Efectul kirlian

Efectul kirlian

Fotografia Kirliana a fost descoperita accidentala de Senyon D. Kirlian. Tehnicianul rus repara un echipament intr-un spital cand a descoperit ceva anormal ( nefiresc ). Mai tarziu cand a descoperit ca prin intermediul interactiilor dintre curentii electrici si placile fotografice se gaseau urme ( imprimari) ale organismelor vii s-au developat pe film.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 4kb
Downloads: 1950
Materia: Fizica

Fizica distractiva

Asezati pe masa un pahar de apa gol. Acoperiti-l cu o bucata de carton patrat, putin mai mare decat gura paharului. Peste carton, la mijloc, asezati o moneda usoara (500 de lei).

Alte referate despre: fizica distractiva, probleme distractive, probleme distractive rezolvate

Fizica

( ( ( (
a = ax ( e + ay ( j + az ( k
(
e : (0x)
(
j : (0y)
( (( s.n. versorii ascelor
k : (0z)

Alte referate despre:

Premiul Nobel pentru fizica in anul 2004

In inima protonului
Cei 3 quarkci din proton sunt mentinuti impreuna de catre o forta puternica ale carei particule de schimb sunt gluonii, prezentata in desen prin arcuri. Pe masura ce creste distanta dintre quarkci creste si forta dintre ei.

Teoria isi arata posibilitatile
Imaginea prezinta ciocnirea la energii innalte dintre un proton si un electron asa cum a fost realizat experimentul in laboratorul DESY din Hamburg. Experimentul este prezentat in sectiune, intr-un plan perpendicular pe fasciculele de elctroni si protoni in coliziune. Electronul a lovit unul dintre quarkcii din proton. Un jet impresionant de particule- oferin informatii despre quarkcul lovit este produs in mod spontan din energia stocata in campul de forta al gluonilor. Particulele cu sarcina electrica continute in jet sunt deviate de catre puternicul camp magnetic produs de experimentatori

Alte referate despre: premiul nobel pentru economie in anul 1997, istoria premiilor nobel unui chimist in anul 2002, premiul nobel pentru fizica in anul

Fizica nucleara

În primul rând, pentru a întelege cum poate fi întrebuintat un aparat
trebuie stiut ce "butoane" sau alte comenzi are (de exemplu, un
automobil are volan, pedale, schimbator de viteze, butoane pentru
faruri, stergator de parbriz etc.). Din acest punct de vedere, un
calculator poate primi comenzi date de la o tastatura similara cu cea
a unei masini de scris, într-un anumit limbaj simplu, ca si cum am
scrie cuiva foarte pe scurt ce trebuie sa faca. Textul comenzii scris
de utilizator precum si rezultatele comenzilor sunt afisate pe un
ecran similar televizorului. Pe acest ecran sunt figurate uneori si
niste liste de comenzi posibile (denumite meniuri prin analogie cu
listele de produse care specifica ce mâncaruri pot fi comandate
într-un restaurant) si / sau "butoane" care pot fi alese sau "apasate"
folosind un obiect denumit, datorita formei sale, "soricel" ("mouse").

În al doilea rând, trebuie precizat ce poate sa faca "aparatul" care
...

Alte referate despre: energia nucleara, accidente nucleare, centrale nucleare

Fizica in scheme a 9-a

5
Energia potenţială
Se defineşte numai în câmpuri gravitaţionale şi arată prin valoarea sa poziţia relativă a părţilor componente ale sistemului
-este relativa; este o mărime de stare
-prin convenţie se consideră Ep=o
SI=J

Alte referate despre: schema functionala a calculatorului, schema lui horner, scheme instalatii electrice

Fizica nucleara

Izobari au aceeaşi greutate, acelaşi A:
Izotopi au acelaşi număr de ordine, acelaşi Z:
Izotoni acelaşi număr de neutroni, acelaşi A-Z:

Alte referate despre: radiatii nucleare, reactorul nuclear, energia nucleara referat

Eminescu si fizica

In sprijinul acestei afirmaţii sau nu numai poemele sale,ci şi însemnările referitoare la chestiuni legate de Fizică , însemnări cuprinse de două caiete numite de Eminescu FIZIOLOGIE I şi FIZIOLOGIE II .In acestea sunt citate formulări ale unor reprezentativi oameni de ştiinţă ai vremii:Mayer ,Joule,Hirm,Helmholtz,Clausius.

Manuscrisele eminesciene impresionează prin variantele domeniilor abordate,dar şi prin gradul de elaborare a informaţiei ştiinţifice cele mai ample desfăşurări avînd însemnări referitoare la matematică şi fizică.In cele ce urmează am încercat o ordonare a informaţiilor cuprinse în caietele poetului şi o prezentare a modului în care aceasta şi-au găsit o expresie lirică în opera poetului.

MECANICA
Ce-a mai mare parte a chestiunilor legate de mecanică şi căldură au fost extrase de ...

Alte referate despre: lacul de mihai eminescu, mihai eminescu, viata lui mihai eminescu

Efectul fotoeletric

I. Emisia de electroni (foto electroni) au loc numai daca rad
incidenta au o frecventa ce depaseste o anumita frecventa si
frecventa de prag specifica fiecarui metal.
II. Energia cinetica a fotoelectronilor emisi de suprafata creste cu
frecventa incidenta dintr-o functie si este incidenta dintr-o
functie si este independenta de radiatii incidente.

Alte referate despre: efectul fotoeletric extern, aplicati ale efectului fotoeletric referat, aplicati efectului fotoeletric extern

Tranzistor cu efect de camp

3. tranzistorul cu efect de câmp MOS în regim de sărăcire (reprezintă regimuri de lucru ale tipului TEC-MOS),
4. tranzistorul cu efect de câmp MOS în regim de îmbogăţire.
În afară de TEC-J şi TEC-MOS („clasice”, binecunoscute) mai sunt şi tipurile: MESFET (tranzistorul cu efect de câmp cu poartă realizată prin contact „metal-semiconductor”) şi VMOS (tranzistorul cu efect de câmp MOS cu canal vertical).

Alte referate despre: tranzistorul cu efect de camp, tranzistor cu efect de camp, tranzistori cu efect de camp

Efect fotoelectric

-intensitatea curentului de saturatie Is creste liniar cu intensitatea luminoasa P.
-tensiunea , la care se anuleaza intensitatea curentului, depinde de frecventa radiatiei.
-Exista o frecventa minima , num frecv de prag sub care nu mai apare efectul electromag.
-Aparitia curentului electric sub act radiatiei ultraviolete este instantanee.

Alte referate despre: efectul fotoelectric extern, efectul fotoelectric, efectul fotoelectric extern referat

Fotografierea aurei unei frunze

This Diagram illustrates two methods of viewing or photographing a specimen such as a leaf or coin. In the top image, The transparent electrode or film plate is connected to the high voltage output of the kirlian power unit. A ground plate is fabricated out of aluminum foil or sheet metal, slightly smaller than the specimen. This ground plate is placed upon a non-metallic table top.

Alte referate despre: fotografierea aurei, frunza, frunza verde magheran

Efectele distrugatoare ale actiunii antropice

Efectele distrugatoare ale actiunii antropice - In urma acestor activitati, fauna a suferit si sufgera modificarti mai mult sau mai putin vizibile, atat la nivel individual, cat si la cel al comunitatilor, astefel lumea animala sufera modificari anatomo-fiziologice, schimbari comportamentale, variatii areologice, toate acestea conducand spre degradarea totala si disparitia lor.

Alte referate despre: efectele distrugatoare ale actiunii antropice asupra mediului, efectele distrugatoare ale actiuni antropice asupra mediului, efectele actiunii antropice asupra mediului inconjurator

Efectele poluarii sonore asupra cresterii graului

Efectele poluarii sonore asupra cresterii graului
Pentru a demonstra acest fapt, am utilizat ca material biologic o specie de gaminee – graul care a fost studiat in doua loturi cu amplasamente diferite. Avand in vedere ca localitatea Ciumeghiu este asezata pe drumul national ce face legatura intre Oradea – Timisoara, la chilometrul 10 de localitatea Salonta, terenurile aferente comunei sunt amplasate de o parte a soselei spre vest.

Alte referate despre: efectele poluarii sonore asupra cresterii graului, efectele poluarii sonore asupra omului, efectele poluari sonore asupra omului

Metode biochimice utilizate in aprecierea efectului poluantilor din mediu asupra organismului

(Metode biochimice utilizate in aprecierea efectului poluantilor din mediu asupra organismului)- Generalităţi: prezenţa sulfiţilor în sânge a fost considerată ca indicator de expunere la bioxidul de sulf. Incostanta cu care au fost puşi în evidenţă, semnificaţia acestui indicator bichimic la expunerile la concentraţii ridicate. Principiul metodei: bioxidul de sulf din sânge formează cu reactivul fuxin formolic un complex colorat a cărui intensitate este proporţională cu concentraţia.

Alte referate despre: efectele poluantilor din atmosfera asupra organismului uman, efectele factorilor de mediu asupra organismului, metode biochimice utilizate in aprecierea plumbului

Efectul de sera

Aceasta inseamna sporirea cantitatii gazelor de sera si se asteapta incalzirea in continuare a planetei. Gazele deja existente in atmosfera trebuie sa retina caldura produsa de razele solare reflectate de pe suprafata Pamantului. Fara aceasta, Pamantul ar fi atat de rece (cu temperatura medie de 0 ° F) incat ar ingheta oceanele si ar muri toate vietuitoarele, ceea ce demonstraza cu fara aceste gaze nu am supravietui. Dar, cercetatorii sunt ingrijorati de cresterea temperaturii care se va produce in secolul urmator si dupa, din cauza acestor gaze.

Alte referate despre: efectul de sera, efectul de sera referat, referat efectul de sera

Efectele contractului de locatiune

Efectele contractului de locatiune
Contractele de locaţiune dau naştere la obligaţii atât faţă de locatar cât şi faţă de locator; fiecare din părţi având clare sarcinile ce li se cuvin în derularea contractului.
Având în vedere că acest contract nu este translativ de proprietate obligaţiile părţilor sunt diferite de celelalte contracte.
Locaţiunea reprezintă o vânzare a folosinţei şi se deosebeşte de contractele de vânzare-cumpărare prin faptul că se transmite numai dreptul de folosinţă ca drept de creanţă asupra lucrului, nu un drept real.
Efectele contractului de locatiune

Alte referate despre: efectele contractului de locatiune, detalii lucrare de licenta efectele contractului de locatiune, care sunt efectele contractului de locatiune

Efectul de sera si incalzirea Planetei

Stratul superieor, stratosfera, este marcat de o incalzire importanta ce rezulta in urma absorbtiei ultravioletelor solare de catre Ozon (stratul de Ozon situandu-se la circa 25 km in atmosfera).
Rolul pe care il joaca atmosfera este extrem de important pentru lumea vie, deoarece ea realizeaza schimbul de energie cu spatiul. Atmosfera este compusa in principal din Azot, Oxigen si Argon.
Mecanismul efectului de sera.De unde vine aceasta denumire A© efectul de sera A>> ? Cand un gradinar doreste sa cultive o planta la o temperatura superioara celei de afara, el o pune sub sera. Peretele translucid al serei permiterazelor sa incalzeasca solul si sa retina caldura emisa de acesta. De unde o crestere a temperaturii din interiorul serei raportat la temperatura ambianta.

Alte referate despre: efectul de sera si incalzirea planetei, efectul de sera si incalzirea globala, efectul de sera si incalzirea globala referat

Efectele crizei economice asupra somajului

2. Somajul in Romania
Rata somajului inregistrat la sfarsitul lunii octombrie 2008, la nivel national a fost de 4,0%, mai mica cu 0,1% decat cea din luna octombrie a anului 2007 si mai mare decat cea din luna septembrie a anului 2008 cu 0,1%. In luna octombrie, numarul total de someri este de 364.183 persoane, mai mult cu 11.271 persoane fata de cel din luna anterioara.
In graficul urmator este prezentata evolutia ratei somajului in primele zece luni ale anului 2006, 2007 si 2008.

Alte referate despre: efectele crizei economice asupra somajului, efectul crizei economice asupra somajului, efectele crizei economice asupra somajului in romania
Referate afisate : 19
Medie note: 8.08 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles