Efecte ale leului greu asupra sistemului bancar romanesc

Cum ne afecteaza leul greu

Momentul introducerii leului greu se apropie şi o data cu aceasta cresc şi temerile românilor legate de noua emisiune monetară.Denominarea monedei naţionale, prin tăierea a patru zerouri din „coada” leului, începând cu 01 iulie 2005, lansează deja semnale, pe de o parte de îngrijorare a populaţiei care se întreabă “cât va trebui să plătească pentru leul greu", iar pe de altă parte din partea instituţiilor statului şi a agenţilor economici, care cred “că vor întâmpina unele dificultăţi în activitatea financiar-contabilă, legate de evidenţierea preţurilor în contabilitate, încheierea situaţiilor financiare şi raportarea acestora”.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 23kb
Downloads: 15
Materia: Economie

Moneda Euro

Cu cat intreprinderile vor intarzia mai mult in pregatirea pentru moneda unica, cu atat mai mari vor fi costurile de adaptare la care vor trebui sa faca fata. Invers, o buna pregatire si din timp, le-ar permite intreprinderilor sa beneficieze de o serie de avantaje.

a) Avantajele euro pentru IMM
In prezent, IMM ezita sa foloseasca mai multe devize datorita fluctuatiilor monetare. Ele dispun foarte rar de mijloace eficiente de a se apara impotriva riscurilor de schimb valutar. De aceea, uneori ele renunta sa stabileasca relatii comerciale in afara frontierelor nationale. Cu euro intreprinderile pot beneficia de o zona monetara stabila, libera de constrangeri monetare, in interiorul careia devalorizarile competitive nu vor mai exista.

Alte referate despre: moneda euro, moneda euro referat, referat moneda euro

Moneda Unica Europeana:EURO

-Banda fosforescenta:bancnota are pe revers un element tiparit cu vopsea fosforescenta .Astfel,cand rotiti bancnota in lumina puternica aceasta banda straluceste puternic.Proprietati ultra-violete:expusa la lumina UV hartia nu devina fluorescanta.Pe aversul bancnotei,steagul Uniunii Europene si semnatura Presedintelui BCE se modifica din albastru in verde fluorescent si stelele de pe steag trec de la galben la portocaliu fluorescent.Pe revers harta Europei,podul si valoarea apar cu galben fluorescent.
-Diverse:Designul bancnotei de 10 Euro reprezinta arhitectura romanica.Bancnota de 10 Euro este rosie si masoara 127 mm pe 67 mm.

Alte referate despre: moneda unica europeana euro, moneda unica europeana euro referat, referate moneda unica europeana euro

Leul greu - dezbatere

BNR a dat startul campaniei de pregatire a populatiei pentru taierea a patru zerouri din coada leului * Noile monede si bancnote vor aparea la 1 iulie 2005 si vor circula in paralel cu "leii vechi" pana la sfarsitul lui 2006 * De la 1 martie 2005, preturile vor fi afisate obligatoriu atat in bani noi, cat si in bani vechi * Guvernatorul BNR Mugur Isarescu e convins ca ele nu vor fi "rotunjite" de comercianti

Alte referate despre: leul greu, efecte ale leului greu asupra sistemului bancar romanesc, efecte ale leului greu

Moneda si cedit - Convertibilitatea monedei nationale si a monedelor internationale

S-a pus in circulatie bancnote cu valoare ridicata – de 50.000, 100.000, 500.000 lei – banca de emitere trebuind sa se adapteze la permanenta si substantiala oferta de moneda si la nevoile economiei nationale. Bancnotele puse in circulatie- cu chipul lui Nicolae Grigorescu, George Enescu, Aurel Vlaicu, reflecta procesul de depolitizare a instrumentului monetar, tendinta care se reflecta si in practica monetara a altor state.

Alte referate despre: convertibilitatea monedei nationale, convertibilitatea monedei nationale referat, convertibilitatea monedei

Moneda unica europeana

Exista o zona euro, care cuprinde 12 tari: Austria, Belgia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Italia, Irlanda, Luxemburg, Olanda si Spania. Monedele acestor tari au disparut treptat, intre 1 ianuarie si 28 februarie 2002. Data de 27 ianuarie 2002 a fost ultima zi pentru guldenul olandez, 9 februarie pentru lira irlandeza, 17 februarie pentru francul francez, iar data de 28 februarie va fi ultima zi in care va circula silingul austriac, francul belgian, marca finlandeza, drahma greceasca, lira italiana, francul luxemburghez, escudo portughez, peseta spaniola. De la 1 martie 2002, in toate cele 12 tari amintite va circula o moneda unica: EURO.

Alte referate despre: moneda unica europeana, euro moneda unica europeana, moneda unica europeana referat

Mixul de marketing bancar - studiu de caz realizat la BRD Agentia Salonta

1.1 Aspecte generale
Marketingul are in centrul preocuparilor mediul, intregul sau demers urmarind cunoasterea mediului extern, cunoastere ce sta la baza dezvoltarii cercetarilor de marketing si a derularii proceselor de munca astfel incat activitatile desfasurate de firma sa fie in concordanta cu evolutia mediului extern.Mediul extern este alcatuit din "totalitatea factorilor exteriori care actioneaza asupra firmei, influentandu-i activitatea" numiti si agenti de mediu.

Alte referate despre: marketing bancar studiu de caz, mixul de marketing referat studiu de caz, marketing mix politica de produs studiu de caz pizza

Managementul riscului bancar

Astfel, bancile trebuie sa-si asume toate riscurile ce apar pe parcursul activitatii, dar intr-o maniera prudenta tinand seama de urmatorii factori:Este, desigur, evident ca o strategie bancara performanta trebuie sa cuprinda atat programe cat si proceduri de gestionare a riscurilor bancare care vizeaza, de fapt, minimalizarea probabilitatii producerii acestor riscuri si a expunerii potentiale a bancii.

Alte referate despre: managementul riscului bancar, referat managementul riscului bancar, managementul riscului bancar referat

Analiza,diagnosticarea si monitorizarea schimbarilor climatice si efectele lor asupra solului

Islanda, Norvegia, Finlanda, Suedia, nordul Marii Britanii (Scotia si Nordul Angliei) ar fi acoperite de gheturi vesnice.Un alt aspect aparent paradoxal al acestor schimbari climatice este aridizarea asociata inundatiilor. Acest rezultat aparent paradoxal este datorat modificarilor tiparului precipitatiilor: ierni blande cu ploi producatoare de inundatii, veri cu temperaturi mai ridicate si cu precipitatii mai rare si mult mai violente si mai importante din punct de vedere cantitativ.

Alte referate despre: schimbarile climatice si efectul de sera, schimbari climatice si efectul de sera, efectele omului asupra solului

Efectele zgomotului

Una din cele mai persistente probleme de sanatate din Europa este zgomotul in munca. Zgomotul este sunetul neplacut auzului. Efectele pe care expunerea la zgomot le are asupra sanatatii constituie o problema de sanatate publica din ce in ce mai acuta. Jumatate din populatia europeana traieste intr-un mediu cu zgomot. O treime din populatia acestei regiuni este deranjata de nivelurile de sunet in timpul somnului. Efectele zgomotului asupra omului sunt in functie de intensitatea si de durata sa.

Alte referate despre: efectele zgomotului si vibratiei asupra omului, efectele zgomotului, efectul zgomotelor si vibratiilor asupra organismului uman

Notiuni de drept bancar

Notiunea de drept bancar s-a afirmat in limbajul curent8 o data cu aparitia si dezvoltarea sistemului bancar al Republicii Moldova, dupa adoptarea de catre Parlament a Legii nr. 599-XII din 11 iunie 1991 "Cu privire la Banca Nationala de Stat a Moldovei'"', si Legii nr. 601-XII din 12 iunie 1991 "Cu privire la banci si activitatea bancara"10. Astfel, crearea unor banci noi si/sau comercializarea celor existente (1) si formarea in consecinta a unui sistem bancar bi-nivelar (2), ceea ce a stimulat dezvoltarea pietei serviciilor financiare si celei de capital (3), au condus la aparitia termenului de drept bancar, ca notiune generica pentru a desemna initial normele ce veneau sa completeze prevederile normelor de drept civil si financiar, in materia activitatii bancare.

Alte referate despre: drept bancar si valutar, drept bancar-faliment, drept bancar

Sistemul bancar

Institutii emitente de moneda electronica sunt enitati pe actiuni, avand ca obiectiv de activitate emiterea de moneda electronica si oferire de servicii financiare si nefinanciare conexe emiterii de moneda electronica. Ordonanta de urgenta 99/2006 (care tine actualmente loc de lege bancara) utilizeaza termenul de institutie de credit si preia definita din directiva UE, precizand ca in limita autorizatiei acordate, entitatile respective pot derula urmatoarele activitati.

Alte referate despre: management bancar, sistemul bancar, creditul bancar

Globalizarea sistemului bancar

In epoca contemporana, locul si rolul bancilor in economie este strans legat de calitatea lor de intermediar principal in relatia economii-investitii, relatie hotaratoare in cresterea economica.Banca Comerciala Romana isi inscrie numele pe lista bancilor comerciale nou create si reorganizate dupa 1989. Ea este o institutie speciala, ce poate fi considerata o banca noua pentru ca actul sau de nastere poarta data de 1decembrie 1990, dar in acelasi timp , prin activitatea pe care o desfasoara in cadrul Bancii Nationale din care se desprinde, este deopotriva o banca cu traditie in domeniul bancar. Inceputul a fost foarte dificil . In afara unui act de identitate , unei banci ii mai sunt necesare un sediu central , o retea de unitati , personal suficient, capital , clienti si o gama adecvata si tentanta de produse si servicii utile pentru acesti clienti.

Alte referate despre: globalizarea financiar bancara, globalizarea financiar bancara referat, globalizarea sistemului bancar

Consideratii asupra etimologiei neologismelor din limba romana

Omul e ca si pomul ce-si prinde radacinile, da roada de care mai apoi se bucura, da fructul cel dulce care cu greu s-a facut. Se intristeaza pomul cind ramane fara fructe si frunze, devine trist, dar are speranta ca samanta lui va incolti si va da viata altui pom. Timpul fuge ca un gind, tu vrei sa-l opresti dar el nu te asteapta.

Alte referate despre: consideratii asupra rolului memoriei in invatare, consideratii asupra rolului memorie in invatare, consideratii asupra rolului memoriei de invatare

Satisfactia clientilor in domeniul bancar

Studiile conduse de Cronin si Taylor propun teoria "confirmarii/neconfirmarii" ce combina decalajului descris de Parasuraman si Berry, cele doua masuratori, cea a perceptiei performantei si cea a asteptarilor de performanta, intr-una singura raportata la asteptari. Conform cu Garbrand satisfactia clientului este egala cu perceptia performantei divizata la asteptarea de performanta. (Berry, Brodeur 1998).

Alte referate despre: satisfacerea clientilor in domeniul bancar, cercetarea satisfactiei clientilor pentru serviciul bancar, satisfactia clientilor in domeniul hotelier

Actiunea mutagena a radiatiei UV asupra organismelor vii

Efectele asupra plantelor
Procesele fiziologice si de dezvoltare ale plantelor sunt afectate de radiatiile UVB, chiar si de nivelul de radiatii UVB din prezent. In pofida mecanismelor de reducere sau remediere a acestor efecte si a unei abilitati limitate de adaptare la un nivel sporit de radiatii UVB, dezvoltarea plantelor poate fi afectata direct.

Alte referate despre: actiunea radiatiilor nucleare asupra organismelor vii, referat actiunea radiatiilor nucleare asupra organismelor vii, actiunea radiatiei nucleare asupra organismelor vii
Referate afisate : 16
Medie note: 8.73 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles