Ereditatea

Ereditate, mediul si educatia

Ereditate, mediul si educatia - Prin dezvoltare, in general, se intelege un proces complex de trecere de la inferior la superior, de la simplu la complex, de la vechi la nou, printr-o succesiune de etape, de stadii, fiecare etapa reprezentand o unitate functionala mai mult sau mai putin inchegata, cu un specific calitativ propriu. Ereditate, mediul si educatia

Nivel: Liceu
Dimensiune: 16kb
Downloads: 20
Materia: Psihologie

Educatia

Conservarea valorilor si transmiterea lor se realizeaza prin educatie care,in aceasta ipostaza ,reprezinata institutia constituirii si transmiterii ereditatii sociale a culturii si civilizatiei. Pe acest fundament de experienta condensata se actioneaza,prin educatie, pentru formele omului ca utilizator si consumator de valori,ca producator si creator de valori. Educatia este o functie esentiala si permanenta a societatii in doua ipostaze: de institutie a ereditatii sociale a culturii si civilizatiei si de instrument de actiune pentru formarea omului.

Alte referate despre: educatia, educatie civica, protectia consumatorului referat educatie antreprenoriala

Jocul activitate fundamentala a copilului

Jocul activitate fundamentala a copilului - Jocul nu este o actiune fara utilitate imediata, dar generatoare de distractie si reconfortare, de sentimente de placere si de bucurie. Datorita spontaneitatii, jocul reclama o imbinare armonioasa intre cerintele situatiei de joc si aptitudinile celor care se joaca.Jocul activitate fundamentala a copilului

Alte referate despre: jocul activitate fundamentala a copilului download, referate jocul activitate fundamentala a copilului, jocul activitate fundamentala a copilului

Personalitatea privind temperamentul

Mulţi experţi cred că experienţele trăite de copil în familie sunt cruciale pentru personalitatea sa de mai târziu. Un copil care a fost învăţat cu munca de mic, în timp poate devenii gelos şi sfidător. Copiii învaţă cum să se poarte, în cea mai mare parte, de la părintele de acelaşi sex. Copiii sunt totodată influenţaţi şi de celălalte persoane care se găsesc în jurul lor, de exemlu, fraţii, surorile, verii, unchii etc.

Alte referate despre: personalitate si temperament, personalitatea mea temperament caracter si aptitudini, personalitatea si temperamentul

Adolescentul

Educatia, se defineste ca fiind activitatea specializata,specific umana,care mijloceste si sustine,in mod constient,dezvoltarea.Astfel,invatarea este element obligatoriu si diferentiator in ontogeneza.

Alte referate despre: romanul adolescentului miop rezumat, romanul adolescentului miop, adolescenta

Deteriorarea mediului

Simplu spus, biodiversitatea înseamnă diversitatea vieţii pe Pământ, cum ar fi arborii, florile, pasările, insectele, mamiferele, peştii, viermii, algele.
Varietatea plantelor si animalelor pare nesfârşită, dar nu este, după cum ne putem astăzi da seama. Grupul natural, de bază al vieţuitoarelor este specia. Membrii aceleiaşi specii se pot înmulţi intre ei, dar nu cu membrii altei specii. Astfel, leii se încrucişează cu alţi lei, tigrii cu tigrii, gheparzii cu gheparzii - dar nu unii cu alţii.
Numărătoarea

Alte referate despre: deteriorarea mediului, deteriorarea mediului inconjurator, deteriorarea mediului prin poluare

Pedagogia - stiinta pozitiva filozofica

Subliniind toate acestea nu am delimitat insa, perspectiva din care pedagogia studiaza fenomenul educational pentru a o diferentia de celelalte stiinte in preocuparile carora intra si educatia.

Alte referate despre: pedagogia stiinta a educatiei, pedagogia stiinta sau arta, stiinta pozitiva

Ereditatea

Factorul X
Cromozomii X si Y determina sexul unei persoane. Cromozomul X mai contine insa si alte gene care nu au nimic in comun cu caracteristicile sexuale ale individului. Aceste gene sunt cunoscute ca fiind gene legate de sex deoarece sunt mostenite de individ in acelasi timp cu cromozomul sexual.

Alte referate despre: legile mendeliene ale ereditatii, influenta mediului asupra ereditatii, ereditatea

Interactiunea Ereditate - Mediu

Interacţiunea între mediu şi genotip a avut implicaţii începând cu plantele şi animalele continuând cu principiile evoluţiei şi a selecţiei naturale. Tema prezentată aici începe prin definirea atât a genotipului cât şi a mediului folosit în cercetarea interacţiunii. Odată ce genotipul şi elementele mediului sunt delimitate, interacţiunea va fi prezentată în termeni fenotipici, norme de reacţie şi selecţie. Efectele interacţiunii folosesc modele specifice de a cuantifica interacţiunea. Există o varietate de modele viabile, două modele simple, clasificarea şi regresia genotipului.

Genotip
În ordinea discuţiei, implicaţiile genotipului asupra mediului interacţionează asupra caracteristicii expresiei unui organism, trebuie să descriem tipurile de genotipuri şi medii care evidenţiază interacţiunea. Definiţia clasică a genotipului este totalitatea genelor unui individ. Luând în considerare acest caz homozigoţii şi heterozigoţii se diferenţiază ...

Alte referate despre: interactiunea ereditate mediu, interactiunea ereditate-mediu, interactiunea ereditate-mediu-educatie

Ereditatea si variabilitatea lumii vii - curiozitati

- Orice mutatie modifica sinteza unei proteine si apoi afecteaza un
caracter fenotipic.
- Radiatiile determina aparitia a numeroase anomalii cromozomiale. Mutatiile genetice unt una dintre cele mai impotante consecinte ale radiatiilor.
- Cat de multi oameni sunt iradiati ? Dupa toate probabilitatile, in tarile dezvoltate, toti. Aceasta inseamna ca fiecare dintre noi poate sa aiba un numar oarecare de celule anormale.
- Bombardamentele de la Nagasaki si Hirosima au confirmat influenta radiatiilor asupra organismului uman.

- Microcefalia-tulburare grava a dezvoltarii capului si creierului a fost frecvent observata la copii nascuti din mame care in momentul iradierii erau la o distanta mai mica de 1200m. Dupa 20 de ani de la bombardament s-a demonstrat ca leucemia a aparut de 26 de ori mai frecvent printre copiii care se gaseau, in momentul exploziei la mai putin de 1500m.
- Uneori la maini sau la picioare numarul degetelor poate fi mai mare (polidactilie), ...

Alte referate despre: ereditatea si variabilitatea lumii vii, ereditatea si variabilitatea lumii vii referat, ereditatea si variabilitatea lumii vii legile ireditati

Ereditatea

Ereditatea - Stim cu toţii că copii semănă cu părinţii lor sau cu bunicii şi că fraţii şi surorile seamănă într-o oarecare măsură. Se pune totuşi întrebarea: cât de sigur se pot prezice trăsăturile viitorilor copii? Cercetarea detaliată a eredităţii ne oferă câteva răspunsuri la această întrebare.

Alte referate despre: ereditate, teoria cromozomiala a ereditatii, legile ereditatii

Ereditatea

Perechi identice

Fiecare om are 46 de cromozomi, aranjati in 23 de perechi, una din fiecare pereche provenind din sperma tatalui, cealalta din ovulul mamei. Cromozomii unei perechi arata foarte asemanator dar nu sunt identici. Femeile au 23 de perechi identice, in timp ce la barbati exista o pereche – cromozomul sexual – care nu este identic. La femei exista doi cromozomi mari, in forma de X, in vreme ce la barbati exista unul Y, avand forma unui carlig.

Alte referate despre: legitatile ereditatii, ereditatea si variabilitatea, ereditatea normala si patologica la om

Generalitati despre ereditate

Odata cu aparitia acum 0,7-1miliard de ani(in Precambrian) a fiintelor pluricelulare problema asigurarii continuitatii materiei vii a devenit extrem de complexa caci era vorba ca o structura cu mai multe celule sa se reproduca ceea ce numai era posibil prin diviziune. O pisica nu se poate reproduce despicandu-se in doua.rnrnImensa majoritate a speciilor existente folosesc un mod de reproducere in care celula ou care va genera noua fiinta este rezultatul fuziunii a doua celule (gametii)diferite:una mare si imobila(ovulul)si alta mica si mobila(spermatozoidul). Este vorba de reproducerea sexuata. Cu extrem de rare exceptii cei doi gameti provin de la doua exemplare diferite,unul care genereaza ovulul(exemplarul feminin)si altul care genereaza spermatozoidul(exemplarul masculin)Reproducerea sexuata este astfel biparentala. rnrnEste un mecanism mult mai complicat decat cel al reproducerii partenogenetice(asexuate) dar care prezinta mari avantaje mai ales pentru evolutia speciilor.Nu stim ...

Alte referate despre: ereditatea extranucleara, ereditatea mediul si educatia, influenta mediului asupra ereditatii boli ereditare

Ereditatea

Citoplasma reprezintă masa extranucleară a celulei şi la majoritatea celulelor este par-tea cea mai voluminoasă a corpului celular. Nucleul sau carionul este al doilea constituent fundamental al celulei. Se prezintă ca un corp inclus în masa citoplasmică, având o refringentă mai mare decat aceasta şi fiind mai vâscos decât ea. El reprezintă o formaţiune protoplasma-tică superior organizată, întrucât conţine informaţia genetică.

Alte referate despre: ereditatea si cromozomii, bazele moleculare ale ereditatii, ereditate mediu educatie

Educabilitatea

Mediul reprezinta ansamblul conditiilor fizice (naturale si artificiale) si socio-umane ce intervin in dezvoltarea personalitatii unui individ, totalitatea elementelor cu care individul interactioneaza, direct sau indirect, pe parcursul existentei sale.

Alte referate despre: psihologia educatiei, ziua educatiei, psihologia educatiei referat

Integrarea sociala

Ea joaca un rol critic in mentinerea echilibrului societal si in posibilitatea societatii de a-si indeplini scopurile.Procesul transformarii fiintei umane in indivizi care sunt capabili sa functioneze coerent si productiv in cadrul societatii incepe in copilarie. El continua cu trecerea oamenilor in noi pozitii sociale si noi relatii sociale.Un element important in socializare, conform perspectivei functionaliste, este ceremonia trecerii: o ceremonie care marcheaza si celebreaza trecerea unei persoane de la un statut la altul.

Alte referate despre: devianta si integrarea sociala, integrarea sociala a persoanelor cu dizabilitati, integrarea social a individului prin sport

Genetica

Celula reprezinta o masa restransa de substanta vie, protoplasma, care in mod obisnuit contine citoplasma si nucleu sau material nuclear. Ea este delimitata de mediul ambiant prin membrana plasmatica. La plante celula prezinta in plus la exterior un perete celular format din celuloza sau chitina. Celula poate avea forme, dimensiuni si marimi variate si poate indeplini functii fundamentale si speciale. In ceea ce priveste numarul lor, organismele pot fi uni sau pluri celulare. De fapt, ceea ce determina forma si proprietatile unui organism este numarul celulelor, diversitatea tipurilor, si dispozitia lor.

Alte referate despre: ingineria genetica, genetica, genetica umana
Referate afisate : 17
Medie note: 8.04 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles