Diversitatea si diferentele culturale 0703d

Negocierea si diferente culturale

Negocierea si diferente culturale
Oameni din ţãri diferite se deosebesc prin valori, atitudini şi experienţã. Ei au forţe şi slãbiciuni diferite unii faţã de ceilalţi.
Dupã pãrerea mea un negociator competent trebuie sã îşi creeze un stil potrivit propriilor sale forţe - inclusiv celor caracteristice culturii din care provine.
Negocierea si diferente culturale

Nivel: Facultate
Dimensiune: 86kb
Downloads: 23
Materia: Psihologie

Factori socio-culturali vs perceptie,memorie, gandire

I. Autorul se refera in primul rand la date etnologice.
I.1. In cercetarile lui Malinovski (1927) se gaseste un exemplu interesant de modelare a experientei vizuale prin factori culturali.
a) La populatia Trobiandais, notiunea de asemanare dintre parinti si copii si dintre copiii acelorasi parinti este strict regizata de normele sociale, fapt care, intr-o anumita masura, poate merge chiar impotriva marturiei simturilor.

Alte referate despre: influienta factorilor socio-culturali asupra perceptiei memoriei, influenta factorilor socio-culturali asupra psihicului, factorii socio-culturali

Negocierea

Indiferent unde şi între cine sunt purtate, negocierele apelează la retorică, la logică şi la elemente de teoria argumentării. Uneori, folosesc tehnici de comunicare şi manipulare performante, precum Analiza Tranzacţională, Programarea Neuro-Lingvistică, narcoanaliza etc. Noţiuni precum ofertă, cerere, poziţie, pretenţie, obiecţie, compromis, concesie, argument, tranzacţie, argumentaţie, probă etc. pot interveni frecvent în procesul de negociere.

Alte referate despre: negocierea, comunicare si negociere in afaceri, negocierea in afaceri

Negociere in afaceri

În lumea afacerilor contemporane, negocierea şi negociatorul dobândesc o importanţă considerabilă. Niciodată în istorie, tranzacţiile comerciale nu au fost mai multe şi nu s-au purtat în valori mai mari. Pentru producător, importator sau distribuitor en-gros, un negociator bun poate face în trei ceasuri tot atât cât fac zece sau o sută de executanţi, în câteva săptămâni sau luni. Un negociator slab poate pierde la fel de mult.

Alte referate despre: negocierea in afaceri referat, negociere in afaceri, negocieri in afaceri

Negocierea si negociatorul

Negocierea si negociatorul
Totuşi mai înainte de a ajunge la un acord trecem aproape inevitabil printr-o stare de dezacord mai mult sau mai puţin conflictual. Această stare intervine indiferent la ce se refera schimbul, fie că este schimb de produse sau servicii, fie ca este schimb de emoţii, sentimente, idei, opinii, bani, probleme, etc.

Negocierea si negociatorul
Arta de a te înţelege cu partenerul de schimb evitând conflictul şi represariile ar putea purta numele de negociere. Pentru a stăpâni arta negocierii trebuie să ne gândim şi să simţim la fel şi dacă întradevăr stăpânim arta negocierii avem şanse în plus să evităm ,,NU’’-ul partenerului nostru. Înseamnă să ştim să orientăm, să influenţăm şi să manipulăm compotamentul partenerului pentru al face să spună DA.

Alte referate despre: negocierea si negociatorul, genuri de negocieri si tipuri de negociatori, negociatorul si rolul sau in procesul de negociere

Plan de afacere

Aria de activitate a firmei noastre este cea ecologica. Activitatea desfasurata de noi consta intr-un nou mod de colectare si valorificare a gunoiului, asemanator cu cel din Occident.

Plan de afacere - 2) Misiunea

Alte referate despre: plan de afacere, plan de afacere restaurant, model plan de afacere

Cum sa infiintam o afacere

Amortizarea acelerata presupune urmatoarele :
-Calcularea in exercitiu in care mijloacele fixe intra in activul unitatii patrimoniale a unei amortizari de pana la limita prevazuta de lege din valoarea de intrare a acestoa / 50% din valoarea de intrare a mijlocului fix/
-In anii urmatori pana la sfarsitul duratei normale de utilizare amortizarea se calculeaza dupa regimul amortizarii iniare.

Alte referate despre: cum infiintezi o afacere, cum imi infiintez o afacere, formular infiintare plan afacere firma turism

Afacerea mea - constituirea societatii

DEFINIREA PRODUSULUI
Oul reprezinta un aliment deosebit de valoros pentru hrana omului datorita imbogatiei lui in factori nutritivi indispensabil organismului.
Sub denumirea de oua se comercializeaza oule de gaina. Mai sunt consumate, pe scara mai restransa, si oule de rata, de gasca, de curca, diferentiate prin marime si prin proportia diverselo componente.

Necesarul de oua proaspete pentru consumul populatiei este asigurat de intreprinderi care dispun de conditi de cresterea pasarilor pentru carne, precum si a unor rase mari producatoare de oua. S-au obtinut si rase de pasari hibrizi denumite Alb si Rosu care dau producti mari de ou capabile sa asigure un consum permanent cu acest aliment in tot timpul anului. Pentru consumul industrial, necesarul de ou este asigurat prin crearea de fabrici capbile sa produca prin deshidratera.

Oul de gaina are, in general, o greutate cuprinsa intr 36-70g si 8g se compune din trei parti principale anatomice: coaja, albusul ...

Alte referate despre: constituirea societatilor comerciale, afacerea mea referat, afacerea mea

Distributia mediilor si a diferentelor intre medii

Distributia mediilor si a diferentelor intre medii
Fie o populaţie statistică N (N foarte mare), pe care o considerăm ca având o distribuţie normală. Vom extrage un eşantion de efectiv n. Fie m1, m2, m3 ... mediile găsite pentru diverse eşantioane.
Distributia mediilor si a diferentelor intre medii

Alte referate despre: diferenta intre mediul urban si rural referat, diferenta intre mediul urban si cel rural, diferenta dintre mediul rural si cel urban in epoca moderna

Drepturile si libertatile social-economice si culturale

Realizarea acestui drept implica obligatiile si eforturile statului pentru:scaderea mortalitatii noilor nascuti si a mortalitatii infantile ,precum si dezvoltarea sanatoasa a copilului;imbunatatirea tuturor aspectelor igienei mediului inconjurator si a igienei industriale;profilaxie si tratamentul maladiilor epidermice ,endemice,profesionale si a altora,precum si lupta impotriva maladiilor;crearea de conditii care sa asigure servicii medicale si un ajutor medical in caz de boala.

Alte referate despre: drepturile si libertatile social-economice si culturale, drepturi si libertati social-economice si culturale, drepturile si libertatile social-economice si culturale puncte

Negocieri si diferente culturale

Oameni din tari diferite se deosebesc prin valori, atitudini si experienta. Ei au forte si slabiciuni diferite unii fata de ceilalti.
Dupa parerea mea un negociator competent trebuie sa isi creeze un stil potrivit propriilor sale forte - inclusiv celor caracteristice culturii din care provine. El nu ar trebui sa incerce sa urmeze stilul unei alte culturi, nu ar trebui sa urmeze un stil in care alti oameni au forte pe care el nu le are, un stil care va duce la evidentierea slabiciunilor lui naturale, mai degraba decat la evidentierea fortelor lui. El trebuie sa devina constient de fortele lui si sa isi exerseze priceperea in a le exploata.

Alte referate despre: negocierea si diferentele culturale, negocierea si diferente culturale, studiu de caz negociere comerciala diferente culturale

Curente si politici culturale in secolul al XX-lea

Tendinte in cultura romaneasca a secolului al XX-lea. Constituirea statului national unitar si afirmarea Romaniei in randul statelor europene moderne s-a reflectat in plan cultural printr-o ampla efervescenta a formelor si modalitatilor de expresie, ca si prin deschiderea spre cultura europeana, fara a nega valoarea specificului national.

Alte referate despre: curente si politici culturale in secolele 19-20 romania, curente si politici culturale in secolul xx, curente si politici culturale in secolele xix-xx

Scoala si cercurile culturale in judetul Trei Scaune

Am urmarit cu oarecare insistenta problematica culturii romanesti in Trei Scaune atestata documentar. Fie ca descoperim fie ca "redescoperim" materialele relevante, punerea lor in valoare a devenit pentru Arhivele Statului Covasna o preocupare curenta cu atat mai mult cu cat datele si informatiile publicate comporta si o oarecare nota de inedit.Astfel o serie de documente purtand antetul Revizoratul scolar al judetului Trei Scaune sau al Asociatiei invatatorilor din judetul Trei Scaune ne ofera un tablou destul de amplu al cercurilor culturale din judet, programul acestora precum si o evidenta a celor ce le organizau si conduceau: invatatori, profesori, preoti, medici, juristi.

Alte referate despre: obiective culturale din judetul salaj, scoala ca instanta culturala, turismul cultural in judetul bacau

Diversitatea sistemelor constitutionale contemporane si criterii de tipologizare a acestora

Trebuie observat, de asemenea, ca trasaturile sistemului constitutional
occidental au început sa fie extinse dupa anul 1989, în fostele state socialiste, unele dintre ele situate în Europa Rasariteana, asa cum, de altfel, ele au mai fost extinse în Peninsula Iberica în anul 1975 si, respectiv, în anul 1978. Dincolo de diversitatea sistemelor constitutionale contemporane, se poate încerca însa, si o tipologizare a unora dintre ele în functie de anumite criterii. Aceste criterii pot fi de natura geografica, politica, economica si chiar religioasa. în ceea ce priveste tipologizarea sistemelor constitutionale vesteuropene,
încercarile de schitare a unor trasaturi comune si, în acelasi timp,
distinctive pentru fiecare în parte sunt mai vechi . O încercare de tipologizare poate fi facuta utilizând criteriul separatiei puterilor.

Alte referate despre: sisteme constitutionale contemporane, diversitatea sistemelor constitutionale, sistemele constitutionale contemporane

Geneza culturala moderna

Exista un tot mai crescand interes manifestat de consumatorii de cultura pentru informatia asupra identitatilor pe care teoriile culturale le pot oferi, asupra mijloacelor tehnologiei culturale contemporane, asupra perspectivei devenirii culturale intr-o lume care se declara a schimbarii. Consumatorul de cultura este azi adaptat nevoii unei formari continue, si din aceasta perspectiva o introducere in teoria modelelor culturale il poate informa despre cultura in general, despre modelele culturale in special, ca forma de aplicabilitate a culturii la o realitate contextuala sociala, politica, materiala, spirituala.

Alte referate despre: geneza capitalismului modern, geneza democratiei moderne, geneza lumii moderne

Sensuri ale culturii in antropologia culturala

Antropologii se gasesc in pozitia incomoda dupa care fara a mai considera cultura ca un soi de piatra de temelie a disciplinei, se considera inca specialisti in studiul culturii, cu toate ca nu mai sunt demult singurii experti in domeniul culturii.Problema acuta apare atunci cand atentia asupra culturii se deplaseaza de la ceva ce trebuie descris, interogat sau poate explicat, la ceva care explica la randul ei. Sigur, cultura explica anumite lucruri, insa ofera doar o explicatie partiala a felului particular in care oamenii se comporta, gandesc sau isi modifica gandirea si comportamentul.

Alte referate despre: antropologie culturala, antropologie culturala referat, sociologie antropologia culturala

Functia culturala a internetului

Cred ca in fiecare din noi se gaseste un izvor de creatie, aceasta proprietate(daca ii pot spune asa) se gaseste in codul nostru genetic, doar ca nu este exploatata la maximum. Intr-o maniera stiintifica de redare poti spune ca nu oriunde isi gaseste mediul propice de dezvoltare . Sunt necesare a fi indeplinite unele conditii cum ar fi: o deosebita receptivitate la tot ce este in jur, sensibilitate, chiar si o maniera proprie de vedere a lumii inconjuratoare, in plus un mediu propice exploatarii unor astfel de calitati.

Alte referate despre: functia comerciala a internetului, functia de comunicare internet, functii culturale
Referate afisate : 17
Medie note: 8.58 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK