Drenaj orizontal

Hidrologie - drenaj orizontal

Din punct de vedere constructiv drenajul subteran se poate realiza sub 2 metode:

-prin forjare se execută drenuri verticale
-prin canale, galerii, conducte - SP.U tuburi rirenante se execută drenajul orizontal

Un sistem de drenaj orizontal este alcătuit din:

Drenuri absorbante captează apa subterană an exces şi o evacuează în drenurile colectoare. Drenurile colectează apa şi o transportă.

Ele sunt alcătuite din tuburi drenate şi material filtrant. Tubul drenat este prevăzut cu orifîcii pentru accesul apei.

Drenuri colectoare primesc apa captată de drenurile absorbante şi o transportă la canalele de evacuare aceste drenuri sunt prevăzute cu prefiri i deci ele pot capta, si apă Drenuri de intercepţie captează apa subterană ,provenită de la surse învecinate perimetrului drenant. Canale de evacure colectează apa de la drenurile colectoare în reţeaua hidrografică.

În agricultură ...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 996kb
Downloads: 1445
Materia: Geografie

Sisteme de rauri

In drumul lor spre mare, râurilor li se alătura afluenţii. Văzute de sus, sau pe o harta râurile împreuna cu afluenţii lor formează modele complicate si distincte de reţele hidrografice.

Alte referate despre: sisteme de operare, sisteme de automatizare, sisteme de reglare automata

Dinamica apelor

Apele de suprafaţă cuprind mările şi oceanele, lacurile şi bălţile (toate fiind ape stătătoare) şi apele de şiroire şi râurile (cu diversele lor denumiri în funcţie de dimensiune - pârâu, râu, fluviu...), care sunt ape curgătoare. O categorie distinctă de ape de suprafaţă sunt cele în stare solidă.

Alte referate despre: dinamica apelor oceanice, dinamica apelor in ocean, dinamica apelor

Problema apei in lume

Se poate monotoriza si efectul pe care-l are poluarea asupra plantelor
si animalelor si aceasta este o alta metoda prin care oamenii de
stiinta pot determina nivelul de poluare.

Alte referate despre: problema apei in lume, problema apei in lume referat, referat problema apei in lume

Roca - Sol - Orizont

Sunt acumulari si separatii de diferite substante care se deosebesc pe profil prin culoare, forma si compozitie, aparute in cursul procesului de solidificare, datorita eluvierii- iluvierii, oxidarii si reducerii, actiunii plantelor si animalelor, etc. se deosebesc: neoformatii rezultate din acumularea de saruri, de oxizi, de argila, neoformatiuni reziduale si biogene.

Alte referate despre: flora relief roca sol din zona baia mare, tipul de roci in relieful orizontului local, vegetatia fauna si solul din orizontul local compunere

Managementul mediului inconjurator in orizontul local

Situé une fois de plus dans une vallée verte (d'ailleurs vu la physionomie du nord du pays je vois pas comment il pourrait en être autrement !), le Monastère de Sucevita (à 50 km au nord ouest de Suceava) est l'un des plus célèbres de l'architecture moldave, mais aussi l'un des derniers à avoir été construit. Sa fondation remonte à la fin du XVIème siècle et fut édifié par l'un des frères Movila, une famille de boyards (grands propriétaires terriens) entre 1581 en 1601. C'est une puissante forteresse qui entoure l'église. Les murs d'enceinte atteignent 6 mètres de haut, ont 3 mètres d'épaisseur et sont flanqués de quatre tours de gué qui rappellent les citadelles médiévales. Le mur de la façade faisant face à l'ouest de ce monastère est resté blanc ; en effet, selon l'histoire ou plutôt la légende, le peintre qui décora cette église serait tombé de son échelle et en serait mort. C'est pourquoi, par superstition, le mur resta sans peinture ni fresque à ...

Alte referate despre: managementul mediului inconjurator in orizontul local, geografia mediului inconjurator si orizontul local, mediul inconjurator din orizontul local

Clisura Dunarii

În locul acela ţâşnesc munţii de calcar şi gresii care ne asediază în câteva clipe. Aerul s-a răcit. Ziua se stinge. O poartă s-a deschis fără veste în urmă-ne, până la cer. Am intrat în Cazane!

Alte referate despre: clisura dunarii, referat turismul in clisura dunarii, istorice daco-romane in clisura dunarii

Preluvosolurile

Fertilitatea si folosinta
Desi sunt raspandite in zonele mai umede si mai reci, preluvosolurile tipice dispun de insusiri fizico-chimice si biologice favorabile dezvoltarii plantelor, de aceea sunt cele mai fertile soluri din zona lor de raspandire.Pot fi cultivate cu majoritatea plantelor agricole.
Pentru crestera capacitatii productive a preluvosolurilor se recomanda executarea lucrarilor agricole la timp si de buna calitate, in vederea pastrarii umiditatii in sol si pentru o cat mai buna aerisire si permeabilizare.Completarea rezervei de elemente nutritive se ralizeaza printr-o fertilizare organica si minerala echilibrata.

Alte referate despre: preluvosolurile buruieni

Pierderea apei din sol

Ri si Rf – reprezinta rezerva de apa din sol la inceputul si la sfarsitul perioadei de calcul
P – precipitatiile
m – suma normelor de udare (in cazul terenurilor irigate)
Aaf – aport freatic;
S – aport prin scurgeri de pe formele mai inalte de relief;
E – evaporatia;
T – transpiratia;
Iaf - percolarea spre panza freatica
S’ – pierderi prin scurgeri spre formele mai joase de relief.

Alte referate despre: pierderea apei din sol, pierderea apei din sol ecuatia, poluarea aerului apei si solului

Poluarea apei - poluare biologica

Particularitatile acestor maladii este ca organismul provocator traieste in natura pe un anumit teritoriu , in afara relatiilor cu oamenii sau cu animalele domestice. Nu intotdeauna agentul patogen ataca direct omul, drumul infectarii este mai complicat , agentul patogen trece adeseori prin mai multe transformari.

Alte referate despre: asemanari intre poluarea apei poluarea aerului si poluarea solului, poluarea apei poluarea aerului si poluarea solului, poluarea apei-poluare chimica

Ape minerale

Ape minerale
Apele din Govora conţin până la 38,3 mg la mie brom şi iod până la 41,8 mg la mie. Atât iodul cât şi bromul sunt de origine organică, rezultate din putrezirea micilor alge. Calciul şi magneziul pe care aceste ape îl conţin în cantitate destul de mare şi anume : calciul 15-3,3 la mie şi magneziu 0,77-1,05g la mie se datorează nisipurilor şi gresiilor . Caracteristica apelor de zăcământ este , de asemenea , prezenţa amoniului . Aceste ape nu conţin hidrogen sulfurat , sunt ape captate în sonde, la adâncimi de la 90-1860 m.Fiecare debitează între 40-160 m3 de apă în 24 de ore . Aple clorurate-iodurate-bromurate din sonde sunt ape vechi , fosile , formând pânze-pungi şi stau straturi permeabile în nisipuri .

Ape minerale
Apele izvorului de cură internă , slab mineralizate , sunt caracterizate printr-o concentraţie mică de hidrogen ...

Alte referate despre: ape minerale, apele minerale, ape minerale din romania

Raport de audit - Orizont 2000

Raport de audit - Orizont 2000
Elementele de audit ale performanţei prezentate în continuare au ţinut seamă de următoarele obiective specifice:
- analiza managementului asupra modului de îndeplinire a obiectivelor stabilite prin actele normative;
- analiza economicităţii, eficienţei şi eficacităţii utilizării resurselor umane, materiale şi financiare, corespunzător obiectivelor programului verificat;

Alte referate despre: raport de audit orizont 2000, raport de audit orizont 3000, raport de audit

Noua economie - Orizont si schimbari

Noua economie - Orizont si schimbari
4. Asigurarea permanentã a resurselor. Acest principiu impune atât conservarea si utilizarea rationalã a resurselor neregenerabile cât si realizarea unui echilibru între ritmul exploatãrii celorlalte resurse si ritmul regenerãrii lor. Solutia cea mai bunã aici pare a fi conceperea activitãtilor economice ca si a existentei naturii însãsi în circuit închis de tip flux circular activ. Aceasta presupune cã tot ceea ce se preia din naturã si la stadiul actual al cunoasterii este economic util sã fie folosit, iar substanta utilã din deseuri si bunuri uzate sã fie reciclatã. Mai trebuie avutã în vedere înlãturarea risipei, faptul cã “în toate sectoarele economiei, o reducere considerabilã a consumului de resurse naturale pe unitatea de produs este, incontestabil, posibilã ...

Alte referate despre: noua economie orizont si schimbari, noua economie orizont zi schimbari ghita, noua economie orizonturi si schimbari

Sita rotativa cu tambur

Aceasta metoda este aplicabila tuturor combustibililor sub forma de particule, necompactati, cu o dimensiune maxima nominala de cel putin 3,15 mm, cum sunt aschiile, amestecul de lemn tocat si coaja de copac.Aceasta specificatie tehnica descrie metoda de determinare a densitatii particulelor de combustibili compactati de forma neregulata, precum peletele sau brichetele.

Alte referate despre: agregate cu tambur rotativ, tipuri constructive de mori cu tambur rotativ, tambur rotativ

Mit si filosofie in Grecia antica

O primă întrebare e legată de începuturile lumii: această lume are un început sau nu? O altă posibilă întrebare este legată de natura fizică observabilă prin simţuri: cum a luat naştere aceasta? Universul în care trăim este condus, dirijat sau nu? Dacă da, cine sau ce îl dirijează? Acestea sunt doar câteva întrebări originare, care au apărut în orizontul gândirii la începuturi.

Alte referate despre: mit si filosofie in grecia antica, filosofia in grecia antica, filosofia din grecia antica

Problema fiintei in filosofia parmenidiana

Scrierile parmenidiene la care ne vom raporta în această lucrare reprezintă fragmente dintr-un poem intitulat „Despre Natură”. „Noi, astăzi, ne aflăm în posesia a 154 de versuri, din diferite zone ale poemului. După prologul de treizeci şi două de rânduri, poemul cuprinde două părţi, cea dintâi abordând problema adevărului, cea de a doua tratând despre aparenţă.

Alte referate despre: problema fiintei referat filosofie, problema fiintei in filosofie referat, referat filosofie problema fiintei

Istoria Linux

Dar pentru a-şi împlini visul de a crea în cele din urmă un sistem gratis de operare, trebuia să creeze întâi uneltele. Deci, începând din 1984, Stallman a pornit să scrie GNU C Compiler(GCC), o faptă uimitoare pentru un programator individual. Cu legendara sa magie tehnică, el singur a depăşit grupuri întregi de programatori de la firmele producătoare de software, scriind GCC-ul, considerat unul din cele mai eficiente şi robuste compilatoare create vreodată.

Alte referate despre: istoria linux, istoric linux, istorie linux
Referate afisate : 17
Medie note: 8.44 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles