Elicopterele

Elicopterele

Miscare si manuire
Elicopterul zboara inainte,cand elicea e indreptata in sus;pentru a incetini,elicea e indreptata in jos .lndreptarea paletelor intr-o parte face ca elicopterul sa zboare intr-o parte.Pentru a schimba unghiul elicei,pilotul actioneaza pedalele de picior.

Pornind in actiune
Primul elicopter a zburat la inceputul anilor 1900 ,dar era greoi si abia putea decola.Primul elicopter modern si de succes a fost Vought-Sikorsky VS-300,construit de Igor Sikorsky in 1940.

Elicoptere in actiune
Versalitatea elicopterelor inseamna ca ele pot fi folosite in cautari si salvari pe apa,in raidurile politiei sau ca ambulanta.Elicopterele militare pot zbura la o altitudine mai mica decat avioanele,pot decola de pe piste scurte sau chiar de pe puntea vaselor.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 4kb
Downloads: 813
Materia: Diverse

Avioane

Sectiunea transversala a aripii separate de fuselaj aminteste de imaginea unei picaturi de apa care se scurge pe o suprafata plana. In fata la “bordul de atac” se subtiaza complet. Aceasta forma se numeste profil. Curentii de aer orientati deasupra si dedesubtul aripii sugereaza foarte bine principiul Bernoulli.

Alte referate despre: referat avioane, referat despre avioane, totul despre avioane

Elicoptere

Stabilitatea
Elicopterul este dotat cu un singur rotor, în timpul plutirii se învârte şi el încetişor în conformitate cu ce ade a treia lege de mişcare a lui Newton, după care fiecare forţă generează o forţă de reacţie egală ca mărime dar de sens contrar cu forţa de acţiune. Astfel, forţa cu care motorul elicopterului învârte rotorul, şi rotorul la rândul său acţionează asupra elicopterului, cu aceeaşi forţă dar de sens contrar. Deoarece elicopterul are o masă de stul de mare se va învârtii în sens opus rotaţiei rotorului cu o viteză destul de mică şi pentru a evita acest inconvenient, trebuie echilibrată această acţiune – moment de răsucire – cu forţă de sens contrar.
Unele elicoptere au două rotoare principale care se rotesc în sens opus. Ambele generează forţe de ascensiune, dar forţele ce tind să învârtă elicopetrul se echilibrează.
Cele mai ...

Alte referate despre: despre elicoptere, elicoptere, elicoptere militare

Cernobal

O eroare similară, dar cu consecinţe mult mai puţin grave, se produsese deja într-un reactor de acelaşi tip în Lituania, în anul 1983. Această experienţă nu a fost însă transmisă şi personalului operaţional de la Cernobal.

Alte referate despre: cernobal, explozia de la cernobal, dezastrul de la cernobal

Curiozitati

1910 Fizicianul francez George Claude inventeaza lumina de neon. Thomas Edison face o demonstratie cu filmul vorbitor. Matasea artificiala e folosita in Germania. Duncan Black si Alonzo Decker fondeaza Black & Decker in Baltimore. Mrs John B Dodd sarbatoreste ZIUA TATALUI. Dalai Lama este fortat sa paraseasca Tibetul cand chinezii invadeaza Lhasa.

Alte referate despre: curiozitati despre animale, curiozitati din lumea plantelor, curiozitati fizica

Savanti

Industrias american, care, in 1888, a inventat primul film flexibil pe
rola folosit in aparatele de fotografiat Kodak. Pâna atunci,
fotografiile erau facute pe placi separate de sticla.

Alte referate despre: savanti, savanti chimisti, realizarile savantilor chimisti din republica moldova

Transporturile si mediul inconjurator

Computerele, bancile de date, complexitatea interconexiunilor la nivel mondial vor limita circulatia oamenilor, dar le vor spori accesul la informatie, o vor avea „acasa". Se vor dezvolta cu precadere mijloacele de transport individual, ceea ce va duce la schimbari in comportamentul psiho-social al omului in relatiile cu mediul inconjurator.

Alte referate despre: transporturile si mediul inconjurator, influenta transporturilor asupra mediului inconjurator, impactul dezvoltarii transporturilor asupra mediului inconjurator

Transporturile aeriene in Romania

Aeroportul Arad - R.A. Arad
Aeroportul Bacau - R.A. Bacau
Aeroportul Baia Mare - R.A. Baia Mare
Aeroportul Bucuresti-Baneasa - R.A. Bucuresti
Aeroportul Cluj-Napoca - R.A. Cluj-Napoca
Aeroportul Caransebes -R.A. Caransebes
Aeroportul Craiova - R.A. Craiova
Aeroportul International Constanta "Mihai Kogalniceanu" - R.A. Constanta
Aeroportul Iasi - R.A. Iasi
Aeroportul Oradea - R.A. Oradea
Aeroportul International BucurestiOtopeni - R.A. Bucuresti
Aeroportul Satu Mare - R.A. Satu Mare
Aeroportul International Timisoara-R.A. Timisoara
Aeroportul Suceava - R.A. Suceava
Aeroportul Sibiu - R.A. Sibiu
Aeroportul Tirgu Mures - R.A. Tirgu Mures
Aeroportul Tulcea - R.A. Tulcea

Alte referate despre: transporturi aeriene, transporturile aeriene, transporturi aeriene referat

Argumente privind condamnarea lui Saddam

Argumente privind condamnarea lui Saddam
-In anii '80 -epoca in care au avut loc cele mai sangeroase fapte imputate astazi lui Saddam-, liderul irakian era intens sprijinit de Statele Unite, atunci Washingtonul nu-l denunta ca pe un dictator odios, ci elogia hotararea si curajul "Leului din Bagdad". Ulerior, cand interesele SUA s-au schimbat, acelasi presedinte Bush l-a decretat pe Saddam drept "Macelarul din Bagdad", care trebuia inlaturat.

Alte referate despre: argumente privind necesitatea invatarii organizationale, argumente privind latinitatea limbii romane, argumente privind utilitatea unui plan de afaceri

Avioanele

In 1738 un matematician si medic elvetian, Daniel Bernoulli, a facut
primul pas important in cucerirea cerului. Si-a dat seama ca daca un
lichid sau un gaz se scurge cu viteza mare, are presiune mai scazuta
decat la o scurgere lenta. Avand in vedere ca aerul este un amestec de
gaze, observatia este valabila si in cazul aerului. Daca aerul se
intalneste cu aripile unei pasari in miscare, va patrunde partial pe
deasupra, partial dedesuptul lor. Datorita faptului ca fata superioara
a aripii este arcuita, deci mai lunga decat fata interioara, aerul va
parcurge o distanta mai mare deasupra aripii. Aceasta va creste viteza
curentului de aer deasupra aripii, astfel aerul va excita o presiune
mai mica pe fata superioara a aripii decat pe cea inferioara.
Diferenta de presiune va impinge aripa in sus. Aceasta diferenta de
presiune se numeste forta de ascensiune aero dinamica. In secolul al
nouasprezecelea multi dintre pionierii aviatiei s-au folosit de aceste
principii ...

Alte referate despre: avioane referat, despre avioane, avioanele

Airbus A380

Ca sa intelegeti o parte din riscurile la care se supun cele patru tari implicate in proiect, ar trebui sa aflati ca sumele investite se ridica la ordinul miliardelor de dolari.

Alte referate despre: airbus a380, dimensiuni airbus a380, airbus a380 greutate

Transportul aerian

Dezvoltarea tehnologica a produs avioane mai mari, mai rapide si mai durabile. Introducerea motorului cu reactie in 1941 a ajutat la inaugurarea avioanelor cu reactie in zborurile comerciale de dupa cel de-al doilea razboi mondial. Primul zbor al unui avion comercial cu reactie in S.U.A. a avut loc in 1958 si a fost facut de catre un Boeing 707. Boeing-ul 747 Jumbo Jet, care are o capacitate de peste 300 de locuri, a intrat in serviciu in 1970. Supersonicul frantuzesc Concorde si-a inceput serviciul in 1972.

Un elicopter obtine portanta de la un set de palete rotoare, si nu de la aripi fixe, asa cum fac avioanele. Elicopterele sunt folosite in orase pentru a transporta calatorii din zonele suburbane la aeroporturi. Elicopterele asigura de asemenea evacuare medicala si acces la zone greu de ajuns, cum ar fi platformele petroliere si regiunile muntoase. Elicopterele sunt de asemenea importante vehicule militare. Fortele militare le folosesc pentru transportul de marfuri, evacuare ...

Alte referate despre: transportul aerian, transportul aerian national si international, transportul aerian referat

Elicoptere

Dacă elicopterul porneşte înainte din poziţie de plutire, are tendinţa de a se înclina lateral, datorită faptului că faţă de curentul de aer care trece pe lângă aparat, paletele care se mişcă înainte au o viteză mai mare decât cele care se mişcă în spate şi astfel forţa de ascensiune va fi mai mare dintre părţi. Pentru a elimina acest lucru, paletele sunt fixate de corpul rotorului printr-o articulaţie mobilă tip balama sau sunt proiectate din materiale flexibile, şi astfel prin mişcarea lor înainte se îndoaie puţin în sus. Această încovoiere scade într-o anumită măsură forţa ascensională şi o micşorează datorită diferenţei de viteză a paletelor faţă de aer. Astfel se elimină înclinarea laterală nedorită a elicopterului.

Alte referate despre: cele mai tari elicoptere, elicopterele, referat elicoptere

Panica la New York referat Mass-Media

În jurul insulei circulă şi elicoptere care fac curse între Manhattan si aeroport sau zone apropiate . Zona de est este o zonă circulată mai ales de elicoptere. Acum se ştia sigur că nu este vorba de un elicopter ci de un avion de dimensiune mai mica. Incendiul la sol s-a produs din cauza prabuşiri a unei parţi din clădire probabil avariată . Pompierii ajungând la faţa locului au început deja operaţiunile de salvare . Multe echipe de pompieri s-au deplasat pentru a stinge incendiul. Acesta şi-a mai pierdut din intensitate.

Alte referate despre: panica la new york referat mass-media, panica la new york, mass media

Franta si Muntele Sfantului Mihail

Franta, situata in V Europei are vecini pe Belgia, Luxemburg, Germania, Elvetia, Italia, Monaco, Marea Mediterana, Spania, Andorra, Oceanul Atlantic si Marea Manecii.
Are o suprafata de 543 965 km patrati si populatia de 59 329 000 locuitori.
Densitatea populatiei este de 109,1 locuitori / km patrat.

Alte referate despre: muntele sfantul mihail, muntele sf mihail franta, sfantul mihail si gavril

Motorul turbo

aerul atras prin supapele deschise trece în camera de ardere si este încãlzit de arderea combustibilului injectat.

Alte referate despre: motor turbo, motorul turbo, motor turbo diesel

Criza rachetelor din Cuba

După respingerea propunerii unui atac aerian pentru a extermina bazele proiectilelor, ExCom s-a decis pentru o carantină navală şi s-a cerut ca respectivele baze să fie dezmembrate şi proiectilele să fie îndepărtate. În noaptea zilei de 22 octombrie, Kennedy a anunţat decizia sa pe postul naţional de televiziune. În timpul urmatoarelor 6 zile, criza a crescut pânăa la punctul în care era gata să izbucnească un război nuclear între cele doua super-puteri.
Pe 23 octombrie a început carantina Cubei, dar Kennedy a decis să dea mai mult timp de gândire conducătorului sovietic Nikita Hruşciov în ceea ce privea acţiunile SUA, împingând linia limitrofă a carantinei înapoi cu 500 de mile.

Alte referate despre: criza rachetelor din cuba, criza rachetelor din cuba 1962, criza rachetelor din cuba referat

Poluarea sonica

Zgomotul este o suprapunere dezordonata a mai multor sunete. Este produs din surse naturale dar mai ales antropice: utilaje, mijloace de transport, aparate, oameni. Ca orice unde elastice, sunetele se caracterizeaza prin frecventa definita ca numar de oscilatii complete dintr-o unitate de timp.

Propagarea sunetelor este influentata de: - sursa de zgomot; - atmosfera; - distanta; - obstacolele intalnite. Sursele de zgomot sunt :industria, orasele, mijloacele de transport. Ele produc zgomote de diferite intensitati si pot fi stationare sau mobile. Atmosfera poluata si ceata atenueaza zgomotele. Obstacolele de asemenea atenueaza intensitatea sonora, fiind utilizate la reducerea zgomotelor.

Efectele poluarii sonore pot fi:
Infrasunetele care pot aparea la automobile cu viteza mare, la elicoptere, la apropierea furtunii, explozi, cutremure, in timpul zborului avioanelor supersonice. Infrasunetele sunt foarte greu absorbite, deci se atenueaza putin cu distanta. Infrasunetele ca si ...

Alte referate despre: poluare sonica, poluarea sonica, poluarea sonica referat

Ploi ucigase

Tiblesul sub ape
Potrivit localnicilor, dupa o rupere de nori care a inceput in jurul orei 17.00, Valea Ilisua care izvoraste din Muntii Tiblesului a crescut brusc, inregistrand un debit record care a maturat totul in calea lui. Localnicii care nu au apucat sa fuga pe dealuri s-au ascuns in podurile caselor, iar altii au incercat sa salveze animalele si au fost luati de ape. Un tanar din satul Dumbravita care a ajutat la salvarea unor batrani ramasi in case a zarit cadavrul unei persoane complet dezbracate care s-a poticnit intr-un cap de pod, dar ca nimeni nu a indraznit sa coboare in apa ca sa-l recupereze.

Alte referate despre: ploi acide, ploi acide referat, referat ploi acide
Referate afisate : 19
Medie note: 8.17 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles