Eugen cristescu

Eugen Cristescu

Cu toate acestea, pozitia sa a fost puternic zdruncinata la începutul anului 1934, ca urmare a transferului din functia de director general al Sigurantei într-o functie de conducere în Administratia Ministerului de Interne. Motivul acestei „promovari” se pare ca l-a constituit refuzul de a se preta la amestecul în combinatiile politice ale partidelor, actiune sugerata de cercurile Palatului Regal. În aceasta situatie, doar cunoasterea exacta a menirii sale de justitiar si necesitatea de a se situa permanent deasupra oricaror intrigi politice l-au determinat sa ia o astfel de pozitie. Cristescu si-a dat „demisia de onoare” din functia de director general al Politiei de Siguranta, luând asupra sa „lipsa de vigilenta a organelor Sigurantei” ca urmare a asasinatului realizat de legionari asupra primului ministru I.G. Duca.

Marginalizarea generalului Ion Antonescu, survenita în perioada martie 1938 – august 1940, a fost deza-vuata de Eugen Cristescu, întrucât si el ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 153kb
Downloads: 211
Materia: Istorie

Maresalul Ion Antonescu

Maresalul Ion Antonescu - Inclinat spre armată, intră, In anul 1898, la Şcoala de fii de mili¬tari din Craiova, de unde trece apoi, In 1902, la Şcoala pregătitoare de ofiţeri de infanterie şi cavalerie. In 1904 este Inaintat In gradul de sublocotenent, Incepându-şi activitatea de ofiţer la Regimentul l-Roşiori.

Alte referate despre: maresalul ion antonescu, maresalul ion antonescu referat, referat maresalul ion antonescu

Procesul lui Ion Antonescu

Faptul ca Romania se gasea intr-o situatie de criza ca urmare a
pactului de neagresiune Ribbentrop-Molotov si a cedarilor teritoriale,
neavand un sprijin international se poate observa in urma intalnirii
din 23 noiembrie 1940 dintre Antonescu si Ribbentrop care l-a
intampinat cu urmatoarele cuvinte:" pentru ca Romania sa poata gasi
drumul spre noi, a trebuit sa ocupam Parisul"

Alte referate despre: procesul lui ion antonescu, procesul maresalului ion antonescu, procesul lui ion antonescu download

Generalul Antonescu

Nu-i nici un secret astazi faptul ca generalul Antonescu era un om extrem de impulsiv, foarte irascibil si vanitos in acelasi timp plin de de sine si de trufie. Camarilistii -au facut sa se creada dat de Dumnezeu la racruce de veac, daruit de destin atunci cand catapeteasma neamulul incepuse sa se prabuseasca, pentru ca s-o razeme cu toata puterea fapturii lui neobisnuite. Un om razbunator, usor influentabil si bantuit de paranoia militarismului. De asemenea nu-i nici un secret faptul ca fara ajutorul Garzil de Fier Antonescu n-ar fi reusit sa forteze abdicarea lul Carol al II-lea si sa se proclame conducator al statului, a spus-o textual luliu Maniu la procesul Antonestilor.

Alte referate despre: ion antonescu, ion antonescu referat, antonescu

Rinocerii de Eugen Ionescu

Rinocerii de Eugen Ionescu unde primul act se petrece pe o piaţă, într-un orăşel de provincie, într-o duminică de vară, spre ora amiezii. Din dreapta îşi face apariţia Jean şi în acelaşi moment, din stînga apare Bérenger. Jean e foarte îngrijit îmbrăcat, iar Bérenger e neras, nepieptănat, cu hainele şifonate, are un aer obosit, nedormit, cască din cînd în cînd.

Alte referate despre: rinocerii de eugen ionescu, rinocerii de eugen ionescu rezumat, rezumat rinocerii de eugen ionescu

Regere moare de Eugen Ionescu

Atunci când Sfântul apostol Petru s-a lepădat de trei ori, se prefigurau cele trei lepădări ale Bisericii Creştine din Apus, prin despărţirea Bisericii Catolice la 1054, prin mişcarea protestantă a doua oară, prin cultele neoprotestante a treia oară. Aceste lepădări au făcut posibile ereziile, sectele, mişcările sataniste din zilele noastre, ca semn că lumea şi omul se autodistrug, fiindcă s-au lepădat de jertfa de sine a Domnului lisus Hristos.

Alte referate despre: regere moare de eugen ionescu, regele moare de eugen ionescu, regele moare de eugen ionescu rezumat

Eugen Ionescu - bibliografie

Şi anume: 13 inşi trimisesem poezii, 13 inşi cărora, puşi unul lîngă altul, dl Perpessicius le-a răspuns, în bloc, cu majuscule: NU. Perseverent cum sunt, am continuat să fac poezii şi în clasa a V-a. Am prezentat un sonet dlui Pompiliu Constantinescu care mi-era profesor de română. Dlui Pompiliu Constantinescu i s-a părut că sonetul meu e rudimentar. De lucrul acesta am căutat să mă răzbun în toate chipurile, afirmînd în decursul fructuoasei mele activităţi că critica d-sale este rudimentară.

Alte referate despre: eugen ionescu, scaunele eugen ionescu, rinocerii eugen ionescu

Eugenie Grandet

Intr-o zi de noiembrie, in 1819, a fost organizata o mica petrecere in cinstea lui Eugenie, fiica lui Grandet, cu ocazia implinirii varstei de 23 de ani. Aici au fost invitate 2 familii rivale : Cruchot si des Grassins. Fiecare spera sa-si poata marita fiul cu Eugenie. In aceeasi seara isi face insa apritia Charles, verisorul lui Eugenie din Paris.

Alte referate despre: eugenie grandet, eugenie grandet caracterizare, eugenie grandet rezumat

Eugen Lovinescu

In acest context , se arata ca si arta trebuie sa se conexeze la toate celelalte fenomene sociale si spirituale ale epocii , ca si ea este supusa , in general , legilor imitatiei.Conceptul de imitatie este preluat de la Gabriel Tarde , psihosociolog francez al sec al XIX-lea , dar E.Lovinescu extinde semnificatia conceptului la intregul camp al culturii.

Alte referate despre: eugen lovinescu, eugen lovinescu sburatorul, sburatorul eugen lovinescu

Sburatorul - Eugen Lovinescu

Teoria imitaţiei era preluată după francezul Gabriel Tarde, psiholog şi sociolog. Analizând faptele politice şi culturale ale civilizaţiei româneşti, Lovinescu consideră că modernizarea a început după pătrunderea în ţările române, la începutul secolulul al XIX-lea, a ideilor inovatoare din Europa. Societatea românească a întors spatele inerţiei orientale şi, preluând formele occidentale, a creat premisele dezvoltării unui fond modern.

Alte referate despre: revista sburatorul eugen lovinescu, sburatorul - eugen lovinescu, sburatorul-eugen lovinescu

Noul locatar de Eugen Ionescu

Oroarea de a-i auzi; neplăcerea de a le vorbi; starea groazni¬că de a avea de-a face cu ei ori de a-i simţi în preajmă. Văzîndu-i cum transpiră, cum se grăbesc, cum se năpus¬tesc ori se distrează prosteşte, ori cum joacă pelotă sau bile, mă îmbolnăvisem. Şi instrumentele, instrumentele lor: camioane mari, motociclete, motoare de toate soiurile, aparate electrice, ascensoare, aspiratoare amestecate cu aspiraţiile şi expiraţiile lor, era culmea". Noul locatar înţelege aşadar să refuze aproape orice dia¬=log cu semenii, ba chiar să se izoleze etanş de vacarmul care a pus stăpînire pe lumea contemporană, să se „zidească de viu" între mobilele pe care cei doi Hamali le cară necontenit în încăperea lui de la etajul şase.

Alte referate despre: noul locatar de eugen ionescu, noul locatar eugen ionescu-, eugene ionesco noul locatar referat

Scaunele de Eugen Ionescu

Bătrînul şi Bătrîna încearcă să lege o discuţie, însă Doamna rămîne indiferentă la cele spuse. Peste cîtvai timp se aude soneria, mai venise cineva. Bărtînul merge să întîmpine noul invitat, în timp ce Bătrîna s-a dus să mai aducă un scaun. Bătrînul primeşte pe cel de-al doilea invitat sosit: Colonelul invizibil. Bătrînul se simte mîndru de prezenţa colonelului. Strînge mîna invizibilă pe care i-o întinde Colonelul invizibil şi se înclină ceremonios, apoi se îndreaptă. Bătrîna aduce un scaun. Bătrînul le face cunoştinţă celor doi, apoi Colonelul face cunoştinţă cu Doamna care venise mai înainte.

Alte referate despre: scaunele de eugen ionescu, scaunele de eugen ionescu rezumat, scaunele rezumat eugen ionescu

Eugen Doga

Filmografie:
Documentare
Chisinau-Chisinau, "Telefilm-Chisinau", 1971; Fictiune
Nunta la palat, 1968;
Singur in fata dragostei, 1969;
Zece ierni pentru o vara, 1969;
Povirnisul, 1970;
Trinta, s/m, 1970;
Explozie cu efect intirziat, 1971;
Viforul rosu, 1971;
Vara ostasului Dedov, 1971;
Soare rasare, 1972;
Casa pentru Serafim, 1972;
Crestaturi spre amintire, 1972;
Unda verde, s/m, 1974;
Minia,1974;
Durata zilei, 1974;
O satra urca la cer, "Mosfilm", 1975; Povestea lui Fat-Frimos, 1977;
Care pe care, 1977;
Caruta, s/m, 1978;
Gingasa si tandra mea fiara, "Mosfilm",1978;
Anna Pavlova, "Mosfilm", 1983;
Vint salbatic, coproductie moldo-iugoslava, 1985 s.a.
Animatie
Capra cu trei iezi, 1968;
Punguta cu doi bani, 1969;
Petrica cel laudaros, 1973;
Taina D.I.C., 1974;
Banca lui Guguta, 1975;
Viforul negru, 1981;
Copiii, soarele si lumina, 1981;
Povestea trandafirului alb care putea sa roseasca, 1982;
Opriti trenul, f/a - 1982;
Lautarii, 1971
Luceafarul, 1986
Maria, ...

Alte referate despre: eugen doga, eugen doga referat, informatii despre eugen doga

Ramazanul - Eugen Barbu

Maciuliile lor uscate, scuturate de mult, se aplecau scotand un suierat cunoscut. Cate nopti umblasera astfel? Cine sa le mai tina seama?Ostenira. Paraschiv lasa paturile la picioare. Al batran scoase o tigara, o batu la capetele amandoua si isi aduse aminte:

Alte referate despre: eugen barbu groapa, eugen barbu groapa rezumat, eugen barbu principele
Referate afisate : 14
Medie note: 8.43 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles