Eseu despre poiezia pura charles baudelaire

Tatiana Radulescu - Eseu despre Charles Baudelaire

La varsta adolescentei mele, Tudor Arghezi a fost, prin Cuvintele sale potrivite si Florile de mucigai, catalizatorul literar in cunoasterea poeziei lui Charles Baudelaire. Deja scrisesem versuri marcate de contactul cu lirica suava a Magdei Isanos, si, pe acest fond, cuvintele de acuta plasticitate ale lui Tudor Arghezi au indicat o zona de alarma a sensibilitatii, un teritoriu minat cu aura toxic si insolita. Cel care mi-a citit pentru prima oara poeziile lui Charles Baudelaire, aforisme si fragmente din curiozitatile sale estetice, era un batran negustor de antichitati, pe numele sau Filip Manu, care traia impreuna cu familia sa in zona legendara a Crailor de Curtea Veche.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 17kb
Downloads: 0
Materia: Romana

Sonet - George Bacovia

Ion Caraion identifica aici, in succesiunea ciudata a verbelor ("Si cad, recad, si nu mai tac din gura"), o "metafora a caderii", o "forma a planului inclinat, in care linia de plutire intra in criza, echilibrul se surpa, normalitatea primeste in vizita rarirea, diferentierea si avertismentul". Cealalta constructie verbala, "nu mai tac din gura", sugereaza logoreea ce insoteste caderea, motivand in parte si dezarticularea limbajului ce se constata sub influenta tariilor alcoolice, situatie observata de altfel, in plan estetic, de Gaston Bachelard: "in mod evident alcoolul este un factor de limbaj. El imbogateste vocabularul si elibereaza sintaxa."

Alte referate despre: sonet george bacovia, sonet george bacovia comentariu, motivul noptii sonet george bacovia

Arghezi - Estetica uratului

Bibliografie:
Sinteze de istoria literaturii române – Sanda Rodian
Venera Dogaru
Istoria literaturii române de la origini până-n prezent - G . Călinescu Antologia poeziei româneşti culte
Argheziana –Şerban Cioculescu
Sinteze de literatura românâ - C-tin Ciopraga
C-tin Crişan
Viorel Alecu
Nicolae Manolescu
Dumitru Micu
Eugen Simion
Istoria litaraturii romăne –I. Negoiţescu
Modele de analize literare şi stilistice-De la I. budai Deleanu la Zaharia Stancu
Fenomenul arghezian-Alexandru Bojin
Opera lui Tudor Arghezi-Nicolae Balotă

Alte referate despre: tudor arghezi estetica uratului, testament de tudor arghezi estetica uratului, arghezi estetica uratului

Charles Baudelaire - Amarele nelinisti

Charles Baudelaire (Aprilie 9, 1821 - August 31, 1867) a fost un renumit poet-inovator Francez, considerat sa fi revolutionat intreaga lirica franceza si europeana prin originalitatea volumului sau controversat Les Fleurs du Mal ("Florile raului")..Desi lucrarile sale nu se limiteaza la un singur curent, poate fi considerat adept al parnasianismului.De asemenea, estecunoscut pentru crearea a unor descrieri detaliate a efectelor Hasisului, ce au devenit, pentru multi ani, un etalon pentru toti cei ce scriua despre substantele psihotrope si actiunea lor

Alte referate despre: albatrosul de charles baudelaire comentariu, corespondente charles baudelaire, charles baudelaire

Charles Baudelaire

La moartea tatalui sau baudelaire avea sase ani si traia adorandu-si mama; fascinat, inconjurat de atentie si grija, nu-si dadea inca seama ca exista ca persoana, ci se simtea contopit in trupul si inima mamei sale printr-un fel de participare primitiva si mistica si se pierdea in caldura blanda a dragostei lor reciproce; ei construiau impreuna un singur camin, o singura familie, un cuplu incetuos.

Alte referate despre: charles baudelaire florile raului, charles baudelaire albatrosul, charles baudelaire corespunderi

Horia Garbea - Baudelaire - Rimbaud - proza si aminitirea

Sa fie de vina ... Baudelaire? Faptul ca modele literare de la noi au fost mai degraba luate din literatura franceza? Si ca au fost mai ales poeti? Baudelaire, Rimbaud, Mallarme sau Valery au vreo vina pentru o anumita ne-adaptare a romancierului roman la realitate? E cert, oricum, ca, exceptandu-l pe Proust, romancierii francezi nu au avut o mare influenta asupra scrisului la noi. Si, paradoxal, admiratorii lui Proust s-au departat de model tocmai in directia unui realism care, adesea, nu le-a iesit. De fapt, proustianismul lui Camil Petrescu e mai mult declarativ.

Alte referate despre: rimbaud baudelaire, poemele in proza ale lui rimbaud, baudelaire si rimbaud

Plumb

În România, simbolismul a apărut sub auspiciile revistei „Literatorul” a lui Alexandru Macedonski”, care s-a evidenţiat mai ales ca teoretician al acestui curent şi mai puţin ca poet simbolist. Reprezentanţii români ai simbolismului au fost : Ion Minulescu, George Bacovia, Dimitrie Anghel, Traian Demetrescu, etc.

Alte referate despre: plumb, o paralela intre poeziile lacustra si plumb, plumb de george bacovia

Marile Sperante de Charles Dickens

Marile Sperante de Charles Dickens
Acesta il pune pe tanarul Pip sa o suprevegheze pe fiica sa adoptiva, Estella. Din acest moment Pip este decis sa uite de viata sa simpla si saraca si spera ca intr-o zi sa devina un adevarat gentilman. Dupa cativa ani in compania Doamnei Havisham si a Estellei, el isi petrece o perioada din viata fiindu-i ucenic cumnatului sau, Joe, pentru a invata meseria de fierar. Dar planul sau este rasturnat prin aparitia in firul narativ a unui avocat, Jaggers, care il instiinteaza pe Pip ca este mostenitorul unei averi “destul de frumusele” si ca dorinta binefacatorului sau este de a fii anonim pentru o perioada de timp. Acest binefacator se presupune a fi Miss Havisham, ca raspatire a felului in care s-a purtat cu fica sa adoptiva.

Alte referate despre: marile sperante de charles dickens, rezumat marile sperante de charles dickens, marile sperante de charles dickens rezumat

Viata - eseu

Viata - eseu - Am scapat din miini cel mai frumos colt al lumii care mi-a zimbit pentru prima oara, spargindu-se in mii de firisoare argintii . Acum incerc sa le unesc si ma doare tot corpul de atita truda ce-mi aduce fericirea . Viata - eseu

Alte referate despre: viata eseu, ce este viata eseu, despre viata eseu

Charlie si fabrica de ciocolata Roald Dahl

In aceasta frumoasa este vorba despre un baietel pe nume Charlie, care era foarte sarac. Avea o casa cu doua camera. Intr-una din camere era un pat in care dormeau tatal si mama domnului Bucket pe nume: bunicutul Joe si bunicuta Josephine alaturi de tatal si mama doamnei Bucket pe nume: bunicutul George si bunicuta Georgina.

Alte referate despre: charlie si fabrica de ciocolata-roald dahl, charlie si fabrica de ciocolata de roald dahl, roald dahl charlie si fabrica de ciocolata

Charles Baudelaire et Jean Arthur Rimbaud

Charles Baudelaire et Jean Arthur Rimbaud - Baudelaire disait:
“Dans ce livre atroce, j’ai mis tout ma pensee, tout mon coeur, toute ma religion,toute ma haine”. Il publie la Seconde Edition, enrichie de 35 pieces nouvelles, in 1861. En 1864 il s’exile en Belgique avec l’espoir d’une fructuesse tournee de conferences.Il s’obstinant a ecrire quelques “Poemes en prose” et resolu a ne rentrer en France que “glorieusement”.

Alte referate despre: www referat ro-charles baudelaire et jean arthur rimbaud ef0c6, jean arthur rimbaud, jean arthur rimbaud referat

Viata si activitatea literara a lui Charles Baudelaire

În formarea spiritului lui Baudelaire există câteva etape cruciale, cum ar fi: o dragoste în sânul familiei care s-a prăbuşit odată cu recăsătorirea mamei sale, descoperirea unor orizonturi noi de o frumuseţe stranie în prima sa călătorie spre Indii, întâlnirea cu opera poetului Poe, cele două inspiratoare: mulatra şi M-me Sabatier- atât de deosebite între ele.

Alte referate despre: mihai eminescu viata si activitatea literara, ion creanga viata si activitatea literara, tudor arghezi viata si activitatea literara

Energia, peste 50 ani - eseu

Energia, peste 50 ani - eseu. De ce Suedia?
În primul rând fiindcă are astăzi cel mai ridicat nivel de trai.
Apoi pentru că tot omul nu face risipă. Suflă în lumânare când nu îi mai este necesară dar nu stinge focul în sobă când aeriseşte camera.Nu trebuie neglijat faptul că, din pruncie, învaţă biblia, cartea de Legi şi cartea de cântece. Caragiale, la 50 ani, folosea doar Biblia şi Mersul Trenurilor, suficient pentru cultura sa. Şi a fost coşgocea Caragiale nu o oarecare ţaţă habotnică neştiutoare de carte.

Alte referate despre: cum ne vedem peste 10 ani eseu, lumea peste 100 de ani eseu, eu peste 10 ani eseu

Fuga de raspundere - eseu

Fuga de raspundere - eseu
Instrucţiunile de aplicare a Legii sunt difuzate, iar funcţionarul care ar trebui să aplice Legea nici nu ia contact cu ea.
Cine răspunde pentru aplicare Legii în afara spiritului ei ? Este clar, emitentul instrucţiunilor de aplicare, nicidecum funcţionarul care ar trebui să aplice Legea. Deci funcţionarul poate funcţiona. Poate dormi liniştit căci nu poartă nici o răspundere. Dar mai poate aplica unul sau altul din stufoasele prevederi ale „instrucţiunilor de aplicare” potrivit cu „atenţia” oferită de solicitator.
Deci apar 2 defecţiuni de drept:

Alte referate despre: fuga de raspundere, referat fuga de raspundere, fuga de raspundere a asistentelor medicale

Dreptul si birocratia - eseu

Ce este de făcut? bani pentru despăgubiri nu sunt căci încă nu s-au umplut cele buzunare fără fund. Le ştim noi care!
Terenuri libere ar fi. Dar trebuie întâi săturată pofta clientelei politice. Restul se vor împărţi petenţilor mai pe la paştele cailor.
Păi atunci de ce s-a dat Legea 10 ? Pentru că dă bine la alegători !
Şi vin noi alegeri. Şi vin noi (mai degrabă înnoite) promisiuni. Şi rămân toate o apă şi un pământ, să nu le zicem minciuni.

Alte referate despre: dreptul la viata eseu, dreptul la educatie eseu, dreptul la vot eseu

Frumosul divin si Iubirea pura din picturile lui Leonardi da Vinci

Este ceea ce s-a numit stil linear. Cea de-a doua, pe care am numit-o linia-suflet, îşi îndreaptă atenţia spre obiectul în sine şi posibilităţile sale, delimitînd planurile şi suprafeţele figurii căreia îi conferă astfel libertatea mişcării, surprinzînd realitatea schimbării, labilitatea realului. Este viziunea stilului plastic.
Abia odată cu ceea ce am numit linia-spirit, stilul devine cu adevărat pictural. Linia nu mai separă, ci uneşte, dintr-o nevoie de continuitate şi armonie, obiect şi mediu, într-o muzicalitate ce eliberează spiritul de adversităţi şi antinomii.

Alte referate despre: iubirea pura din picturile lui nicolae grigorescu, iubirea pura, iubirea pura adolescentina

Londra in viziunea lui Charles Dickens

Morala amara a ''Comediei Umane'' este aceea ca raul si imoralitatea prevaleaza in societate. Balzac isi introduce personajele prin descrieri lungi si minutioase ale mediului in care acestea traiesc, considerand ca mediul si personajul se influenteaza reciproc.

Alte referate despre: londra in viziunea lui charles drckens in engleza, charles dickens marile sperante, marile sperante charles dickens

Baudelaire - une revolution poetique

Tout le poème parle d’une crise de spleen qui lui a provoqué un état de détresse excesive et il donne les raisons du spleen. La première strophe introduit une sensation d’étouffement, un jour fait de brumes, triste, de l’automne peut-être; le ciel est bas et lourd, car le poète ne peut plus respirer. (C’est le mépris pour les conditions terrestres, le dégoût pour la vie banale, la révolte pour l’idéal vaincu.

Alte referate despre: baudelaire une revolution poetique, la revolution poetique de baudelaire, boudelaire une revolution poetique

Charlie Chaplin

Chaplin's robust health began to slowly fail in the late 1960s, after the completion of his final film A Countess from Hong Kong, and more rapidly after he received his Academy Award in 1972. By 1977, he had difficulty communicating, and was using a wheelchair. Chaplin died in his sleep in Vevey, Switzerland on 25 December 1977.

Alte referate despre: charlie chaplin, charlie chaplin referat, referat charlie chaplin
Referate afisate : 19
Medie note: 8.49 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles