Etape misiune audit

Etape - misiune audit

Funcţia este temporară deoarece funcţia permanentă de audit intern se compune dintr-o succesiune neîntreruptă de misiuni de audit intern.
Domeniul de aplicare al unei misiuni de audit este definit de două dimensiuni: obiectul şi funcţia.

Obiectul permite realizarea distincţiei între misiuni clasice (de sistem, al performanţei şi regularitate) şi misiuni specifice (internaţionale, audit ad-hoc de regularitate, auditul procedurilor de achiziţii publice, auditul lichidărilor gestionare etc.).Funcţia delimitează misiunile de audit intern în misiuni uni-funcţionale şi în misiuni pluri-funcţionale.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 31kb
Downloads: 21
Materia: Economie

Raport audit

Dupã pãrerea noastrã, conturile anuale dau o imagine fidelã situatiei financiare a unitãtii la 31 decembrie 2001, cât si a contului de profit si pierdere si fluxului de trezorerie pentru exercitiul încheiat la aceastã datã, în conformitate cu normele de audit financiar si certificare a bilantului contabil, elaborate de Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din România, si cu prevederile Legii nr 82/1991 legea contabilitãtii, si a Ordonantei Guvernului nr.22/1996 cu privire la actualizarea si completarea regimului general al contabilitãtii.

Alte referate despre: raport audit, raport audit intern, raport audit financiar

Tehnici de analiza a probelor de audit

Aplicarea acestei tehnici presupune observarea unui ansamblu de întreprinderi format din două grupuri distincte: un grup de întreprinderi cu dificultăţi financiare şi un grup de întreprinderi „sănătoase”. Pentru fiecare grup se stabileşte o serie de rate, după care se determină cea mai bună combinaţie liniară de rate care să permită diferenţierea celor două grupuri.
Prin aplicarea tehnicilor statistice ale analizei discriminante se obţine pentru fiecare întreprindere un scor „Z”, o funcţie liniară de un ansamblu de rate având următoarea formă:

Alte referate despre: tehnici de analiza a probelor de audit, tehnici de analiza a probelor de audit analiza structurii financiare, metode si tehnici de obtinere a probelor de audit

Baza informationala si etapele COP

În etapa a 2-a, obiectivele lunare ale unităţii industriale se defalcă pe subuniăţi de producţie(în spaţiu) sub forma unor programe operative care să prevadă sarcinile şi termenele de livrare ale diferitelor secţii. În cazul întreprinderii cu structură pe obiect, această activitate constă în defalcarea produselor, a cantităţilor şi a termenelor din programul lunar al întreprinderii. Pentru întreprinderea cu structură de tip tehnologic, programul secţiei finale va corespunde cu programul întreprinderii şi se va exprima în produse finite.

Alte referate despre: baza informationala si etapele cop, baza infiormationala si etapele cop, baza informationala

Rolul raportului de audit

Pot fi, de exemplu, dezacorduri privind:o insuficienta provizioanelor pentru deprecierile de stocuri si creante;o stocuri supraevaluate sau subevaluate datorita unor erori in calculul costurilor productiei sau in determinarea marimii stocului (cantitatilor);o nerespectarea principiului independentei exercitiului;o neluarea in considerare a evenimentelor posterioare care confirrna sau infirma o situatie existenta la data inchiderii exercitiului;o neluarea in considerare a principiului prudentei prin supraevaluarea activelor;o erori in clasarea terti lor (clienti incerti mentinuti ca clienti obisnuiti).

Alte referate despre: raport de audit, raport de audit financiar contabil, raport de audit intern

Codul etic al auditorilor financiari

Codul etic al auditorilor financiari
Codul Etic al Institutului Auditorilor reprezintă principiile relevante pentru profesia şi practica de audit intern şi regulile de conduită care descriu comportamentul aşteptat din partea auditorilor interni. Codul Etic se aplică atât persoanelor, cât şi organismelor care furnizează servicii de audit intern. Scopul Codului Etic este promovarea unei culturi etice la nivel global în cadrul profesiei de audit intern.

Alte referate despre: codul etic al auditorilor financiari, codul etic al auditorului financiar, codul etic in audit financiar

Auditul financiar contabil

Auditul financiar contabil este:
- o examinare independenta a situatiei financiare efectuata de un auditor, in conformitate cu orice obligatie relevanta;
- un aport de credibilitate asupra situatiilor financiare;
- o revedere critica pentru evaluarea situatiei financiar contabile;
- o examinare efectuata de un profesionist competent si independent in vederea exprimarii unei opinii :

Alte referate despre: audit financiar contabil, referat audit financiar contabil, auditul financiar contabil

Auditul energetic

Auditul energetic reprezintă un studio complex al comportamentului şi al consumurilor energetice ale clădirilor avînd drept scop stabilirea performanţelor reale şi identificarea soluţiilor tehnice de reabilitare sau modernizarea energetică .În ceea ce priveşte auditul termoenergetic al clădirilor , a fost elaborate o metodologie specifică detaliată în normativul NP 047-2000 şi aplicabilă următoarelor categorii :-Clădiri de locuit : individuale sau collective , indiferent de forma de proprietate;-Clădiri cu altă destinaţie decît locuinţe aparţinînd sectorului terţiar : spitale , clădiri social-culturale.

Alte referate despre: audit energetic, proiect audit energetic, audit energetic cladiri

Audit financiar

- evaluarea initiala a resurselor necesare auditului si stabilirea calendarului de lucru.. etapa de planificare, care consta in realizarea urmatoarelor actiuni: elaborarea planului de audit; stabilirea legaturii cu entitatea auditata;intocmirea programelor de audit ca parti componente ale planului de audit;aprobarea planului de audit.

Alte referate despre: audit financiar, referat audit financiar, auditul financiar

Audit de marketing extern - Analiza PEST Romania

Audit de marketing extern
Peste 41% din strainii care ne-au vizitat tara provin din tarile vecine Romaniei-Ungaria si Republica Moldova.Un lucru evident pentru toata lumea este faptul ca tara noastra nu ofera,inca, acelasi nivel de calitate al serviciilor raportate la prêt ca tari precum Turcia, Grecia sau Maroc-destinatiile cele mai populare pentru europeni.In ciuda tuturor acestor impedimente, piata turistica din Romania vine in intampinarea clientilor sai cu oferte turistice atractive :Valea Prahovei, pentru ski si snowboarding, Delta Dunarii pentru ecoturism, Bucovina si Moldova –pentru bisericile pictate sau Transilvania-pentru contele Dracula.

Alte referate despre: auditul de marketing extern analiza pest pentru germania, audit de marketing extern, auditul de marketing si analiza swot

Etapele tehnologiei

"Etapele tehnologiei"
1946- Se realizeaza (in S.U.A.) primul calculator electronic, denumit ENIAC. Apare primul telecopiator.

Alte referate despre: etape tehnologice de obtinere a produselor pe baza de carne de pasare, etape tehnologice, etapele tehnologiei culinare

Etapele examenului citologic in microscopia electronica

Pentru fixare se folosesc: a. Metode fizice: deshidratarea inerta cu alcool; b. Metode chimice: folosesc proprietatile unor reactivi care blocheaza rapid metabolismul celular, inclusiv activitatile enzimatice.
Se folosesc:
*solutii tampon - tampon cacodilat ; - tampon fosfat.

Alte referate despre: metode pentru examenul citologic in microscopia electronica, etape examenul citologic, microscopul electronic

Etapele dezvoltarii sexualitatii

Etapele dezvoltarii sexualitatii
La fel de mult cât difera din punct de vedere anatomic, ei difera si prin comportamentul lor psihologic; înca din copilarie, baiatul se arata în mod natural puternic, luptator, întreprinzator, în timp ce fata este delicata, rabdatoare, tandra, dovedind usurinta în realizarea unor activitati legate de înfru¬musetarea universului ce o înconjoara, de îngrijirea ei si a celorlalti.

Alte referate despre: etapele dezvoltarii sexualitatii, etapele dezvoltari organelor sexuale la barbati, etapele dezvoltarii umane

Audit si control intern

Doua decenii mai tarziu (1970-1990), obiectivele auditului sunt orientate spre atestarea controlului intern, respectarea cadrului conceptual contabil si a normelor de audit. In Romania, introducerea auditului intern este de data relativ recenta si se incadreaza in efortul general de modernizare a managementului financiar, atat in sectorul privat, cat si in cel public.

Alte referate despre: audit si control intern, organizarea auditului si controlului intern, raport de audit privind controlul intern

Obiectivele auditului si managementului

Un auditor nu poate obtine o asigurare absoluta deoarece exista limitari inerente ale unui audit, care afecteaza capacitatea auditorului de a detecta denaturarile semnificative. Aceste limitari sunt cauzate de factori precum: utilizarea testelor, limitari inerente ale controlului intern, faptul ca majoritatea probelor de audit sunt persuasive, mai degraba decat conclusive.De asemenea, activitatea de audit desfasurata in scopul formarii unei opinii se bazeaza si pe rationamentul profesional.

Alte referate despre: obiective audit financiar privind managementul financiar contabil, obiectivele auditului financiar, obiectivele auditului
Referate afisate : 15
Medie note: 8.52 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles