Download elicoptere

Elicopterele

Miscare si manuire
Elicopterul zboara inainte,cand elicea e indreptata in sus;pentru a incetini,elicea e indreptata in jos .lndreptarea paletelor intr-o parte face ca elicopterul sa zboare intr-o parte.Pentru a schimba unghiul elicei,pilotul actioneaza pedalele de picior.

Pornind in actiune
Primul elicopter a zburat la inceputul anilor 1900 ,dar era greoi si abia putea decola.Primul elicopter modern si de succes a fost Vought-Sikorsky VS-300,construit de Igor Sikorsky in 1940.

Elicoptere in actiune
Versalitatea elicopterelor inseamna ca ele pot fi folosite in cautari si salvari pe apa,in raidurile politiei sau ca ambulanta.Elicopterele militare pot zbura la o altitudine mai mica decat avioanele,pot decola de pe piste scurte sau chiar de pe puntea vaselor.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 4kb
Downloads: 813
Materia: Diverse

Avioane

La 27 decembrie 1903 in Kitty Harok, Carolina de nord, fratii Wright au efectuat primul zbor pe avionul lor cu motor.aparatul a putut sa parcurga doar 36 de metri in 22 secunde, dar a reusit sa PUNA in practica principiul utilizat si de proiectantiide avioane care i-au urmat.

Alte referate despre: referat avioane, referat despre avioane, totul despre avioane

Elicoptere

Pentru a putea rămâne în aer, avioanele clasice trebuie să aibă neapărat o mişcare de înaintare. Când aripile înaintează în aer, se generază o forţă ascensională aerodinamică care egalează forţa gravitaţională. Elicopterul poate rămâne în aer fără mişcare de înaintare deoarece forţa ascensională se generează prin rotaţia aripilor. Această forţă ca şi la avioanele cu aripi fixe, este determinată de rezistenţa aerului din jurul aripilor.
Aripile subţiri ale elicopterului se numesc palete. Ansamblul de palete – rotorul – este acţionat de un motor. La autogir, rotorul nu este acţionat de motor; această maşină zburătoare este propulasată de o elice, iar curentul de aer generat de această elice învârte rotorul, ca şi vântul, paletele morii de vânt.
Când elicopterul pluteşte, forţa ascensională generată de rotor este egală cu greutatea elicopterului. Pentru ...

Alte referate despre: despre elicoptere, elicoptere, elicoptere militare

Transporturile si mediul inconjurator

Aparute, dezvoltate si modernizate in Europa de Vest si America de Nord, transporturile moderne au castigat teren in tari din toate continentele lumii. Ele au inlocuit treptat transporturile traditionale, de la ricsa si postalion, la automo¬bil sau autovehicule performante, de la lotca sau feluca (barca cu panze egipteana),la navele de mare capacitate pentru persoane sau diferite alte utilitati aeronavale supersonice ori aparatura telegrafica de tip Morse la transmisiile moderne prin satelit ori fibre optice.

Alte referate despre: transporturile si mediul inconjurator, influenta transporturilor asupra mediului inconjurator, impactul dezvoltarii transporturilor asupra mediului inconjurator

Transporturile aeriene in Romania

Principalele caracteristici ale transporturilor aeriene sunt:
rapiditatea (distanţe mari sunt parcurse în timp record, pe rute directe, neinfluenţate de condiţiile geografice)convertibilitatea, respectiv posibilitatea pe care o oferă avioanele în privinţa adoptării operative la diversele categorii de transport (transport de marfă, de pasageri, poştă, mixte...)oportunitatea, respectiv transportul al locul şi timpul oportun în diverse puncte ale globuluieficacitatea, respectiv posibilitatea realizării de curse aeriene în condiţii constante de regularitate şi frecvenţă
accesibilitatea, respectiv transportul la preţuri rezonabile al mărfurilor şi al călătorilor
confortabilitatea – caracteristica esenţială a transporturilor de călatorii
siguranţa zborurilor.
Privit prin prisma raportului dintre numărul de accidente şi volumul traficului anual pe plan mondial, transportul aerian s-a dovedit în ultimii ani cel mai sigur mod de transport.
Încă de la descoperirea ...

Alte referate despre: transporturi aeriene, transporturile aeriene, transporturi aeriene referat

Argumente privind condamnarea lui Saddam

Argumente privind condamnarea lui Saddam
In mod “ciudat”, la 19 octombrie 2005, Saddam Hussein si alti sapte inculpati au fost pusi in fata unei acuzatii care nu face parte din lista de mai sus*. - Este vorba despre: - implicare in masacrul de la Dujail, din 8 iulie1982 cand mai multi siiti inarmati au deschis focul asupra unui convoi de automobile in care se afla Saddam, incercand sa-l asasineze pe presedinte . In cateva ore, elicopterele lui Saddam au deschis focul asupra micii asezari rurale, iar sute de locuitori (barbati, femei si copii) au fost inconjurati de trupe si deportati. Casele satului au fost facute ...

Alte referate despre: argumente privind necesitatea invatarii organizationale, argumente privind latinitatea limbii romane, argumente privind utilitatea unui plan de afaceri

Avioanele

In 1738 un matematician si medic elvetian, Daniel Bernoulli, a facut
primul pas important in cucerirea cerului. Si-a dat seama ca daca un
lichid sau un gaz se scurge cu viteza mare, are presiune mai scazuta
decat la o scurgere lenta. Avand in vedere ca aerul este un amestec de
gaze, observatia este valabila si in cazul aerului. Daca aerul se
intalneste cu aripile unei pasari in miscare, va patrunde partial pe
deasupra, partial dedesuptul lor. Datorita faptului ca fata superioara
a aripii este arcuita, deci mai lunga decat fata interioara, aerul va
parcurge o distanta mai mare deasupra aripii. Aceasta va creste viteza
curentului de aer deasupra aripii, astfel aerul va excita o presiune
mai mica pe fata superioara a aripii decat pe cea inferioara.
Diferenta de presiune va impinge aripa in sus. Aceasta diferenta de
presiune se numeste forta de ascensiune aero dinamica. In secolul al
nouasprezecelea multi dintre pionierii aviatiei s-au folosit de aceste
principii ...

Alte referate despre: avioane referat, despre avioane, avioanele

Airbus A380

Dar, acest gigant este atat un spin la fel de mare in calcaiul challengerului Boeing, cat si un castel de carti de joc care ameninta sa se prabuseasca inghitind aeroporturi, eforturi sustinute si riscuri diplomatice asumate de o Uniune Europeana fara o lege unitara impotriva puterii mondiale - America.

Alte referate despre: airbus a380, dimensiuni airbus a380, airbus a380 greutate

Transportul aerian

Transportul aerian a incetat de mult sa mai fie un mijloc de transport luxos si prohibitiv. Astazi el este preferat de cei care vor sa se deplaseze repede si de cei care au de transportat marfuri perisabile sau de mare valoare. Pentru transport se folosesc atat avioane mixte, pentru pasageri si marfuri, cat si avioane speciale pentru transportul marfurilor. Din punct de vedere comercial, avioanele pot fi incarcate in regim de linie, ceea ce implica un trafic regulat, si in regim de charter (curse neregulate), curse pe baza de contracte intre companiile aeriene si diferiti beneficiari ce doresc sa exploateze pe o perioada determinata avioanele luate in chirie. Decolarea si aterizarea avioanelor se poate face numai pe aerodromurile civile autorizate.

Alte referate despre: transportul aerian, transportul aerian national si international, transportul aerian referat

Elicoptere

Rotorul se poate înclina astfel încât elicopterul poate să se mişte în faţă, în spate şi în cele două direcţii laterale. Pentru a nu se deplasa spre dreapta, trebuie mărită forţa de ascensiune în partea stângă, adică rotorul trebuie înclinat spre dreapta, cu ajutorul manetei regulatorului ciclic al unghiului de poziţie.

Alte referate despre: cele mai tari elicoptere, elicopterele, referat elicoptere

Aplicatii HTML

Un exemplu este:

My Monster Application

Alte referate despre: aplicatii html, aplicati html, limbaj html si inserarea de imagini in aplicatii html

Copyright Infringement and Napster

If you are a copyright owner, or authorized to act on behalf of an owner of the copyright or of any exclusive right under the copyright, please report your notice of infringement by completing the following notice from and delivering it to the Designated Copyright Agent”. (Napster Copyright Policy)

Alte referate despre: copyright inhigement in the cd and dvd industry, happiness is the biggest achievement and wealth, and

Plan de prezentare

- fiecarui participant i se va face la intrare o poza, ce ulterior va putea fi downloadata de pe site
- toate noutatile cu privire la baluri vor fi prezentate zilnic online, cei mai fideli vizitatori fiind premiati
- In seara evenimentului, organizatorii vor purta tricouri inscriptionate cu sigla si logoul sponsorului. De asemenea, organizatorii pot distribui/vinde materiale ale sponsorului, tuturor participantilor la bal

Alte referate despre: plan de afaceri, plan de afaceri restaurant, plan de afaceri model

Cu ce calatorim - proiect gradinita grupa pregatitoare

Fiecare echipa primeste cate o sarcina de lucru - sa realizeze un mijloc de transport din figuri geometrice, sa rezolve fisa prin incercuirea mijloacelor de transport in functie de mediul in care circula si sa redea imaginea unui mijloc de transport prin unirea punctelor.

Alte referate despre: proiecte didactice gradinita grupa pregatitoare, fise gradinita grupa pregatitoare, proiecte didactice gradinita grupa pregatitoare mijloace de transport

Interfata Messenger

Intr-o era in care comunicarea este esentiala,acesti doi furnoizri au creat un mijloc de comunicare prin intermediul internetului care functioneaza in timp real,sub forma de chat,voice-chat cat si video-chat,toate acestea intr-un singur program,acesta fiind cunoscut popular sub numele de “messenger”.

Pentru a putea utiliza acest serviciu, utilizatorul nu trebuie decat sa beneficieze de un cont de e-mail care sa apartina unuia dintre operatorii mai sus mentionati si sa aiba acest tip de program instalat pe PC.
Aceste programe se obtin de pe site-urile oficiale ale companiilor, unde la intervale de timp le sunt facute up-date-uri de catre acestia,download-ul lor fiind gratuit,cu respectarea anumitor termeni si conditii cu care utilizatorul trebuie sa fie de accord.

Potrivit unui raport realizat in ianuarie 2007 de catre reteaua Yahoo!,utilizatorii din Romania ai acestei companii au 4,65 milioane de conturi Yahoo!,potrivit aceluiasi raport 5,3 milioane de vizitatori ...

Alte referate despre: interfata messenger, download interfata messenger, interfata messenger romana download

Motorul turbo

O scãdere a presiunii creatã de gazele evacuate permite supapelor sã se deschidã si sã repete ciclul. Pulsoreactoarele au fost create pentru propulsia rotorului de elicopter si printr-un studiu atent al sectiunii de curgere de-a lungul motorului s-a putut reduce numãrul de supape.

Alte referate despre: motor turbo, motorul turbo, motor turbo diesel

Economie matematica - complementaritatea

Economie matematica - complementaritatea
In acest caz, variabilele si formeaza o pereche complementara in sensul ca cele doua variabile sunt complementare una alteia( daca una este nula, atunci cealalta este in mod obligatoriu nenula).
Vectorii si din sunt aproape complementari in raport cu indicele daca pentru orice . O forma extinsa a PCL(q,M), un scalar si un vector d>0, consideram PCL extinsa , unde : , (7)
Se pune problema existentei unei solutii a PCL extinse, adica a unui vector si a unui scalar astfel incat:

Alte referate despre: economie matematica, premisele aparitiei modelarii economice matematice, premisele aparitiei modelarii economice-matematice

Evolution of Music

From a creative perspective, where I see all this going is that music becomes like language. Just as no one owns the English language, no one will own what music will become. The reason no one can own the English language is because of the number of people that have contributed to it, molded it, and made it grow and adapt--it's either owned by everyone or no one at all. It's a continuous and complex dynamic system, evolving in a non-linear manner, and growing from the previous changes created by feedback loops.

Alte referate despre: evolution of music, the evolution of music, the evolution of music referat

The Hollywood Stock Exchange

Although The Matrix Reloaded (MTRX2) didn't top the all-time opening weekend take of Spider-Man, its $91.8 million Friday-to-Sunday tally was out of this world for Warner Bros. (WBDX). From Wednesday through Sunday, the R-rated actioner earned a massive $134.3 million.

Alte referate despre: stock exchange, london stock exchange, chicago stock exchange
Referate afisate : 19
Medie note: 8.43 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles