Eugenie grandet caracterizare

Eugenie Grandet

“Eugenie Grandet este unul dintre cele mai cunoscute romane ale lui Balzac. A fost publicat in 1833 si ilustreaza viata unei familii din franta de la mijlocul secolului al XIX-lea. Actiunea se petrece la Saumur, in casa familiei Grandet. Felix Grandet, gratie afacerilor pe care le detinea, a reusit sa stranga destul de multi bani, care nu egalau nici pe departe avaritia lui.Ele este cel care-si conduce familia si casa intr-un mod foarte strict, aproape tiranic. Totul este inchis si tinut sub cheie, iar toate cheltuielile casei sunt atent calculate de barbat.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 7kb
Downloads: 6
Materia: Filosofie

Honore de Balzac

BERNARD-FRANCOIS BALZAC
Originalitatea sa, devenită proverbială la Tours, se manifesta deopotrivă în vorbele ca şi în faptele salr ; nu făcea şi nu spunea nimic asemănător altora ; Hoffmann ar fi făcut din el un personaj al povestirilor sale fantastice.

Alte referate despre: honore de balzac, honore de balzac mos goriot, honore de balzac-iluzii pierdute

Honore de Balzac - date biografice

În acreditarea ideii că marile curente literare şi mai cu seamă epocile de rezonanţă în istoria literaturii îşi sintetizează esenţa în câte un mare exponent al vieţii politice, militare, ştiinţifice şi culturale, realizmul francez se exprimă prin opera lui Balzac. De altfel s-a afirmat că opera sa rămâne documentul cel mai extraordinar al societăţii timpului său, mărturie şi muzeu viu al unui secol francez (Albert Thibaudet).

Alte referate despre: balzac date biografice, date biografice in franceza despre honore de balzac, date biografice despre honore de balzac

Balzacianismul - Romanul balzacian

2) Alt element specific este incipitul dată – fixarea atentă a conotopului şi a personajului; incipitul este simetric cu desinitul / epilogul r pt că opera debutează şi se încheie prin tehnica circularităţii epice cu imaginea lui Felix Sima care după întâlnirea cu Pascalopol şi după contemplarea fotografiei Otiliei revine pe str Antim rememorând cuvintele lui moş Costache “aici nu stă nimeni”. În plus desinitul nu coincide cu deznodământul, pt că dez = moartea lui moş Costache, determinând plecarea Otiliei şi despărţirea celor 2 tineri.

Alte referate despre: enigma otiliei roman balzacian, balzacianismul, enigma otiliei roman realist balzacian

Eugenie Grandet

Intr-o zi de noiembrie, in 1819, a fost organizata o mica petrecere in cinstea lui Eugenie, fiica lui Grandet, cu ocazia implinirii varstei de 23 de ani. Aici au fost invitate 2 familii rivale : Cruchot si des Grassins. Fiecare spera sa-si poata marita fiul cu Eugenie.

Alte referate despre: eugenie grandet, eugenie grandet caracterizare, eugenie grandet rezumat

Eugen Lovinescu

Sincronizarea este un fenomen inevitabil şi în Istoria literaturii române contemporane (vol. l, ll, lll, lv, v,1926-1929) Sintatiziază apoi într-un singur volum (1937) , Eugen Lovinescu urmăreşte consecinţele acestei legi în literatura de după 1900 . Unele idei sînt discutabile în sociologia scriitorului . Pătrunderia formelor (ideilor) revoluţionare la începutul sec. al xlx-lea nu este , de pildă , străină de existenţă în cîmpul social românesc a unor forţe receptive , stimulatoare.

O civilizaţie modernă nu poate apăra , apoi , din neant ,ea presupune existenţă unei civilizaţii anterioare şi cum sa dovedit de către alţi cercetători ai problemei , civilizaţia română modernă s-a format nu prin negaţia radicală a tradiţiei (cu precădere a celei ţărăneşti) ci prin integrarea ei în circuitul formelor valorilor noi .

Eugen Lovinescu se ...

Alte referate despre: eugen lovinescu, eugen lovinescu sburatorul, sburatorul eugen lovinescu

Rinocerii de Eugen Ionescu

Ei se aşează la o masă pe terasă. Jean îl mustră pentru faptul că iarăşi a întîrziat la întîlnire. Apoi Bérenger îl întreabă dacă doreşte ceva de băut şi Jean iarăşi începe să-i ţină morala deoarece Bérenger nu ştie măsurala băutură şi aceasta e motivul pentru care a ajuns într-o asemenea stare jalnică şi deoarece viaţa i se duce de rîpă. Jean îi scoate imediat o cravată şi i-o dă, apoi un pieptene. Bérenger îi mulţumeşte şi îi spune totodată că-i prea aspru cu el şi începe a enumera motive pentru a-i demonstra faptul că nu e el de vină de starea în care a ajuns. Într-un cuvînt, Bérenger se complăcea în starea în care se afla, iar Jean încerca să-i arate uşa spre o nouă viaţă, însă fără prea mult succes.

În momentul în care ei vorbeau, se auzea din depărtare, dar apropiindu-se foarte repede, răsuflarea unei fiare sălbatice, goana ei, precum şi un muget prelung. Zgomotele devin colosale, la un moment dat ...

Alte referate despre: rinocerii de eugen ionescu, rinocerii de eugen ionescu rezumat, rezumat rinocerii de eugen ionescu

Eugen Cristescu

Referat despre Eugen Cristescu
„Omul de taina al maresalului” Ion Antonescu, adica cel care a îndeplinit una dintre cele mai controversate, misterioase si deloc invidiate functii din administratia statului, aceea de director general al Serviciului Special de Informatii , a vazut lumina zilei la 3 aprilie 1895, în comuna Grozavesti, judetul Bacau.

Copilul Eugen Cristescu a urmat cursurile scolii primare din comuna Târgu Ocna, dovedind sârguinta la învatatura si bucurându-se de rezultate dintre cele mai bune. În 1916 a absolvit Seminarul Teologic „Veniamin Costache” din Iasi. Atras de stiintele juridice, s-a înscris la Facultatea de Drept din capitala Moldovei, dar ca urmare a razboiului, studentul Eugen Cristescu s-a înrolat ca sergent (cu termen redus) în serviciul sanitar si a participat cu tot aplombul la campaniile Armatei române, în primul Razboi

Alte referate despre: eugen cristescu, eugen cristescu ssi, cartea despre eugen cristescu

Cantareata cheala de Eugen Ionescu

Este aproape imposibil a face un rezumat al piesei, absurdul fiind omniprezent. Familia Smith, o familie tradiţională din Londra au ca invitaţi pe familia Martin. Printre alţii, căpitanul de pompieri îi va vizita de asemenea, şi va recunoaşte în Mary un vechi prieten. Acest rezumat însă nu prezintă atmosfera piesei, care are rolul de a suplini lipsa unei intrigi.

Alte referate despre: cantareata cheala de eugen ionescu, referat cantareata cheala de eugen ionescu, rezumat cantareata cheala de eugen ionescu

Sburatorul - Eugen Lovinescu

Principalele cărţi de doctrină ale lui Lovinescu sunt: “Istoria civilizaţiei române moderne” (3vol.,1924-1925) şi “Istoria literaturii române contemporane” (5vol., 1926-1929). În esenţă, modernismul lovinescian porneşte de la ideea că există un spirit al veacului, explicat prin factori materiali şi morali, care imprimă un proces de omogenizare a civilizaţiilor, de integrare într-un ritm de dezvoltare sincronică.

Alte referate despre: revista sburatorul eugen lovinescu, sburatorul - eugen lovinescu, sburatorul-eugen lovinescu

Scaunele de Eugen Ionescu eseu structurat

Formula teatrala ionesciana este insa, inca de la piesa de debut, atat de socant innoitoare, incat ea se impune cu greu, dramaturgul aflandu-se intr-un permanent razboi de hartuiala cu critica ostila a productiilor lui. Nonconformismul scriitorului castiga in cele din urma batalia. Piesele lui sunt primite pe marile scene ale lumii si sunt jucate constant in principalele teatre franceze. Artistul rebel e socotit mentor, creator de scoala dramatica. In 1970 Eugen Ionescu este ales membru al Academiei Franceze, recunoastere indubitabila a intrarii pieselor lui in repertoriul valorilor consacrate.

Alte referate despre: scaunele de eugen ionescu, scaunele de eugen ionescu rezumat, rinocerii de eugen ionescu eseu

Lectia de Eugen Ionescu - drama comica

O elevă de 18 ani vine să ia prima lecţie de la un profesor. Este primită de o servitoare care îl anunţă pe profesor despre venirea elevei. Pentru început ei duc o mică discuţie din care se înţelege faptul că eleva nu ştie bine nici măcar denumirile celor patru anotimpuri.

Alte referate despre: eugen ionescu drama comica, eugen ionescu drama comica referat, lectia de eugen ionescu

Noul locatar de Eugen Ionescu

Aşa cum arată chiar Ionesco, piesa Noul locatar a fost scrisă între 14 şi 16 septembrie 1953, imediat după ter¬minarea lui Amedeu (încheiată în luna august a aceluiaşi an). Faptul că a scris-o în numai trei zile spune desigur ceva despre obsesia pe care tema, în ciuda „simplităţii" ei, o va fi reprezentat pentru autor. Şi poate că tocmai această simplitate face din Noul locatar una din piese¬le cu cea mai mare încărcătură metafizică din întreaga lui dramaturgie.

Alte referate despre: noul locatar de eugen ionescu, noul locatar eugen ionescu-, eugen ionesco noul locatar

Scaunele de Eugen Ionescu

Bătrînul şi Bătrîna încearcă să lege o discuţie, însă Doamna rămîne indiferentă la cele spuse. Peste cîtvai timp se aude soneria, mai venise cineva. Bărtînul merge să întîmpine noul invitat, în timp ce Bătrîna s-a dus să mai aducă un scaun. Bătrînul primeşte pe cel de-al doilea invitat sosit: Colonelul invizibil. Bătrînul se simte mîndru de prezenţa colonelului. Strînge mîna invizibilă pe care i-o întinde Colonelul invizibil şi se înclină ceremonios, apoi se îndreaptă. Bătrîna aduce un scaun. Bătrînul le face cunoştinţă celor doi, apoi Colonelul face cunoştinţă cu Doamna care venise mai înainte.

Alte referate despre: scaunele rezumat eugen ionescu, scaunele de eugen ionescu-rezumat, referat scaunele de eugen ionescu

Ramazanul - Eugen Barbu

Gheorghe cara niste paturi vechi, trentuite, si ucenicul pandea la capatul drumului sa nu vina cineva. Stapanul era dus cu gagica-n placeri, nu-i mai cunostea. Pe ei ii trimisesera ceilalti sa curete cuibul. Mirosea a vested si carnea li se strangea sub camasile subtiri.
- Nu mai merge, Paraschive! Cel tanar umbla alaturi.
Peste locurile pustii atarna sabia lunii, covrigata si rece. Codosul ofta:

Alte referate despre: eugen barbu groapa, eugen barbu groapa rezumat, eugen barbu principele
Referate afisate : 15
Medie note: 8.20 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles