Este ocean in dubai

Ce este Oceanul?

Privit din inaltime, de la cateva mii de kilometrii departare, Pamantul ni se infatiseaza ca un imens glob de culoare albastra, patat, ici si colo, de verdele-cafeniu al continentelor, de albul-cenusiu al norilor, dispusi in vartejuri uriase, ori asezati in benzi stralucitoare si acoperit in jurul polilor de albul imaculat al calotelor de gheata.

Si la fel cum Marte a fost botezata ,, planeta rosie", iar Venus ,,planeta furtunilor", oare ce denumire mai fireasca ar putea capata Terra decat ,,planeta albastra", datorita enormei intinderi a Oceanului Planetar, ce acopera aproximativ 71% din suprafata Pamantului, lasand uscatului doar un procent de 29%.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 471kb
Downloads: 346
Materia: Geografie

Ecosisteme oceanice

Cuvantul “oceanografie” se explica prin adaugarea termenlui “graphos” la
radacina “okanos”. Radacina provine din mitologia greaca in care “okeanos” era considerat zeul marilor. Termenul “graphos” are sensul de descriere si provine tot din limba greaca veche. Termenul de “oceanografie” apare din Evul Mediu si are raspandirea cea mai larga, atat in mediile anglofone (oceanograpy) si francofone (oceanographie), cat si in germana (ozeanographie) sau rusa (oheangraphia).
Inca de la sfarsitul secolului trecut, oceanografia era definita ca: “…stiinta oceanului, deci a ansamblului tutror legaturilor aplicate la mare, deja descoperite sau in curs de descoperire, nu numai in domeniul chimiei si fizicii, ci si in cel al mecanicii, matematicii si astronomiei”. (M. J. Toulet, 1890).
Cu rare exceptii, intreaga masa de apa, ca si fundurile situate la cele mai mari adancimi, sunt populate cu vietuitoare.

Alte referate despre: ecosisteme oceanice, ecosistemele oceanului atlantic, ecosistemele oceanice

Oceanul planetar

Astăzi, el pare să urce, să câştige părţi din maluri, căci iernile se îndulcesc, durează mai puţin timp, gheţarii pierd mai multă apă, topind vara mai mult decât au câştigat din zăpezile iernii. Pe uscat, eroziunea pare să se înceti¬nească uşor: înălţarea nivelului zero corespunde, într-adevăr, unei diminuări a altitudinii pământurilor, şi deci a puterii de săpare a apelor curgătoare.

Alte referate despre: resursele oceanului planetar, oceanul planetar, importanta oceanului planetar

Resursele minerale din oceane

Deşi valoarea economică a acestor minerale este relativ scăzută, în comparaţie cu materialele similare de pe uscat, unele ţări le exploatează. Aşa, de exemplu, în Africa de Sud, pe ţărmul de S-V, pe platforma continentala, până la o adâncime de 3-40 m a apei, funcţionează o staţie care prelucrează 18.000 t material brut ce conţine diamante, realizând zilnic circa 700 carate diamante industriale, în Sri Lanka, sunt exploatate nisipurile de pe plajă ce conţin ilmenit (75-80%), rutil, zircon si magneţii, în Japonia, în Golful Ariake, sedimentele de pe platforma continentală sunt bogate în fier (56%) si titan (12%); rezervele de minereu de fier existente au fost apreciate la circa 40 mii. t. în Thailanda si Indonezia se extrag nisipuri cu casiterit, aproximativ 12.500 t/an, iar în SUA, în Alaska, se valorifică nisipurile cu baritină (circa 125.000 t/an).

Alte referate despre: resursele minerale ale oceanului pacific, resursele minerale din mari si oceane, resurse minerale oceanice

Oceanele - generalitati

Masele de apă oceanică se încălzesc şi se răcesc mai încet decât uscatul. Consecinţele sunt foarte importante. Vânturile care vin dinspre ocean sunt răcoroase, atunci când e cald, şi blânde, atun-cicând se face rece. Mediul marin asigură astfel o reglare a temperaturilor locale, dar şi o reglare termică a întregii planete. Curenţi puternici aduc la suprafaţă apele calde de la altitudinile joase (ecuator şi tro¬pice) către regiunile reci de altitudini înalte, în schimb, apele reci se scurg în adâncime către regiunile calde, unde temperatura lor va creşte. Gulf stream-ul, de pildă este un curent de 80 km lărgime şi 500 m adâncime, care deplasează 4 miliarde de tone de apă pe minut! El antrenează ape calde din Golful Mexic spre regiunile reci din nordul Scandinaviei, a cărei climă o îmblânzeşte prin trecerea lui.

Alte referate despre: oceanul atlantic, oceanul indian, oceanul pacific

Potentialul energetic al oceanelor

Utilizând acest principiu al diferenţelor de temperatură, care uneori poate fi de 15-20° C, au fost construite două uzine: una în Cuba (la Matanzas), în 1940, si alta în Coasta de Fildeş (la Abidjan), câţiva ani mai târziu, dar care au funcţionat doar câţivaani. în prezent, în SUA se află, înlr-o fază avansată, un proiect care prevede construirea unei astfel de uzine în SUA, pe ţărmul Golfului Mexic, cu o putere de 400 MW. Specialiştii au calculat că aceste centrale ar echivala cu o hidrocentrală construită pe un fluviu cu un baraj înalt de 30 m, livrând astfel energie electrică convenabilă ca preţ.

Alte referate despre: potentialul energetic al oceanelor, potentialul energetic al oceanelor si al marilor, potentialul energetic al apei

Oceane in miscare

Majoritatea valurilor se produc prin frecarea dintre vânt şi apă, atunci când vântul bate deasupra suprafeţei unui ocean. Frecarea pune în mişcare apa de la suprafaţă. Cu cât mai intens va bate vântul, cu atât mai înaltă va fi mişcarea în sus şi în jos a valurilor.

Alte referate despre: miscarea apelor oceanice, miscarea apei marilor si oceanelor, miscarea apelo oceanice

Extinderea platformei oceanice

Extinderea platformei oceanice - Alunecarea continentelor
Raspunsurile la toate aceste enigme, au devenit evidente prin anii '60, atunci cand teoria alunecarii continentelor a fost, in sfarsit, acceptata. Meteorologul german Alfred Wegener, lansase teoria alunecarii continentelor cu mult timp in urma, cam prin anul 1915. De ce a trebuit sa treaca atatia ani pentru ca ea sa fie totusi acceptata?Extinderea platformei oceanice

Alte referate despre: oceane, clima temperat-oceanica, exploatarea rationala a resurselor marilor si oceanelor

Oceanul Pacific

Pacificul este cel mai vechi ocean, cele mai vechi roci descoperite datând de aproximativ 200 de milioane de ani. De-a lungul ţărmurilor placa tectonica oceanică se subduce celei continentale, presiunea rezultată la contact cauzând cutremurele şi vulcanii ce au adus acestei zone numele de “Cercul de foc al Pacificului”.

Alte referate despre: oceanul pacific referat, referat oceanul pacific, protectia lumii organice a oceanului pacific

Dubai, metropola construita pe nisip

Localnicii sunt foarte mindri de traditiile si obiceiurile lor, iar religia constituie fundamentul vietii sociale(de cel putin 5 ori pe zi ai sa auzi , in orice parte a Dubaiului te-ai afla, chemarea la rugaciune). Nativii Dubaiului se diferentiaza prin vesmintele specifice: poarta o haina lunga si alba numita kandura, iar pe cap o pinza alba sau cadrilata, tinuta de un cerculet.Acestea sunt gutra si mislah. O haina dintr-un material mai scump este purtata deasupra, in cazul evenimentelor mai importante.

Alte referate despre: metropola dubai, film cum sa construit palmierul din dubai, dubai oras metropola

Oceanul Atlantic

El se intinde de la nord la sud si se imparte in: Oceanul Atlantic de Nord si Oceanul Atlantic de Sud. Intre Oceanul Atlantic si Pacific s-a construit Canalul Panama. Impreuna cu marile adiacente el ocupa o suprafata de 106 400 000 km˛ iar fara aceste mari suprafata sa este de 82.400.000 km˛. Volumul de apa este, impreuna cu marile din jur de 354.700.000 kmł. Adancimea madie a Atlanticului este de 3 926 m.
Coastele Oceanului Atlantic au contur neregulat cu numeroasele sale golfuri si mari: Marea Caraibilor, Golful Mexic, Golful Sf. Laurentiu, Mare Mediterana, Marea Neagra, Marea Nordului, Marea Labrador, Marea Baltica.

Alte referate despre: oceanul atlantic referat, referat oceanul atlantic, referat despre oceanul atlantic

Dubai

When to Go
The best time of the year to visit Dubai is between November and April, when the weather is coolest. The rest of the year you're more likely to be running from one air-conditioned environment to the next instead of getting out and exploring.

Alte referate despre: dubai referat, referat dubai, dubai

Tigrii Est Asiatici

Tigrii Est Asiatici
Tigrii Est Asiatici este un termen ce denumeşte economiile Hong Kongului, Singaporelui, Coreei de Sud şi Taiwanului. Aceste teritorii şi state s-au remarcat prin creştere economică susţinută şi industrializare accelerată intre anii 1960-1990.

Alte referate despre: tigrii est asiatici, referat despre tigri est asiatici, padurile est-asiatice

Reforma in tarile Europei centrale si de Est

În plus faţă de crearea noii legislaţii este important să se dezvolte structurile administrative şi judiciare adecvate, precum şi instituţii în sectoarele private şi de afaceri care să fie capabile să asigure aplicarea efectivă a noilor legi create.

Alte referate despre: cultura in tarile europei centrale si de est, tarile europei centrale si de est, economia tarilor europei centrale si de est

Posibilitate a stiintelor morale

Tratind metode in stiintele morale, suntem deci fortati sa raportam le
generalitati sumare. Metoda va fi observatia ; in timp ce se va
actiona ptr a descoperi legile situatiilor date; ea va fi educatia in
timp ce va actiona dimpotriva sa traga concluzii ale principiilor
generale; cel mai adesea, aceste doua metode se vor completa una pe
alta in proportii variabile, si aproape peste tot va ramane un spatiu
larg deschis

Alte referate despre: stiinta morala, drept ca stiinta-morala, dreptul ca stiinta-morala

Ce este un card

Cardul este un instrument de acces la un cont bancar. Prin intermediul cardului, banii tai sunt in siguranta si ai acces la ei 24 de ore din 24, 7 zile din 7.Cu cardul se poate face :plati de bunuri si servicii la comercianti: poti achita bunuri si servicii achizitionate oriunde vezi afisata sigla care apare pe cardul tau (de exemplu Visa, Maestro etc.). Plata la comercianti se face rapid, prin intermediul unui terminal numit EPOS sau Imprinter care asigura legatura cu contul bancar atasat cardului tau.

Alte referate despre: ce este un card, memorie flash este memoria cardului, ce este cardul de credit cu depozit colateral

Este sau nu posibila o teorie cuantica a mentalului?

David Chalmers, matematician la origine, profesor de filosofie la Universitatea Santa Cruz, California, într-un volum care a trezit un deosebit interes[4], arată că procesele mentale nu pot fi explicate de fizica actuală, inclusiv de mecanica cuantică, nici chiar de aceea pe care Roger Penrose o propune pentru a acomoda fenomenele mentale.
De ce s-au propus teorii cuantice pentru explicarea proceselor mentale?

Alte referate despre: este sau nu posibila o teorie cuantica, teorie cuantica a mentalului, teoria cuantica

Ce este dilema etica?

In cele ce urmeaza vom prezenta un exemplu de dilema etica in cazul unui auditor financirar si vom analiza fiecare din variantele posibile de conduita in fata carora este pus auditorul in luarea deciziei potrivite.

Alte referate despre: ce este dilema etica, dilema etica, dileme etice in afaceri
Referate afisate : 18
Medie note: 8.08 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles