Efectele armelor de distrugere in masa

Agentia Internationala pentru Energie Atomica si armele de distrugere in masa

Agentia are obiective cresterea contributiei energiei atomice in domeniul pacii, sanatatii si prosteritatii in intreaga lume. Agentia Internatioanala pentru Energia Atomica a fost creata pentru a supraveghea transportul nuclear, modul de folosire a acestuia de catre tarile semnalate ale Tratatului de Neproliferare si pentru a incuraja cercetarea, dezvoltarea si aplicatiile energiei nucleare.

In statutul Agentiei Internationale pentru Energia Atomica de prevede ca repartizarea resurselor de care dispune s se realizeze altfel incat sa se asigure ca prin utiliarea acestora se va contribui la progresul tutror regiunilor lumii, dar in special al tarilor in curs de dezvoltare.

Ajutorul pe care il acorda Agwntia internationala pentru Energia Atomica statelor nu trebuie sa fie subordonat unor conditii politice, economice sau militare, respectandu-se, in acest sens egalitatea suverana a satatelor membre.

Odata cu amplificarea utilizarii energiei nucleare, dar si ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 223kb
Downloads: 570
Materia: Fizica

Radiatiile nucleare si efectele lor

Ei pastrau intr-un vas de aluminiu, sarea de poloniu pe care o foloseau. Se stie ca aluminiul retine cu usurinta particulele alfa, totusi au observat ca in afara vasului existau radiatii care influentau aparatele de masura pe care le foloseau. Analizand radiatiile acestea, sotii Joliot-Curie au constatat ca ele sunt compuse din neutroni si pozitroni(electroni pozitivi).

Alte referate despre: radiatii nucleare si efectele lor, radiatiile nucleare si efectele lor, radiatiile nucleare si efectele sale asupra omului si mediului

Energia nucleara si efectele sale

Vreme de decenii, radiaţiile ionizate au constituit doar o curiozitate de laborator, cunoscută numai câtorva iniţiaţi. Descoperirea radioactivităţii artificiale şi apoi aceea a fisiunii uraniuli, în deceniul al patrulea al acestui secol, au dat un puternic imbold cercetărilor de fizică nucleară. Pentru marele public, energia nucleară a ieşit însă din anonimat abia după aruncarea celor două bombe atomice în 1945 asupra Japoniei.

Alte referate despre: energia nucleara si efectele sale asupra omului si mediului, energia nucleara si efectele sale asupra omului si a mediului, energia nucleara si efectele sale

Energia atomica

Incepand din 1939 oameni au inceput sa descopere o alta cale de a produce energie fara autiliza puterea apei sau a combustibililor fosili.Aceasta noua cale este extragerea energiei care exista in interiorul atomului de uraniu.Energia obtinuta pe aceasta cale se numeste eneregie atomica.energia atomica a fost folosita prima data in 1945 pentru bombe.

Alte referate despre: energia atomica, comunitatea europeana a energiei atomice, utilizarea energiei atomice

Radiatiile

Dupa cum am spus pana nu demult am fost “sclavii soarelui” ,dar primul pas catre dezrobirea fost facut de fizicianul Becqerel pe 26 feb. 1898 cand acesta a lasat cateva placi fotografice ferite de lumina , in apropierea unui minereu de uraniu . developandu-le le descopera innegrite, ca si cand ar fi fost expuse la lumina De aici, el a tras concluzia ca minereul de uraniu emite radiatii necunoscute. De aceea fizicienii francezi Marie Curie si Pierre Curie si-au dedicat multi ani cercetarii radiatiilor radioactive . Impreuna, acesti 3 cercetatori au primit premiul Nobel pentru fizica in 1903. Identificarea si cercetarea acestor radiatii incepe sa-i pasioneze pe cercetatori .
Asa ca la inceputul secolului nostru Ruthefort si elevii lui , Chadwick, Cockfroft si Walton au investigat proprietatile nucleelor cu ajutorul unor particule accelerate artificial la energii ...

Alte referate despre: radiatii nucleare, radiatii x, radiatiile x

Efect fotoelectric

Intre incertitudinea cu care se poate mas coordon x, si incertitudinea cu care se mas impulsul sistemului fizic cuantic,exista relatia, H-const lui Planck redusa, care poarta numele de principiul de incertitudine a lui Heisenberg.
In modelul lui Bohr, el din at de hidrogen se deplas pe o traiectorie circulara in campul electric creat de sarcina pozitiva a nucleului,numita orbita. adica H-cuanta de mom cinetic
Modelul lui Bohr =model semiclasic care introduce cu ajutorul postulatelor conceptul de cuantificare alaturi de legile din fizica clasica.

Alte referate despre: efectul fotoelectric extern, efectul fotoelectric, efectul fotoelectric extern referat

Energia nucleara

Elementul constituent principal al carbunelui este carbonul. Carbunele cel mai vechi si cel mai dur este antracitul care are 98% carbon. Lignitul, carbunele mai « tanar », avand aproximativ 1mil.de ani, contine doar 30% de carbon.

Alte referate despre: energia nucleara, energia nucleara referat, utilizarea energiei nucleare

Viena

Din cauza actualelor conditii atmosferice (ca si in cazul altor state europene), cartierele de locuinte se afla predominant spre granita de vest a Vienei, unde poluarea nu s-a facut inca remarcata, in timp ce zona industriala ocupa partea de est a orasului.
Clima

Alte referate despre: congresul de la viena, viena, referat viena

Retinerea sau distrugerea de inscrisuri

Actiunea sau inactiunea de distrugere a unui inscris emis de un organ de urmarire penala, o institutie de judecata, sau de un alt organ de jurisdictie. Prin distrugere se intelege actiunea de nimicire a inscrisului, inclusiv degradarea partiala, dar care face ca inscrisul sa nu poata fi folosit conform destinatiei sale. Daca s-a intentionat falsificarea inscrisului fapta nu va primi calificarea prevazuta in articolul 347 din Noul Cod Penal ci pe aceea prevazuta de articolul 470 din Noul Cod Penal, respectiv falsul material in inscrisuri oficiale.

Alte referate despre: retinerea sau distrugerea de inscrisuri, distrugerea de inscrisuri, cod penal distrugerea de inscrisuri

Efectele actului juridic civil

7. “Termenii susceptibili de doua intelesuri se interpreteaza in intelesul ce se potriveste mai mult cu natura contractului” (art.979 C.civ)
2
8. “Dispozitiile indoioase se interpreteaza dupa obiceiul locului unde s-a incheiat contractul” (art.980 C.civ)

Alte referate despre: efectele actului juridic civil, principiile efectelor actului juridic civil, principiul relativitatii efectelor actului juridic civil

Masele plastice

Masele plastice
Pentru a ne comporta correct cu masele pastice, trebuie sa stim din ce fel de polimeri au fost produse ele – termoplastici sau termoreactivi. Polimerii termoplastici( de exemplu polietilena) la incalzire devin moi si in aceasta stare isi schimba usor forma. La racier ele din nou se solidifica si isi pastreaza forma capatata. Fiind din nou incalzite, ele iarasi devin moi, pot capata o noua forma si tot asa mai departe. Din polimerii termoplastici pot fi formate prin incalzire si presiune diferite articole care in caz de necessitate pot fi din nou supuse aceluias mod de prelucrare.

Masele plastice
Polimerii termoreactivi la incalzire devin plastici, apoi isi pierd plasticitatea devinind nefuzibili si insolubili, deoarece intre macromoleculele lor liare au loc interactiuni chimice, formindu-se o structura tridimensionala ( ca in cazul vulcanizarii cauciucului). Un astfele de material nu mai poate fi supus prelucrarii a doua oara: el a capatat o structura spatiala ...

Alte referate despre: mase plastice, mase plastice referat chimie, mase plastice referat

Efectul Gulfstream asupra climei europene

Topirea accentuata a banchizei polare si cresterea debitelor marilor fluvii siberiene care se varsa în Oceanul Arctic înseamna un aport mult mai mare de apa dulce, deci apa mai putin densa.

Alte referate despre: efectele poluarii asupra climei, efectele crizei asupra economiei europene, factorii care influenteaza asupra climei europene pentru clasa vi-a

Efectul de sera

Efectul de sera
Însă atunci când cauza poluării creşte proporţia gazelor numite gaze de seră, atunci este reţinută prea mult căldura şi întregul pământ devine mai cald. Din acest motiv în secolul nostru temperatura medie globală a crescut cu o jumătate de grad.

Alte referate despre: efectul de sera, efectul de sera referat, referat efectul de sera

Mase plastice - cauciucul

Mase plastice - cauciucul
Masele plastice se fabrică din materii prime uşor accesibile, din ele pot fi confecţionate uşor cele mai felurite articole. Cauciucul este un produs tehnic constând dintr-un compus macromolecular cu catene liniare, flexibile, şi având comportare de elastomer. Se produc şi se utilizează numeroase tipuri de cauciuc (cauciuc natural, cauciucuri sintetice), fiecare dintre ele prezentând anumite avantaje şi dezavantaje în utilizări specifice. Macromoleculele cauciucului se pot deplasa una faţă de alta la temperatură relativ ridicată sau/şi sub acţiunea eforturilor mecanice.

Alte referate despre: mase plastice cauciucul, mase plastice cauciucul natural si sintetic, mase plastice cauciuc referat

Arme de nimicire in masa

Arme de nimicire in masa
Mai mult, nişte versete din Vechiul Testament (Biblia) care se referă la distrugerea unor cetăţi de pe malul Mării Moarte, Sodoma şi Gomora, descriu intervenţia divină printr-un tablou ce seamănă izbitor cu folosirea unor arme de distrugere în masă, inexistente la acea vreme.(„…Iar Domnul a slobozit apoi peste cele două cetăţi ploaie de pucioasă şi foc…”). Armamentul de distrugere în masă a fost dezvoltat în principal în trei direcţii:
• Arme nucleare (A) , engl (N)
• Arme biologice (B)
• Arme chimice (C)

Alte referate despre: arme de nimicire in masa, armele de nimicire in masa, armele de nimicire in masa referat

Distrugerea stratului de ozon

Distrugerea stratului de ozon
Măsurătorile au arătat ca cea mai redusa concentraţie de ozon se observa primăvara iar vara, aceasta se reface parţial. Deoarece activităţile productive prin care se produc agenţii chimici care distrug stratul de ozon sunt inexistenţi la poli, iar avioanele supersonice nu au culoare de zbor in jurul polilorgeografici ai Pamatului, s-a pus problema cauzelor care produc aceasta „gaura” in stratul de ozon la poli si nu deasupra Americii de Nord sau deasupra Europei.

Alte referate despre: distrugerea stratului de ozon, distrugerea stratului de ozon referat, freoni distrugerea stratului de ozon

Efectele fluorului asupra bolnavului parodontopat

Efectele fluorului asupra bolnavului parodontopat
1. profialxie primară care urmăreşte evitarea apariţei bolilor oro-dentare;
2. profilaxia secundară ce are ca scop exprimarea, depistarea şi tratamentul precoce şi corect al afecţiunilor oro-dentare;
3. profilaxia terţiară care constă în suprimarea şi eliminarea unor evoluţii ulterioare ale îmbolnăviri cu scopul de a preîntâmpina functio-lesa.

Alte referate despre: efectele psihologice asupra bolnaviilor de insuficienta renala, efectul fluorului asupra organismului, efectele frigului asupra organismului sanatos si bolnav
Referate afisate : 17
Medie note: 8.05 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles