Efortul cultural de comunicare de informatii din zone competitive

Comunicare si informare

A comunica si a informa
Comunicarea, informarea si mijloacele de comunicare depind unele de altele. Acesti termeni au sensuri diferite in functie de domeniile care au drept scop comunicarea informatiei. Pentru ziarist, informatia este expunerea unor fapte la care a asistat sau pe care le-a putut verifica. Pentru el, o informatie buna trebuie sa fie adevarata, noua, inedita si surprinzatoare. Mijloacele de comunicare sunt diferitele suporturi pe care ziaristii le folosesc ca sa transmita informatia (ziare, radio, televiziune etc.).

Pentru inginerul din domeniul telecomunicatiilor, informatia este un semnal transmis unui destinatar prin mijloace tehnice. Inginerul numeste comunicare totalitatea operatiilor de prelucrare, de transmitere si receptionare a mesajului. Pentru cei din domeniul publicitatii, comunicarea are drept scop cucerirea si influentarea consumatorului prin mesaje atragatoare. In functie de clientul care trebuie convins, sunt folosite diferite mijloace de comunicare. Pentru ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 72kb
Downloads: 1269
Materia: Management

Bariere de comunicare manageriala

Considerata, asa cum am vazut, printre cele mai importante aptitudini
manageriale, aptitudinea de comunicare cuprinde, inevitabil si o componenta care tine de capacitatea de a proteja comunicarea de influentele negative. Cum vom vedea în cele ce urmeaza, aceasta capacitate se exercita atât în mod direct, prin comportamentul comunicational al managerului, cît si în mod indirect, prin masurile si interventiile tehnico-organizationale în sistemul informational al organizatiei.

Alte referate despre: bariere in comunicarea manageriala, bariere de comunicare manageriala, bariere in comunicarea manageriala-analiza unui caz

Managementul salarizarii - licenta

Resursele sunt totalitatea elementelor sociale, economice, naturale de care se dispune la un moment dat utilizate sau utilizabile pentru obţinerea de bunuri sau servicii.
Resursele umane sunt o categorie a resurselor economice care sintetizează potenţialul de muncă a unei ţări, zone geografice. Se apreciază cu ajutorul unor indicatori ca: populaţia activă disponibilă, populaţia în vârstă de muncă şi aptă, dar şi a elementelor calitative: stare sănătate, nivel de pregătire, etc.
Managementul resurselor umane se poate defini din două puncte de vedere: ca ativitate şi ca disciplină. Managementul resurselor umane, ca activitate, este ansamblul de activităţi privitoare la asigurarea, dezvoltarea, folosirea eficientă a personalului din cadrul unităţii. Ca disciplină, managementul resurselor umane este menită să creeze şi să mobilizeze cunoştinţele necesare în înţelegerea şi rezolvarea problemelor privind ...

Alte referate despre: licenta despre managementul salarizarii, managementul salarizarii, management strategic licenta

Guvernarea electronica

Guvernarea electronica presupune utilizarea noilor mijloace de comunicare si informare, in special a Internetului, in interactiunea dintre guvernare si cetateni (democratia online, participarea cetatenilor la guvernare prin intermediul Internetului) sau clientii serviciilor publice (furnizarea electronica a serviciilor - FES), dar si in interactiunea diverselor agentii publice si intre diverse nivele ale guvernarii (central - local).

Alte referate despre: guvernarea electronica, guvernare electronica, guvernarea electroniva

Nevoia de comunicare

Mijloace pentru îmbunătăţirea capacităţii de a influenta:
a. Clarifica-ti obiectivele Dacă ştii clar care este rezultatul la care vrei sa ajungi transmiţând un mesaj, susţinând o conversaţie, etc, iţi va fi mult mai uşor să obţii ceea ce vrei.
b. Structurează-ţi gândirea Desenează sau vizualizează harta mentală a modului cum vei ajunge sa obţii rezultatul. În acest fel iţi va fi mult mai uşor să urmezi paşii necesari pentru a ajunge la obiectivul stabilit.
c. Pregăteşte-te să influenţezi. Atrage cât mai multe informaţii cu privire la tema conversaţiei. Strânge cât mai multe informaţii cu privire la interlocutorul tău: află cum gândeşte, ce tip de prezentare are mai mari şanse de a îl influenţa-verbala, vizual, combinată; găseşte puncte comune pentru a putea iniţia conversaţia: interese comune, etc.
d. Asigură-ţi timpul necesar pentru conversaţie Asigură-te încă de la inceputul conversaţiei că ai timp să parcurgi etapele stabilite ...

Alte referate despre: nevoia de comunicare, omul are nevoie de comunicare si intelegere, omul are nevoie de comunicare si de intelegere

Tipuri de comunicare la nivelul firmei

Al patrulea tip de mediu este şi cel mai complex. Este aşa-numitul mediu turbu-lent. Acesta este cunoscut ca un mediu foarte dinamic. Specific acestui tip de mediu este faptul că impune schimbarea strategiilor de bază ale companiei pentru a asigura supravieţuirea.
Prin interacţiunea ei cu mediul, compania trece de la un tip de mediu la altul, proces care implică schimbarea strategiilor de acţiune şi, implicit, a nevoilor informaţio-nale.
Practic, informaţiile influenţează şi chiar dictează modul de acţiune.Informaţia apare însă ca urmare a interacţiunii individului de percepţiile sale asupra mediului. Nedetecta-rea corectă a informaţiilor necesare duce însă întotdeauna, la eşecul companiei (Popa, Filip, p.227).

Alte referate despre: tipuri de comunicare la nivelul firmei, tipuri de comunicatii la nivelul firmei, referat tipuri de comunicare la nivelul firmei

Comunicarea

Un mediu adesea poate implica utilizarea tehnologiei asa ca acesta
este dincolo de controlul nostru. Spre exemplu, o carte este un mediu
care foloseste forme ale comunicarii precum sunt cuvintele, imaginile
si desenele.

Alte referate despre: comunicarea, comunicarea nonverbala, comunicarea interpersonala

Limba si comunicarea

Renasterea are ca centru al preocuparilor sale omul si increderea in valoarea si posibilitatile sale de perfectionare.

Alte referate despre: comunicare profesionala, comunicare, comunicarea verbala

Capacitate 2004 - matematica

* CUVANT-INTELEGERE: utilizare cuvintelor astfel incat sa fie inteles
de catre participantii la procesul comunicarii.

Alte referate despre: teste capacitate 2004 matematica, subiecte capacitate 2004 matematica, capacitate 2004

Comunicarea in institutiile publice

2. FUNCTII ALE COMUNICARII
Pentru realizarea obiectivelor sale managerul se va baza pe urmatoarele functii ale comunicarii:Functia de informare - organizatiile au nevoie de interactiuni in mediul exterior in care functioneaza si in mediul interior intre partile ei componente. Cei mai importanti sunt oamenii. Managerul este pus in fata monitorizarii la doua feluri de informatie: informatia externa - trimisa si primita prin intermediul activitatilor de marketing, reclama, aprovizionare, relatii publice etc. si informatia interna - care circula prin canalele formale si neformale de comunicare.

Alte referate despre: comunicarea in institutiile publice, comunicarea in institutii publice, comunicare in institutiile publice

Comunicare interculturala

Eco a pornit de la o axioma a antropologiei culturale foarte raspindita in prezent: intreaga viata sociala poate fi considerata ca un fenomen de comunicare si prin aceasta se incadreaza in domeniul semiologiei, dat fiind ca actul comunicarii nu poate avea loc decit prin semne.
Habermas concepe realitatea in functie de trei puncte de vedere transcedente specific, care determina trei categorii de cunostere posibile: informatiile - care extind puterea noastra tehnica de a dispune de lucruri -, interpretarile - care permit o orientare a actiunii in cadrul traditiilor comune - si analizele - care elibereaza constiinta de dependenta sa fata de anumite puteri hipostaziate.

Alte referate despre: comunicare interculturala, comunicarea interculturala, comunicarea interculturala referat

Comunicarea manageriala - caracterizare

Comunicarea este un proces de transmitere a informatiilor, sub forma mesajelor simbolice, intre doua sau mai multe persoane, unele cu statut de emitator, altele cu statut de receptor, prin intermediul unor canale specifice (O. Nicolescu si I. Verboncu, 1997, p. 464). Acest proces este considerat de autorii citati ca element de baza pentru indeplinirea functiei managementului de coordonare.

Alte referate despre: comunicare manageriala, comunicarea manageriala, comunicarea manageriala referat

Rolul perceptiei in comunicare

Perceptia implica invatarea, perspectiva de actualizare si interactiunea cu subiectele observate, de asemenea, realizarea unor inferente. In actul tipic al perceptiei, un stimul este alocat unei anumite categorii pe baza unei informatii care este incompleta.Perceptia este influentata de un numar de factori psihologici. Acestia includ presupuneri bazate pe experiente trecute (care adesea actioneaza aproape inconstient), influente culturale, motivatii(necesitati), stari sufletesti si atitudini.

Alte referate despre: modalitati de perceptie in comunicare, perceptia in comunicare, diferente de perceptie in comunicare

Studiu de caz - Comunicare in presa economica

Cele mai multe firme incep avand un bun concept de afaceri. Pentru ca ideea centrala sa devina o reusita, e necesar sa existe la toate nivelurile manageri dezvoltand idei despre aplicarea conceptului. Unii lideri exceleaza in a da idei. Nu trebuie sa fii neaparat un "generator de idei" pentru a fi un bun lider. Leon Plate, director la HewlettPackard, se defineste ca "nefiind persoana cu idei".

Alte referate despre: studiu de caz comunicarea cu presa in perioada crizei, studiu de caz comunicatul de presa, studiu de caz comunicare

Competitivitate in mediul de afaceri

Politici de aprovizionare prin intarirea puterii de negociere cu furnizorii:
Alegerea furnizorilor care sunt competitivi unul fata de altul
Cresterea puterii de negociere prin mentinerea unui numar de surse suficient de mare pentru a asigura concurenta, dar indeajuns de mic incat firma sa fie un cumparator important pentru fiecare sursa
Modificarea in timp a valorii contractelor acordate furnizorilor, pentru a nu se simti indreptatiti la o anumita proportie de comenzi de aprovizionare.Solicitarea unor oferte noi, pentru a testa preturile de pe piata si a obtine date informative de natura tehnologica.Urmarirea dezvoltarii tehnologiei.

Alte referate despre: competitivitatea in mediul de afaceri, competitivitatea in mediul de afaceri referat, competitivitate in mediul de afaceri

Comunicarea cu persoanele cu dizabilitati

Comunicarea non verbal este comunicarea care nu foloseste cuvinte si prin care se exprima sentimente, emotii, atitudini. Chiar si fara cuvinte, noi comunicam prin ceea ce facem: modul cum stam sau cum umblam, cum ridicam din umeri sau facem un gest, cum ne imbracam, cum conducem o masina sau stam la birou, fiecare din acestea avand o semnificatie si comunicand o idee.

Alte referate despre: comunicarea cu persoane cu dizabilitati, comunicarea cu persoanele cu dizabilitati in asistenta sociala, comunicarea cu persoanele cu dizabilitati grave

Rolul calculatorului in comunicarea elevilor

Comunicarea este un ansamblu de actiuni care au in comun transmiterea de informatii sub forma de mesaje, stiri, semne sau gesturi simbolice, texte scrise intre doua persoane, numite interlocutori, sau mai formal, emitator si receptor.Termenul de comunicare este legat de existenta noastra ca oameni, mai apoi ca societate, fiindca fiintele umane si comunicarea sunt interdependente. Fara comunicare si limbaj noi ca fiinte ce interactionam si relationam in cea mai mare parte, sau chiar in intregime prin actul comunicari, existenta noastra pe pamant ar fi inutila.

Alte referate despre: comunicarea elev profesor, comunicarea elev-elev, calculatorul in viata elevului

Cultura piersicului

Pe continentul Asiatic suprematia o detine China. Ca obiective principale mondiale se vor cauta sa se obtina soiuri cu rezistenta la ger, la boli, soiuri mai timpurii si soiuri mai tarzii cu fructe mari, peste 70gbuc, si o culoare atragatoare. Pe plan mondial, numarul de soiuri de cais si piersic depasesc circa 6000 de soiuri.II.2.Reactia mediului de cultura si importanta sa agrochimica.

Alte referate despre: cultura piersicului, tehnologia culturi piersicului, cultura piersicilor

Marketing si comunicare pe internet

Exista insa si tendinta reducerii numarului utilizatorilor de Internet cu venituri mai mici de 500 de RON. Astfel ca piata virtuala, sub aspectul utilizatorilor, incepe sa se stabilizeze. Un studiu realizat de Insites.be [11] arata ca utilizatorul de Internet prezinta urmatoarele caracteristici: nu a renuntat la televizor in favoarea Internetului, nu mai este atat de fascinat de Internet, acceseaza mai des web-ul de acasa decat de la locul de munca, timpul mediu pe care il afecteaza navigarii este de 4 ore, iar principalul motiv pentru utilizarea Internetului este chat-ul si posta electronica.

Alte referate despre: marketing si comunicare prin internet, referat marketing si comunicare prin internet, marketing si comunicare prin internet referat
Referate afisate : 19
Medie note: 8.31 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles