Diode semiconductoare

Diode semiconductoare

Diode semiconductoare

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 25kb
Downloads: 9713
Materia: Fizica

Studiul diodei

Obiectul lucrării :
Trasarea caracteristicii statice si masurarea parametrilor
Montajul :
Dioda cu incalzire directa
Folosind montajul anterior se va ridica caracteristica Ia = f ( Uf ) si Ia = f ( U¬a ) ;

Alte referate despre: studiul diodei semiconductoare, studiul diodei zener, studiul diodei

Tranzistoare

Acest tranzistor are doua jonctiuni.
1) Jonctiunea Emitorului : intre baza si colector
2) Jonctiunea Colectorului: intre baza si emitor

Alte referate despre: tranzistoare, tranzistoare referat, referat tranzistoare

Dioda

Dioda semiconductoare
Este formata din doua zone semiconductoare, una de tip p si una de tip n, iar la suprafata lor de contact definim jonctiunea p-n.In figura am desenat golurile cu rosu , electronii cu albastru, iar zona desenata cu verde este chiar jonctiunea.In continuare aplicam pe jonctiune un camp electric extern cu + pe catodul diodei si - pe anod. Dioda este polarizata invers, electronii care sunt purtatori majoritari in zona n (desenati cu albastru) sunt atrasi de borna +, golurile care sunt purtatori majoritari in zona p (desenate cu rosu) sunt atrase de borna -, regiunea de trecere desenata cu verde se mareste si prin ea nu vom avea circulatie de purtatori majoritari de la zona p la zona n si invers si deci nu circula curent electric prin jonctiune.

Alte referate despre: dioda semiconductoare, diode, dioda

Materiale semiconductoare

Materialele electroizolante se utilizeaza la izolarea cailor de curent intre ele si fata de pamant(masa).De asemenea se mai folosesc la dielectric in condensatoare .

Comportarea unui dielectric cand este pus intr-un camp electric:fenomenul de conductie;fenomenul de polarizare.Fenomenul de conductie consta in aparitia unui mic curent de conductie,dovedind ca rezistenta este mare,darn u infinita.

Fenomenul de polarizare se produce diferit in functie de tipul dielectricului(polar,sau nepolar).Materialele polare au sarcini pozitive, si negative grupate in dipoli,iar materialele nepolare nu contin dipoli deoarece centrul sarcinilor negative coincide cu cel al sarcinilor pozitive.

Dielectricii polari respectivi nepolari,prin plasare intr-un camp electric,sufera o transformare prin deplasarea dipolilor respective deplasarea centrelor de actiune a sarcinilor pozitive si negative.Miscarea sarcinilor determina un curent de polarizare care incalzeste dielectricul ...

Alte referate despre: materiale semiconductoare, materiale semiconductoare referat, referat materiale semiconductoare

Masurarea unor parametri electrici ai materialelor semiconductoare

1.1 Determinarea tipului de conductie electrica in monocristale de Si si Ge
1.2 Masurarea rezistivitatii prin metoda celor patru sonde si determinarea pe baza asecteia a concentratiei de impuritati.

Alte referate despre: masurarea unor parametrii electrici ai materialelor semiconductoare, parametri electrici ai materialelor semiconductoare, proprietati electrice ale materialelor semiconductoare

Invertoare de tensiune cu modulatie in latime

O alta modalitate de comanda in tensiune a invertoarelor PWM este cea bazata pe metoda vectorului spaNial. Aceasta metoda consta in comanda elementelor semicon-ductoare de putere in funcNie de poziNia vectorului
spaNial al referinNei tensiunii statorice. Vectorii spaNiali ai tensiunii de la iesirea invertorului pot ocupa opt poziNii fixe.

Alte referate despre: invertoare de tensiune, invertoare de tensiune multi nivel, invertoare de tensiune multinivel

Amplificator cu 2 etaje - atestat

Dupa tipul cuplajului folosit intre etaje, se pot intalni:
- amplificatoare cu cuplaj RC;
- amplificatoare cu circuite acordate
- amplificatoare cu cuplaj prin transformator
- amplificatoare cu cuplaj rezistiv (numite si amplificatoare cu cuplaj galvanic sau de curent continuu).

Alte referate despre: amplificator cu 2 etaje, amplificator audio de 50w atestat, amplificator cu doua etaje

Surse si echipamente simple de electroaliment

Pilele cu cea mai larga utilizare în telecomunicatii sunt pilele
uscate de tipul zinc-magneziu.

Alte referate despre: surse si echipamente simple de electroalimentare, referat surse si echipamente de electro alimente, surse si echipamente

Laser

Diodele sunt larg raspandite. Faptul ca sunt ieftin de produs, usor de folosit si foarte ieftin de folosit duce la producerea lor in masa si includerea lor in cele mai multe aparate electronice ce au nevoie de laseri.
Lecturatoarele de cd, fie ele CD-ROM-uri sau CD-playere, sunt toate prevazute cu diode laser. Playerele DVD au, deasemenea, diode laser, doar ca acestea emit fascicule mult mai fine. CD-Writer-ele si CD-ReWriter-ele folosesc diode ce emit laseri apropiati de IR (800 nm) si puteri de cativa W. Aceleasi diode, dar de puteri ceva mai mici, sunt prezente si in imprimantele cu laser. Alte produse care folosesc laseri emisi de diode sunt cititoarele de coduri de bare (Bar-Code Readers), unele Scannere, Pointerele etc. Poate cel mai important folos, dupa CD/DVD-playere, este cel adus in comunicatiile prin fibra optica. In cadrul fiecarui emitator pe fibra optica se afla o dioda laser. Mai nou s-a inceput folosirea diodelor si in medicina si in holografie. Diodele nu sunt folosite ...

Alte referate despre: laserul, laser, lasere

Tiristoare

Trecerea tiristorului din starea blocata in starea de conductie se realizeaza cu ajutorul grilei (electrod de comanda).
- in stare blocata, tiristorul este dezamorsat si se comporta intre anod si catod ca un intrerupator deschis (rezistenta anod-catod foarte mare - pana la zeci de M, curent anodic neglijabil si tensiune anod-catod egala cu tensiunea de alimentare).

Alte referate despre: tiristoare, tiristoare referat, tiristoare de putere

Circuitele electrice

Oersted si-a dat seama ca curentul din sarma a generat un camp magnetic care a actionat asupra acului busolei. Acest experiment a insemnat descoperirea unuia dintre cele mai importante fenomene ale naturii: electromagnetismul.

Alte referate despre: circuite electrice, circuite electrice simple, circuitul electric

Diode

"Diode"
1.Curentul invers este mult mai mic.
2.Tensiunea de străpungere este mult mai mare
3.Temperatura maximă de lucru de 190 grade faţă de 90 grade la germaniu

Alte referate despre: dioda redresoare, diode semiconductoare, tipuri de diode

Diode semiconductoare

Funcţionarea diodei zener este caracteristică următoarelor mărimi:1 Tensiunea de stabilizare ( este tensiunea la care apare regimul de străpungere; poate avea valori între 4-200 V)

2 Rezistenţa dinamică (este rezistenţa internă a diodei în regiunea de străpungere) Rd = DU/DI
- cu cât rezistenţa dinamică este mai mică cu atât tensiunea diodei este mai mică.

3 Curentul invers maxim (este valoare maximă a curentului pe care o poate suporta dioda fără să se deterioreze)
4 Putere maximă disipată (este produsul dintre tensiunea de străpungere şi curentul invers maxim; are valori cuprinse între 0,2-50 W)
5 Coeficientul de temperatură a tensiunii de stabilizare care reprezintă variaţia tensiunii de stabilizare pentru o variaţie a temperaturii de 1grad C
Sz = DU/DT Uz
- acest coeficient este negativ pentru tensiunea la bornele diodei adică Uz mai mic de 6V şi pozitiv pentru tensiuni mai mari de 6V.

Alte referate despre: dioda semiconductoare referat, diode semiconductoare referat, referat dioda semiconductoare

Dioda semiconductoare

Scopul lucrării - Ridicarea caracteristicilor şi determinarea
principalilor parametrii ai diodelor semiconductoare; studiul comportării diodei semiconductoare în circuite elementare.
Caracteristica statică, curent-tensiune, teoretică a unei diode semiconductoare dedusă prin analiza fenomenelor fizice.

Alte referate despre: referat diode semiconductoare, diodele semiconductoare, dioda semiconductoare jonctiunea p-n

Tranzistoare

Joncţiunea C polarizată invers este străbatută atât de golurile provenite din E şi rămase nerecombinate în B cât şi de curenţii de câmp daţi de purtătorii minoritari generaţi pe cale termică.

Alte referate despre: tranzistoare cu efect de camp, tranzistoare bipolare, diode si tranzistoare

Studiu de fezabilitate

Studiu de fezabilitate - Indicatorii statistici
A.1. Indicatorii generali

Indicatorii cu character general contribuie la formarea unei imagini globale asupra conditiilor concrete de eficienta economica in care se va realize si functiona obiectivul de investitii.

Alte referate despre: studiu de fezabilitate, referat studiu de fezabilitate, proiect studiu de fezabilitate
Referate afisate : 17
Medie note: 8.22 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles