Elicoptere referat

Elicopterele

Un rotor sau doua. Majoritatea elicopterelor au o elice principala deasupra si o elice mai mica in coada.Elicea principala asigura decolarea si mentine elicopterul in aer.Rotorul din coada schimba directia si impiedica elicopterul sa se invarta pe loc.Unele elicoptere au 2 elice principale ce se invart in sensuri opuse,pentru a preveni invartirea.

Decolarea
Unghiul paletelor se numeste inclinare.Prin schimbarea inclinarii paletelor cu maneta de control,pilotul poate ateriza,decola,urca sau stationa in aer.Ridicarea si sucirea manetei face ca elicea sa se roteasca mai repede sau sa indoaie paletele pentru ca impreuna sa se ridice mai mult.Cand forta de urcare este mai mare de cat greutatea elicopterului acesta decoleaza,cand forta de urcare si greutatea elicopterului sunt egale,stationeaza in aer,iar cand forta e mai mica,coboara.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 4kb
Downloads: 813
Materia: Diverse

Avioane

Mai tarziu aviatorii au descoperit cum pot face sa zboare aparatele mai grele decat aerul. Pentru asta a fost nevoie sa-si dea seama, cum se produce forta ascensionala necesara. In cazul plutirii in aer lucrurilr au fost mai simple, lasand totul pe seama aerului, dar pentru a se ridica, a trebuit sa se gaseasca modalitatea de a atinge viteza necesara pentru a obtine forta ascensionala.

Wilbur si Orville Wright au rezolvat problema, folosind un motor cat mai mic si mai usor. Pe motor au montat o alice formata din piese de profil de aripa: aceasta se rotea pe plan vertical in fata MOTORULUI. Miscarea aerului determinata de rotatie, sau mai bine zis forta determinata de aceasta miscare, se numeste forta de tractiune. aerul va fi impins inapoi, iar aparatul de zbor va inainta.

Alte referate despre: referat avioane, referat despre avioane, totul despre avioane

Elicoptere

ELICOPTERE
In jurul anului 1500 Leonardo da Vinci a schiţat proiectul unui elicopter acţionat manual. Mai târziu alţii inventatori au executat diverse protottipuri acţinate de motoare care se şi ridicau în aer, dar elicopterele utilizabile au apărut doar la sfârşitul anilor 1930.

Alte referate despre: despre elicoptere, elicoptere, elicoptere militare

Cernobal

"Cernobal"
Reactorul urma să fie setat să funcţioneze la numai 25% din capacitatea totală. Această procedură nu a funcţionat însă conform planului. Din motive necunoscute, reactorul a ajuns să funcţioneze la mai puţin de 1% din capacitatea sa, ca urmare a fost nevoie de un nou reglaj, pentru a determina o uşoară creştere a acestei cifre.
"Cernobal"

Alte referate despre: cernobal, explozia de la cernobal, dezastrul de la cernobal

Curiozitati

1900 Scara rulanta a fost inventata de Charles Seeberger. Agrafa a fost patentata de norvegianul Johann Vaaler. Portavoacea de Horace Short. Charlotte Cooper devine prima femeie castigatoare a unei medalii olimpice de aur, la tenis.

Alte referate despre: curiozitati despre animale, curiozitati din lumea plantelor, curiozitati fizica

Transporturile si mediul inconjurator

Transporturile de toate categoriile au penetrat la inceput in zonele popu¬late, unde au contribuit la dezvoltarea lor economica, contribuind, in paralel, la ascensiunea unor regiuni vide, dar bogate in resurse si insuficient exploatate datorita populatiei putin numeroase. Ele s-au conturat in timp ca veritabile mijloace de extensie a oicumenei planetare, impunand noi dimensiuni referitoare la organizarea spatiului.

Alte referate despre: transporturile si mediul inconjurator, influenta transporturilor asupra mediului inconjurator, impactul dezvoltarii transporturilor asupra mediului inconjurator

Transporturile aeriene in Romania

Acoper ă numai serviciile de transport aerian, ca atare, sau în combinaţie cu un aranjament de excursie organizată. Având în vedere discuţia existentă pentru modificarea codului de conduită, acesta ar putea fi aplicat în viitorul apropiat şi serviciilor de cale ferată. Codul se aplică tuturor CRS-urilor care operează în CE. El se aplică de asemenea vânzărilor de servicii aeriene efectuate în UE pentru oraşe aflate în terţe ţări.
CRS-urile sunt baze de date computerizate foarte complexe, care pun la dispoziţia abonaţilor (agenţii de turism) şi a clienţilor lor, informaţii referitoare la companii aeriene precum şi alte servicii care permit rezervări şi vânzări de bilete. In ceea ce priveşte serviciile de transport aerian, CRS-urile îşi obţin informaţiile legate de serviciile aeriene fie prin conexiuni directe la sistemele interne de rezervări ale transportatorilor, fie prin intermediari care oferă pachete de date (preţuri şi orare) din partea mai ...

Alte referate despre: transporturi aeriene, transporturile aeriene, transporturi aeriene referat

Argumente privind condamnarea lui Saddam

-Finantarea masiva a lui Saddam,de catre Washington si inarmarea cu arme clasice si de distrugere in masa in decursul razboiului cu Iranul. Bush l-a inarmat pe Saddam, apoi l-a prezentat ca pe Hitler si la chemat la razboi.

Alte referate despre: argumente privind necesitatea invatarii organizationale, argumente privind latinitatea limbii romane, argumente privind utilitatea unui plan de afaceri

Avioanele

Mai târziu, primii aviatori au descoperit cum pot face sa zboare
aparatele mai grele decât aerul. Pentru aceasta a fost nevoie sa-si
dea seama, cum se poate produce forta ascensionala necesara. În cazul
plutirii în aer lucrurile au fost mai simple, lasând totul pe seama
aerului, dar pentru a se ridica, a trebuit sa gaseasca o modalitate de
a atinge viteza necesara pentru a obtine forta ascensionala. Wilbur si
Orville Wright au rezolvat problema, folosind un motor cât mai mic si
mai usor. Pe motor au montat o elice formata din piese de profil de
aripa: aceasta se rotea pe plan vertical în fata motorului. Miscarea
aerului determinata de rotatie, sau mai bine zis forta determinata de
aceasta miscare, se numeste forta de tractiune. aerul va fi împins
înapoi, iar aparatul de zbor va înainta. La 27 decembrie 1903 în Kitty
Harok, Carolina de Nord, fratii Wright au efectuat primul zbor pe
avionul lor cu ...

Alte referate despre: avioane referat, despre avioane, avioanele

Airbus A380

Ingerii survolau arealul hangarului in care a fost construit giganticul avion sub privirea paterna a unui personaj care acoperea jumatate din tavanul hangarului, acesta intruchipand Divinitatea protectoare care mai arunca din cand in cand cate o privire induiosata catre oficialitatile tarilor europene implicate in proiect.

Alte referate despre: airbus a380, dimensiuni airbus a380, airbus a380 greutate

Transportul aerian

Transportul aerian a incetat de mult sa mai fie un mijloc de transport luxos si prohibitiv. Astazi el este preferat de cei care vor sa se deplaseze repede si de cei care au de transportat marfuri perisabile sau de mare valoare. Pentru transport se folosesc atat avioane mixte, pentru pasageri si marfuri, cat si avioane speciale pentru transportul marfurilor. Din punct de vedere comercial, avioanele pot fi incarcate in regim de linie, ceea ce implica un trafic regulat, si in regim de charter (curse neregulate), curse pe baza de contracte intre companiile aeriene si diferiti beneficiari ce doresc sa exploateze pe o perioada determinata avioanele luate in chirie. Decolarea si aterizarea avioanelor se poate face numai pe aerodromurile civile autorizate.

Alte referate despre: transportul aerian, transportul aerian national si international, transportul aerian referat

Elicoptere

Elicopterul poate rămâne în aer, fără acea mişcare de înaintare, prin rotaţia paletelor. Ansamblul paletelor-rotorul- este acţionat de un motor. La autogir, rotorul nu este acţionat de motor; această maşină zburătoare este propulsată de o elice, iar curentul de aer generat de această elice învârte rotorul, ca şi vântul paletele morii de vânt.
Când elicopterul pluteşte forţa ascensională generată de rotor este egală cu greutatea elicopterului.

Alte referate despre: cele mai tari elicoptere, elicopterele, referat elicoptere

Servicii transport aerian

Dupao biectul transportului:transportul de pasageri (cu curse de liniesau charter);transportul de marfa (cu avioane cargo, avioane de transport combinatpasageri/marfasau de pasageri, cu marfatransportata in calaavionului);transportul de mesageriesi de posta.

Alte referate despre: numarul de angajati in serviciul transportului aerian, servicii transport aerian marfuri, serviciile de transport aerian in romania

Panica la New York referat Mass-Media

Autoritatile au transmis din start ca acest incident sa fie un atentat terorist . o posibillitate a accidentului este ca pilotul din cauza condiţiilor meteo a coborât la o altitudine foarte joasă , iar neputându-se orienta a intrat din plin în această clădire rezidenţială din Manhattan . Echipajul de pompieri confirmă faptul că este de fapt vorba de o cladire de locuinţe. Se afirmă faptul că avionul este blocat şi este in flăcări . Echipe de pomperi se deplasează către locul accidentului.

Alte referate despre: panica la new york referat mass-media, panica la new york, mass media

Traian Vuia

Pe 18 martie 1906 la Montesson, langa Paris, aparatul Vuia I a zburat pentru prima data. Dupa o acceleratie pe o distanta de 50 de metri, aparatul s-a ridicat la o inaltime de aproape un metru, pe o distanta de 12 m, dupa care elicele s-au oprit si avionul a aterizat.

Alte referate despre: traian vuia referat, traian vuia, referat traian vuia

Motorul turbo

aerul atras prin supapele deschise trece în camera de ardere si este încãlzit de arderea combustibilului injectat.

Alte referate despre: motor turbo, motorul turbo, motor turbo diesel

Efectele poluarii sonice

Ca orice alt tip de poluare si poluarea sonica are numai efecte negative in special pentru om.
Poluarea sonica produce stress, oboseala, diminuarea sau pierderea capacitatii audutive, instabilitate psihica, randament scazut, fisurarea cladirilor, spargerea geamurilor etc.
Sunetul reprezinta o vibratie a particulelor unui mediu capabila sa produca o senzatie auditiva. Sunetul se propaga sub forma de unde elastice numai in substante si nu se propaga in vid. In aer viteza de propagare este de 340 m/s.
Zgomotul este o suprapunere dezordonata a mai multor sunete. Este produs din surse naturale dar mai ales antropice: utilaje, mijloace de transport, aparate, oameni.
Ca orice unde elastice, sunetele se caracterizeaza prin frecventa definita ca numar de oscilatii complete dintr-o unitate de timp.
Propagarea sunetelor este influentata de: - sursa de zgomot; - atmosfera; - distanta; - obstacolele intalnite. ...

Alte referate despre: efectele poluarii sonice, efectele poluarii mediului asupra omului, efectele poluarii asupra omului

Motorul turboreactor

Caracteristici functionale: Posibilitatea folosirii unui ajutaj de reactie a interesat proiectantii de avioane mult timp, dar de la început vitezele mici ale avionului si incompatibilitatea unui motor cu piston pentru producerea curentului de aer necesar ajutajului, au prezentat multe obstacole. Un inginer francez, Rene Lorin a brevetat în 1913 un motor cu propulsie prin reactie. În acea perioadã era imposibil de realizat sau de folosit pe avioane, si totusi astãzi, statoreactorul este foarte asemãnãtor coceptiei lui Lorin.

Alte referate despre: motorul turboreactor, motor turboreactor, con motor turboreactor

Catina, aliment miracol

La noi in tara sint zone in care se cultiva special pentru uzul farmaceutic. Dar acest arbust creste si liber in natura, insa nu multa lume stie cit de folositor este. Planta are un continut chimic de exceptie, poate cel mai bogat din lume.In 1985, la Combinatul Chimic de la Giurgiu a avut loc un accident foarte grav. O explozie in urma careia au rezultat numerosi raniti arsi.

Alte referate despre: igiena alimentatiei, alimente de origine animala, miracolul cuvintelor in viata mea
Referate afisate : 19
Medie note: 8.07 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles