Elefantii de leconte de lisle 1589

Paul-Marie Verlaine

Paul-Marie Verlaine - En 1863, dans la Revue du progrès moral paraissait le premier poème de Paul Verlaine (1844-1896). Il augurait d'une oeuvre trouble, infiniment belle, musardant au seuil de la modernité et que bouleversera à jamais la comète Rimbaud. Partout en France, à l'occasion du centenaire de sa mort, un hommage est rendu à celui qui, maudit d'entre les maudits, donna des rythmes neufs à l'art poétique.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 53kb
Downloads: 2531
Materia: Franceza

Ponts de Paris

Suite aux grands travaux du Baron Haussmann, le niveau du sol de la rue Saint Martin et de la rue de Rivoli dut ętre abaissé, ce qui imposait la construction d’un nouveau pont. Ce nouveau pont en maçonnerie composé de cinq arches de 17m ŕ 19m d’ouverture, est alors implanté sur les fondations du précédent, mais il ne convient pas aux mariniers car ŕ cet endroit, au moins 35 accidents sont ŕ déplorer, ce qui lui vaut le surnom du " pont du diable "..

Alte referate despre: ponts de paris, le ponts de paris, les ponts du paris

Les quartiers de Paris

Au XVIè siècle Catherine de Médicis fait construire sur la colline de Chaillot une maison de plaisance acquise par la suite par le Maréchal de Bassompière. Ce dernier fut envoyé à la Bastille par Richelieu où il y brûla, dit-on, plus de 6000 lettres d'amour qu'il avait reçues au cours de sa vie de galant homme.

Alte referate despre: les quartiers de paris, les monuments de paris, les monuments de paris referat

Paris - La ville lumiere

Du Paris de la Belle Epoque ou le peintre Auguste Renoir et le poete Paul Verlaine se promenaient dans les rues pittoresques de Montmartre au Paris cosmopolite d’aujourd’hui, qui accueille des artistes venus des quatre coins du monde, la capitale francaise reste a l’avant-garde des arts et des lettres. Si la ville est consciente de son heritage culturel, elle refuse neanmoins de vivre son passe. La vitalite actuelle du marche de l’art parisien en constitue la plus belle preuve.

Il est vrai que la cite seduit par la beaute de ses monuments et le charme desuet de ses ruelles. Pour les voyageurs presses qui visitent Paris au pas de course, la tour Eiffel, le Louvre et la Cathedrale Notre-Dame incarnent la ville-musee par excellence. Toutefois, cette image ne reflete pas la diversite d’une cite de 2,2 millions d’habitants, qui concentre une grande partie de l’activite ...

Alte referate despre: paris la ville lumiere, paris - la ville lumiere, traducerea lectiei paris la ville lumiere

Rapport a Francais

Du Paris de la Belle Epoque ou le peintre Auguste Renoir et le poete Paul Verlaine se promenaient dans les rues pittoresques de Montmartre au Paris cosmopolite d’aujourd’hui, qui accueille des artistes venus des quatre coins du monde, la capitale francaise reste a l’avant-garde des arts et des lettres. Si la ville est consciente de son heritage culturel, elle refuse neanmoins de vivre son passe. La vitalite actuelle du marche de l’art parisien en constitue la plus belle preuve.

Il est vrai que la cite seduit par la beaute de ses monuments et le charme desuet de ses ruelles. Pour les voyageurs presses qui visitent Paris au pas de course, la tour Eiffel, le Louvre et la Cathedrale Notre-Dame incarnent la ville-musee par excellence. Toutefois, cette image ne reflete pas la diversite d’une cite de 2,2 millions d’habitants, qui concentre une grande partie de l’activite ...

Alte referate despre: l environnement rapport sur francais, decrivez une region francaise, zinedine zidane francais

Origine de la Marseillaise

Il y’avait alors un jeune officier d’artillerie en garnison ŕ Strasbourg.Il s’apelait Rouget de Lisle.Recherché pour son double talent de musicien et de počte,il frčquentait réguliemčnt la maison de Dietrich,patriote alsacien,maire de cette ville.C’était pendant l’hiver de 1972.La disette régnait ŕ Strasbourg.La maison de dietrich était pouvre,sa table frugale,mais hospitaličre,pour Rouget de Lisle.Le jeune officier s’y asseyaitle soir et le matin comme un fils ou comme un frčre de la famille.

Un soir qu’il n’y avait que du pain de munition et quelques tranches de jambon fumé sur la table,Dietrich regarda de Lisle avec une sévérite triste et lui dit que l’abondance manque ŕ nos festins,mais qu’imparte si le couragene manque pas aux cśurs de leurs soldats.Il a encore une derničre bouteille de vin dans son cellier.Il l’apporta pour buvons avec ses files ...

Alte referate despre: origine de la marseillaise, originea marseillaise traducere, originea marseillaise tradusa

Paris - obiective turistice

Prima caramidă de fundaţie a fost pusă în anul 1163. În 1182, episcopul Maurice de Sully a sfinţit altarul, dar construcţia catedralei a durat din 1163 până în 1250. Construcţia clădirii cu cinci nave s-a terminat prin lucrările de pe faţada vestică, iar pe la mijlocul secolului XIII, prima capodoperă a stilului gotic timpuriu era gata. Cu toate că desenele iniţiale şi strana evocau încă stilul romanic, aici s-au aplicat pentru prima oară solutii arhitecturale specifice stilului gotic.

Alte referate despre: paris obiective turistice, paris obiective turistice referat, referate paris obiective turistice

Elefantul

În ultimii 40 de milioane de ani, mai mult de 600 de specii de elefanti au populat Pãmântul. Azi numai douã mai sunt în viatã. Fluctuatiile climei de-a lungul mileniilor si schimbãrile rezultate în vegetatie au cauzat extinctia a multe specii de elefanti dar impactul omului a avut si el un rol important.

EVOLUTIE
Cei mai bãtrâni strãmosi ai elefantilor moderni au evoluat acum 65 de milioane de ani în regiunea cunoscutã acum ca Egipt. Numiti Moeritherium, aceste animale trãiau în mlastini iar mãrimea lor era cuprinsã între cea a unui porc si cea a unei vaci. Posedau douã perechi de dinti în fatã, usor alungiti care aveau sã devinã în cele din urmã colti.

Alte referate despre: elefantul, elefantii, elefant

Elefantii

În lume mai trăiesc azi doar două specii de elefanţi – elefantul african şi elefantul indian – care mai au două rude care nu le seamănă: timidul porc furnicar şi porcaviile asemănătoare iepurilor. Actualmente elefanţii sunt cele mai mari şi cele mai grele animale terestre, pe lângă faptul că au dinţii incisivi cei mai lungi, au nasul cel mai lung şi poate au memoria cea mai bună.

Alte referate despre: unde traieste elefantul, elefantul indian, foca elefant

Elefantii

Acesti “uriasi blanzi” sunt fiinte sensibile si cu simt afectiv,traiesc in legaturi stranse cu membrii familiei si cu ceilalti membrii ai turmei.Din pacate aceste animale au fost vinate fara mila de om pentru incisivii lor –pentru fildesul pretios- si numarul de indivizi ai celor doua specii a inceput sa scada intr-un mod alarmant.

Alte referate despre: elefantul african, unde traiesc elefantii, referat elefant

Elefantul

Strigatul sau de lupta e binecunoscut de copii din filme artistice sau documentare televizate,unde elefantul e vedeta.Ba si de spectacolele de la circ, unde e dresat si amuza pe toata lumea,scotand din gatlej acelasi sunet de trompeta.Elefantul se domesticeste usor si face multe servicii omului:il duce pe stapan in spinare,ridica greutati de2tone,trage plugul,cara busteni cu trompa si alte munci grele.

In antichitate,elefantii erau folositi si la razboaie.Deasupra lor se ridicau turnuri din lemn si se urcau acolo ostenii,ca intr-o cetate.
Locuitorii Africii consuma cu placere carnea de elefant,iar cu pielea lor groasa isi acopera colibele.

Alte referate despre: elefantul referat, perioada de gestatie la elefant, referat despre elefant

Salvati planeta

Imi doresc sa ma fac contabil, insa pasiunea mea pe moment este sa salvez padurea Tropicala, animalele pe cale de disparitie si plantele. Cel mai amenintat este elefantul African. Ursul coala, ursul panda, precum si mii de alte specii sunt pe cale de disparitie. Daca nu facem ceva la timp, aceste animale nu o sa mai existe in urmatoarele generatii.
Mii de hectare de paduri sunt taiate anual pentru terenurile agricole si pentru constructie de noi orase. Sunt necesare 0,35 h de paduri pentru a absorbi dioxidul de carbon.

Alte referate despre: salvati planeta, salvati planeta referat, salvati planeta albastra

Curiozitati la mamifere si reptile

Curiozitati reptile
1. Broasca poate supravietui saptamani intregi temperaturilor foarte joase sau foarte ridicate chiar daca isi lasa mai mult de jumatate din corp sa inghete. Broasca exista cam din vremea dinozaurilor.2. Broasca testoasa exista pe pamant de dinaintea dinozaurilor si poate trai mai 3. Crocodilul nu-si poate scoate limba afara din gura.

Alte referate despre: curiozitati la mamifere si reptile, curiozitati despre mamifere, curiozitati despre mamifere carnivore

Micul print - rezumat

S-a întâmplat odată să i se strice avionul şi să rămână singur în mijlocul deşertului Sahara. Acolo el s-a întâlnit cu Micul Prinţ care era un băieţel provenit de pe altă planetă. Când s-a trezit de dimineaţă un glăscior ciudat îl ruga să-i deseneze o oaie. El a încercat de mai multe ori să o deseneze dar nu a reuşit să îl satisfacă pe micul prinţ. Atunci a desenat doar o cutie în care i-a spus ca se află oaia pe care el şi-o doreşte. Planeta de pe care venea Micul Prinţ era de mărimea unei case şi se numea B-612, el trăia singur pe ea, avea doar o floare şi trei vulcani pe care îi curăţa în fiecare săptămînă.

Alte referate despre: micul print, micul print rezumat, rezumat micul print

Micul print - Rezumat

Micul print - Rezumat
"Micul print" de Antoine de Saint-Exupery este o capodopera a literaturii universale , destinata atat copiilor cat si adultilor , avand ca teme principale prietenia , dragostea si frumosul.Povestitorul este inca un copil cand se hotaraste sa deseneze un sarpe boa care inghite un elefant . Mergand la "cei mari" si intrebandu-i daca le este frica de desenul lui , acestia raspund cu nonsalanta ca nu ar putea sa le fie frica de o palarie. "Le-am aratat oamenilor mari capodopera mea si i-am intrebat daca desenul acesta ii sperie ." Baiatul dezamagit , deseneaza un sarpe boa despicat penttru a face mai inteligibil desenul. Atunci adultii ii spun ca ar fi mai bine sa lase deoparte serpii boa in favoarea altor lucruri mai importante . Povestitorul alege prin urmare alta meserie decat aceea de pictor : cea de pilot .

Alte referate despre: micul print-rezumat, micul print antoine de saint exupery, micul print de antoine de saint-exupery- caracterizare persanaje

Cape Town - Africa de Sud ppt

Daca te-ai saturat de atata plaja si plimbat prin oras, una dintre atractii ramane pana la urma o vizita la o vie. Exista tururi specializate numai pe degustari de vinuri, cum ar fi Turul Vaii Constantia, la viile Constantia, Buitenverwagting, Klein Constantia and Constantia Uitsig sau in zona Cape Winelands. De altfel, poti sa alegi din vreme podgoria unde vei merge, cercetand etichetele de pe sticlele de vin de la noi din supermarketuri. Daca nu ajungi totusi la o vie, poti cumpara vin sudafrican din pietele din Cape Town, unde aproape orice pret este negociabil.

Alte referate despre: africa de sud ppt, caracterizarea regiunea cap din africa de sud, republica africa de sud ppt
Referate afisate : 16
Medie note: 8.06 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles