Elementele comunicarii

Elementele comunicarii

Comunicarea verbala este folosita in viata de zi cu zi dar si in relatiile interumne din cadrul unei organizatii. Comunicarea verbala trebuie tratata ca o parte integrata a responsabilitatii fiecarei persoane fata de cei din jur.Orice individ trebuie sa fie pregatit atat pentu rolul de emitator cat si pentru cel de receptor, adica emitatorul are in vedere: pregetirea atenta a mesajului folosirea unei tonalitati adecvate a vocii practicarea uniu debit adecvat de 5 - 6 silabe / secunda , cu interval de separatie de 0,5 secunde intre cuvintele cheie; verificarea intelegerii mesajului

Nivel: Facultate
Dimensiune: 19kb
Downloads: 1407
Materia: Comunicare

Comunicare interculturala

I. Cultura si intarirea propriei judecati
Prin cultura se inteleg atat de multe lucruri, in primul rand datorita folosirii cuvantului in discutii frecvente si banale, incat conceptul in sine necesita o abordare sistematica. Se acepta aproape unanim ca ea este un sistem de principii dupa care se desfasoara intreaga activitate a unei colectivitati. Altfel spus, cultura se refera la valorile sociale transmise, la comportamente si simboluri care sunt impartasite de catre membrii unui grup social, si cu ajutorul carora acestia interpreteaza si isi imbogatesc experienta si conduitele. Unii cercetatori vad cultura ca pe un sistem de principii dupa care are loc intreaga activitate - pe toate laturile - a unei colectivitati.

Alte referate despre: comunicare interculturala, comunicarea interculturala, comunicarea interculturala referat

Comunicarea in stiluri de conducere

Asa cum este tratat de stiintele comunicarii, conceptul ar avea ca obiect de studiu limbajul si informatia si mai putin transformarile pe care acestea le determina in psihicul celor ce comunica. Totusi o abordare non-psihologica risca sa aduca neintelegeri pentru ca desi stiintele comunicarii se refera la profesionisti ai comunicarii, nu putem eluda apartenenta lor la specia umana. Revenind la paradigmele comunicarii, vom constata ca nici una dintre ele nu este mai importanta decit cealalta, toate fiind relevante si dezvaluind aspecte noi ale comunicarii.

Alte referate despre: comunicarea si stilurile de conducere, compararea a doua stiluri de conducere si comunicare manageriala, stiluri de conducere

Comunicarea non verbala

Managementul performantei nu necesita psihanaliza sau joc de rol. Nu trebuie sa aflati ce fel de copilarie au avut angajatii vostri, cati copii au mai fost in familie. Din moment ce toata lumea actioneaza sub aceleasi reguli , comportamentale , aplicarea acestor legi universale intr-un mod eficient si pozitiv va scoate la iveala schimbarile de comportament pe care le doriti la nivelul angajatilor indiferent daca aveti doi sau 20.000.

Alte referate despre: comunicarea non verbala, comunicarea non-verbala, comunicare non verbala

Tehnici de negociere si comunicare

Tehnici de prezentare si discutare a ofertelor
Modurile in care se fac propunerile si se raspunde la acestea pot fi foarte diferite; doua tehnici alternative sunt: abordarea de tip "lider" si abordarea "independent".In abordarea de tip "lider", unul dintre negociatori isi prezinta oferta, iar partenerul pune intrebari de clarificare, apoi formuleaza obiectii (si il obliga pe ofertant sa le respinga), aduce argumente si o mo difica. Observam ca intreaga dezbatere se centreaza in jurul unei singure oferte care este dezbatuta, atacata sau sustinuta, celalalt partener incercand s-o schimbe, fara a formula propria sa oferta.
Abordarea de tip "independent " presupune ca un negociator sa isi prezinte propunerea si ofera clarificarile solicitate de partener; apoi acesta din urma face o contra- propunere, discutata la randul ei.
Sa presupunem ca proprietarul formuleaza primul oferta -; de 30 dolari/mp -; si devine "lider". Aceasta inseamna ca, in continuare, acest nivel este dezbatut de p ...

Alte referate despre: tehnici de negociere si comunicare, tehnici de negociere si comunicare referat, tehnici de negociere in comunicarea organizationala

Limbaj si comunicare

De nivelul de încredere pe care membrul îl acordă atât colegului lui cât şi managerului organizaţional, atât organizaţiei proprii cât şi celor aliate, depinde în mod real reuşita şi durata reuşitei unor acţiuni, pierderile suferite şi limitarea pierderilor.
Multiple aspecte ale vieţii de organizaţie depind de eficienţa acţiunilor şi deciziilor.Eficienţa poate fi considerată ca un raport între obiectivele realizate şi produsul dintre mijloacele consumate şi timp.

Alte referate despre: limbajul trupului comunicare, limbaj si comunicare, limbajul ci comunicarea la copiii prescolari

Comunicarea interna

Aproape oricine cu care se poate comunica la anumit nivel se poate constitui la un moment dat intr-o categorie de public:
1)Public intern
2) Public extern

Alte referate despre: comunicarea interna, studiu de caz comunicare interna la o institutie publica, comunicare interna

Conceptul de comunicare

Insa, cum apreciaza autorul citat, chestiunea comunicarii se defineste azi in alti termeni: nu mai e vorba de faptul ca, "totul comunica". Societatea insasi este numita "de comunicare". Comunicarea este substanta societatii. (Idem, p.147).

Asadar, trebuie precizat ca situatiile de comunicare sunt extrem de variate si de deosebite intre ele si ca notiunea de comunicare este polisemica.Exista numeroase situatii de comunicare. Iata 2 exemple:
1. O persoana ii spune alteia "buna ziua". Ea nu comunica nimic despre ziua respectiva si totusi transmite un mesaj (de simpatie, de prietenie sau cel putin de atentie) .

Alte referate despre: conceptul de comunicare, etapele conceptului de comunicare, concepte de comunicare

Economia Intreprinderii si elemente de legislatie

Economia Intreprinderii si elemente de legislatie
O atenţie deosebită trebuie acordată activităţii comerciale a întreprinderii şi serviciilor comerciale, întrucât actuala etapă de dezvoltare economico-socială se caracterizează printr-o puternică influenţă produs-serviciu în sistemul de satisfacere a cerinţelor consumatorului.

Alte referate despre: economia intreprinderii si elemente de legislatie, economia interprinderii si elemente de legislatie, economia intreprinderii elementele sistemului

Rolul comunicarii in dezvoltarea personala

- Cadranul 1: Eu stiu/ ceilalti stiu ( fata transparenta)
- Cadranul 2: Eu stiu/ ceilalti nu stiu ( fata ascunsa)
- Cadranul 3: Eu nu stiu/ ceilalti stiu ( fata oarba)
- Cadranul 4: Eu nu stiu/ ceilalti nu stiu ( zona inconstienta)

Alte referate despre: rolul comunicarii in dezvoltarea personala, rolul comunicarii in dezvoltarea personalitatii, rolul comunicarii in dezvoltarea personalitatii omului

Difuzarea rezultatelor comunicarii

Difuzarea rezultatelor comunicarii
De asemenea,De Vito afirmă: ”comunicarea se referă la acţiunea,cu una sau mai multe persoane,de transmitere şi receptare a unor mesaje care pot fi deformate de zgomote,are loc într-un context,presupune anumite efecte şi furnizează oportunităţi de feedback.”

Alte referate despre: difuzarea rezultatelor comunicarii, factorii care influenteaza rezultatele comunicarii, rezultatele comunicarii in organizatie

Elemente sacre in poezia interbelica

Aşadar ideea ortodoxiei conferă tradiţionalismului preconizat de Crainic o notă aparte, prin care se deosebeşte de semănătorism. Treptat, linia ortodoxistă a poeziei sale o va pune în umbră pe cea tradiţională. Motivele lirice creştin-ortodoxe ajung dominante, ele denotă o fervoare a credinţei în harul dumnezeiesc coborât asupra făpturii de lut, singurul crez ce-i oferă tărie morală.

Alte referate despre: elemente sacre in poezie interbelica din transilvania, tema sacrului in poezia interbelica, elemente scrise in poezia interbelica

Etape in dezvoltarea comunicarii umane

În pofida cercetărilor neobosite şi a celor mai mari eforturi analitice ale cercetătorilor care au studiat comunicarea în ultima jumătate de secol, nu suntem siguri ce înseamnă această schimbare, cum ne influenţează ea din punct de vedere individual sau colectiv, sau cum va modela ea viitorul nostru.

Alte referate despre: etape in dezvoltarea comunicarii umane, etapele in dezvoltarea comunicarii umane, etape in dezvoltarea personalitati umane

Sistemul periodic al elementelor - Mendeleev

Sistemul periodic al elementelor - Mendeleev
Numai pana la sfarsitului secolului XIX-lea, in afara celor 3 elemente prezise de Menteleev, au fost descoperite 5 gaze inerte : He, Ne, Ar, Kr, Xe si 3 elemente din grupa pamanturilor rare : Ce, Er, Pr. Ca urmare a cercetarilor sotilor Pieere si Marie Sklodovska-Curie, privind radioactivitatea, au fost izolate si caracterizate si 5 elemente radioactive :Ra,Po, Ac, Pa, Rn.

Alte referate despre: tabelul periodic al elementelor mendeleev, sistemul periodic al elementelor mendeleev, sistemul periodic al elementelor mendeleev referat

Elemente de Statistica Matematica

Populatia statistica este orice multime definite de obiecte de aceeasi natura. Elementele unei populatii se numesc unitati statistice sau indivizi. Numarul de elemente care constituie populatia se numeste volumul populatiei.
Caracteristica (sau variabila statistica) a populatiei trasatura comuna tuturor unitatilor (indivizilor) populatiei. Caracteristica poate fi cantitativa sau calitativa.

Alte referate despre: elemente de statistica matematica, elemente de statistica matematica referat, prelucrarea datelor statistice la elemente de statistica matematica

Motivatia - Un element esential pentru reusita in viata

Motivatia - Un element esential pentru reusita in viata
Mult mai interesant mi se pare a descoperi felul in care fiecare dintre noi reuseste sa se motiveze pe sine insusi: cum am spus deja in articolul trecut, un intreprinzator nu are un sef in spate care sa-l premieze sau sa-l pedepseasca, ci trebuie sa gaseasca in sine insusi energia, timpul si motivul pentru a trece la actiune. Spun fara sa ezit deloc ca aceasta capacitate de a exploata propriile resurse este vitala pentru a supravietui in lumea afacerilor: daca lipseste, orice tentativa este destinata de la bun inceput falimentului.

Alte referate despre: motivatia un element esential pentru reusita in viata, motivatia un element esential pentru reusita, reusita in viata si motivatia

Elemente de structura secundara a proteinelor

Structura primara precizeaza numarul si secventa resturilor aminoacidice din molecula, ea reda totalitatea legaturilor covalente din molecula si mai este denumita si structura covalenta. Structura primara corespunde formulelor structurale uzuale ale unui compus organic.

Alte referate despre: elemente de structura secundara a proteinelor, structura secundara a proteinelor, referat despre structura secundara a proteinelor

Elementul galvanic

Elementul galvanic
Un acumulator plumb-acid se consumă când acidul sulfuric e transformat in apă iar electrozii sunt transformati in sulfat de plumb. Când bateria se reîncarcă, reactiile chimice descrise anterior sunt inversate pana când chimicalele au ajuns la starea lor originală. O baterie plumb-acid are o viată de aproximativ patru ani. Produce aproximativ 2V pe celulă. Recent, bateriile cu plumb cu o viată de la 50 până la 70 de ani au fost construite pentru aplicatii speciale.

Alte referate despre: elemente galvanice, elementul galvanic, element galvanic
Referate afisate : 18
Medie note: 8.14 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles