Diode prezentare power point 3493

Dioda

Dioda semiconductoare
Este formata din doua zone semiconductoare, una de tip p si una de tip n, iar la suprafata lor de contact definim jonctiunea p-n.In figura am desenat golurile cu rosu , electronii cu albastru, iar zona desenata cu verde este chiar jonctiunea.In continuare aplicam pe jonctiune un camp electric extern cu + pe catodul diodei si - pe anod. Dioda este polarizata invers, electronii care sunt purtatori majoritari in zona n (desenati cu albastru) sunt atrasi de borna +, golurile care sunt purtatori majoritari in zona p (desenate cu rosu) sunt atrase de borna -, regiunea de trecere desenata cu verde se mareste si prin ea nu vom avea circulatie de purtatori majoritari de la zona p la zona n si invers si deci nu circula curent electric prin jonctiune.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 437kb
Downloads: 0
Materia: Fizica

Laser-ul cu semiconductori

Imediat el se ocupa cu un alt electron alaturat, golul se deplaseaza o pozitie. Daca aplicam un camp electric in semiconductor, electronii liberi se vor misca in sens invers campului, dar si golurile vor forma un curent pozitiv de acelasi sens cu campul.

Alte referate despre: laser-ul cu semiconductori, laser-ul cu semiconductori gaas, laseri medicinali cu semiconductori

Electronica

Electronica este un domeniu tehnico-stiintific, care are ca obiecte de studiu:fenomenele fizice in dispozitivele semiconductoare si alte dispozitive electronice,elaborarea unor dispozitive de performanta sau cu destinatii speciale,caracteristicile electrice si parametrii acestor dispozitive, elaborarea circuitelor electronice cu diverse destinatii si aplicatii.

Alte referate despre: posta electronica, circuite electronice, configuratia electronica

Aplicatii LASER

In tehnicile bazate pe interfrometrie distantele de masurat sunt compatibile cu lungimea de unda a luminii emise de sursa de referinta. Aparatul cel mai utilizat este interferometrul Michelson.

Alte referate despre: aplicatii laser, aplicatiile laserului, aplicatiile laserilor

Releul regulator

Deoarece ambele capete ale infasurarii de excitatie se inchid la masa,
curentul prin ea cade brusc aproape de zero. Aceasta conduce la
micsorarea brusca a tensiunii alternatorului, valoarea curentului prin
infasurarea derivatie 16 scade simtitor, micsorandu-se campul magnetic
de atragere a paletei mobile spre miez. Arcul indeparteaza paleta
mobila de miez, contactele K2 se deschid si procesul descris se repeta
din nou cu o frecventa de 80-100 ori pe secunda.

Alte referate despre: releul regulator, releul regulator de tensiune, rele regulatoare de tensiune

Laser

Laserul cu conductori este, de fapt, un sandwich format din 3 straturi de semiconductori la care se adauga elementele sistemului de excitare. La acest tip de laser energia necesara excitarii sistemului de atomi din mediul activ cat si factorul declansator sunt date de curentul electric care se aplica, conform figurii. Datorita faptului ca acest sandwich corespunde modelului clasic de dioda, de aici incolo se va folosi si termenul de dioda.
Randamentul unei astfel de diode este in jurul a 30% dar amplificarea este destul de mare. Curentul necesar trebuie sa aiba o densitate de cateva mii de amperi pe centimetru dar avand in vedere ca o dioda laser are marimi foarte mici, curentul necesar este adesea sub 100mA. Pentru a obtine rezultate satisfacatoare, in practica se folosesc mai multe straturi decat se prezinta in figura. Cat priveste stratul activ, lungimea lui nu depaseste 1 mm, iar grosimea sa este, in functie de model, de la 200 pana la 10 nm. In general grosimea stratului activ ...

Alte referate despre: laserul, laser, lasere

Circuite integrate,tipuri si generatii

Circuitele integrate logice, care au fost folosite cu zecile de mii in primele calculatoare, dar si in alte aplicatii industriale, de automatizare si robotizare, au netezit calea spre realizarea circuitelor integrate liniare, care puneau probleme noi, generate de complexitatea structurii, de particularitatile procesului tehnologic, de varietatea metodelor si a aparaturii de testare.

Circuitele integrate au fost proiectate si perfectionate pe diferite domenii de utilizare: asa s-au nascut cele logice, cele analogice, ori lineare etc. In functie de caracteristicile functionale si de domeniul de aplicatii cele analogice au fost grupate pe familii: amplificatoare operationale (AO), circuite de uz industrial, circuite de audio, radio si TV, arii de diode si tranzistoare. Si totusi, ele nu pot fi clasificate foarte exact dupa niste criterii prestabilite deoarece, au domenii de aplicare foarte largi.

In tara noastra, incepand din anul 1974 au fost produse primele circuite integrate ...

Alte referate despre: circuite integrate tipuri si generatii, circuite integrate tipuri si generati, circuite integrate tipuri si generatii 2x puncte

Surse si echipamente simple de electroaliment

La aceste acumulatoare, electrozii pozitivi sunt din nichel iar cei
negativi din fier sau din cadmiu. Din aceasta cauza, elementele au
primit denumirea metalelor întrebuintate: nichel-fier (Ni-Fe) si
nichel-cadmiu (Ni-Cd). Datorita bunelor sale calitati a început sa fie
folosit si elementul argint-zinc (Ag-Zn).

Alte referate despre: surse si echipamente simple de electroalimentare, referat surse si echipamente de electro alimente, surse si echipamente

Transmitator

Tranzistorul NPN folosit ca amplificator. Curentul sursei este aplicat
pe baza tranzistorului (notat P). Schimbarile mici in acest curent
aplicat pe R1 duc la schimbari mari in curentul aplicat pe R2. Acest
circuit se poate utiliza la amplificarea sunetelor.

Alte referate despre: boli cu transmitere sexuala, sisteme de transmitere a miscarii, boli cu transmitere sexuala imagini

Guvernarea electronica

Cetatenii au nevoi complexe pentru care trebuie sa se adreseze mai multor agentii fiecare raspunzatoare de dimensiuni partiale ale unei probleme complexe. Digitalizarea serviciilor face tehnic posibila abordarea holistica a nevoilor cetateanului prin integrarea informatiilor relevante si gestionarea "inteligenta" a bazelor de date.

Alte referate despre: guvernarea electronica, guvernare electronica, guvernarea electronic

Marcarea Electronica

Versiunile mai sofisticate ale acestor marcaje culeg informatii de la senzori din jurul obiectului sau finite marcate. Un alt tip de dispozitiv are rol de emitator, de la care semnalul poate fi receptionat de receptoare radio care localizeaza marcajul.

Marcajele de supraveghere electronica a articolelor(SAE) sunt butoanele si benzile care sunt adesea atasate pe articolele de imbracaminte si alte articole vandute cu amanuntul pentru a impiedica furtul. Ele nu contin sursa de energie, deci nu emit semnal. Marcarea SAE cu frecventa radio utilizeaza doua antene cadru montate in interiorul unor tuburi inversate in forma de U de ambele parti alea unei intrari. Una dintre antene transmite un semnal continuu cu frecventa radio de la 3 la 8 MHz.

Alte referate despre: marcarea tuburilor electronice si a tiristoarelor, marcarea componentelor electronice, marci lexico-gramaticale

Dioda semiconductoare

2.a La curentul = 5 mA se încălzeşte (cu mâna sau prin apropierea unui ciocan de lipit încălzit) dioda BA 243 şi se constată, calitativ, modificarea tensiunii directe pe diodă.

Alte referate despre: dioda semiconductoare, diode semiconductoare, dioda semiconductoare referat

Licitatia electronica

-informatiile relevante privind procesul licitatiei electronice;
-conditiile in care ofertantii vor avea dreptul sa liciteze, cu referire in special la diferentele minime care, daca este cazul vor fi solicitate pentru licitarea noilor oferte;
-informatiile relevante referitoare la echipamentul electronic folosit, conditiile tehnice si modalitatile concrete de de realizare a conectarii.

Alte referate despre: licitatia electronica, licitatii electronice, licitatie electronica

Posta electronica

Înainte de a începe să lucrezi cu programul Internet Mail, trebuie să realizezi anumite operaţii de configurare, aşa cum se vede mai jos (vezi options->server): practic, trebuie să precizezi care este adresa ta de e-mail (cea pe care vei primi mesajele), precum şi numele de cont şi parola pentru conectarea la serverul tău e-mail; pe acestea le-ai primit de la furnizorul de servicii Internet (câmpurile ¬¬POP3 Account şi Password). Numele sau codul IP al serverelor prin care trimiţi, respectiv primeşti mesajele e-mail, sunt precizate la outgoing Mail (SMTP), respectiv incoming Mail (POP3). De obicei ele sunt două grupuri de numere identice sau două grupuri de numere identice (de exemplu, mail.cybernet.ro).

Alte referate despre: posta electronica referat, referat posta electronica, referat despre posta electronica

Diode

2 Rezistenţa dinamică (este rezistenţa internă a diodei în regiunea de străpungere) Rd = U/I
- cu cât rezistenţa dinamică este mai mică cu atât tensiunea diodei este mai mică.

Alte referate despre: diode, dioda, dioda redresoare

Circuite integrate, tipuri si generatii

Etapa automatizării presupune existenţa proceselor de producţie astfel concepute încât să permită implementarea mijloacelor de automatizare, capabile să intervină într-un sens dorit asupra proceselor asigurând condiţiile de evoluţie a acestora în deplină concordanţă cu cerinţele optime.Totul a fost motivat şi demonsrtat prin cresterea performanţelor tehnici, a fiabilităţii produselor şi în scăderea preţului de cost.

Alte referate despre: circuite integrate tipuri si generatii de c i, circuite integrate tipuri si generatii referat, circuite integrate tipuri despre tranzistoare automatizari

Aprindere electronica

Ruptorul cu platină prezintă anumite dezavantaje. Prin el circulând un curent de cca. 5A, in momentul când platinele sunt foarte apropiate, atât la închidere cât mai ales la deschiderea lor, apare un fenomen de tunelare, o scânteie care in timp duce la topirea suprafeţelor contactului si la sudarea lor. Din punct de vedere electric această tunelare duce la o închidere prematură a circuitului electric, la un curent mai mic, lucru ce împiedica obţinerea unui front abrupt, si deci a unei variaţii bruşte a tensiunii in secundar, fapt ce se reflectă in intensitate scăzută a scânteii.

Alte referate despre: aprindere electronica dacia 1310, aprindere electronica, aprindere electronica auto

Studiu de fezabilitate

C0= 8.000.000 buc x 100 mii lei/buc = 800.000.000 mii lei
C1= 13.000.000 buc x 80 mii lei/buc = 1.040.000.000 mii lei
C3= 15.000.000 buc x 60 mii lei/buc = 900.000.000 mii lei

Alte referate despre: studiu de fezabilitate, referat studiu de fezabilitate, proiect studiu de fezabilitate
Referate afisate : 18
Medie note: 8.26 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles