Europa de la divizare la unitate in diversitate

Evreii, o omogenitate?

Dupa cele prezentate mai sus, urmeaza o intrebare fireasca: Oare toti evreii pot fi incadrati in categoria celor pizmasi, rai, cu ura fata de celelalte etnii? Raspunsul este categoric: Nu! Aici ne referim la acei evrei care stiu foarte bine ce au facut, ce fac si ce mai au de facut pana la indeplinirea telului lor (Noua Ordine Mondiala - sionista). Acestia deci, pot fi sintetizati intr-o denumire: sionistii. Exista mai multe delimitari in structura comunitatii evreiesti, cea mai cunoscuta fiind impartirea in sepharzi - evrei spanioli alungati din Spania la sfarsitul sec. XIV - si askenazi - evrei germani de origine khazara - existand cu toate acestea "o admirabila unitate in diversitate". (V. Neumann, "Tentatia lui homo-europaeus", Editura Stiintifica, Bucuresti, 1991, pag.111).

Nivel: Facultate
Dimensiune: 10kb
Downloads: 101
Materia: Istorie

Teoria conspirationista - evreii

Miza reala a conspirationismului in Romania de astazi este una ideologica. La intrebarea “Cine conspira?” raspunsul sau mai bine zis raspunsurile se gasesc in insasi formularea ei cum spune si autorul cartii « Zeii cei rai » , George Voicu. « Cum ? » va veti intreba , insa apeland la un regulament logic va puteti da seama ca din start s-a oferit un raspuns pozitiv ideii de existenta a unei conspiratii – totusi nimeni nu poate fi conspirationist decat dupa ce indreapta degetul spre un conspirator. Coborand din abstract si atribuind conspirationismului explicatii inteligibile chiar si pentru cei nededati cu abstractiile, gandirea unui « vanator » de conspiratii trateaza faptele cercetate intr-o maniera ce poate fi considerata vulgara, agatandu-se de amanunte banale si ajungand la formulari uneori ridicole.

Alte referate despre: teoria conspirationista evreii, teoria conspirationista, evreii si teorii ale conspiratiei

Evreii in epoca moderna

Conflictelor legate de formarea si afirmarea identitatii evreilor, variabile dupa loc si perioada, li se va adauga o alta scindare, aparuta odata cu Iluminismul si cu varianta acestuia, « Haskala »: contrar evreimii care facea presiuni din Ghetto, reprezentata de catre Moses Mendelssohn si discipolii sai, se va mentine o « evlavie » fundamentalista, restransa pe cat posibil la « ghetoul mesianic », evlavie simbolizata astazi Mea Sherim din Ierusalim (fondata in 1873). Toate conflictele interevreiesti vor lua nastere intre ortodoxia evreiasca poloneza si modernizarea prin asimilare.

Alte referate despre: evreii in epoca moderna si contemporana, evreii din epoca moderna si contemporana, epoca moderna

Evreii

Observand cine anume are de profitat de pe urma unui fenomen, domnia sa cred ca va putea sa deduca fara eroare interesele pe care acest fenomen le serveste, deci ratiunea sa e profunda, ultima de a fi. « Cui i-a folosit – se intreaba metodic Ion Coja – inventarea acestui Holocaust din Romania ?

Alte referate despre: evreii, evreii referat, hitler si evreii

Armata , maresalul si evreii de A. M. Stoenescu

Asemanarea dintre romanul aflat in tara lui si evreul emigrat a fost
apartenenta la niste popoare de un mileniu si jumatate in
asteptare.Evreii au mai asteptat inca 3 decenii mai tarziu cand si-au
gasit patria lipsindu-le de la apelul Istoriei 6 milioane de victime
pierdute in holocaust.

Alte referate despre: alex mihai stoenescu armata maresalul si evreii, armata maresalul si evreii, armata maresalul si evreii pdf

Diversitatea sistemelor constitutionale contemporane si criterii de tipologizare a acestora

Dupa cum separatia puterilor este rigida sau flexibila, supla, distingem sisteme constitutionale prezidentiale si, respectiv, parlamentare. Separatia absoluta sau rigida a celor trei puteri caracterizeaza îndeosebi sistemele prezidentiale. Constitutia este cea care stabileste departajarea neta a puterilor. Pentru o analiza teoretica a sistemului, are relevanta îndeosebi departajarea puterii legislative de cea executiva, în sistemele constitutionale prezidentiale, modalitatile de interactiune a celor doua structuri guvernante (legislativa si cea executiva) sunt mai putin numeroase si mai putin profunde decât în sistemele parlamentare. Desigur, exista o anumita colaborare între executiv si legislativ, dar aceasta este limitata, conflictele dintre cele doua puteri fiind solutionate în favoarea executivului.

Alte referate despre: sisteme constitutionale contemporane, diversitatea sistemelor constitutionale, sistemele constitutionale contemporane

Razboaie dinastice in Europa

Prima persoana care a actionat, Frederick al II-lea al Prusiei, cunoscut mai tarziu ca Frederic eel Mare, nu fusese mentionat in Sanctiunea Pragmatica. Prusia, in trecut electoratul de Brandenburg, a devenit puternica datorita conducatorilor ei competenti, fiind recunoscuta ca regat in 1701. Desi un stat mic, Prusia avea o armata eficienta alcatuita de Frederic William I (1713-40), astfel incat Frederic al II-lea a putut profita de problemele Mariei Theresa, invadandu-i tara si pretinzandu-i marea provincie austriaca Silezia.

Alte referate despre: razboaie dinastice in europa, importanta razboaielor napoleoniene in europa, importanta razboaielor napoleniene in europa referat

Totul despre Europa

Intre secolele al XVII-lea si al XX-lea, tarile europene au controlat Americile, cea mai mare parte din Africa, Australia, si portiuni intinse din Asia. Schimbarile demografice si cele doua razboaie mondiale au condus la declinul dominatiei europene in politica mondiala, la mijlocul secolului al XX-lea, pe masura ce Statele Unite si Uniunea Sovietica isi sporeau influenta.

Alte referate despre: tari si capitale din europa, turismul in europa, europa

Raporturile Secretarului unitatii administrativ teritoriale cu Prefectul

Regasim aceasta funtie in toate conducerile organismelor internationale, spre exemplu:
- Secretarul General al O.N.U. - functie politica cu importanta internationala, care poate fi ocuapta numai de personalitati cu o pregatire si educatie deosebite, recunoscute pe plan intenational.
Indiferent de nivelul ierarhic pe care-l ocupa in administratia centrala de stat (ex. ministru secretar de stat), in administratia la nivel judetean-secretar al judetului, sau locala secretar al orasului, comunei, aceasta functie implica o pregatire deosebita, in toate domeniile de activitate, intrucat este cel care avizeaza/contrasemneaza pentru legalitate actele emise de organele deliberative alese sau numite, trebuind sa fie la zi cu toata legislatia din fiecare domeniu de competenta a acestuia ( Consiliul Judetean , consiliile locale respectiv ale presedintelui Consiliului Judetean sau ale primarului).

Alte referate despre: secretarul unitatii administrativ teritoriale, locul si rolul secretarului unitatii administrativ teritoriale, secretarii unitatilor administrativ-teritoriale

Cultura muncii in organizatia mea CallPoint New Europe

2. Istoric
Ideea înfiinţării platformei de lucru din România a aparţinut celor doi directori ai organizaţiei cu experienţă în corporaţii multinaţionale, foşti colegi şi buni prieteni. Motivele au fost costuri mai ieftine, domeniu nou cu posibilitate de extindere şi câştig. Faptul că România este o ţară multilingvistică , cu nenumărate centre studenţeşti, iar mâna de lucru mai ieftină este un plus pentru orice organizaţie.

3 . Misiune organizaţiei
Misiunea organizaţiei este crearea unei reţele de callcenter care să fie capabile să ofere urmatoarele servicii : vânzări prin telefon, tratarea comenzilor, infoline, calificare adrese, stabilirea de întâlniri, prelucrarea apelurilor în sistem inbound, studii de piaţă, sondaje de opinie recuperarea de datorii etc.

Serviciile se oferă în domenii de activitate precum: servicii financiare, retail, telecomunicaţii, turism, etc.
Societatea desfăşoară proiecte multilingvistice : franceză, ...

Alte referate despre: cultura muncii in organizatia mea callpoint new europe, cultura muncii in organizatia mea, callpoint new europe

Istoria unitatilor de masura pentru lungime

Strămoşii noştrii, geto-dacii, care au trăit în spaţiul carpato-dunărean în sec 1 e. n., au folosit, ca şi alte popoare, unităţile şi măsurile de lungime cot, palmă, deget, picior, pas. Ca greutăţi şi, respectiv, măsuri de masă au folosit aşa numitele ponduri din piatră, ceramică, bronz şi plumb, iar pentru măsurarea volumului/capacităţii lichidelor erau folosite măsurile denumite, ca şi la romani, amphore.

Alte referate despre: istoria unitatilor de masura pentru lungime, informatii despre istoria unitatilor de masura pentru lungime, istoria unitatilor de masura pt lungime

Unitatea legala de infractiune

Într-adevar, actiunile sau inactiunile care alcatuiesc infractiunea continuata sunt legate între ele printr-o tripla unitate, si anume: unitatea de subiect activ, unitatea de rezolutie infractionala (toate sunt savârsite în realizarea aceleiasi hotarâri) si unitatea de continut (fiecare prezinta continutul aceleiasi infractiuni). Din aceste trasaturi caracteristice ale infractiunii continuate rezulta
conditiile de existenta a acesteia.

Alte referate despre: unitatea legala de infractiune, unitatea legala de infractiuni, unitatea legala de infractiuni referat

Turismul in Europa

Alte tari cu turism dezvoltat sunt : Regatul Unit, Elvetia, Austria, Grecia, Gremania, Portugalia, Cehia, Polonia, Ungaria, Olanda si Belgia ; Satele foarte mici ( Andorra, San Marino, Monaco, de regula, ca principala sursa de venituri, turismul .
In Europa se remarca mai multe tipuri de turism :
- balneo – maritime ;
- cultural – istoric ;
- turism montan ;
- sporturi de iarna .

Alte referate despre: turismul in europa referat, turism in europa, referat turismul in europa

Unitatea Centrala

Memoria internă este zona de stocare temporară a datelor într-un calculator. Termenul de memorie este folosit pentru a desemna cipurile reale capabile să păstreze datele.
Deoarece calculatorul recunoaşte numai două stări, datele supuse prelucrării sunt transformate în şiruri de cifre 0 şi 1, indiferent în care dintre cele două tipuri de memorie, RAM sau ROM se află.
Bit-ul (binary digit – cifră binară) reprezintă cea mai mică unitate de date ce poate fi reprezentată şi prelucrată de către calculator.
O succesiune de 8 biţi se numeşte byte sau octet, fiind cea mai mică unitate de date ce poate fi reprezentată şi adresată de către memoria unui sistem de calcul.

Alte referate despre: unitatea centrala, unitate centrala, componentele unitatii centrale

Europe

Due to the large number of languages used in the European Union, the anthem is purely instrumental and the German lyrics have no official status. For the German lyrics refer to the article about the 9th Symphony. A suggestion for Latin lyrics to the anthem has been written by the Austrian composer Peter Roland, but the lyric has not been accorded official status, and is not used by the EU. This anthem was also sung by the Spanish singer Miguel Ríos, in 1970.

Alte referate despre: romania si europa secolul xx, tarile din europa si capitalele lor, referat europa
Referate afisate : 15
Medie note: 8.28 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK