Elicoptere

Elicopterele

Miscare si manuire
Elicopterul zboara inainte,cand elicea e indreptata in sus;pentru a incetini,elicea e indreptata in jos .lndreptarea paletelor intr-o parte face ca elicopterul sa zboare intr-o parte.Pentru a schimba unghiul elicei,pilotul actioneaza pedalele de picior.

Pornind in actiune
Primul elicopter a zburat la inceputul anilor 1900 ,dar era greoi si abia putea decola.Primul elicopter modern si de succes a fost Vought-Sikorsky VS-300,construit de Igor Sikorsky in 1940.

Elicoptere in actiune
Versalitatea elicopterelor inseamna ca ele pot fi folosite in cautari si salvari pe apa,in raidurile politiei sau ca ambulanta.Elicopterele militare pot zbura la o altitudine mai mica decat avioanele,pot decola de pe piste scurte sau chiar de pe puntea vaselor.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 4kb
Downloads: 813
Materia: Diverse

Avioane

In secolul al XIX-lea multi dintre pionerii zborului s-au folosit de acest principiu pentru proiectarea planoarelor primitive. Sir George Gayley, numit tatal aviatiei, a construit primul planor in 1853 cu care a si zburat. Mai tarziu pri anii ’90 ai secolului trecut, fratii americani Wright au construit aripi, cu care avioanel puteau fi ghidate in anumite directii.

Alte referate despre: referat avioane, referat despre avioane, totul despre avioane

Elicoptere

În jurul anului 1500 Leonardo da Vinci a schiţat proiectul unui elicopter acţionat manual. Mai târziu alţii inventatori au executat diverse protottipuri acţinate de motoare care se şi ridicau în aer, dar elicopterele utilizabile au apărut doar la sfârşitul anilor 1930. Pentru a putea rămâne în aer, avioanele clasice trebuie să aibă neapărat o mişcare de înaintare. Când aripile înaintează în aer, se generază o forţă ascensională aerodinamică care egalează forţa gravitaţională.

Alte referate despre: despre elicoptere, elicoptere, elicoptere militare

Cernobal

"Cernobal"
Învelişul de grafit al reactorului a luat foc şi, în infernul care s-a declanşat, produsele fisiunii radioactive, eliberate în momentul topirii miezului reactorului, au fost aruncate în atmosferă.

Alte referate despre: cernobal, explozia de la cernobal, dezastrul de la cernobal

Curiozitati

1909 Americanul Robert Peary ajunge la Polul Nord. Aviatorul francez Louis Bleriot zboara peste Canalul Manecii intr-un monoplan de lemn asamblad cu coarde de pian. Briton George Smith lanseaza primul film comercial color.

Alte referate despre: curiozitati despre animale, curiozitati din lumea plantelor, curiozitati fizica

Transporturile si mediul inconjurator

Computerele, bancile de date, complexitatea interconexiunilor la nivel mondial vor limita circulatia oamenilor, dar le vor spori accesul la informatie, o vor avea „acasa". Se vor dezvolta cu precadere mijloacele de transport individual, ceea ce va duce la schimbari in comportamentul psiho-social al omului in relatiile cu mediul inconjurator.

Alte referate despre: transporturile si mediul inconjurator, influenta transporturilor asupra mediului inconjurator, impactul dezvoltarii transporturilor asupra mediului inconjurator

Transporturile aeriene in Romania

Acoper ă numai serviciile de transport aerian, ca atare, sau în combinaţie cu un aranjament de excursie organizată. Având în vedere discuţia existentă pentru modificarea codului de conduită, acesta ar putea fi aplicat în viitorul apropiat şi serviciilor de cale ferată. Codul se aplică tuturor CRS-urilor care operează în CE. El se aplică de asemenea vânzărilor de servicii aeriene efectuate în UE pentru oraşe aflate în terţe ţări.
CRS-urile sunt baze de date computerizate foarte complexe, care pun la dispoziţia abonaţilor (agenţii de turism) şi a clienţilor lor, informaţii referitoare la companii aeriene precum şi alte servicii care permit rezervări şi vânzări de bilete. In ceea ce priveşte serviciile de transport aerian, CRS-urile îşi obţin informaţiile legate de serviciile aeriene fie prin conexiuni directe la sistemele interne de rezervări ale transportatorilor, fie prin intermediari care oferă pachete de date (preţuri şi orare) din partea mai ...

Alte referate despre: transporturi aeriene, transporturile aeriene, transporturi aeriene referat

Argumente privind condamnarea lui Saddam

Ceea ce se bazeaza pe o ilegalitate este illegal.
Legea in virtutea careia a fost creat Tribunalul Special Irakian a fost promulgata chiar de fortele Coalitiei din Irak. Ceea ce pune serioase probleme juridice. Cu atat mai mult cu cat invazia americana nu a avut girul Consiliului de Securitate al ONU. Astfel Saddam este perfect indreptatit sa puna la indoiala legitimitatea unui tribunal creat pe baza unei invazii ilegale. Spre deosebire de razboaiele din Coreea si Vietnam, invazia anglo-americana din Irak (2003) nu a beneficiat de un mandat ONU. Acest fapt, creeaza si ilegitimitatea unui tribunal - format special pentru judecarea lui Saddam.

Alte referate despre: argumente privind necesitatea invatarii organizationale, argumente privind latinitatea limbii romane, argumente privind utilitatea unui plan de afaceri

Avioanele

Pe lânga forta de ascensiune, la ridicarea aripii avionului contribuie
si turbulenta aerului. aerul care trece deasupra aripii la parasirea
bordului de scurgere se întoarce si se produce turbionarea aerului, la
fel ca în cazul apei care se scurge într-o gaura. Fenomenul se numeste
turbulenta initiala, care la rândul ei produce o alta turbulenta:
contra - turbulenta. Aceasta este la fel de puternica ca turbulenta
initiala, dar se roteste în directie opusa, astfel ca atunci când va
trece pe sub aripa, în directie opusa, se va întâlni cu curentul de
aer principal, pe care îl va încetini.

Alte referate despre: avioane referat, despre avioane, avioanele

Airbus A380

O alta problema spinoasa o ridica atat competitorul (Boeing), cat si conducerea Statelor Unite care a depus de aproape doi ani o plangere la World Trade Organization acuzand finantarea din bugetele statelor membre ale Uniunii Europene pentru acest proiect. Riposta a fost cat se poate de prompta, amintind cu aceasta ocazie Statelor Unite ca si proiectul pentru alt avion de mare capacitate –747 Dreamliner – a fost finantat substantial din bugetul statului. Din acel moment, cele doua continente au initiat negocierile, fara insa a ajunge la un acord pana in prezent.

Alte referate despre: airbus a380, dimensiuni airbus a380, airbus a380 greutate

Transportul aerian

Aerodromul este o suprafata de teren sau de apa destinata a fi utilizata pentru sosirea, plecarea si manevrarea la sol a aeronavelor. Aeroportul este aerodromul deschis operatiunilor comerciale.

Transportul aerian efectueaza deplasarea in spatiu a bunurilor si oamenilor cu ajutorul aeronavelor.Printre particularitatile tehnico-economice ale transportului aerian se numara:
-rapiditatea - este caracteristica esentiala a transportului aerian. Aceasta este evidentiata de viteza mare de deplasare a aeronavelor ce nu poate fi egalata de nici un alt mijloc de transport;
-regularitatea - consta in aceea ca transportul aerian se efectueaza dupa un program precis in orice perioada a anului, atat ziua, cat si noaptea;
-oportunitatea - se refera la faptul ca acest mod de transport pune la dispozitia celor interesati, oricand si oriunde sunt amenajate puncte terminale, cel mai modern mijloc de transport.

Transportul aerian a revolutionat transportul global, reducand ...

Alte referate despre: transportul aerian, transportul aerian national si international, transportul aerian referat

Elicoptere si autogiruri

Stabilitatea
Elicopterul dotat cu un singur rotor, in timpul ,,plutirii” se invarte si el incetisor in conformitate cu a treia lege de miscare a lui Newton, dupa care fiecare forta genereaza o forta de reactie egala ca marime dar de sens contrar cu forta de actiune. Astfel, forta cu care motorul elicopterului invarte rotorul, si rotorul la randul sau actioneaza asupra elicopterului, cu aceeasi forta dar de sens contrar. Deoarece elicopterul are o masa destul de mare, se va invarti in sens opus rotatiei rotorului cu o viteza destul de mica, si pentru a evita acest inconvenient, trebuie echilibrata aceasta actiune – moment de rasucire – cu o forta de sens contrar.
Unele elicoptere au doua rotoare principale care se rotesc in sens opus. Ambele genereaza forta de ascensiune, dar fortele ce tind sa invarta elicopterul se echilibreaza.
Cele mai multe elicoptere au insa un rotor principal si un rotor mai mic cu palete verticale: rotorul de coada, egalizatorul momentului ...

Alte referate despre: cele mai tari elicoptere, elicopterele, referat elicoptere

Servicii transport aerian

In conformitate cu nomenclatoruluiactivitatilorpropuse de UE, "sectorultransporturiloraeriene", cuprindecompaniile care activeazaexclusivsau in principal in transportul de persoanesi de marfuri, pecaleaaerului, in cursele de liniesau charter, precumsiactivitateaprestata cu elicoptere, avioane taxi sauavioane private.

Alte referate despre: numarul de angajati in serviciul transportului aerian, servicii transport aerian marfuri, serviciile de transport aerian in romania

Franta si Muntele Sfantului Mihail

Fondat in sec. al VIII-lea de Sf. Aubert de Avranches, ansamblul numit Muntele St. Michel a devenit in Evul Mediu un puternic centru religios care atragea pelerini de pretutindeni. Se spune ca stanca de forma conica era inconjurata de paduri pana cand marea a transformat-o intr-o insula .
De mai bine de 1000 ani, pelerini si calatori sosesc pe o mica insula aflata la extremitatea de SV a Normandiei. Legat de continent printr-o sosea, Muntele St. Michel se ridica semet dintr-o intindere neteda de nisipuri spalate de fluxul puternic care matura golful. Pe vreme frumoasa, stanca de forma conica pe care se inalta manastiri, cladiri, terase, case si fortificatii, este vizibila de la mare departare, cu turla bisericii ce inalta catre ceruri o statuie aurita a Arhanghelului Mihail. Dar cand este ceata, contururile intunecate ale acoperisurilor si turnurilor par sa pluteasca precum un palat fantomic pe o mare de aburi cenusii.
Conform legendei, la inceputul sec. al VIII-lea, lui Sf. Aubert, ...

Alte referate despre: muntele sfantul mihail, muntele sf mihail franta, sfantul mihail si gavril

Motorul turbo

Motorul este format dintr-o conductã aerodinamicã similarã statoreactorului dar din cauza presiunilor mari implicate are o constructie mai robustã. Gura de intrare are o serie de supape de intrare care sunt mentinute prin resort în pozitia deschis.

Alte referate despre: motor turbo, motorul turbo, motor turbo diesel

Criza rachetelor din Cuba

La cererea a peste 40 de ţări necombatante, Secretarul-General al SUA, generalul U.Thant a trimis apeluri private lui Kennedy şi omologului său rus Nikita Hruşciov, insistând ca guvernele lor să "se abţină de la orice acţiune care ar putea agrava situaţia şi care ar putea aduce riscul unui război". La ordinul Şefilor Uniţi ai Statului-Major, forţele militare americane au intrat în DEFCON 2, cel mai înalt grad de alertă atins vreodată în epoca postbelică, deoarece comandanţii militari se pregateau pentru un război pe toate planurile cu Uniunea Sovietică.

Alte referate despre: criza rachetelor din cuba, criza rachetelor din cuba 1962, criza rachetelor din cuba referat

Poluarea sonica

Ca orice alt tip de poluare si poluarea sonica are numai efecte negative in special pentru om. Poluarea sonica produce stress, oboseala, diminuarea sau pierderea capacitatii audutive, instabilitate psihica, randament scazut, fisurarea cladirilor, spargerea geamurilor etc.Sunetul reprezinta o vibratie a particulelor unui mediu capabila sa produca o senzatie auditiva. Sunetul se propaga sub forma de unde elastice numai in substante si nu se propaga in vid. In aer viteza de propagare este de 340 m/s.

Alte referate despre: poluare sonica, poluarea sonica, poluarea sonica referat

Motorul turboreactor

Pentru vitezele de zbor mai mici de 560 km/h, motorul cu reactie autentic este mai putin eficient decât un motor cu elice, întrucât eficienta sa, care depinde în mare măsură de viteza de înaintare tindă să scadă. Pentru un avion ce functionează la viteze medii, se foloseste combinatia deelice si motor cu turbină cu gaze. Avantajele acestei combinatii au fost extinse prin introducerea motoarelor cu venitlator si canal de ocolire dând astfel o eficientă propulsivă comparabilă cu cea a turbopropulsorului.

Alte referate despre: motorul turboreactor, motor turboreactor, con motor turboreactor

Catina, aliment miracol

Denumirea stiintifica a catinei este Hippophae rhamnoides. Aceasta denumire (Hippophae) vine de la utilizarea care ii era atribuita in antichitate. Se folosea pentru buna intretinere a cailor de rasa, pentru a le asigura un par lucios si sporirea masei musculare. Inca din antichitate se cunosteau aceste efecte de polivitamina naturala, dar nu era folosita atit de mult in tratamentul afectiunilor umane.
Catina este un arbust stufos, foarte rezistent la umiditate, la seceta, la ger. Are insa nevoie de multa lumina directa, nu suporta umbra, iar la noi creste in special in zonele subcarpatice. Este cunoscuta si in strainatate sub denumirea de sea buckthorn (ghimpe de mare) pentru ca aceasta creste si pe litoral.

Alte referate despre: igiena alimentatiei, alimente de origine animala, miracolul cuvintelor in viata mea
Referate afisate : 19
Medie note: 8.07 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles