Emisia si receptia undelor electromagnetice referat

Emisia si receptia undelor electromagnetice

Pentru ca un curent alternativ de audiofrecventa sa poate parcurge distanta dintre antena emitatorului si antenele receptoare el este transmis prin cablu de la locul de producere(studio,sala de concert,etc)la statia de emisie unde se gaseste oscilatorul si amplificatorul de radio frecventa modulat.Care este functia lor?

Dupa cum am mai spus,curentul de audiofrecventa nu poate produce unde radio.De aceea,pentru a putea fi transportat la distanta, se foloseste o unda purtatoare,generate de amplificatorul de radio frevcventa.In interiorul sau la iesirea acestuia are loc suprapunerea curentului de audiofrecventa peste curentul de radiofrecventa amplificat,operatie ce poarta numele de modulare.

Modularea se poate face fie prin variatia amplitudinii undei purtatoare,caz in care poarta numele de modulatie de amplitudine,fie prin variatia frecventei acesteia,cand poarta denumirea de modulatie de frecventa. Curentul de radiofrecventa este aplicat antenei,prin intermediul careia apar in spatiul ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 7kb
Downloads: 16
Materia: Fizica

Unde electromagnetice

Campul electric si campul magnetic sunt doua aspecte ale unei forme de existenta a materiei, care se numeste camp electromagnetic. Faptul ca un flux magnetic variabil prin aria care este marginita de o spira conductoare creeaza, in acea spira, o tensiune electromotoare de inductie, arata ca un camp magnetic variabil creeaza un camp electric. Rezultatul poate fi generalizat in sensul ca oriunde, in spatiu, exista un camp magnetic variabil in timp, ia nastere un camp electric. De asemenea o inductie electrica variabila da nastere unui camp magnetic (principiul teoriei electromagnetice stabilit de fizicianul James Clark Maxwell in anul 1864). Campul electric si campul magnetic sunt, deci, in interconexiune, conditionandu-se reciproc.
Campul electromagnetic este un camp rotational si se propaga in spatiu sub forma de unde electromagnetice cu o viteza care depinde de pemitivitatea si permeabilitatea mediului considerat. Frecventa undelor obtinute este egala cu frecventa cu care se deplaseaza ...

Alte referate despre: undele electromagnetice, clasificarea undelor electromagnetice, unde electromagnetice referat

Radiatiile electromagnetice

RADIATII ELECTROMAGNETICE
După proprietâţile pe care le au radiaţiile emise de substanţele naturale ,sunt de trei tipuri : alfa,beta, şi gama, denumite altfel dupa primele trei litere din alfabetul grec.

a) Radiaţia alfa are putere de pătrundere foarte mică ,fiind formată din particule cu sarcină pozitivă şi masă ;experienţele efectuate de Rutherford au arătat că particulele alfa sunt nuclee de heliu.Radiaţiile alfa sunt formate din grupuri de particule cu energii bine determinate .

b)Radiaţia beta are putere de pătrundere mai mare decât radiaţiile alfa. El sunt formate din electroni sau pozitroni . Radiaţiile beta sunt emise cu toate energiile posibile cuprinse într-un interval larg ; zicem că spectrul energetic al radiaţiilor beta este un spectru continuu. Radiaţiile beta au un spectru discret nu sunt emise de nucleu ci provin din învelişul de electroni care înconjoară nucleul.

c)Radiaţia gama are cea mai mare ...

Alte referate despre: radiatii electromagnetice, radiatiile electromagnetice, utilizarea radiatiilor electromagnetice in medicina

Generatori si amplificatori cuantici

N – numărul de sisteme in stare excitata (capabile sa execute tranziţia)
Semnul (-) apare datorita faptului ca numărul de atomi in stare excitata scade in timp dar probabilitatea de tranziţie este o mărime pozitiva.
Legea de variaţie in timp a numărului de sisteme in starea excitata N

Legea ne arata ca cele No sisteme nu roman toate o aceeaşi durata in stare excitata; unele roman un timp mai lung , altele mai scurt , dar in medie roman in stare excitata un timp viata medie caracteristica sistemului.

Alte referate despre: amplificator cuantic, sistemele cuantice generatoare de energie electric, generatoare cuantice

Undele electrice

Acestor grupe de radiaţii le corespundă anumite domenii de frecvenţe.
Cea mai uzual împărţire a radiaţiilor electromagnetice se face însă după frecvenţa şi lungimea sa de undă în vid. Această împărţire cuprinde următoarele grupe :

Alte referate despre: unde electrice, undele electrice, clasificarea undelor electrice

Tehnologia de fabricare a miezurilor magnetic

Aceste pierderi, „consumând” un curent din curentul ce străbate bobina, vor fi modelate printr-o rezistenţă în paralel.

Alte referate despre: tehnologia de fabricare a miezurilor magnetic, tehnologia de fabricatie a miezurilor magnetice, tehnologia de realizare a miezurilor magnetice

Poluarea produsa de undele electromagnetice

Poluarea produsa de undele electromagnetice - Interferenţa electromagnetică poate fi definită ca o poluare electromagnetica, la fel de periculoasă ca poluarea aerului sau a apei în mediul ambiant. Fenomenul de compatibilitate electromagnetică are trei componente, fig. 12.1 : sursa unui câmp electromagnetic poluant, calea de propagare şi receptorul afectat, reprezentat prin echipamentul sau sistemul în funcţionare normală.

Alte referate despre: referat poluare produsa de undele electromagnetice, poluarea produsa de undele electromagnetice, poluarea aerului cu unde electromagnetice

Undele electromagnetice

Campul electromagnetic: este ansamblul campurilor electrice si magnetice, care oscileaza si se genereaza reciproc. Unde electromagnetice: este un camp electromagnetic care se propaga. Undele (radiatiile) electromagnetice pot fi grupate dupa fenomenul care sta la baza producerii lor. Astfel, radiatiile numite hertziene se datoresc oscilatiei electronilor in circuitele oscilante LC sau in circuitele electronice speciale.

Alte referate despre: unde electromagnetice, undele electromagnetice referat, aplicatii ale undelor electromagnetice

Poluare electromagnetica

Instalatiile electrotehnice si electronice de mica si medie putere penetreaza tot mai mult viata cotidiana, atat in mediul casnic cat si in cel socio-profesional, in special categoriile de populatie ce au ocupatii in sau conexe cu telefonia, informatica, instalatiile sau sistemele electrice din economie.

Alte referate despre: poluarea electromagnetica, poluare electromagnetica, poluarea electromagnetica referat

Miezurile magnetice pentru electromagneti

La deconectarea unui electromagnet de curent continuu apar supratensiuni mari in circuit. Pentru a evita aceasta, se leaga in paralel pe bobina o rezistenta, un condensator sau o dioda polarizata invers fata de sursa.

Alte referate despre: miezurile magnetice pentru electromagneti, miezuri magnetice, referat la fizica clasa a x-a magneti si electromagneti

Transmisia - receptia sincrona

Împreună, dispozitivele inteligente ale utilizatorilor şi reţelele locale vor da naştere unui nou model: prelucrarea deschisă, distribuită, în reţea a datelor.

Alte referate despre: transmisia - receptia sincrona, transmisia receptia, transmisie-receptie

Emisia hartiilor de valori

Necesitatea intrepinderilor in capitalul suplimentar pot fi legate de circumstante diferite. Principalile din ele sunt - crearea noilor si modernizarea fondurilor fixe vechi, largirea mijloacelor circulante. Toate aceste necesitati sunt direct legate cu conjunctura pietei, schimbarile careia se efectuiaza in termenii de timp determinati.

Alte referate despre: harta valorilor, harta valorilor dirigentie, ingineria valorii emisii

Poluarea electromagnetica

Poluarea electromagnetica
Sursele de poluare electromagnetică intenţionat create de activitatile umane sunt acele echipamente a căror funcţionare normală constă în emisia de semnale electromagnetice, ca de exemplu echipamente radar, radiouri mobile, echipamente cu modulare în frecventă sau amplitudine etc.

Alte referate despre: referat poluarea electromagnetica, poluarea electromagnetica definitie, surse de poluare electromagnetica

Controlul de receptie a materiilor prime materialelor aprovizionate

Metodele de control al calitatii in procesul de fabricatie au in vedere toate etapele de realizare a unui produs si sunt urmatoarele:
a. Autocontrolul;
b. Controlul in lant;
c. Controlul integral;
d. Controlul prin sondaj empiric;
e. Controlul statistic al calitatii.

Alte referate despre: controlul de receptie a materiilor prime, spatiul de receptie pentru materii prime materiale si marfuri, controlul de receptie a materiilor aprovizionate

Receptia marfurilor

efectivul esantionului (n) - numarul unitatilor de produs prelevate din lot;esantionare simla - prelevarea unui singur esantion pe lot;esantionare dubla - este posibila prelevarea unui al doilea esantion, functie de informatia oferita de primul;esantionare multipla - modul de esantionare presupune posibilitatea prelevarii pana la sapte esantioane succesive;defect - neconformitatea unitatii de produs cu conditiile stabilite pentru una din caracteristicile sale;

Alte referate despre: receptia marfurilor, receptia marfurilor referat, circuitul comercial al marfurilor si receptia marfurilor

Ce sunt undele cerebrale?

Desigur insa ca trairile subiective sunt infinit mai variate decat tipurile de combinatii ale undelor cerebrale, in formele prezentate mai sus. Totusi, anumite tipare generale ale experientelor constiente pot fi studiate prin investigarea activitatii bio-electro-magnetice a creierului.2. Care sunt stadiile somnului?

Alte referate despre: ce sunt undele cerebrale, ce sunt undele seismice, ce sunt undele mecanice
Referate afisate : 16
Medie note: 8.04 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles