Discriminarea romilor referat

Discriminare, rasism, Adolf Hitler

Discriminarea, oricare situatie prin care un grup sau o singura persoana este tratata diferit de ceilalti, de obicei din cauza ca acestia fac parte dintr-un grup social sau categorie distincta. Aceste categori pot fi religia, sexul , varsta sau handicapurile. Discriminarea poate fi vazuta ca favorabila sau nefavorabila. Cu toate acestea, in limbajul modern, 'discriminarea' este considerata de obicei nefavorabila. Rasismul este una dintre cele mai dure forme de discriminare (in special in Statele Unite) este indreptata direct catre grupurile de rasa diferita. Constitutia Statelor Unite includea legalitatea sclaviei, aceasta fiind cea mai inalta forma de discriminare. Odata cu Proclamatia de Eliberare si cu alte proclamatii care au urmat Razboiului Civil American, a fost schimbat statutul legal ai Afro-Americanilor. Una dintre cele mai importante decizii luate este adoptarea unei legi neconstitutionale de a interzice discriminarea ...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 55kb
Downloads: 8037
Materia: Istorie

Trasaturile principale ale ideologiei rasiste

Conform definitiei nazistilor un popor sau o natiune este constituit din cateva rase componente.Spre exemplu, se sustinea ca poporul german este predominant nordici , dar ca in sangele sau se amestecase si sange dinaric, mediteranean, baltic sau al altor rase.Poporul norvegian detinea mai multe componente nordice si din acest motiv se plasa intr-o pozitie ierarhica superioara chiar si fata de germani.Despre englezi se sustinea ca detin practic aceleasi componente ca si germanii, numai ca in proportii diferite.In consecinta, atat poporaul norvegian cat si cel englez sunt inrudite cu poporul german.Daca , in decursul istoriilor lor,ei s-au abatut de la calea cea dreapta vina o poarta combinatiile interrasiale, care au dus la deteriorarea fondului genetic.In ceea ce priveste popoarele din Europa Rasariteana, in randul lor componentele nobile sunt reprezentate intr-o masura mult mai redusa iar din acest motiv popoarele respective sunt mai putin valoroase sau – mai pe intelesul tuturor- reprezinta ...

Alte referate despre: trasaturile principale ale democratiei, care sunt trasaturile principale ce ne evidentiaza personalitatea, trasaturile principale ale regimului democrat

Holocaustul in Europa

Antisemitism. Atitudine ostila, ura fata de evrei.La inceput, antisemitismul avea un sens larg, sugerand o atitudine potrivnica fata de toti semiti, termenul restranganduse doar la evrei. Antisemitismul a aparut in Babilon si Persia, a imbracat forme religioase si politice. Antisemitismul s-a manifestat sub diverse forme, de la cele de izolare, aversiune fata de evrei pana la masuri administrative si legislative dure promovate de unele guverne, atingand forma aberanta de organizare de pogromuri in timpul fascismului.

Alte referate despre: holocaustul in europa, referate holocaustul in europa si romania, holocaust in europa

Hitler si nazismul

Partidul Nazist
Hitler era de fapt austriac si nu german. Fiul unui perceptor, era inteligent, dar indisciplinat, nedescurcandu-se la scoala, esuand in toate ambitiile sale artistice, traind de pe o zi pe alta in cartierele sarace ale Vienei. Dupa ce s-a mutat in 1913 in capitala bavareze Munchen, s-a oferit voluntar in armata germana, cand a izbugnit Primul Razboi Mondial, pe care a servit-o cu devotament. Capitularea Germaniei a insemnat o lovitura teribila pentru el, dar s-a autoconvins repede ca armata germana nu a fost infranta, ci tradata – “injunghiata pe la spate” de evrei, socialisti, comunisti, precum si de alte grupuri “straine”.

Alte referate despre: hitler si nazismul, adolf hitler si nazismul, fascismul in germania hitler si nazismul - teorie si practica

Adolf Hitler

După ce a pierdut războiul, monarhia germană s-a prăbuşit prin abdicarea împeratului Wilhelm II din 9 noiembrie 1918, iar Germania s-a proclamat ca republică, numindu-se Republica Weimar. Pe 28 iunie 1919, guvernul german a semnat Tratatul de pace de la Versailles, în care Germania recunoaşte că este responsabilă de declanşarea a razboiului.
Extrase din Tratatul de la Versailles:
este interzis Germaniei să menţină sau să construiască fortificaţii în stânga Rinului, iar în dreapta fluviului până la o distanţa de 50 km.
Germania recunoaşte independenţa şi frontierele Austriei, Cehoslovaciei şi Poloniei.
Germania renunţa la drepturile ei asupra coloniilor.
Armata germană nu poate depăşi100 000 de oameni.
Fabricarea tancurilor este interzisă.
Serviciul militar este abolit.
Germania şi aliaţii săi sunt responsabili de toate pierderile şi stricăciunile.
Teritoriul Germaniei este diminuat cu1/7
Acest tratat a fost foarte ...

Alte referate despre: adolf hitler referat, adolf hitler, referat adolf hitler

Adolf Hitler

Dupa razboi Hitler a fost recrutat in serviciul secret german, fiind insarcinat sa supravegheze si sa se infiltreze printre membrii Partidului Muncitorilor Germani. In timp , datorita talentului oratoric si a influentei politice, a fost desemnat conducatorul fostului Partid al Muncitorilor Germani care fusese redenumit Partidul Muncitorilor Germani National Socialist, deasemenea zwastica a fost adoptata ca simbol al partidului.

Alte referate despre: viata lui adolf hitler, referat despre adolf hitler, despre adolf hitler

Roma antica - Grecia antica

Caracalla va ramane in istorie in deosebi prin Constitutio Antoniniana din anul 212, prin care acorda cetatenie tuturor oamenilor liberi din imperiu, cu putine exceptii. Participarea la guvernare era egala pentru toti si nu se mai faceau deosebiri intre Italia si provincii.

Alte referate despre: referate roma antica grecia antica, roma si grecia antica, sculptura in roma si grecia antica

Roma - prabusire in vest

Roma:Luptele pentru putere si declinul economic au slabit Imperiul Roman in ultima perioada. Popoarele barbare au strapuns frontierele Romei, insa partea de est si cea de vest au avut destine cu totul diferite. Dupa asasinarea lui Commodus, ultimul din dinastia Antoninilor, in 192 e.n., a urmat un an de razboaie civile salbatice inainte ca Septimius Severus sa ajunga pe tronul imperial.Roma

Alte referate despre: zeita vesta din roma antica referat, templul zeitei vesta din roma, roma templul vesta

Bizantul si Roma - Controversa filioque

Analizate indeaproape, cele doua forme exprima doua conceptii deosebite privind divinitatea. In trinitarismul apusean, Sfantul duh este garant al unitatii divine. In schimb, Biserica rasariteana subliniaza faptul ca Dumnezeu-Tatal este izvorul, principiul si cauza Trinitatii .

Alte referate despre: roma si bizantul, roma si bizant in sec ix, roma antica

Roma antica

Stravechea triada Iupiter-Mars-Quirinus, flancata de zeitatile Ianus Bifrons si Vesta, este inlocuita in perioada Tarquinilor prin noua triada Iupiter Maximus-Iuno-Minerva. Acesti zei, care corespund lui Zeus, Herei si Atenei, au acum statui. Dictatorul Aulus Postumius instituie o noua triada pe Aventin: Ceres-Liber-Libera, care corespund lui Demeter, Dionysos si Kore. Romanii incorporau in religia lor culte locale pe masura ce ocupau teritoriul zeilor vecinilor. Intre cele mai celebre este cultul zeitei lunare Diana din Nemi - patroana sclavilor fugari, ce va fi transferat pe Aventin.

Alte referate despre: roma antica referat, referat roma antica, referat despre roma antica

Imperiul roman - Roma antica, Colosseum, Constantin cel Mare si Constantinopol

Mutarea capitalei imperiului la Constantinopol (330), impartirea imperiului (395), caderea imperiului roman de apus (476) si migratiunea poparelor au dus la decaderea orasului.Imperiul roman a fost unul dintre cele mai puternice si mai mari state ale lumii antice. Cea mai veche perioada din istoria Romei este cunoscuta in istorie sub denumirea de ,,perioada regalitatii", care ar fi durat, potrivit traditiei, aproximativ doua secole si jumatate (753-509 I.C.).

Alte referate despre: descrierea colosseum din roma antica, date despre colosseum din roma antica, referat colosseum din roma antica

Adolf Hitler

In aceste pagini, este prezentata viata si activitatea conducatorului Germaniei din perioada anilor 1933-1945. El a fost singurul care s-a incumetat sa ridice mana impotriva Uniunii Sovietice, primul stat socialist din lume. Tentativa sa - forta de soc a reactiunii imperialiste internationale - de a-si instaura dominaia asupra intregii lumi, de a opri in loc evolutia istorica, s-a incheiat in primavara anului 1945 cu un esec total. Hitler s-a nascut pe data de 20 aprilie 1889. A luptat in primul razboi mondial, unde a fost apreciat si a atins gradul de caporal. La sfarsitul razboiului el nu putea accepta infrangerea usturatoare suferita de Germania.

Alte referate despre: adolf hitler referat istorie, referate adolf hitler, adolf hitler biografie

Discriminare pe piata muncii

Asa cum apreciaza Milton Friedman (1995) exista reale probleme in definirea si interpretarea discriminarii. Un om care practica discriminarea plateste pretul atitudinii sale. Este foarte greu sa vezi ca discriminarea poate avea orice alta semnificatie, ca este o chestiune de gust al unora, pe care altii nu-l impartasesc.
G.A.Cole (1990) defineste discriminarea ca fiind " practica ilegala de a trata mai putin favorabil pe unii indivizi in comparatie cu altii din cauza ca sunt diferiti ca sex, rasa, religie, etc".
Pentru Malcom Payne (1997) discriminarea " inseamna sa identifici indivizi si grupuri cu anumite caracteristici si sa-i tratezi mai putin bine decat oamenii sau grupurile cu caracteristici conventional evaluate ".

La S.Chelcea (1981) aspectul legal sau practica nu apar atat de necesare in definirea discriminarii care se prezinta mai degraba ca " tratament diferentiat favorabil sau nefavorabil al indivizilor care au aceleasi calitati, dar apartin anumitor grupuri sociale, ...

Alte referate despre: discriminarea pe piata muncii referat, statistici privind discriminarea pe piata muncii, discriminarea pe piata muncii

Roma

Roma - Începând cu a doua jumătate a sec. III î.Chr., Roma se afirmă ca cel mai important oraş din Italia Centrală, iar după războaiele punice (264-146 î.Chr.) oraşul devine centrul lumii mediteraneene. Astfel, în apogeul său antic, în timpul lui Augustus, Roma avea o populaţie de 1,5 mil.loc., devenind capitala celui mai vast imperiu al antichităţii, întins pe trei continente (peste 3 mil.km2 şi o populaţie de 70 mil.loc.).

Alte referate despre: roma, tratatul de la roma, referat pe tema carti-cheie ale literaturii rom

Roma

Cetatea contemporana a ramas aidoma cu cea antica. Respectul pentru
monumente si pentru propria istorie i-a convins pe edilii capitalei sa
pastreze edificiile vechi asa cum au fost.

Alte referate despre: memoria rom, coloseumul din roma, roma antica referat istorie

Discriminarea la locul de munca

Pe de alta parte aspectul fizic are un rol semnificativ in relatiile pe care le stabilesti cu cei din jur. Este evident ca prima impresie nu se refera la cat de inteligenta sau de priceputa esti intr-un domeniu, ci in principal la cum arati. Pare imposibil sa impaci si capra si varza. In plus nu exista o reteta care sa ne scoata din dilema. Exemplele de femei frumoase si de succes nu ne ajuta decat ca puncte orientative. Evident ca ne pot si mobiliza, ne pot determina sa vrem mai mult de la noi insene, sa cautam mai mult sa ne afirmam si sa ne valorificam potentialitatile, dar nu se pot substitui increderii si puterii care ne vine din interior.

Alte referate despre: discriminarea la locul de munca, discriminarea la locul de munca referat, discriminare la locul de munca

Ion de Liviu Rebreanu - eseu structurat

2.incadrarea romanului in opera lui Liviu Rebreanu
Este prima capodoperă în creaţia lui Liviu Rebreanu şi un punct de referinţă în evoluţia romanului românesc. Eugen Lovinescu consideră romanul o adevărată revoluţie faţă de: lirismul sămănătorist, eticismul ardelean, atitudinea poporanistă.

Alte referate despre: ion de liviu rebreanu eseu structurat, ion de liviu rebreanu - eseu structurat, ion liviu rebreanu eseu structurat
Referate afisate : 17
Medie note: 8.05 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles