Eclipsa referat

Eclipsa

Eclipsa solara apare cand umbra lunii trece prin fata Pamantului. Umbra se misca de la vest la est in jurul Pamantului, cu o viteza de 2000 mile (3200 km) pe ora. Oamenii care se afla in calea umbrei pot vedea trei tipuri de eclipsa. Eclipsa totala apare cand luna este in totalitate in fata Soarelui. Daca luna se afla in cel mai indepartat punct fata de Pamant cand are loc eclipsa totala, eclipsa poate fi eclipsa inelara. In astfel de eclipsa, intunecimea lunii este doar in mijlocul Soarelui, lasand un inel de lumina in jurul ei. O eclipsa partiala apare cand Luna acopera doar o parte din Soare.

O eclipsa solara totala este este una dintre cele mai impresionanate vederi. Luna intunecata apare la marginea de vest a Soarelui si se misca incet in jurul lui. In momentul eclipsei totale, un nimb de lumini inconjoara Soarele intunecat. Acest nimb este corona Soarelui. Cerul ramane albastru, dar intunecat. Cateva stele si planete pot deveni vizibile de pe Pamant. Dupa cateva minute, Soarele ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 73kb
Downloads: 16
Materia: Astronomie

Eclipsa totala de Soare din 11 August 1999

Ultima eclipsa totala de Soare a acestui secol (si mileniu!) a avut loc la 11 august 1999 si banda sa de totalitate strabate Europa, cel mai dens populat continent, cu cele mai bune cai de acces în zona eclipsata, traversând si tara noastra pe directia vest - sud-est. Pentru România eclipsa din 11 august 1999 prezinta un interes major deoarece MAXIMUL eclipsei se va produce pe teritoriul tarii noastre, în apropiere de Râmnicu Vâlcea.

Alte referate despre: eclipsa totala de soare 11 august 1999, eclipsa totala de soare-11 august 1999, eclipsa totala de soare 11-august 1999

Lista cronologica a principalelor descoperiri astronomice

3000 i.e.n.: Primele scrieri astronomice din Egipt, Babilon in China.
2697 i.e.n.: Cea mai veche scriere despre o eclipsa de soare in China.
2500 i.e.n.: Se stabileste calendarul solar la egipteni.
2315-2287 i.e.n.: Primele relatari despre aparitia cometelor, in China.
1100 i.e.n.: Se determina inclinarea ecuatorului pe ecliptica de catre astronomul chinez Ciu Kong.

Sec. VII-VI i.e.n.: Se stabileste perioada SAROS, de repetare a eclipselor.
585 i.e.n. 28 mai: O eclipsa de Soare in Asia Mica, prezisa de Tales.
535 i.e.n.: Apare idea sfericitatii Pamantului (Pitagora)
466 i.e.n.: Prima observare a cometei Halley in China.
433 i.e.n.: Stabilirea ciclului de 19 ani a fazelor lunare (Meton).


Sec. IV i.e.n.: Eudos din Cnidos emite sistemul sferelor omocentrice. Heraclit din Pont sustine rotatia Pamantului in jurul axei.
360 i.e.n.: Apare lucrarea “Despre cer” a lui Aristotel, ...

Alte referate despre: lista cronologica a principalelor descoperiri astronomice, 3 lista cronologica a principalelor descoperiri astronomice, lista cronologica a principalelor descoperiri i fizica

Eclipsa totala de Soare

Luna sa fie in directia Soarelui, conditie care se indeplineste numai cind Luna este in faza de Luna noua, respectiv cand cele doua corpuri ceresti, Luna si Soarele, sunt in conjunctie (longitudinile astronomice ale Lunii si Soarelui au aceeasi valoare).
Cele trei corpuri, Soarele - Luna - Pamant, sa fie in linie dreapta, adica Luna, in orbita sa, sa traverseze linia nodurilor.

Alte referate despre: eclipsa totala de soare, eclipsa totala de soare 1999, eclipsa totala de soare din 1999

Sateliti artificiali si naturali

In general se considera ca formatiunile lunare cu nuante rosiatice sunt mai noi. Aceasta s-ar explica prin oxidarea progresiva a compusilor ferosi datorita gazelor emanate cu prilejul eruptiilor vulcanice.
Este probabil ca la suprafata Lunii nu avem de-a face cu roci primare, ci cu roci care s-au format datorita influentei chimice a atmosferei dealtadata, a marilor varietati de temperatura is a caderi meteoritilor.

Alte referate despre: sateliti artificiali si naturali, satelitii artificiali si naturali, satelitii artificiali si naturali ai pamintului

Eclipsa

Dupa o vreme pe baza observatiilor facute in timpul eclipselor,au inceput sa fie organizate,la diverse curti imperiale,anumite servicii astronomice care aveau obligatia sa prevada in timp,iminenta desfasurare a unor asemenea fenomene,pentru a putea fi organizate la momentul oportun,caremoniile menite sa induplece divinitatiile,sa

Alte referate despre: eclipsa de soare 1999, eclipsa de soare si de luna, eclipsa de soare

Eclipsa

Dintr-o data cerul se inegreste. Umbra Lunii se misca cu cateva
mii de mile pe ora aduce odata cu ea un dramatic efect de noapte.
Cerul aproape de orizont apare inca luminos si acest fapt cauzeaza o
lumina rosie si un neobisnuit efect de umbra. Intunericul in timpul
zilei nu este asa de negru precum este noaptea dar in aceste conditii
participa la crearea unui efect luminos unic.

Alte referate despre: eclipsa de soare din 1999, eclipsa din 1999, eclipsa 1999

Eclipsele de soare si de luna

Eclipsele de soare si de luna - Deci, eclipsele de Luna sunt posibile numai în perioadele de Luna plina, iar cele de Soare nu se pot produce decât în perioadele de Luna noua. Daca planul orbitei lunare si planul orbitei Pamântului în jurul Soarelui ar coincide, atunci la fiecare Luna noua am avea eclipsa de Soare, iar la fiecare Luna plina am avea eclipsa de Luna.

Alte referate despre: eclipsele de soare si de luna, eclipse de soare si de luna, eclipsele de soare si de luna referat

Stelele Variabile si Nestationare

Există doua categorii de stele variabile şi anume: stele variabile fizice (sau intrinseci) si stele pseudovariabile (sau variabile cu eclipsa). La stelele variabile fizice variaţia stralucirii aparente este o consecinţa a variaţiei luminozitaţii lor (adica a fluxului de energie radiat in spaţiu), variaţie care se datorează proceselor fizice ce au loc in interiorul acestora.

La stelele pseudovariabile, variatia stralucirii aparente nu are o cauza fizica, ea datorandu-se unui fenomen geometric - eclipsarea reciproca a componentelor unui sistem binar strans, in cursul miscarii orbitale. Acestea sunt deci sisteme binare fotometrice, iar luminozitatile componentelor nu variaza, in general (exista unele cazuri in care una din componentele sistemului binar fotometric este o variabila fizica).

Stele variabile fizice. Observatiile arata ca, la acestea, variatia luminozitatii este insotita, in general, de variatia si altor parametri fizici: raza, spectrul, temeperatura ...

Alte referate despre: stelele variabile si nestationare, stele variabile si nestationare, stelele variabile si nestationare ppt

Luna

Luna - Efectul Pamantului
Gravitatia Pamantului imprima Lunii rotatia in jurul axei sale. Miscarea de spin a Lunii dureaza tot atat cat traseul in jurul Pamantului lui. Inseamna ca Luna este intotdeauna cu aceeasi spre noi.
In 1969, misiunea spatiala US Apollo 11 a lansat,pentru prima data in istorie,oameni pe Luna.

Alte referate despre: balada soarele si luna, ultima luna de toamna, rezumat soarele si luna

Tudor Arghezi - Critici

Zone importante ale operei sunt inca necercetate, iar in ce priveste simbolurile fundamentale ale poeziei, dintre acelea intoarse pe toate fetele, mai sunt inca multe de spus. Epoca noastra (critica mai noua) a adaugat alte prejudecati la cele deja existente despre acest mare poet pe care l-a urmarit, inca de la inceput, fatalitatea unei violente indecizii din partea comentatorilor.

Alte referate despre: tudor arghezi critici literare, tudor arghezi critici, tudor arghezi critica de nicolae balota

Iubire - compunere

Multi spun ca iubirea nu poate fi explicata in totalitate in cuvinte fara sa ii fie pierduta esenta,pentru ca aceasta senzatie incomensurabila,nu se explica… ci se simte.Mai presus de toate,iubesti cand nu ceri definitii… sau nu ceri definitii atunci cand iubesti.

Alte referate despre: leoaica tanara iubirea comentariu, iubirea eseu, eseu despre iubire

Premonitia - sarlatanie sau adevar?

O piata enorma
Este interesant de notat ca toti clarvazatorii, fie ei celebri sau anonimi, poseda o caracteristica comuna. In cabinetul lor, la cererea clientilor pe care ii consulta, prezicirele lor vizeaza intotdeauna patru domenii: dragoste, sanatatea, banii si locul de munca. Clientii clarvazatorilor fac parte din toate clasele sociale. Unii clarvazatori se pot lauda ca au in prezent printre clientii lor sefi de stat, regi, regine, ministri.

Alte referate despre: prietenie adevarata, prietenia adevarata, un adevarat om de cultura reprezinta neamul

Literatura si jocul

Curiozitatea copilareasca si imaginatia lui Danut o transforma pe Monica în Ileana Cosânzeana si, crezându-se el însusi Fat-Frumos, o saruta pentru prima oara. Mai târziu, îndepartat si însingurat, el va gasi refugiu în sufletul ei bun si iubitor. Povestea celor doi se sfârseste cu o casatorie reusita. Astfel, putem afirma ca si iubirea, sentimentul cel mai cântat în versuri, se poate naste din joc.

Alte referate despre: literatura si jocul, eseu literatura si jocul, literatura si jocul eseu

Stonehenge

Stonehenge
Already in the 18th century the British antiquarian William Stukeley had noticed that the horseshoe of great trilithons and the horseshoe of 19 bluestones at Stonehenge opened up in the direction of the midsummer sunrise. It was quickly surmised that the monument must have been deliberately oriented and planned so that on midsummer's morning the sun rose directly over the "Heel Stone" and the first rays shone into the centre of the monument between the open arms of the horseshoe arrangement.
This discovery has had tremendous impact on how Stonehenge has been interpreted. For Stukeley in the 18th century and Sir Norman Lockyer in the first years of the 20th century, this alignment implied a ritualistic connection with sun worship and it was generally concluded that Stonehenge was constructed as a temple to the sun. More recently, though, the astronomer Gerald Hawkins has argued that Stonehenge is not merely aligned with solar and lunar astronomical events, but can be used to ...

Alte referate despre: stonehenge referat, stonehenge, referat stonehenge

Mi-astept amurgul

Acesta este adevarul dogmatic al Bisericii Ortodoxe, pe care Blaga l-a exprimat aici poetic. Insa merg dupa moarte in lumina dumnezeiasca numai cei care au trait drept si cuvios sau care s-au pocait pentru pacatele lor. Ceea ce ne dorim sa fi facut si Blaga inaintea mortii.

Alte referate despre: mi-astept amurgul de lucian blaga, lucian blaga mi-astept amurgul, valoarea artistica a poeziei mi-astept amurgul

Thales din Milet - biografie

Era nominalizat în toate listele tradiţionale ale celor "Şapte Înţelepţi", inclusiv în cea a lui Platon. Avea o reputatie de priceput om politic iar istoria relatată de Herodot despre deturnarea cursului râului Halys atestă reputaţia sa de inginer.
Şi-a pus întrebări despre natura universului şi a dat răspunsuri care nu luau în considerare zeii şi demonii. Renunţarea la mitologie a fost un pas crucial în gândirea ştiinţifică şi a condus la o explozie intelectuală care a durat sute de ani.

Alte referate despre: referate thales din milet biografie, thales din milet biografie, thales din milet - biografie

Maiasii

Mayasii erau astronomi foarte priceputi. Pentru ei erau importante momentele zenitului, atunci cand Soarele traversa coordonatele imperiului Maya. Doar la Tropice erau posibile observatii asupra trecerii zenitale. Mayasii aveau un zeu care reprezenta acest moment al Soarelui numit Zeu . Mayasii reprezentau numerele pe baza numarului 20. Astfel ei reprezentau sistemul numerelor prin puncte si linii: un punct insemna 1, o linie insemna 5. Utilizand baza 20 ei puteau reprezenta numere foarte mari. Numerele erau scrise de jos in sus. Era deci foarte usor sa adune si sa scada, dar nu foloseau fractii. Negustorii mayasi foloseau de multe ori boabe de cacao, pe care le asezau pe pamant, pentru a face calculele.Tot baza 20 o foloseau si in celebrul lor calendar.

Calea Lactee era venerata de mayasi, care o numeau Copacul Lumii, care era reprezentat de un arbore inalt numit Ceiba. O mai numeau si Wakah Chan. Wak insemna sase sau a creste. Chan sau K'an insemna patru, sarpe sau cer. Arborele ...

Alte referate despre: maiasii, maiasi, istoria maiasilor

Stonehenge

Stonehenge was formerly owned by a local man, Sir Cecil Chubb, and he gave it to the nation in 1918 and it is now managed by English Heritage on behalf of the Government.

Alte referate despre: atestat stonehenge, stonehenge referat in romana, stonehenge referat in engleza
Referate afisate : 19
Medie note: 8.20 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles