Enunturi cu adverbe

Adverbul

Anumite elemente ale clasei adverbului au statut discutabil, situându-se la interfaţa mai multor clase, sau apropiindu-se prin caracteristici sintactice sau funcţionale de elemente ale altor clase, cu precădere de prepoziţii sau conjuncţii.

Prin posibilitatea de a exprima determinări spaţio-temporale, unele adverbe (dedesupt, înainte, în spate) se apropie de prepoziţii. Între cele două clase există depsebiri sub aspectul structurii şi al comportamentului sintactic. Sub aspect sintactic, perpoziţia cere în mod obligatoriu prezenţa termenului asociat (Nu mai lociueşte nimeni deasupra lor), termen care lipseşte în cazul adverbului (Stau la ultimul etaj. Nu mai locuieşte nimeni deasupra.). uneori prepoziţiile propriu-zise se comportă ca adverbele, termenul al doilea nefiind lexicalizat, dar putând fi recuperat contextual (Acum sunt la şedinţă. Vorbim după.).

La ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 11kb
Downloads: 708
Materia: Romana

Adverbul

Cand insoteste un verb la modul indicativ, timpul perfect compus, adverbul mai se intercaleaza intre auxiliar si forma de participiu: Nu a mai venit.
Gradele de comparatie ale adverbelor
Au grade de comparatie unele adverbe de mod provenite din adjective si cateva adverbe de timp si de loc. (frumos, departe, inainte etc.)

Alte referate despre: adverbul, adverbul definitie, adverbe relative

Adverbul

Partea de vorbire neflexibila care exprima caracteristica unei actiuni,insusiri,stari.
Adverbul det.verbul.
Ex: Colegul meu recita bine poezii de Eminescu.
Tu muncesti mult mai bine.
Domnu’ Trandafir era un om bine facut.
Felul adverbelor
dupa structura-simple:bine,rau
-compuse: niciodata ,indata, candva
b)dupa inteles-de mod: abia, asa, repede, da, nu
-de loc: departe, aici,sus(unde?)
-de timp:maine, candva(cand?)

c)adverbe nehotarate= adv. Relative+termeni nehotarati:candva,undeva, altundeva
d) adverbe negative : nu, niciodata, nicicat, nicicum
e)adv interogative : Unde pleci?, Cand vii?(c. De timp)
f)adverbele reletive-fac relatia intr-o prop. secundara si regenta ei: Cand ploua/imi iau umbrela/.
Cand-adv rel. de timp//c.circum. de timp,cu rol de conjunctie in fraza
g)dupa origine-1) adv.propriu zise:bine, rau
2)adv.provenite din alte parti de vorbire ...

Alte referate despre: definitia adverbului, ce este adverbul, compunere despre primavara cu adverbe

Adverbul

Adverbul este partea de vorbire neflexibila care determina un verb,un adjectiv sau un alt adverb,aratand o caracteristica a unui proces a unei insusiri sau a circumstantei,in general.

Alte referate despre: adverbe compuse, compunere despre paste in care sa folosim adverbe, definitie adverb

Adverbul

1)Atunci Mihai Viteazul a hotărât să-l atace îndată pe Sinan-Paşa.
Difiniţie:Partea de vorbire neflexibilă care determină un verb, arătând o caracteristică a unei acţiuni sau stări ori împrejurare = adverb.

Alte referate despre: propozitii cu adverbe, adverb, complement circumstantial de mod exprimat prin adverb

De-a v-ati asuns de Tudor Arghezi - comentariul poeziei

Referat despre De-a v-ati asuns de Tudor Arghezi - comentariul poeziei
In prima strofa vocea tatalui esti si vocea eului liric. Averbul “o data” marcheaza eventualitatea mortii, iar eul liric ciudat. Prin repetitia adverbului “o data”, se accentueaze ideea ca moartea e un eveniment necircumscris temporal. Finalul strofei marcheaza posibila moarte in plan natural.

Alte referate despre: de-a v-ati asuns de tudor arghezi, de-a v-ati asuns de tudor arghezi comentariu, analiza de-a v-ati asuns de tudor arghezi

Stiluri functionale

BELETRISTIC (Artistic). Prin repetiti regulata a unor vocale si consoane sunt sugerate sunete sau zgomote din natura (aliteratia, asonanta, onomatopeea, rima), de asemenea unele vocale pot sugera sentimente sau stari sufletesti. Are un lexic bogat in sensuri figurate si conotatii afective, se folosesc toate categoriile de cuvinte, inclusiv arhaisme, regionalisme, termeni tehnici si stiintifici, dar si creatii lexicale proprii (jocuri de cuvinte). Un rol aparte il au adjectivele si adverbele care sensibilizeaza exprimarea (figuri de semnificatie sau tropi - epitet comparatie, personificar, metafora, alegorie, metonimia, sinecdoca, hiperbola, litota, oximoronul).

Alte referate despre: stilurile functionale, stiluri functionale, stilurile functionale ale lb romane

Ortograma II - gramatica

Bună voie Adjectiv + substantiv Învăţaţi de bună voie, nu silit!
Bunăvoinţă Substantiv Această bunăvoinţă a lui i-a dat de gândit.
Buna voinţă Adjectiv + substantiv Nu mai printr-o bună voinţă şi-a învins propriul handicap

Alte referate despre: ortograma i - gramatica, gramatica ortograme, gramatica limbii romane ortograme

Schimbarea valorii gramaticale

- substantive care denumesc :
-> anotimpurile : Toamna pleaca cococrii.
-> partile zilei : Dimineata plec la scoala.
-> zilele saptamanii : Luni incepe scoala.

Alte referate despre: schimbarea valorii gramaticale, schimbarea valorii gramaticale exemple, schimbarea valori gramaticale

Iapa lui Voda

Opera Hanul-Ancutei apare in anul 1928 si dezvaluie arta narativa sadoveniana.Este un roman construit pe tehnica povestirii in povestire.Cele noua povestiri sunt unificate intr-o ramura.Aceasta fixeaza timpul,spatiul,prezinta cei noua povestitori,prin intermediul descrierii si al naratiunii.Exista astfel doua planuri narative.Prin procedeul insertiei autorul include o povestire in interiorul alteia.insertia este anuntata prin constructia 'asta e o poveste pe care as putea sa v-o spun daca ma ascultati'.Cand firul epic se intrerupe din cauza alternantei celor doi povestitori reluarea se face prin enunturi.

Alte referate despre: iapa lui voda rezumat, rezumat iapa lui voda, iapa lui voda

Complementul

Există un tip special de complement indirect în genitiv exprimat prin substantive, pronume sau numerale precedate de prepoziţii.
ex.: Au complotat contra acestuia.
vb. pron. dem.G.

Alte referate despre: complementul, complementul indirect, complement circumstantial de loc

Complementul

b) verb la modurile infinitiv,supin sau gerunziu.
PV ce? CD
ex.: Aud cântând.
vb. vb. gerunziu
Obs.: dacă un verb acceptă CD atunci el este un verb tranzitiv.

Alte referate despre: complementul direct, complement direct, complement indirect

Mai am un singur dor - explicatia titlului

In concordanta cu versurile, putem afla cauza acestui dur final. Oamenii, prin nazuintele lor meschine sunt cei care genereaza sentimental de profunda nemultumire eului poetic. Acesta este motivul pentru care el, dezamagit, isi indreapta gandurile catre simplitatea si ospitalitatea naturii, in bratele careia doreste sa faca ultima "calatorie".

Alte referate despre: mai am un singur dor semnificatia titlului, semnificatia titlului mai am un singur dor, semnificatia titlului mai am un singur dor de m eminescu

Diagnosticarea si clasificarea tulburarilor de limbaj

IV în jurul vârstei de 12-15 luni - debutează etapa primelor cuvinte. Iniţial se produc vocalizări combinate cu lalaţiuni sub forma similară a cuvintelor pentru ca mai apoi să apară un ,,sâmbure” de cuvânt propriu – zis. Aceasta este etapa crucială pentru progresul ulterior al copilului în asimilarea limbajului. Nu avem de a face cu un cuvânt în sine, ci un element, căruia atribuindu-se o anumită semnificaţie ajunge să îndeplinească o funcţie ca atare.

M. Cohen distinge 4 etape în evoluţia limbaj infantil:

Alte referate despre: diagnosticarea si clasificarea tulburarilor de limbaj, diagnosticarea si clasificarea tulburarilor limbajului, clasificarea tulburarilor de limbaj
Referate afisate : 14
Medie note: 8.83 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK