Diode redresoare

Diode semiconductoare

Datorită acestei proprietăţi ca la aplicarea unei tensiuni alternative ele funcţionează pe alternanţa pozitivă conducând un curent mare (de ordinul mA sau A).

Pe alternanţa negativă se vor bloca lăsând să treacă curenţi foarte mici de ordinul mA sau mA care pot fi neglijaţi.Acest proces de transformare a unui semnal alternativ într-un semnal continuu poarta numele de REDRESARE.

Aceste diode sunt folosite la construcţia redresoarelor care lucrează cu semnale mari şi frecvenţe mici (50Hz). Se pot realiza atât din germaniu cât şi din siliciu - cele cu siliciu au următoarele avantaje faţă de cele cu germaniu:

Nivel: Facultate
Dimensiune: 9kb
Downloads: 12539
Materia: Automatica

Dioda semiconductoare

3. Se trasează caracteristicile statice ale celor trei diode la scară semilogaritmică (ca în fig.1.2) şi se determină parametrii şi (care se vor trece într-un tabel).

Alte referate despre: dioda semiconductoare, diode semiconductoare, dioda semiconductoare referat

Materiale semiconductoare

Materialele electroizolante se utilizeaza la izolarea cailor de curent intre ele si fata de pamant(masa).De asemenea se mai folosesc la dielectric in condensatoare .

Comportarea unui dielectric cand este pus intr-un camp electric:fenomenul de conductie;fenomenul de polarizare.Fenomenul de conductie consta in aparitia unui mic curent de conductie,dovedind ca rezistenta este mare,darn u infinita.

Fenomenul de polarizare se produce diferit in functie de tipul dielectricului(polar,sau nepolar).Materialele polare au sarcini pozitive, si negative grupate in dipoli,iar materialele nepolare nu contin dipoli deoarece centrul sarcinilor negative coincide cu cel al sarcinilor pozitive.

Dielectricii polari respectivi nepolari,prin plasare intr-un camp electric,sufera o transformare prin deplasarea dipolilor respective deplasarea centrelor de actiune a sarcinilor pozitive si negative.Miscarea sarcinilor determina un curent de polarizare care incalzeste dielectricul ...

Alte referate despre: materiale semiconductoare, materiale semiconductoare referat, referat materiale semiconductoare

Masurarea unor parametri electrici ai materialelor semiconductoare

1.1 Determinarea tipului de conductie electrica in monocristale de Si si Ge
1.2 Masurarea rezistivitatii prin metoda celor patru sonde si determinarea pe baza asecteia a concentratiei de impuritati.

Alte referate despre: masurarea unor parametrii electrici ai materialelor semiconductoare, parametri electrici ai materialelor semiconductoare, proprietati electrice ale materialelor semiconductoare

Diode semiconductoare

Diode semiconductoare

Alte referate despre: diode semiconductoare referat, referat dioda semiconductoare, referat diode semiconductoare

Fotodiode si Fotoelemente

Aceasta încarcare conduce la aparitia unui câmp electric stationar
opus celui al jonctiunii, care se distribuie tot în zona stratului de
baraj si care micsoreaza bariera de potential la fel ca la aplicarea
unei tensiuni directe.

Alte referate despre: fotodiode si fotoelemente, termoelemente si fotoelemente, fotodiode

Diode

Funcţionarea diodei zener este caracteristică următoarelor mărimi:1 Tensiunea de stabilizare ( este tensiunea la care apare regimul de străpungere; poate avea valori între 4-200 V)

Alte referate despre: diode, dioda, dioda redresoare

Tranzistoare

a) Alcatuirea: - Dintr-un monocristal de germaniu sau siliciu in care se creeaza prin impurificare trei regiuni despartite prin doua suprafete. Regiunile de la extremitati au acelasi tip de conductibilitate (p/n) acestea se numesc Emitor si Colector . Regiune centrala are conductibilitate opusa fata de cele de la extremitati si se numeste Baza. Pe suprafetele fiecarui regiuni se depune cate un strat metalic de contact pe care se sudeaza firele de conexiune.

Alte referate despre: tranzistoare, tranzistoare referat, referat tranzistoare

Tranzistoare

Pentru a reduce pierderea de goluri în B datorită recombinărilor pe lângă o îngustare a lăţimii B aceasta se dopează şi cu un număr mic de impurităţi decât E şi C astfel în B va fi un număr mai mic de electroni din această cauză curentul de electroni majoritari care circulă numai prin joncţiunea E are o valoare mult mai mare decât curentul de E.

Alte referate despre: tranzistoare cu efect de camp, tranzistoare bipolare, diode si tranzistoare

Dioda

O dioda redresoare ideala ar trebui sa posede o caracteristica statica de forma celei din figura de mai sus, adica dispozitivul sa se comporte ca un scurtcircuit (rezistenta nula) in sens direct si ca un intrerupator deschis (rezistenta infinita) in sens invers.

Alte referate despre: tipuri de diode, diode referat, diode redresoare

Redresoare

Redresoarele sunt utilizate pentru alimentarea de la curent continuu a unor instalatii energetice, instalatii industriale, aparatura electronica de cele mai diverse tipuri.Schema unui redresor este:Acesti consumatori necesita alimentarea cu tensiuni continue de valoare variabila intre ordinul voltilor si sutelor sau mii de volti. Gama larga de tensiuni de alimentare face necesara conectarea redresorului la reteaua de alimentare de curent alternativ prin intermediul unui transformator, (Tr) numit si transformator de retea.

Alte referate despre: redresoare referat, redresoare, punte redresoare

Aplicatii LASER

Unde T este factorul de transmisie al atmosferei pe distanta x iar P este puterea la maxim a pulsului laser. Divergenta fasciculului trebuie sa fie cat mai mica dar in acelasi timp sa aiba o valoare suficienta pentru a tolera erorile inerente de vizare.
Marimea semnalului receptionat si marimea raportului semnal / zgomot depind esential de starea suprafetei tintei. Situatiile posibile se incadreaza intre doua posibilitati extreme: suprafata perfect difuzanta si suprafata acoperita de elemente reflectatoare.
Radiatia reflectata va fi recerptionata cu un telescop a carui suprafata utila de intrare trebuie sa fie suficient de mare pentru asigurarea unei sensibilitati ridicate.
Valorile limita ale distantei depind, in principal, de parametrii instalatiei si sunt functii lent variabile de puterea laser emisa.
Transmisia atmosferica joaca un rol important. Ea limiteaza serios raza de actiune, in special in cazul unei traiectorii orizontale cand absorbtia se produce pe toata distanta dintre ...

Alte referate despre: aplicatii laser, aplicatiile laserului, aplicatiile laserilor

Studiul diodei

Obiectul lucrării :
Trasarea caracteristicii statice si masurarea parametrilor
Montajul :
Dioda cu incalzire directa
Folosind montajul anterior se va ridica caracteristica Ia = f ( Uf ) si Ia = f ( U¬a ) ;

Alte referate despre: studiul diodei semiconductoare, studiul diodei zener, studiul diodei

Circuite electrice simple ppt

Circuitul de redresare, redresorul, este un circuit electronic, capabil sa transforme energia electrica de curent alternativ in energie electrica de curent continuu.Redresarea tensiunii alternative de retea
(cu frecventa f=50 Hz) este necesara:pentru alimentarea dispozitivelor electronice din aparate si instalatii;a altor consumatori de curent continuu,cum ar fi:unele motoare electrice,instalatii electrochimice,acumulatoare, etc.

Alte referate despre: circuite electrice simple ppt, circuite electrice simple, referat circuite electrice simple

Motorul electric cu curent continuu

Motorul electric cu curent continuu
Generatoarele de curent continuu
Dacă un rotor se învârte între doi poli magnetici staţionari, curentul din rotor circulă într-o direcţie pe parcursul unei jumătăţi de rotaţie şi în cealaltă pe parcursul celeilalte jumătăţi. Pentru a produce o trecere constantă, într-o singură direcţie a curentului dintr-un astfel de dispozitiv, este necesară furnizarea unui mijloc prin care curentul rezultat să aibă acelaşi sens pe parcursul întregii rotaţii. La maşinile mai vechi aceasta este realizată cu ajutorul unor plăcuţe colectoare, un inel de metal împărţit în două, montat pe axul rotorului. Cele două jumătăţi sunt izolate şi sunt bornele bobinei. Perii fixe de metal sau carbon sunt ţinute pe plăcuţele colectoare în timp ce ...

Alte referate despre: motorul electric de curent continuu, motor electric de curent continuu, motorul electric cu curent continuu

Transmitator

Tranzistorii au fostconceputi la Laboratoarele Bell Telephone de
fizicienii americani Walter Houser Brattain, John Bardeen si William
Bradford Shockley Pentru aceasta realizare cei trei au impartit in
1956 Premiul Nobel in fizica. Shockley este cunoscut ca initiatorul
cercetarilor asupra materialelor semiconductoare ce au dus la
descoperirea acestor tipuri de dispozitive. Colegii sai sunt creditati
pentru descoperirea diferitor tipuri de tranzistori.

Alte referate despre: boli cu transmitere sexuala, sisteme de transmitere a miscarii, boli cu transmitere sexuala imagini

Laser

Revenind la laserul cu semiconductori, avand stabilita o baza teoretica minimala putem trece la detalierea practica a principiilor enuntate anterior.

Alte referate despre: laserul, laser, lasere

Bazele tehnologice ale microelectronicii

In 1886 Vinclev a sintetizar pentru prima oara Ge (in Germania, de unde vine si numele).In scoarta pamantului Ge exista doar in valoare de 0.001% , pe cand Si este foarte raspandit in sol sub forma de bioxid de siliciu (SiO2) si el constituie 25% din greutatea pamantului.Daca facem un aliaj din elementele din grupa a-V-a cu elemente din grupa a-III-a obtinem un material de forma AIIIBV- care are proprietati semiconductoare binare.Banda interzisa (Eg) pt. aceste semiconductoare este: GaAs=1.45eV, GaP=2.2eV, InP=1.35eV, InAs=0.24eV, InSb=0.16eV, AlAs=3eV. Banda interzisa pt. Ge si Si:Eg Ge = 0.707eV;Eg Si = 1.1eV.
Lungimea de unda a ledurilor: Eg24.1=λ - lumina infrarosie.

Alte referate despre: bazele tehnologiei informatiei, referat bazele tehnologiei informatiei, bazele tehnologiei

Echipamentul electric al unui automobil

Bateria de acumulatoare,fiind sursa de energie solicitate de multe ori la conditii de lucru grele, indeosebi la pornirea motorului pe timp rece, impune operatii de intretinere specifice ,care sa-I mentina capacitatea si ceilalti parametri. Acestea sunt:mentinerea ei in stare de curatenie prin stergerea depunerilor de praf,apa,ulei,mai ales la cele cu puntile de legatura deschise, pentru evitarea scurtcircuitelor;

Alte referate despre: proiect echipamentele electrice de pornire automobilelor, echipamentul electric auxiliar al automobilului, echipamentul electric al automobilului
Referate afisate : 19
Medie note: 8.13 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles