, pacea si astfel cele doua tari au reusit sa actioneze impreuna pentru impiedicarea crizelor europene. Prosperitatea obtinuta prin aceasta politica a consolidat pozitia dinastiei de Hanovra iar iacobismul a devenit doar o amintire sentimentala, exceptie facand unele zone cum ar fi Highlands (Scotia de Nord).
Perioada de pace a luat sfarsit cand ambitiile comerciale si imperiale ale Marii Britanii au inceput sa se manifese mai agresiv, starnind rivalitatea puterilor europene. Fortat sa intre in razboi impotriva Spaniei (care ulterior s-a implicat intr-un conflict de amploare mai mare cu Franta), Walpole a condus fara convingere si in cele din urma a demisionat. A fost urmat la conducere de adeptii sai, Pelhams, iar sistemul politic pe care il crease a ramas ...

Alte referate despre: iacob negruzzi-fabula, iacob negruzzi, iacob negruzzi fabula apartenenta

Civilizatia chineza

Rivalitate si lupte
Regii Shang si Chou erau in esenta conducatori feudali, detinand un control extrem de limitat asupra aristrocratiei puternice. Totusi, existenta unei astfel de monarhii ilustra faptul ca exista deja o cultura comuna raspandita, iar in aceasta perioada cultura s-a raspandit, prin emigrare, spre Yangtze - marele bazin fluvial din sudul Anyang-ului -si dincolo de acesta. Cresterea populatiei a accelerat acest proces.

Alte referate despre: civilizatia chineza, cultura si civilizatia chineza, cultura si civilizatie chineza

Sfinxul de la Gizeh

Robert Bauval and Graham Hancock au dezvoltat o alta teorie care spune ca Sfinx-ul (luand in consideratie asezarea sa in functie de piramidele invecinate si scrierile vechi egiptene) este o parte (daca nu cel mai important element) a unei harti astronomice care are stransa legatura cu constelatia Orion. Ei au concluzionat ca cea mai buna potrivire a hartii ar fi cu pozitia pe care au avut-o stelele in anul 10.500 IC.
Nu exista nici o inscriptie sau scriere care sa indice clar data constructiei. Exista doar indicii care sustin ipoteza ca Sfinx-ul ar fi existat inaintea piramidelor.

Alte referate despre: sfinxul de la gizeh, sfinx de la gizeh, sfinxul de la gizeh orientare

Grigori Yefimovich Rasputin

Grigori Rasputin provine dintr-o familie de tarani, dintr-un mic orasel siberian, din districtul Tyumen. Cand urma sa implineasca varsta de 18 ani, petrece trei luni la manastirea Verkhoturye. Aici, intra in Skopsty, o secta tradatoare din Biserica Ortodoxa Rusa care sustinea ca singura cale de a ajunge la Dumnezeu este prin savarsirea de pacate. O data ce pacatul era comis si marturisit, pocaitul putea sa fie iertat. In 1889 se casatoreste cu Proskovia Fyodorovna, cu care are trei copii. In 1901, isi paraseste casa din Pokrovskoye pentru a pleca in pelerinaj, in Grecia si Ierusalim. In 1903, soseste in Sankt Petersburg, unde se declara un sfant, care avea puteri tamaduitoare si profetice.
Rasputin era in pelerinaj prin Siberia, cand auzi despre boala tanarului Alexei, hemofilia, mostenita de la strabunica sa, Regina Victoria. Tarul si tarina erau disperati, incercasera peste ...

Alte referate despre: grigorii eminovici rasputin, grigore rasputin, despre grigori rasputin

India mongolilor

Creand o cultura splendida, opulenta, Moghulii au unit aproape tot subcontinentul indian sub conducerea lor. Chiar in declin, prestigiul lor i-a plasat in centrul opozitiei fata de noii stapani ai Indiei – englezii.

Alte referate despre: india referat, referat india, india

Istoria Chinei

Rascoala Taraneasca a “Turbanelor Galbene” grabeste disparitia dinastiei Han si dezmembrarea imp. in trei state – Wei, Shu si Wu- in care se impune ca religie oficiala budismul. Unitatea imp. este refacuta in vremea dinastiei Tang (618- 907) China cunoaste o deoseita inflorire culturala, epoca in care structuri institutionale si genuri literare chineze iradiaza in statele vecine.

Alte referate despre: istoria chinei, istoria chinei antice, istoria chinei referat

Sinaia - turism

[3]Pelisor este situat chiar lânga Palatul Peles. Acesta a fost
resedinta de vara a celui de-al doilea rege din dinastia Hohenzollern,
Ferdinand. Nu la fel de mare ca Palatul Peles, Pelisor ofera mai mult
comfort. Un ghid in engleza este de asemenea disponibil.
Dincolo de Pelisor se afla un alt palat construit mai târziu de
dictatorul Ceausescu. Este construit in stil spaniol si a fost ridicat
din dorinta dictatorului de a se plasa deasupra familiei regale. Nu
este posibil sa se efectueze o vizita in acest palat, dar este
interesant sa-l privesti si sa urci apoi pe o carare de munte ce
pleaca chiar de aici (a fost creata ca un drum particular pentru
Ceausescu).

Alte referate despre: sinaia turism, sinaia turism referat, sinaia turism engleza

Marea Britanie

-Big Ben ,London Bridge,Muzeul de Ceara,,MadameTaussaud``,unde pot fi admirate o multime de exponate din ceara,intruchipand personalitati cunoscute pe plan international etc.;
-evenimentul anual de la Ascot,in care au loc curse de cai,la acre participa insasi Regina,si unde doamnele din inalta societate isi etaleaza palariile extravagante;
-autobuzele rosii cu doua nivele(double-deckers) si cabinelede la inceputul secolului trecut,la cre cetatenii nu au dorit in ruptul capului sa renunte,considerandu-le simboluri traditionale;
-roata uriasa,LondonEye,din care se poate vedea intreg orasul;

Alte referate despre: marea britanie, marea britanie referat, referat marea britanie
Referate afisate : 15
Medie note: 8.51 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles