Elaborare otel

Elaborarea otelului

Elaborarea otelului
Elaborarea otelului este un process fizico-chimic complex care utilizeaza ca materie prima, fie fonta bruta, fie minereul de fier. In present, practice toata cantitatea de otel necesara se elaboreaza prin reducere indirecta, pornind de la o incarcatura metalica din care se elimina o parte din carbon si din elementele insotitoare, prin procese de afinare a baii metalice. La elaborarea otelului prin reducere indirecta, incarcatura metalica poate fi formata din fonta, fier veci si fonta sau numai fier vechi. Fonta, initial poate fi in stare lichida sau in stare solida.

Elaborarea otelului
Procesele de elaborare a otelului prin reducere indirecta sunt urmatoarele:
•Afinarea fontei prin insuflare de aer
•Afinarea fontei si a fierului vechi in cuptoare cu vatra
•Afinarea fierului vechi in cuptoare electrice
•Elaborarea (topirea) otelului prin procedee complexe (prin ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 7kb
Downloads: 4264
Materia: Chimie

Acizi si baze

Acizi si baze
Curand s-a descoperit ca exista acizi ,ca HCl, H2S si HCN, care nu contin oxigen.S-a recunoscut astfel ca nu oxigenul ci hidrogenul este elementul care determina proprietatile acide ale substantelor ( Davy, 1810-1816). Un acid a fost definit (Liebig !838) ca o substanta in care noul atom de hidrogen poate fi inlocuit printr-un metal, dand astfel o sare.Potrivit acestei conceptii, oxizii nemetalelor ca CO2, SO3, N2O5 si P2O5, nu sunt acizi si anhidride de acizi,adica substante care se transforma in acizi, cand se combina cu apa.

Alte referate despre: acizi si baze, acizi si baze referat, referat acizi si baze

Fermentatii aerobe-acetica, citrica

Fermentatii aerobe-acetica, citrica
-Acetobacter orleanense poate produce 9,3% acid acetic si este folosita la fabricarea otetului din vin;formeaza un otet limpede si aromat.
-Acetobacter xykinoides produce 4,5% acid acetic.Este considerata o bacterie de infectie, pentru ca da un otet de calitate inferioara.
-bacterii acetice de fermentatie rapida care au o putere de acidificare mare : produc 11-14% acid acetic.Cea mai mare importanta specie este Acetobacter Schutzenbachii folosita la fabricarea otetului din solutii de alcool.
-Ecuatia chimica dupa care se produce fermentatia acetica este urmatoarea:
C2H5OH+02 -CH3-COOH+H2O+117 Kcal

Oxidarea alcoolului etilic nu se face direct in acid acetic, si se formeaza intermediar aldehida acetica. Aplicatiile fermentatiei acetice
Fermentatia acetica este folosita in practica la fabricarea otetului.Procedeele de fabricare a otetului sunt : ...

Alte referate despre: fermentatii aerobe, referat despre fermentatii aerobe si anaerobe, fermentatia acetica a etanolului este aeroba

Metalurgia otelului

Temperatura bai i metalice . Cand baia metalica este complet formata,
temperatura acesteia este de circa 1500As C, urmand ca la sfarsitul perioadei de
elaborare, temperatura sa varieze intre 1600-1650As C, in functie de calitatea
otelului.

Alte referate despre: metalurgia otelului, referat metalurgie fabricarea otelului, metalurgia fierului si otelului

Elaborarea politicii de contabilitate

În S.N.C. 1 "Politica de contabilitate" sunt stabilite trei convenţii fundamentale ale contabilităţii: continuitatea activităţii, permanenţa metodelor şi specializarea exerciţiilor. Procedura formării politicii de contabilitate privind o problemă (sector) concretă a contabilităţii constă în alegerea unei variante din câteva, admise de actele legislative şi normative, în justificarea metodei alese, pornind de la particularităţile activităţii întreprinderii şi acceptarea acesteia în calitate de bază pentru ţinerea contabilităţii şi întocmirea rapoartelor financiare.

Alte referate despre: elaborarea politicii de contabilitate, elaborare politici proceduri contabile, elaborarea politicii de contabilitate a unei intrprinderi

Elaborarea unui plan de actiune pentru campania de relatii publice

Elaborarea unui plan de actiune pentru campania de relatii publice
Relatiile publice pot ajuta la rezolvarea unei probleme, lansarea unei idei, evitarea unei catastrofe, alăturându-se altor perspective – juridică, financiară, umană şi chiar spirituală – în efortul de a depăşi problemele de zi cu zi.
Elaborarea unui plan de actiune pentru campania de relatii publice

Alte referate despre: elaborarea unui plan de actiune pentru campania de relatii publice, elaborarea unui plan de actiune pentru campanii de relatii publice, plan de actiune pentru campania de relatii publice la sc

Analiza S.W.O.T. a firmei S.C. Bamesa Otel S.A.

Obiect de activitate:Obiectul principal de activitate al societatii este CAEN 2562: Operatiuni de mecanica generala.Principalele produse oferite sunt: tabla laminata la cald, tabla decapata, tabla laminata la rece si tabla zincata.Principalele servicii prestate sunt debitarea tablelor in functie de cerintele clientului si distributia acestora la sediile clientilor.

Alte referate despre: analiza activitatilor de marketing la nivelul firmei, analiza s w o t a firmei danone, analiza mediului intern si extern al firmei

Atestat - Elaborarea planului activitatilor zilnice din spatiile de productie si servire

OPERATIILE ECONOMICO-FINANCIARE DIN UNITATILE DE ALIMENTATIE In orice unitate patrimoniala, selectarea, completarea si intocmirea documentelor reprezinta o cerinta majora pentru cunoasterea si managementul activitatii. Selectarea, completarea si interpretarea documentelor de evidenta operativa in unitatile de alimentatie si turism.

Alte referate despre: elaborarea planului activitatile zilnice intr un restaurant tip, activitatile zilnice din spatiile de productie bucatarie, atestat elaborarea planului de activitate

Conceperea si elaborarea articolului

In continuare este necesara stabilirea elementelor importante si a celor inutile, a marimii si formei elementelor pe care decidem sa le pastram, si, nu in ultimul rand, alegerea modului in care trebuie asezate in text pentru a obtine o structura armonioasa.

Alte referate despre: conceperea si elaborarea ziarului, conceperea si elaborarea unui produs in audiovizual, conceperea si elaborarea unui proiect

Comportarea elementelor structurale din otel la oboseala

Deoarece deformatiile materialului se situeaza preponderent in domeniul elastic, procesul poate fi controlat atat prin tensiuni cat si prin deformatii specifice.Oboseala in domeniul durabilitatilor mici (low cycle fatigue), denumita sioboseala oligo-ciclica, apare in conditiile unor solicitari variabile care determina deformatii locale elasto-plastice.

Alte referate despre: populatia element structural si functional al biocenozei, persoana juridica- elemente structurale, populatia element structural al biocenozei

Produtia de otel

Magnetitul este minereul cel mai bogat in continut de metal (70 % fier).Este cel mai pur minereu,avand insa o raspandire limitata:doar 15 % din rezervele mondiale fac parte din aceasta categorie.Cele mai bogate zacaminte de magnetita sunt in Ural (Magnitnaia),Suedia (Kiruna),sudul Canadei,Venezuela (Cerro Bolivar),India,nord-vestul Australiei.

Alte referate despre: otel, fonta si otelul, oamenii sunt ori cutite de otel ori de tinichea

Importanta teoriilor pentru elaborarea unor modele de instruire

Cele mai reprezentative dintre toate aceste teorii enumerate pot fi sintetizate astfel :
Teoria operationala a invatarii, avandu-l ca principal teoretician pe Galperin, se axeaza in mod deosebit pe structura operationala a activitatii umane si pe orientarea tipurilor de activitati cognitiv-reflectorii si actionale. In varietatea actiunilor umane cunoscute, se pot identifica trei tipuri de orientari, si anume :
Cunoasterea insuficienta a notelor obiectului, care determina o invatare lenta, cu incercari si erori.
Completitudinea, care face ca actiunea de invatare sa se desfasoare repede, fara greseli, sa fie mai stabila, dar cu o arie de transfer mai limitata.
Completitudinea, la care se adauga faptul ca elevul dispune si de metode de identificare a notelor obiectului, a intregii clase de obiecte. Actiunea mintala se elaboreaza sigur si are largi posibilitati de transfer.
Teoria operationala a invatarii, prin aceste trei tipuri de orientari, are o importanta deosebita pentru procesul ...

Alte referate despre: teorii ale invatarii - modele de instruire, modele de instruire, modele ale instruirii

Tipuri de itemi utilizati in elaborarea testelor de cunostinte

O sarcina de lucru care presupune recunoasterea elementelor aflate intr-o relatie de tipul:autori - opera;personaje - tipologia personajelor;curente literare - caracteristici;figuri de stil - exemple;termeni - definitii.Itemii de tip pereche sunt dispusi pe doua coloane, elevii asociind premisele cu raspunsurile.

Alte referate despre: logica -utilizate tipurile de itemi, utilizate toate tipurile de itemi, tipuri de itemi test engleza

Metode de cercetare si elaborare de text in filosofie - Mircea Eliade Sacrul si Profanul

In natura, hierofaniile isi suprapun ontofania cosmosului ca organism real, viu si sacru; in ceea ce priveste existenta umana, omul religios isi implineste existenta in urma unui sir de rituri de trecere, adica initieri succesive, si isi aseaza idealul de umanitate pe un plan supraomenesc De aici intelegem importanta hierofaniei si faptul ca hierofania trimite la o ruptura de nivel, o ruptura in cadrul careia poate avea loc o calatorie ontologica spre transcendent.

Alte referate despre: rezumatul textului corigenta de mircea eliade, caracterizarea personajului din textul corigenta de mircea eliade, textul memorii de mircea eliade
Referate afisate : 14
Medie note: 8.37 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles