Elicoptere militare

Elicopterele

Elicopterele sunt aparate de zbor ce zboara cu ajutorul elicei in loc de aripi.Acest lucru le perminte sa zboare in moduri inaccesibile altor aparate de zbor.Elicopterele sunt aparate de zbor foarte manevrabile. Pot decola sau ateriza vertical in spatiul mic,stationeaza nemiscate in aer si zboara in orice directie.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 4kb
Downloads: 813
Materia: Diverse

Avioane

"Avioane"
Leonardo da Vinci, marele artist si inventator a fost obsedat de ideea de a zbura.A lasat in urma sa mai multe proiecte ale unor masinarii zburatoare imaginate de el. Au trecut insa 400 de ani pana s-a aflat secretul zborului.

Alte referate despre: referat avioane, referat despre avioane, totul despre avioane

Elicoptere

Pentru a putea rămâne în aer, avioanele clasice trebuie să aibă neapărat o mişcare de înaintare. Când aripile înaintează în aer, se generază o forţă ascensională aerodinamică care egalează forţa gravitaţională. Elicopterul poate rămâne în aer fără mişcare de înaintare deoarece forţa ascensională se generează prin rotaţia aripilor. Această forţă ca şi la avioanele cu aripi fixe, este determinată de rezistenţa aerului din jurul aripilor.
Aripile subţiri ale elicopterului se numesc palete. Ansamblul de palete – rotorul – este acţionat de un motor. La autogir, rotorul nu este acţionat de motor; această maşină zburătoare este propulasată de o elice, iar curentul de aer generat de această elice învârte rotorul, ca şi vântul, paletele morii de vânt.
Când elicopterul pluteşte, forţa ascensională generată de rotor este egală cu greutatea elicopterului. Pentru ...

Alte referate despre: despre elicoptere, elicoptere, elicoptere militare

Transporturile si mediul inconjurator

Aparute, dezvoltate si modernizate in Europa de Vest si America de Nord, transporturile moderne au castigat teren in tari din toate continentele lumii. Ele au inlocuit treptat transporturile traditionale, de la ricsa si postalion, la automo¬bil sau autovehicule performante, de la lotca sau feluca (barca cu panze egipteana),la navele de mare capacitate pentru persoane sau diferite alte utilitati aeronavale supersonice ori aparatura telegrafica de tip Morse la transmisiile moderne prin satelit ori fibre optice.

Alte referate despre: transporturile si mediul inconjurator, influenta transporturilor asupra mediului inconjurator, impactul dezvoltarii transporturilor asupra mediului inconjurator

Transporturile aeriene in Romania

Acoper ă numai serviciile de transport aerian, ca atare, sau în combinaţie cu un aranjament de excursie organizată. Având în vedere discuţia existentă pentru modificarea codului de conduită, acesta ar putea fi aplicat în viitorul apropiat şi serviciilor de cale ferată. Codul se aplică tuturor CRS-urilor care operează în CE. El se aplică de asemenea vânzărilor de servicii aeriene efectuate în UE pentru oraşe aflate în terţe ţări.
CRS-urile sunt baze de date computerizate foarte complexe, care pun la dispoziţia abonaţilor (agenţii de turism) şi a clienţilor lor, informaţii referitoare la companii aeriene precum şi alte servicii care permit rezervări şi vânzări de bilete. In ceea ce priveşte serviciile de transport aerian, CRS-urile îşi obţin informaţiile legate de serviciile aeriene fie prin conexiuni directe la sistemele interne de rezervări ale transportatorilor, fie prin intermediari care oferă pachete de date (preţuri şi orare) din partea mai ...

Alte referate despre: transporturi aeriene, transporturile aeriene, transporturi aeriene referat

Argumente privind condamnarea lui Saddam

Argumente privind condamnarea lui Saddam
-Instanta de judecata a procesului lui Saddam Hussein,reprezentata de "Supreme Iraqi Criminal Tribunal (SICT), beneficiaza de o sponsorizare din SUA in valoare de 138 de milioane de dolari, dincolo de finantarea primita din partea noului guvern irakian,fapt care permite o oarecare manipulare din partea SUA a procesului. Se inclina insa sa se creada ca "procesul lui Saddam" urmareste sa-l condamne si sa-l execute cat mai repede pe fostul presedinte irakian, astfel ca acesta sa nu poata vorbi despre complicitatea binecunoscuta a SUA si a altor puteri occidentale din perioada razboiului Irak - Iran (1980-1988). Cand Saddam, adus la putere de CIA in 1979 ("Unholly Babylon", de Abdel Darwish) a fost sustinut financiar si cu arme de distrugere in masa de trei administratii americane: Carter, Reagan si G.H.W. Bush.

Alte referate despre: argumente privind necesitatea invatarii organizationale, argumente privind latinitatea limbii romane, argumente privind utilitatea unui plan de afaceri

Avioanele

La decolare se ridica flapsurile de pe bordul de scurgere a aripii,
care maresc suprafata si în acest fel intensitatea fortei de
ascensiune. Stabilizatoarele orizontale (profundoarele) aflate pe
ampenajul orizontal sunt ridicate. În acest timp botul avionului este
orientat în sus, coada este coborâta, iar avionul se înalta în aer.
Este foarte important ca înainte de începerea acestei manevre avionul
sa aiba viteza corespunzatoare. Flapsurile si profundoarele trebuie
ridicate exact în clipa în care forta dinamica de ascensiune egaleaza
greutatea avionului, altfel aparatul pierde din viteza si nu reuseste
sa decoleze. Trebuie avuta în vedere si problema fortei de rezistenta
a aerului. Deplasarea avionului produce o rezistenta din partea
aerului, ceea ce furnizeaza aparatul. Forta respectiva actioneaza
asupra oricarui corp aflat în miscare, dar despre forta de rezistenta
indusa nu putem vorbi ...

Alte referate despre: avioane referat, despre avioane, avioanele

Airbus A380

“S-a construit un alt Concorde? A construit Airbus un avion mai degraba pentru imaginea sa, decat pentru pasageri?”, se intreba purtatorul de cuvant al Boeing pentru Europa, Charles Miller.

Alte referate despre: airbus a380, dimensiuni airbus a380, airbus a380 greutate

Transportul aerian

Aerodromul este o suprafata de teren sau de apa destinata a fi utilizata pentru sosirea, plecarea si manevrarea la sol a aeronavelor. Aeroportul este aerodromul deschis operatiunilor comerciale.

Transportul aerian efectueaza deplasarea in spatiu a bunurilor si oamenilor cu ajutorul aeronavelor.Printre particularitatile tehnico-economice ale transportului aerian se numara:
-rapiditatea - este caracteristica esentiala a transportului aerian. Aceasta este evidentiata de viteza mare de deplasare a aeronavelor ce nu poate fi egalata de nici un alt mijloc de transport;
-regularitatea - consta in aceea ca transportul aerian se efectueaza dupa un program precis in orice perioada a anului, atat ziua, cat si noaptea;
-oportunitatea - se refera la faptul ca acest mod de transport pune la dispozitia celor interesati, oricand si oriunde sunt amenajate puncte terminale, cel mai modern mijloc de transport.

Transportul aerian a revolutionat transportul global, reducand ...

Alte referate despre: transportul aerian, transportul aerian national si international, transportul aerian referat

Al doilea razboi mondial - campanii militare in Europa 1939-1942

DEZMEMBRAREA CEHOSLOVACIEI : Adolf Hitler isi duce planul de constructie a noii lumi dincolo de granitele stabilite in Tratatul de la Versailles. Regiunea Sudeta face parte din Cehoslovacia, in care traiesc aproximativ 3.2 milioane de germani, fiind o regiune intens industrializata. Problema germanilor din teritoriul cehoslovac era apartenenta lor la tara mama : Germania. Aceasta minoritate germana era divizata in mai multe partide, dominand Partidul Germanilor Sudeti, iar in urma unui plebiscit isi revendica dreptul de a trece de partea germanilor si proupun un program prin care se cerea stabilirea unui guvern autonom si libertatea de a adera la ideologia nazista.

Alte referate despre: al doilea razboi mondial - campanii militare in europa 1939-1942, al doilea razboi mondial - campanii militare in europa, al doilea razboi mondial campanii militare

Reguli de angajare - ROE conform DIU in actiunile militare

Regulile de angajare sunt menite (destinate) Forţelor armate şi privesc, în ultimă instanţă, reglementarea conduitei combatantului. Mai întâi, ele prevăd scopul şi limitele folosirii Forţei armate într-o misiune autorizată şi, în al doilea rând, ele sunt ghidul combatantului individual pe drumul misiunii să nu se rătăcească de funcţia şi rolul dat lui în cadrul misiunii.

Alte referate despre: mandate si reguli de angajare roe, mandate si reguli de angajare diu, roe reguli de angajare

Rolul institutiei militare

În funcţie de modul de apartenenţă sau/şi de provenienţă, distingem:
Instituţii produse de către societatea în care fiinţează – căpătând un caracter dominant al acestei societăţi, chiar dacă suportă transformări în contextul evoluţiei sociale, multe dintre ele fiind denumite după societatea care le-a produs – instituţii rurale, instituţii ardelene etc.

Alte referate despre: rolul institutiei militare, cultura in institutiile militare, managementul institutiilor militare

Evolutia puterii militare de la Cuza pana la razboiul de independenta

Printre marile probleme ce se impuneau a fi rezolvate dupa Unirea Principatelor a fost si organizarea armatei nationale romane moderne. In legatura cu locul si rolul viitoarei armate in cadrul statului roman, cu structura si fizionomia ei, a avut loc in acea perioada un larg schimb de idei, infruntari de opinii, au fost reactualizate conceptii ale revolutiei de la 1848, s-a facut apel la invatamintele trecutului. Subliniind ca „toata garantia independentei noastre nationale, pastrarea si respectarea dreptului si teritoriului nostru stau de azi inainte in puterea si in mana noastra", publicatia „Curierul Principatelor Unite" arata necesitatea de a se efectua o „reorganizare a puterii militare pe bazele unui sistem nou".

Alte referate despre: evolutia puterii militare de la cuza pana la razboiul de independenta, structura si evolutia limbii romane de la origini pana la 1860, evolutia puterii de cumparare

Evolutia puterii militare romanesti sub Carol I pana la razboiul de independenta

Sesizandu-i avantajele, indeosebi cele legate de posibilitate intretinerii unor trupe permanente ou efective si cheltuieli relativ reduse pe timp de pace si a mobilizarii rapide a unor forte numeroase in caz de razboi, factorii de conducere ai tarii, ca si teoreticienii militari romani s-au pronuntat pentru o adaptare a lui potrivit traditiilor locale, resurselor si pozitiei geo-strategice a Romanie. "Sistemul nu este nou - se arata in Expunerea de motive la proiectul noii legi organice din 1868 -, el isi gaseste originea in armata noastra pana in secolul XVII, cand de fapt puterea armata se baza pe doua elemente: armata permanenta si militiile".

Alte referate despre: evolutia dezvoltarii economice romanesti pana in 2009, cauzele infrangeri militare romanesti 1916, infrangerea fortelor militare romanesti de la 1916

Relatiile transatlantice

Diferenta de putere dintre SUA si membri europeni ai NATO (evidenta in domeniul militar prin "capabilities gap") a condus la aparitia unor viziuni strategice referitoare la modul de asigurare a securitatii internationale si de reactie fata de noile tipuri de riscuri si amenintari; existenta acestor perspective diferite se reflecta in manifestarea unor interese de politica externa divergente intre SUA si unii membri europeni din NATO.

Alte referate despre: relatiile transatlantice, relatii transatlantice, uniunea europeana si relatiile transatlantice

Izvoarele formale ale dreptului

Izvoarele formale ale dreptului
Între secolele V-I î.Hr. în spaţul carpatodanubian era atestat scris existenţa unor triburi şi uniuni de triburi geto-dacice aflate, sub aspectul organizării politice, în faza democraţiei militare. Numeroasele războaie purtate în această perioadă permit conturarea unei formule socio-politice în care egalitatea membrilor obşti gentilice se circumscrie în spaţiul privilegiat al bărbaţilor purtători de arme.
Izvoarele formale ale dreptului

Alte referate despre: izvoarele formale ale dreptului constitutional, izvoarele formale ale dreptului, izvoarele formale ale dreptului roman

Romania in primul razboi mondial

Printre marile probleme ce se impuneau a fi rezolvate dupa Unirea Principatelor a fost si organizarea armatei nationale romane moderne. In legatura cu locul si rolul viitoarei armate in cadrul statului roman, cu structura si fizionomia ei, a avut loc in acea perioada un larg schimb de idei, infruntari de opinii, au fost reactualizate conceptii ale revolutiei de la 1848, s-a facut apel la invatamintele trecutului. Subliniind ca „toata garantia independentei noastre nationale, pastrarea si respectarea dreptului si teritoriului nostru stau de azi inainte in puterea si in mana noastra, , publicatia „Curierul Principatelor Unite' arata necesitatea de a se efectua o „reorganizare a puterii militare pe bazele unui sistem nou.

Alte referate despre: primul razboi mondial, primul razboi mondial referat, referat primul razboi mondial

Istoria internetului

De aici a rezultat un proiect de retea, unde reteaua insasi era permanent in pericol de atac. In consecinta:
Doar un minimum de informatii era cerut de la computerele client in retea
Cand transmisia de date intalnea un obstacol, sau una dintre adrese era de negasit, se gasea o alta cale catre adresa cautata.

Alte referate despre: istoria internetului, istoria internetului referat, referat istoria internetului

Dan, capitan de plai - Vasile Alecsandri

Deznodămîntul acţiunii, aflat în finalul poemului în tabloul al şaptelea, este foarte emoţionant. În el sunt reliefate alte calităţi ale eroului: demnitatea sa înaltă, dragostea de patri, de credinţas trăbună, înţălepciunea şi măreţia.
Ghirai, hanul, înfrînt atît de ruşinos de romîni, şi umilit precum un lup din codrii ce-au fost de cîni gonit, nu treşte gînduri de cruntă răzbunare contra lui Dan. Cu inima haină, după trei zile şi trei nopţi de frămîntări, îl cheamă pe viteaz la el în cort; prin ochii lui trec fulgeri şi ameninţări îngrozitoare. Şi urmează o secvenţă de mare dramatism: deşi cuprins de lanţuri, măreţ intră românul. Dealogul lor încordat, pe care îl voi transcrie mai jos, are valenţe simbolice profunde şi dezvăluie tot inderect alte trăsături morale ieşite din comun: înţălepciunea, demnitatea, inteligenţa, înaltul patriotism.
La întrebarea lui Ghirai ,,Ce simte firul ierbii cînd coasa e vecină?”, ...

Alte referate despre: dan capitan de plai vasile alecsandri, dan capitan de plai vasile alecsandri caracterizarea poemului, dan capitan de plai-vasile alecsandri
Referate afisate : 19
Medie note: 8.07 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles