Electro fotografierea

Fotografierea

Fotografierea.Acesta este de obicei un sistem compus din patru sau mai multe lentile, corectate de aberaţii(fig. 1). Corectarea aberaţiilor la obiectivul fotografic urmăreşte, în principal, obţinerea unei imagini plane, nedistorsionată, clară, precum si o putere separatoare cât mai mare.

Fotografierea.Claritatea imaginii pe placa fotografică P sau pe film se realizează prin deplasarea obiectivului O faţă de poziţia filmului care este fixă.
Obiectivul este prevăzut cu o diafragmă circulară reglabilă, cu ajutorul căreia se poate varia fluxul luminos incident.Cu cât diametrul diafragmei este mai mic, obiectivul va forma o imagine mai clară a mai multor puncte aşezate de-a lungul axului optic al aparatului, adică va avea o profunzime a câmpului mai mare.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 20kb
Downloads: 2234
Materia: Fizica

Aparatul de fotografiat

Referat despre Aparatul de fotografiat
Principiul de functionare al aparatului de fotografiat a fost descoperit de pe vremea artistului si inventatorului Leonardo da Vinci, care a aratat ca pentru a proiecta o imagine este suficient un mic orificiu prin care sa treacă lumina. Cu cat este mai mic orificiul, cu atat imaginea este mai clara. Acest aparat simplu, numit "camera obscura", exista de la inceputul sec. al XVII-lea. Mai mult a durat pana a fost gasit un material fotosensibil pentru a inregistra imaginea respectiva. Aceasta problema a fost rezolvata abia in 1826 cand Joseph Niepce a descoperit ca pentru a produce un bitum sensibil la lumina poate fi folosita clorura de argint.

Alte referate despre: aparatul de fotografiat, aparatul de fotografiat referat fizica, aparatul de fotografiat referat

Efectul kirlian

Esenta efectului Kirlian este foarte bine cunoscut, faptul ca nu un
camp electric de intensitate mare forteaza subiectii plasati intr-o
zona cu activitate puternica sa straluceasca. Stralucirea este cauzata
de reactia plasmei din organismul investigat, iar pentru obiectele
biologice acesta este o reactie a bioplasmei pentru influenta uni camp
ce are intensitatea foarte mare. Daca obiectul investigat este pus pe
un film foto, energia luminoasa a descarcarii coronariene de plasma va
lasa o urma pe film. Urma contine un set de informatii despre conditia
bioplasmei. Anumiti cercetatori denumesc metoda fotografieri Kirliane
si altii o denumesc electrofotografie. Noi presupunem ce este mai
corect de folosit termenul de plasmografie, acesta reflectand esenta
metodei. Experienta arata ca in timp ce investigam obietele vii,
marimea si distributia fasiilorstralucitoare coronale este stipulata
de parametri fizici: de materie, conditia electrica , ...

Alte referate despre: efectul kirlian, efectului kirlian, efect kirlian

Aparatul de fotografiat

Despre obiectiv: Cel mai simplu obiectiv este format dintr-o lentila subtire convergenta.Ea formeaza in apropierea partii posterioare a camerei obscure, o imagine reala, rasturnata si mai mica decat obiectul, deoarece, de obicei, obiectul se gaseste la o distanta mai mare decat dublul distantei focale a lentilei.Subiectul de fotografiat se gaseste la diferite distante fata de aparatul fotografic.Ca urmare, distanta dintre obiectiv si film este variabila.

Alte referate despre: referat aparatul de fotografiat, aparat de fotografiat, referat despre aparatul de fotografiat

Aparatul fotografic

Partile componente ale aparatului de fotografiat
Oricat a avansat tehnica in ultimii ani, aparatele de fotografiat au aceleasi componente de baza: corpul aparatului (camera obscura) este o cutie perfect opaca in care sta filmul pentru a fi expus. obiectivul este un dispozitiv care focalizeaza razele de lumina pe film
diafragma este un dispozitiv care controleaza cata lumina ajunge pe film;obturatorul este un dispozitiv care controleaza cat timp este filmul expus la lumina;vizorul este un dispozitiv folosit pentru a incadra eficient imaginea care va fi inregistrata pe film.sistemul de transport este un dispozitiv folosit pentru fixarea si transportul filmului

Alte referate despre: aparatul fotografic, aparatul fotografic referat, referat aparatul fotografic

Aparate foto DSLR

Stabilizare optica
La fotografierea din mana ( fara reazem stabil ), exista posibilitatea miscarii aparatului in timpul declansarii. Aceasta miscare se produce in special la timpii lungi si se datoreaza tremuratului mainii, respiratiei, vibratiei unui vehicul in miscare, etc.Aceasta miscare a aparatului va deplasa subiectul pe imagine cu atat mai mult cu cat obiectivul folosit are distanta focala mai mare.

Alte referate despre: aparate foto dslr, despre aparate foto dslr wikipedia, analiza comportamentul consumatorului la aparat foto dslr

Uleiul pentru transformatoare

Revenind la calitatea uleiului, se constata , ca suspensiile solide reduc considerabil rigiditatea dielectrica a uleiului care contine umiditate. Influenta suspensiilor asupra rigiditatii dielectrice a uleiului uscat este mai mica. Prezenta suspensiilor in uleiul de transformator duce la formarea unor punti conductoare de la un electrod la altul sau intre puncte diferite potentiale.

Alte referate despre: uleiul de transformator, caracteristicile uleiului de transformator, temperatura echivalenta a uleiului de transformator

Tehnica foto-video subacvatica

Pentru practicarea acestui gen fotografic, cu totul special in ceea ce priveste proprietatile mediului in care se lucreaza, se impun a fi rezolvate doua probleme:asigurarea securitatii vietii persoanei in cauza si a integritatii materialelor si aparaturii pe care o poseda pentru realizarea fotografiei.adaptarea tehnicii fotografice la conditiile impuse de proprietatile optice ale mediului in care are loc luarea imaginilor.

La acest gen de fotografii trebuie tinut seama de faptul ca apa este un filtru natural, nedorit dar de neinlaturat ale carui calitati optice submediocre afecteaza esential calitatea imaginii. In context vom sublinia ca ceea ce agraveaza in mod supli mentar situatia este si faptul ca efectele "nocive" ale filtrului acvatic se cumuleaza; el fiind plasat simultan atat intre sursa de lumina si subiect cat si intre acesta si obiectivul fotografic.

Pentru cineasti in ...

Alte referate despre: tehnica foto-video, video tehnica foto, camere video subacvatice

Fotografierea aurei unei frunze

A very thin, bare wire is connected to the ground plate. It is not necessary to solder the wire as long as it is just touching the plate it will be OK. The specimen is placed upon the ground plate so that it covers the entire ground plate.

Alte referate despre: fotografierea aurei, frunza, frunza verde magheran

Fotografia judiciara

2. Fotografia schita – oglindeste locul savarsirii faptei cu toate particularitatile sale, fara imprejurimi avand in prim plan obiectul central al cercetarii criminalistice. Fotografiile schite ale locului faptei pot fi unitare cand obiectivul aparatului fotografic cuprinde dintr-o singura pozitie intregul loc al faptei, realizand astfel o singura fotografie schita, si fotografii schite in serie cand locul faptei este fixat prin mai multe fotografieri din pozitii diferite. Fotografiile schite in serie pot fi : panoramica, pe sectoare, contrara si incrucisata

Alte referate despre: fotografia judiciara, fotografia judiciara referat, referat fotografia judiciara

Sisteme de transport activ

Se consideră că în acest moment ATPaza suferă o transformare ce face situsurile ionice accesibile dinspre faţa externă a membranei, scăzându-le totodată afinitatea pentru Na+. Ca urmare,ionii de Na+ disociază în mediul extracelular şi proteina trece într-o nouă stare conformaţională: E2—P. Configuraţia E2—P are o afinitate crescută pentru K+ pe faţa extracelulară, fixând la acest nivel 2K+.

Alte referate despre: sisteme de transport activ, sisteme de transport, sisteme de transport referat

Lady Gaga

Albumul "The Fame" si single-urile "Just Dance", "Poker Face" si "Paparazzi" au transformat-o intr-un superstar la nivel mondial. Pana in iulie 2009, LP-ul "The Fame" s-a vandut in 2,3 milioane de exemplare, iar turneul "Fame Ball" a reputat un succes formidabil.
Imaginea din ce in ce mai controversata a divei i-a adus un numar mare de fani, iar declaratia ca e bisexuala a transformat-o intr-o vedeta adorata de comunitatea gay.

Alte referate despre: lady gaga, lady gaga referat, referat lady gaga

Laser - terapia in carcinoamele cutanate

Aceasta inseamna ca emisia spontana este N1A1( N1 reprezinta numarul de atomi din nivelul E1). Emisia stimulata si absorbtia au loc numai cand exista o radiatie externa. Einstein a aratat ca rata absobtiei stimulate este data de relatia N0B01(unde N0 reprezinta numarul de atomi din nivelul N0;  reprezinta densitatea spectrala a radiatieiin Js/m3 si B01 reprezinta coeficientul de emisie stimulata Einstein).

Astfel ca singura posibilitate prin care putem obtine Nj>Ni este de a aduce atomii din mediul activ intr-o stare in care distributia echilibrului termic este invalid, prin ajutorul unei surse de energie externa.Procesul prin care atomii sunt stimulati sau pompati si impinsi spre o stare de distributie termica neechilibrata este numit proces de excitatie, in timp ce starea Nj>Ni este numita inversare populationala. Inversarea populationala are ca rezultat amplificarea luminii cu ajutorul procesului de emisie stimulata.

Alte referate despre: laser-terapia in patologia moderna, despre carcinoamele cutanate la pasari, terapia cu laser

Encefalul

Alcătuire
Creierul la vertebrate este alcătuit din:
- Prosencephalon (creierul anterior (lobii olfactivi))
- Telencephalon sau
- Telencefal (cu 2 emisfere cerebrale)
- Cortex (scoarţa cerebrală)
- Basalganglien (ganglionii bazali)
- Limbisches System (sistemul limbului)
- Diencephalon (Creierul mijlociu)
- Thalamus
- Epithalamus
- Subthalamus
- Hypothalamus (regina glandelor endocrine Hipofiza este legată de Hipotalamus)
- Metathalamus
- In împărţirea didactică a creierului Rhombencefalul şi Mezencefalul sunt de multe ori tratate împreună ca truncus cerebri (trunchiul cerebral)

Alte referate despre: encefalul, encefal, encefalul referat

Hard-disc

Constructia HDD-ului

Denumirea „hard-disk”(disc rigid) arata de fapt proprietatea fizica a discurilor din interiorul carcasei. Aceste discuri se numesc platane si sunt compuse dintr-un substrat si un mediu magnetic . Substratul sau materialul de baza din care este facut platanul trebuie, prin natura lui sa fie un material non-magnetic capabil sa fie prelucrat in forme foarte subtiri (grosimea acestor platane este de ordinul milimetrilor sau chiar mai mici).

Astfel, materialele alese pentru realizarea platanelor sunt aluminiul sau o mixtura intre sticla si un material ceramic . Pentru a permite stocarea datelor, ambele parti ale platanului sunt acoperite cu un strat foarte subtire de material cu proprietati magnetice foarte bune (o pelicula de oxid magnetic) sau, mai recent, cu un strat metalizat foarte subtire.

Platanul-este de fapt suportul ...

Alte referate despre: hard disc referat, referat hard disc, hard disc

Analiza comparativa a calitatii marfurilor - aparate foto digitale

TIPOLOGIA APARATELOR FOTO DIGITALE
Aparatele foto digitale se impart in:
-Point'n Shoot : Tipul "clasic" de camera digitala. Se pot si ele clasifica in "compacte" (si ele cu diverse sub-diviziuni, exemplu : ultracompactele) si camere de tip bridge superzoom (fac trecerea catre DSLR-uri) . Principiul de functionare este urmatorul : Se foloseste un senzor (CCD sau CMOS) pentru emularea filmului fotografic (captarea fotonilor), imaginea obtinuta in lentile fiind proiectata pe un ecran LCD.

Alte referate despre: analiza comparativa a calitatii marfurilor - aparate foto digitale, analiza comparativa a calitatii marfurilor, proiecte analiza comparativa a calitatii marfurilor

Naveta spatiala

Zborul inaugural al Columbiei din 12 aprilie 1981 a confirmat ca Naveta se poate intoarce in siguranta pe Pamant.La 28 ianuarie 1986, la 73 secunde dupa lansare, Challenger a explodat.Endeavor a inlocuit naveta Challenger; zborurile au fost reluate la sfarsitul anului 1988.Navetele sunt in prezent folosite la asamblarea Statiei Orbitale Internationale.

Alte referate despre: naveta spatiala, navete spatiale, navete spatiale referat
Referate afisate : 17
Medie note: 8.34 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles