Elasticitatea cererii si a ofertei in raport cu pretul

Elasticitatea cererii si a ofertei

Elasticitatea cererii si a ofertei
Elasticitatea cererii eprimă sensibilitatea cererii la modificarea preţului sau a altei condiţii a cererii. Coeficientul elasticităţii cererii (Ec) arată gradul, fracţiunea sau procentul modificării cererii în funcţie de schimbarea preţului sau a altei condiţii a cererii.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 20kb
Downloads: 24
Materia: Economie

Incidenta impozitului

Preţurilor nominale;
Cantităţilor oferite sau cerute.
• Echilibrului general – ţinînd cont de interacţiunile dintre produse, sectoare şi factori de producţie, punînd în evidenţă incidenţa impozitului asupra preţurilor relative.

Alte referate despre: incidenta impozitelor, incidenta impozitelor indirecte asupra preturilor, incidenta impozitului

Cererea si oferta

Cererea şi oferta sînt componentele de bază ale mecanismului regulator al
pieţei. Raportul dintre cerere şi ofertă, reflectă foarte clar şi, în acelaşi timp sintetic situaţia pieţei, a fiecărui segment al acesteia. Oferta cu cererea interacţionează în determinarea preţului la care vînzătorii sînt dispuşi să ofere acea cantitate de bunuri pe care cumpărătorii o doresc şi sînt dispuşi să o cumpere. Ele se găsesc în relaţii de cauzalitate reciprocă, una reprezentînd în raport cu cealaltă, deopotrivă cauză şi efect. Sensul lor poate fi pe deplin lămurit numai considerîndu-le părţi ale unui tot organic.
Cînd prin interacţiunea dintre cerere şi ofertă, se determină pentru un bun oarecare, atît preţul cît şi cantitatea cerută şi oferită, atunci piaţa bunului respectiv se găseşte în echilibru. Cantitatea şi preţul la care piaţa unui bun se echilibrează se numesc ...

Alte referate despre: cererea si oferta, cerere si oferta, cererea si oferta referat

Elasticitatea ofertei

O=O 0x01 graphic
-O 0x01 graphic
, variatia absoluta a ofertei in perioada curenta (1) si intr-o
perioada anterioara (0)

Alte referate despre: elasticitatea ofertei, elasticitatea ofertei pe piata unui anumit bun de consum, elasticitatea ofertei in raport cu pretul

Economie - cererea si oferta

Resursele, elementele necesare desfasurarii oricarei activitati economice, cat si pentru satisfacerea nevoilor personale ale agentilor economici, se manifesta pe piata sub forma de oferta.
Oferta reprezinta cantitatea dintr-un bun economic sau serviciu care se paoate vinde intr-o perioada de timp in functie de pretul sau.
Ea apare sub diferite forme: de marfuri corporale si de servicii; angajament sau termen fi; interna sau externa; de bunuri indepndente si bunuri complementare.
Marimea ofertei dintr-un anumit bun economic depinde, in special, de nivelul pretului bunului oferit si de cuantumul venitului cumparatorului.
Legea generala a ofertei exprima relatia esentiala in care, la un anumit nivel al pretului, se ofera o anumita ...

Alte referate despre: referat economie cerere si oferta, referat economie cererea si oferta, economie cererea si oferta

Elasticitatea cererii si ofertei

In cazul unui bun inferior, o crestere a venitului determina o scadere a cererii pentru bunul respectiv. Deoarece venitul si cererea se schimba in sensuri diferite, elasticitatea cererii fata de venit, in cazul unui bun inferior, are o valoare negativa.
Elasticitatea incrucisata

Alte referate despre: elasticitatea cererii si ofertei, elasticitatea cererii si ofertei in raport cu pretul, elasticitatea cereri si ofertei in raport cu pretul

Rolul raportului de audit

Pot fi, de exemplu, dezacorduri privind:o insuficienta provizioanelor pentru deprecierile de stocuri si creante;o stocuri supraevaluate sau subevaluate datorita unor erori in calculul costurilor productiei sau in determinarea marimii stocului (cantitatilor);o nerespectarea principiului independentei exercitiului;o neluarea in considerare a evenimentelor posterioare care confirrna sau infirma o situatie existenta la data inchiderii exercitiului;o neluarea in considerare a principiului prudentei prin supraevaluarea activelor;o erori in clasarea terti lor (clienti incerti mentinuti ca clienti obisnuiti).

Alte referate despre: raport de audit, raport de audit financiar contabil, raport de audit intern

Pretul - Element al mixului de marketing financiar bancar

Faţă de celelalte P-uri, preţul este singurul element al mix-ului de marketing care aduce venituri, celelalte componente implicând doar cheltuieli. În acest sens este foarte importantă stabilirea corectă a preţului, acela fiind sursa principală de venit al instituţiilor de credit. Deşi este componentul mix-uli de marketing, de multe ori este scos de sub controlul secţiei de marketing şi stabilit de alte funcţii, cum ar fi finanţe sau trezorerie.

Alte referate despre: pretul - element al mixului de marketing financiar bancar 3x puncte, pretul element al mixului de marketing financiar bancar, pretul - element al mixului de marketing financiar bancar

Formarea pretului de echilibru

Piaţa agricolă se caracterizează prin instabilitate, insecuritatea aprovizionărilor, incertitudinea vânzărilor, fluctuaţii de preţuri, mari dezechilibre cerere-ofertă, acces diferit la pieţe şi la asigurarea securităţii alimentare pentru anumite categorii de populaţie Piaţa produselor agroalimentare prezintă anumite particularităţi ce ţin de specificul cererii şi ofertei.

Alte referate despre: formarea pretului de echilibru, formarea pretului de echilibru si importanta sa, cererea si oferta agregata formarea pretului de echilibru

Cost productivitate, pret

Cost productivitate, pret. Satisfacerea nevoilor presupune un COST.
In comportamentul producatorului (si al consumatorului) costul constituie un indicator economic de o mare insemnatate: inainte de a intreprinde ceva, el isi formeaza intrebarea , aparent simpla, cat costa? Astfel costul reprezinta un criteriu si un instrument de comparare in alegerea variantei de productie si de de consum atunci cand este vorba de materii prime, masini, utilaje, instalatii, angajarea de salariati, ca si in cazul aprovizionarii cu alimente, etc.
Costul de productie reprezinta totalitatea cheltuielilor efectuate si suportate de catre intreprindere pentru producerea si desfacerea de bunuri materiale si servicii.

Alte referate despre: cost productivitate pret, referate cost productivitate pret, cost productivitate pret referat

Determinarea coeficientului elastic

Rezultatul contactului dintre corpuri poate fi deformarea acestora (efect static). Aceasta deformare poate fi plastica sau elastica. Plastica este atunci cand corpul, dupa ce forta nu mai actioneaza asupra lui, nu mai revine la forma initiala si este elastica, atunci cand corpul revine la forma initiala dupa ce forta nu mai actioneaza asupra lui.

Alte referate despre: determinarea coeficientului elastic, determinarea coeficientului de elasticitate a unui resort la alungire, determinarea coeficientului de elasticitate al unui resort

Pretul- element al mixului de marketing

Continuand, Valerica Olteanu sustine ca " utilizat ca instrument al politicii de marketing pretul intra in relatii speciale atat cu produsul si distributia cat si cu promovarea pe baza carora isi delimiteaza o pozitie specifica in raport cu fiecare in parte".
Trecere in revista a literaturii de specialitateIn opinia lui Lazar Dumitru, pretul, in domeniul serviciilor financiar-bancare, "este numai un element al mix-ului de marketing ", fiind singura componenta care aduce in mod direct, profit.

Alte referate despre: pretul element al mixului de marketing bancar, pretul element al mixului de marketing, pretul-element al mixului de marketing bancar

Nevoile elevului in raport cu familia scoala si societatea in Republica Moldova

4.Nevoi de stimă
- Aceste nevoi se referă la nevoia elevului de a se simţi acceptat şi respectat. Nevoia de a fi stimat este extrem de importantă pentru a fi satisfacut si de ai oferi în momentul consilierii psiho-pedagogice intelegere, motivând în acest sens elevul spre colaborare si anticipand in acelasi timp actiuni pe care elevul le-ar intreprinde in disperare, doar pentru a fi apreciat. Adeseori, ei se identifică prin ”liderii” unor ”găsti”, care de foarte multe ori, au un caracter posesiv si predominat, dar negativ din punct de vedere al evolutiei si dezvoltării intelectului elevului.

Alte referate despre: nevoile prescolarului in raport cu familia gradinita, parteneriatul familiei scoala si societatea, relatia familie scoala in societatea romanesca contemporana

Cererea de chemare in judecata

Între raţiunile cererii de chemare în judecată pot fi înscrise şi următoarele: ea semnifică abandonarea ideii de “justiţie individuală”, primitivă – în care partea se confundă cu judecătorul şi se manifestă voluntarist – în favoarea “justiţiei sociale”, independentă şi parţială; întrucât, în principiu, judecata nu se poate realiza din oficiu, cel mai adesea cererea este aceea care învesteşte instanţa; judecătorul neputând da părţii ceea ce ea nu a cerut, nici, de regulă, mai mult decât ea a cerut (ne eat ultra petita partium), cererea este aceea care determină obiectul pretenţiilor şi mijloacele pentru justificarea lui, precum şi limitele judecăţii sub aspectul întinderii pretenţiilor şi sub aspectul părţilor; cererea constituie şi actul de somare a pârâtului, fie pentru anchiesa, fie pentru a-şi pregăti apărarea.

Alte referate despre: cerere de chemare in judecata, cererea de chemare in judecata, cererea de chemare in judecata referat

IFRS 5 - Standarde internationale de raportare financiara

Un activ sau grup de active destinat cedarii trebuie clasificat ca detinut in vederea vanzarii in perioada in care sunt indeplinite toate criteriile urmatoare:
•Conducerea isi exprima angajamentul fata de un plan de vanzare;
•Componenta este pregatita pentru vanzarea imediata in starea sa actuala;
•Exista un program activ si alte masuri pentru identificarea unui cumparator;
•Vanzarea este foarte probabila si asteptata sa aiba loc in cel mult un an;
•Activul sau grupul de active este promovat activ la un pret rezonabil si este putin probabil ca planul sa se modifice semnificativ sau sa se aiba in vedere vreun plan pentru anularea vanzarii.

Daca o entitate achizitioneaza un activ imobilizat(sau grup de active)exclusiv in ideea de a-l vinde ulterior,trebuie sa clasifice activul(sau grupl)ca detinut in vederea vanzarii la data achizitiei doar daca este indeplinita cerinta de a fi vandut in cel mult un an(cu exceptia situatiilor aflate in afara controlului sau si ...

Alte referate despre: standarde internationale de raportare financiara ias ifrs, referat standarde internationale de raportare financiara ias ifrs, referate standarde internationale de raportare financiara ias ifrs
Referate afisate : 16
Medie note: 8.22 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles