Dupa cinste si omenie petru demetru popescu

Vlad Tepes - un domnitor viteaz si drept

Tepes a fost un domnitor pe cât de viteaz, pe atât de drept. El a pedepsit aspru pe acei boieri care tradau si treceau de partea otomana. Nu mai vorbim de hoti, pe care domnitorul îi ura si îi pedepsea cu severitate, tragându-i în teapa. Se spunea ca Tepes pusese o cupa de aur la o fântâna,ca sa bea apa cu ea toti dru-meti însetati.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 5kb
Downloads: 16748
Materia: Istorie

Vlad Tepes

Vazand acest lucru sultanul a venit in acelasi an in fruntea unei
ostiri numeroase.Ne-mai avand forta sa i se opuna, Tepes pleaca in
Transilvania si da acolo de regele Ungariei Matei Corvin cu care avea
tratat de alianta.Acesta crede in acuzatile negustorilor sasi care lau
parat regelui ca a trecut de parte turcilor.

Alte referate despre: vlad tepes, vlad tepes referat, referat vlad tepes

Vlad Tepes intre realitate si legenda

Vlad Ţepeş, domnul Ţării Româmeşti a domnit între 1456-1462, fiind nepotul lui Mircea cel Bătrân. Supranumit şi Dracula, poreclă născută din asocierea poreclei tatălui său, Vlad Dracul, cu teroarea inspirată de crudele sale pedepse.

Alte referate despre: vlad tepes intre legenda si realitatea istorica, legenda vlad tepes, legende vlad tepes

Domnia lui Vlad Tepes

Vlad Tepes si Mohamed al II-lea.Victoria din 1462
Ca si Stefan cel Mare in Moldova, Vlad Tepes a mostenit in Tara Romanesca anumite obligatii fata de Poarta, obligatii pe care a trebuit sa le respecte in primiiani de domnie, cand nu putea infrunta Imperiul Otoman. Principala obligatie a tarii era haraciucul sau tributul.Anul 1459 reprezinta deci o data importanta din domnia lui Tepes , anul in care refuzand plata tributului, viteazul domn se declara gata sa infrunte mania sultanului.In acelasi an, papa Pius al II-lea depunea mari eforturi pentru a organiza o cruciada antiotomana.singurul din acesta coalitie care a intreprins ceva serios impotriva turcilor a fost Vlad Tepes.

Alte referate despre: domnia lui vlad tepes, domniile lui vlad tepes, viata si domnia lui vlad tepes

Vlad Tepes

Luptele cu turcii
Ajuns la tron cu sprijin unguresc, el a incetat sa plateasca tributul, ceea ce a dovedit turcilor ca nu le este credincios. Mahomed II incearca sa-l prinda pe Tepes printr-un viclesug, in loc de a se incurca intr-un razboi cu Muntenii si Ungurii.

Alte referate despre: referat despre vlad tepes, vlad tepes referat istorie, viata lui vlad tepes

Istoria lui Vlad Tepes si Legenda lui Dracula

Aproape toti apusenii ii numeau pe munteni draguli.Primii care i-au numit in acest fel au fost turcii, pornind de la prea viteazul lor principe Dragula.

Alte referate despre: istoria lui vlad tepes si legenda lui dracula, legende istorice despre vlad tepes, istoria lui vlad tepes si dracula

Viata inainte si dupa revolutia romana din 1989

Revoluţia a izbugnit pe fondul nemulţumirilor oamenilor. La început oamenii s-au strâns in grupuri mici în faţa casei pastorului Lazslo Tockes din Timişoara. În delungul mai multor zile oamenii au ieşit pe străzi adunânduse în grupuri în punctele fierbinţi ale oraşului (Catedrala, Primaria, Prefectura).

Alte referate despre: viata inainte si dupa revolutia romana din 1989, referat viata inainte si dupa revolutia romana din 1989, viata inainte si dupa revolutia din 1989

America dupa razboiul de secesiune

Nevoiti sa accepte drepturile electorale ale negrilor si egalitatea nominala cu acestiat statele din Sud si-au reluat libertatea de a actiona in anii 1870 si, in ciuda legilor, au descoperit cai de reinstalare a suprematiei albilor.
Epoca magnatilor intre timp, SUA a intrat intr-o perioada de avant economic fara precedent. in urmatoarele decenii, zone intinse ale tarii au fost cultivate, iar bogatiile lor agricole si minerale au fost exploatate.

Alte referate despre: america dupa razboiul de secesiune engleza, america dupa razboiul de secesiune, sua dupa razboiul de secesiune

Vlad Tepes - erou al romanilor

Vlad Ţepeş a fost unul dintre marii eroi ai luptei românilor pentru libertate şi independenţă, a făcut parte din galeria voievozilor care au jalonat cu personalitatea lor istoria statelor noastre feudale, care şi-au închinat viaţa apărării hotarelor ţărilor româneşti. Vlad Ţepeş a dat dovadă de un curaj care depăşea limitele obişnuitului, a contribuit prin acţiunile sale la apărarea propriei ţări, dar şi a civilizaţiei române. Acesta a fost fiul lui Vlad I Basarab ( cunoscut sub numele de Vlad Dracul ) şi nepot al lui Mircea cel Bătrân.

Alte referate despre: vlad tepes erou, vlad tepes un erou, vlad tepes biografie

Vlad the Impaler

In other versions, the ambassadors are Turkish and the caps are turbans. But the essence of the story remains the same.

Alte referate despre: vlad the impaler, vlad the impaler primary sources, vlad the impaler primary source

Identificarea persoanei fizice dupa nume si domiciliu

Identificarea persoanei fizice dupa nume si domiciliu
Dintre cele trei elemente constitutive ale raportului juridic civil: subiectele, conţinutul şi obiectul raportului juridic, identificarea persoanei fizice vizează subiectele raportului juridic civil.

Alte referate despre: identificarea persoanei fizice prin nume si domiciliu, indentificarea persoanei fizice dupa nume si domiciliu, identificarea personei fizice prin nume so domiciliu

Dupa melci

In partea a doua a peziei furia naturii realizata din mai multe tablouri poetice este sugerata de vifornita tarzie.
Copilul aflat langa foc isi imagineaza suferinta melcului si regreta faptul ca la last in frunzis expus furiei naturii. Melcul este surprins de ger si degera. Existenta sa vegetativa capata una spiriruala in mintea copilului. Astfel copilul intors a doua zi in locul unde-l lasase, descopera consecintele nefaste ale descantecului.

Alte referate despre: dupa melci, dupa melci de ion barbu, dupa melci ion barbu

Cinstirea Sfintei Cruci

Substantivul apare de 28 de ori, iar verbul de 46 de ori. În Vechiul Testament nu a avut loc crucificarea infractorilor vii. Execuţia se făcea prin omorâre cu pietre. Totuşi, trupurile moarte erau uneori atârnate pe lemn ca un avertisment (Deut. 21: 22-23; Ios. 10:26), iar un asemenea trup era considerat blestemat (Gal. 3:13) şi trebuia coborât de pe lemn şi îngropat înainte de lăsarea nopţii (Ioan 19:31).

Alte referate despre: cinstirea sfintei cruci, cinstirea sfintei cruci referat, referat cinstirea sfintei cruci

Cinstea juristului

Domnul Alexandru Crihana, presedintele "Fundatie Cultural-Patriotice,
Marasti-Marasesti-Oituz" în cuvântul sau s-a referit la activitatea
obsteasca a fundatiei pe care o conduce, având ca scop servirea cauzei
nationale care necesita simtire si daruie totala din partea fiecaruia.
Trebuie sa aducem omagiile noastre pentru aceia care au luptat si s-au
jertfit pentru cauza nationala.

Alte referate despre: dupa cinste si omenie de petru demetru popescu, dupa cinste si omenie petru demetru popescu lectura, dupa cinste si omenie

Particularitatile romanului dupa al doilea razboi mondial - Morometii

Morometii
Romanul este specia genului epic, in proza, cu o actiune ampla desfasurata pe mai multe planuri, actiune la care iau parte mai multe personaje. Romanul “Morometii” de Marin Preda este format din doua volume (primul publicat in 1955, al doilea in 1967). Cele doua volume difera ca modalitate artistica si problematica abordata, insa se constituie ca un tot unitar prezentand monografia satului inaintea si dupa cel de-al doilea razboi mondial .

Primul volum cuprinde trei parti si este structurat pe mai multe planuri narative. Planurile principale sunt cel al familiei Moromete si cel al vietii satului. Planurile secundare sunt planul lui Birica si al Polinei, planul lui Tugurlan, planul lui Botoghina. Planul familiei Moromete ...

Alte referate despre: particularitatile romanului dupa al doilea razboi mondial - morometii, romanul de dupa al doilea razboi mondial morometii, romanul dupa al doilea razboi mondial morometii

Lefter Popescu

Cuprins de panica si de nerabdare, el se invoieste cateva zile de la serviciu si rascoleste toata casa pentru a gasi bilatele.Dintr-un om linistit si docil, se transforma intr-unul impulsiv si violent.Intra in conflict cu toata lumea, avnd convingerea ca toti se opun imbogatirii sale.Isi pierde increderea in ceilalti, devenind suspicios cu toata lumea, incusiv cu sotia lui.

Alte referate despre: caracterizarea lui lefter popescu, lefter popescu caracterizare, caracterizare lefter popescu

Caracacterizare Lefter Popescu

Găsirea neaşteptată a biletelor, după atâta zbucium inutil, îi dă o stare de extaz şi fericire deplină „Toţi zeii! toţi au murit! toţi mor ! numai Norocul trăieşte şi va trăi alături cu Vremea, nemuritoare ca şi el”. Aici el se autocaracterizează deoarece se crede cel mai norocos om din lume.

Alte referate despre: lefter popescu, caracterizarea lui lefter popescu din doua loturi, caracterizare lefter popescu doua loturi

Sf Apostoli Petru si Pavel

Sfantul Iacov, fiul lui Zevedeu, era din Betsaida Galileii, dintr-o familie de pescari si a fost frate cu Sf Evanghelist Ioan, cuvantatorul de Dumnezeu, si era unul din cei doisprezece Apostoli, chemat de Domnul la ucenicie de la “vanarea pestilor”. A fost numit Iacov cel Mare, spre a-l deosebi de Apostolul cu acelasi nume, care a fost cel dintai episcop al Ierusalimului si care s-a numit Iacov cel Mic.
La chemarea Domnului, cei doi frati au lasat mrejele si pe tatal lor si au urmat pe Hristos. Ei stiau, ca fosti ucenici ai Botezatorului, ca Iisus este Mesia Hristos si credeau in El, luand aminte la invataturile ce ieseau din preacurata gura Lui si fiind martori la minunile facute de El. Si atat ii iubea Domnul, incat unuia I-a dat spre rezemare pieptul Sau, iar celuilalt I-a fagaduit paharul pe care El insusi l-a baut. Insa si ei atat L-au iubit pe Domnul si atata ravna au aratat fata de Dansul, incat si foc din cer au voit sa pogoare peste cei ce credeau in El. Pe acesti doi frati ...

Alte referate despre: sfintii apostoli petru si pavel referat, sfintii apostoli petru si pavel, referat sfintii apostoli petru si pavel
Referate afisate : 18
Medie note: 8.20 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles