Educabilitatea delimitari conceptuale

Psihologia educatiei - delimitari conceptuale

"Domeniul analizei legilor si faptelor psihice ce se exprima prin procese, trasaturi, stari, caracteristici si structuri psihice, dezvoltarea acestora in vederea intelegerii si folosirii lor in practica formativa si de ameliorare a naturii umane. Psihologia are in atentie comportamentele umane ca si structura motivatiilor care le anima. Studiind caracteristicile psihice, psihologia diferentiaza caracteristicile de fond ale personalitatii, dar si cele individual diferentiale, atat in ceea ce priveste organizarea specifica a insusirilor psihice ce o definesc cat si in ceea ce priveste investitiile psihice ce o caracterizeaza pe aceasta."

Nivel: Facultate
Dimensiune: 13kb
Downloads: 820
Materia: Psihologie

Istoria psihologiei

10.Perfectiune si infaitibilitate *straduinta de a fi placut de ceilalti *intretinerea asteptarilor lor *frica de autoafirmare *tendinta de a reusi in dragoste *teama de a fi parasit *incercarea de a fi diferit fara a cererevindecaride afi modest ,multumit de tine *tendinta de a controla pe ceilalti *teama de greseala

Alte referate despre: istoria psihologiei, istoria psihologiei referat, referat istoria psihologiei

Specificul educatiei adultilor

Din punctul nostru de vedere, educatia este forma de adaptare
esentiala a omului la lume si a lumii la om. Adaptarea se face insa
primtr-un model interior tridimensional de cunoastere, de apreciere,
de actiune. Intreaga noastra activitate de la nastere pina la 18-20 de
ani consta in constructia unui astfel de model interior al lumii, cu
ajutorul caruia gindim, actionam, apreciem. Cum acest model este al
unui timp dat, schimbarea cunoasterii, a valorilor si a modurilor de
actiune din jur ne obliga la revizuire lui aproximativ din 15 in 15
ani. Educatia adultilor credem ca ar consta tocmai in acele schimbari
majore din modelul interior al lumii noastre, sub presiunea evolutiei
evenimentelor din afara si din launtrul nostru.

Alte referate despre: specificul educatiei adultilor, strategii didactice specifice educatiei adultilor, specificul educatiei adultilor referat

Conceptul de educabilitate

Educabilitatea
Limitele celor două tipuri de teorii : ambientaliste şi ereditariste, constau deci, în absolutizarea rolului unui anumit grup de factori în formarea şi dezvoltarea personalităţii umane, negându-i pe ceilalţi.

Alte referate despre: conceptul de educabilitate, conceptii ale educatiei sanitare, referat conceptul de educabilitate

Coordonate etice ale profesiunii de consilier psihologic si educational

Dacă, însă, consilierul va face doar un raTionament economic, prin prisma relaTiei dintre efort si efect în planul eficienTei financiare, atunci s-ar putea să descopere că anumite cheltuieli cu pregătirea profesională nu sunt rentabile, cu atât mai mult cu cât diferitele forme de pregătire profesională sunt din ce în ce mai scumpe.

Alte referate despre: coordonate etice ale profesiunii de consilier psihologic, cod deontologic al consilierului psihologic si educational, referat la consiliere psihologica si educationala

Loisir - educatie pentru petrecerea timpului liber

În sport se regăsesc manifestările tipice jocurilor, ca libertatea şi iniţiativa acţiunilor,motivaţia imediatălegată de însăşi activitatea desfăşurată, satisfacţia efectuării unor acţiuni care scot ăn evidenţă calităţile şi măiestria personală. Jocurile însoţesc înteraga evoluţie a amului, până la bătrâneţe; chiar dacă formele de manifestare se modifică ,principalele carcteristici se păstreză, dând fiecărei vârste o savoare particulară, răspunzând unor nevoi şi tendinţe firesc şi permanent umane.

Jocurile reprezintă o serie de caracteristici prin care apropierea de activităţile sportive apare firească. Château J., (Copilul şi jocul), spune că adevăratul joc este serios, are reguli severe şi presupune ostenela până la istovire. El mai adaugă că jocul repreuintă o lume aparte, diferită de a adulţilor. Acelaşi lucru îl putem spune şi despre sport- este o lume aparte, diferită de cea obişnuită, creează într-un anumit ...

Alte referate despre: loisir educatie pentru petrecerea timpului liber, loisir - educatie pentru petrecerea timpului liber, loisir- educatie pt petrecerea timpului liber

Sociologia educatiei

Precizăm faptul că (cf. Rotaru, T., 1996), copilul nu are posibilitatea de a alege persoanele semnificative el născându-se într-un anumit mediu social, motiv pentru care identificarea cu acestea este quasiautomată iar interiorizarea unei realităţi anume este inevitabilă. Astfel “copilul nu interiorizează lumea persoanelor sale semnificative ca una dintre multele lumi posibile ci o interiorizează ca singura lume existentă şi imaginabilă” (Berger, Luckman, 1967, p.134). În timp copilul îşi dă seama că valorile şi comportamentele sale sunt apreciate/sancţionate nu doar de către persoanele semnificative din anturajul său ci şi de către alte persoane cu care acesta interacţionează, moment în care se constituie ceea ce Mead numeşte “altul generalizat” şi apare raportarea conduitei sociale personale la societate în general.

Alte referate despre: sociologia educatiei, sociologia educatiei referat, referat sociologia educatiei

Sistemul de educatie

Structura sistemului de învăţământ
Structura sistemului de învăţământ reprezintă elementele componente şi ale sistemului de învăţământ şi relaţiile de interdependenţă dintre acestea care asigură reali-zarea funcţiilor principale ale educaţiei/instruirii la nivel de sistem şi de proces.

Alte referate despre: educatia, educatie civica, protectia consumatorului referat educatie antreprenoriala

Educatie pentru toti

UNIVERSITATEA BUCURESTI
FACULTATEA DE PSIHOLOGIE SI STIINTELE EDUCATIEI
SECTIA DE PSIHOPEDAGOGIE SPECIALA

Alte referate despre: educatie fizica, educatie antreprenoriala, educatia fizica

Etimologia educatiei

Sociologul francez Émile Durkheim considera că educaţia este o acţiune „exercitată de generaţiile adulte asupra celor ce nu sunt coapte pentru viaţa socială.”; are ca obiect să provoace şi să dezvolte în copil un număr oarecare de stări fizice, intelectuale şi morale. Durkheim afirma că „educaţia constă într-o socializare metodică a tinerei educaţii”.

Alte referate despre: etimologia educatiei, definitia si etimologia educatiei, psihologia educatiei

Teoria educatiei fizice si a sportului

pregatirea fiz=niv dezvoltarii posibilitatilor motrice ale individului atins in procesul repetarii sistematice a exer fiz.proba sprt=un exer fiz complex care face parte dintr-o ramura sprt si are structura proprie.ramura sprt=un sistem de exer fiz care se realizeaza in cometitii dupa reguli precise in conditii specifice.

Alte referate despre: teoria educatiei fizice si a sportului, teoria educatiei fizice si a sportului referate, referate teoria educatiei fizice si a sportului

Bazele igienice ale educatiei fizice si sport

In pastrarea sanatatii si prevenirea imbolnavirilor se disting doua categorii de masuri profilactice : primare si secundare.
Masurile profilactice primare au ca scop pastrarea sanatatii si prevenirea imbolnavirilor oamenilor sanatosi, in special colectivitatii. Masurile profilactice primare cuprind elemente minim necesare pentru realizarea unui regim igienic de viata si de munca.

Alte referate despre: bazele igienice ale educatiei fizice si sportului, bazele igienice ale educatiei fizice si sportului-6851 html, bazele igienice ale educatiei fizice

History of Education

The central government controls most education in France. A federal department, the Ministry of Education, sets the curriculum so that all students study the same subjects at the same ages throughout the country. French schools emphasize careful thinking and correct use of the French language. The lycee, the traditional academic secondary school, prepares students to attend universities. The grandes écoles, the great schools, are universities that train future leaders for government service, business administration, and engineering. Aside from providing free elementary and secondary education, the French central government provides financial aid to Catholic schools. In 1960 the government also began providing financial subsidies to private schools that meet state standards.

Alte referate despre: history of education in usa referat, history of education uk, education history referat

Finalitatile educatiei

Idealul educaţiei nu este un model standard, impus o data pentru totdeauna, ci un model dinamic ce permite redimensionări în funcţie de câmpul de posibilităţi în care are lor educaţia.

Alte referate despre: finalitatile educatiei, finalitatile educatiei timpurii, finalitatile educatiei referat

Problematica educatiei copiilor cu CES

- modalitatile de sprijin in actul invatarii - elevii cu CES au nevoie in anumite momente de un sprijin activ deinvatare atat in timpul activitatilor desfasurate in clasa, cat si la activitatile din afara clasei, prin dezvoltarea unui parteneriat educational cu anumite categorii de specialisti, cu familiile elevilor.

Alte referate despre: educarea copiilor cu ces, finalitatea educatiei copiilor cu ces, metode activ participative in activitatea educativa a copiilor cu ces

Education in the UK

Education is a vital concern throughout Britain because a highly developed nation depends upon educated professionals and a skilled workforce. The literacy rate in Britain is one of the highest in the world at over 99 percent.

Alte referate despre: education, decrivez le role des parents dans l education, education in uk

Educabilitatea

Educabilitatea este un concept pedagogic fundamental care defineste relatia de interactiune existenta intre trei factori fundamentali: ereditatea, mediul si educatia. Educabilitatea reprezinta o caracteristica fundamentala a fiintei umane care desemneaza capacitatea acesteia de formare, dezvoltare, modelare continua.

Alte referate despre: ziua educatiei, psihologia educatiei referat, ziua mondiala a educatiei
Referate afisate : 17
Medie note: 8.27 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles