Eusebiu camilar stejarul din borzesti rezumat

Eliminarea arborilor de stejar din arboret - bolile stejarului

Fondul forestier al ţării noastre cuprinde circa 800 trupuri de pădure cu suprafaţa de la 5 la 1500 ha, neuniform dispersate în teritoriu.
În gestiunea organelor de Stat se află 345,6 mii/ha sau 87,6% din fondul forestier. Restul terenurilor fondului forestier - 48,8 mii/ha s-au 12,4% sunt în gestiunea primăriilor şi unităţilor agricole.
Fondul forestier al Republicii Moldova este reprezentat în special prin cvercinee, care ocupă 140,5 mii/ha (47,6%) dintre care stejarul pedunculat – 78,2 mii/ha, gorunul – 56,5 mii/ha, stejarul pufos - 4,8 mii/ha, stejarul roşu – 0,8 mii/ha. Celelalte arborete sunt formate din salcâm – 93,9 mii/ha, frasin – 16,6 mii/ha, carpen – 9,4 mii/ha, plop – 5,7 mii/ha etc.

Pădurile Moldovei sunt amplasate în condiţii staţionale care ar putea favoriza dezvoltarea unor arborete înalt productive şi stabile. În prezent însă pădurile noastre au o productivitate medie. Cele mai productive sunt arboretele de plop (310 m3/ha), ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 37kb
Downloads: 388
Materia: Biologie

Stejarul - specii si subspecii

Capacitate germinativã, 70-80%. Fructificã o data la 6-10 ani. Prima fructific are, la 70 de ani, când se afla in masiv si la 40-50 de ani, când creste izolat. Posedã mare capacitate de regenerare vegetativã prin lãstãrire. Creste activ pânã la 150-200 de ani, cu maximum între 50-70 de ani. Longevitate 500-600 de ani, exceptional, 2000 de ani .

Compozitie :
Chimic, scoarta contine acid cavercitanic ( 9-15%), acid elagic, acid galic, acid nictanic, acid roburic, cvercina (principiu amar), floroglucina, substante pectice, rezine, zaharuri, substante minerale . Lemnul contine pentozane, galactan, ligninã, substante tanate, mici cantitãti de ceruri si grãsimi, substante minerale ( K, P, Ca, Mg, Fe, Si , Na ).

Alte referate despre: stejar specii, stejarul specii, specii si subspecii

Stejarul

Industrie :
Lemn tare, elastic, rezistent, durabil în aer si apã. Utilizat în constructii civile, hidraulice si de masini, pentru grinzi, stâlpi, piloti, traverse de cãi ferate, lambriuri, parchete, doage, confectionarea mobilei de înaltã calitate (lemn masiv si furnire ), în tâmplãrie, strungãrie, lemn de foc. Scoarta , galele de pe frunze si coltanii fructelor tinere sunt folosite în tãbãcarie ( contin mult tanin 17-40%). Fructele pot fi folosite în fabricile de spirt.

Medicinã :
Uz intern: 1.Pentru tratarea de gastritã hiperacidã, ulcer gastrodudenal, diaree, enterite, melene, hemoroizi, rinofaringitã, faringitã acutã si cronicã :
a) decoct, ...

Alte referate despre: stejarul din borzesti rezumat, stejarul, stejarul lui stefan cel mare

Flora si fauna din jurul Bucurestiului

Salcia
Este un arbore înalt de până la 20 de metri, cu frunze lanceolate şi flori grupate în inflorescenţe. Are lemnul uşor, moale, omogen, folosit mai mult pentru foc şi la fabricarea chibriturilor. Salcia creşte spontan în special în zona de câmpie pe maluil apelor şi în parcuri.

Alte referate despre: flora si fauna din jurul bucurestiului, flora si fauna in regiunea bucuresti, flora si fauna in jurul romaniei

Ecosistemul unei paduri de stejar

Frunzele cazute din copaci furnizeaza provizii ramelor, acestea fiind
cele mai ocupate toamna. Transformarea acestor frunze in humus in
pamant asigura provizii de nutrimente pentru copac si pentru
milioanele de microorganisme din mediul sau. In jurul sau se afla alti
locuitori ai pamantului: miriapode; paduchi de lemn; limacsi si
furnici.

Alte referate despre: ecosistemul unei paduri de stejar, referat despre ecosistemul unei paduri de stejar, ecosistemul unei paduri e stejar

Stejarul lui Stefan cel Mare si Sfant

Legenda glăsuieşte că acum cinci sute de ani, Ştefan cel Mare, domnitorul Moldovei, a avut în apropierea satului Cobîlnea o luptă crîncenă cu tătarii, pe care i-a biruit, alungîndu-i din ţară.
Şi,după cum era datina în acele vremuri, după fiecare bătălie cîştigată se ridica o biserică sau o mănăstrire. Aşa dar, Ştefan Vodă a înălţat o bisericuţă de lemn la marginea satului lîngă un stejar tînăr, la umbra căruia se odihnea în timpul luptelor sau în clipele de răgaz...
După aceea stejarul a început să crească ca din apă, întinzîndu-şi ramurile viguroase în toate părţile. Neumbrit de alţi arbori, tulpina creştea mai mult în grosime, iar creanga se rotungea prin părţi. Se povesteşte că în vremurile de cumpănă, cînd năvăleau turcii sau tătarii, în scorbura acestui stejar falnic ar fi fost ascunse obiecte de mare preţ. Cu timpul, scorbura stejarului s-a închis cu lemnul copacului, tăinuind în tulpină comori ...

Alte referate despre: stejarul lui stefan cel mare si sfant, stefan cel mare si sfant, stefan cel mare si sfant referat

Arborii

Acestea transmit momente de torsiune organelor de masini care sunt legeti, ei fiind solicitati la incovoiere, torsiune si foarte rar la intindere si compresiune.

Alte referate despre: arbori, arbori si osii, arborele

Toamna - zeita frumusetii

Zeiţa şi-a aşternut farmecul şi frumuseţea odată cu sosirea lunii septembrie. Ea ne oferă un mirific univers multicolor.Pădurea ne dăruieşte o adevărată simfonie cromatică. Este greu de exprimat în cuvinte imensul incendiu coloristic:gălbui auriu,verzui maroniu ,stejari de foc,fagi aurii, castani ruginii şi arţari care ard mocnit.

Alte referate despre: referat toamna - zeita frumusetii, afrodita zeita frumusetii, zeita frumusetii la egipteni

Pe meleagurile patriei

Nici un pictor,cat ar fi el de talentat,n-ar putea reda negrait de dulcea frumusete a meleagurilor noastre,caci ar lipsi din tablou cantecul izvoarelor,leganarea ramurilor,inganarea frunzisului,trilul maiastru al ciocarliei si o multime de alte imagini si impresii,ce nu se pot reda nici in cuvinte,nici in culori.Pe acestea doar le simti ca ti se revarsa de pretutindeni in suflet,umplandu-l de incantare.

Alte referate despre: pe meleagurile patriei compunere, pe meleagurile patriei, compunere despre meleagurile patriei

Caracterizarea generala a vinului din struguri rosii

Capitolul 1: Caracterizarea generala a vinului din struguri rosii
1.1. Prezentarea vinului
Vinul (din latina:vinum "vita") este o bautura obtinuta exclusiv prin fermentatia alcoolica totala sau partiala a strugurilor proaspeti, zdrobiti sau nu, sau a mustului de struguri. Vinul este un produs agroalimentar, la care folosirea de arome sau de extracte este interzisa. Singura aromatizare acceptata este cea datorata contactului vinului cu lemnul de stejar al butoaielor in care se pastreaza.
Nu se pot numi "vinuri" bauturile obtinute prin fermentatia unor fructe, flori sau din alte ingrediente, de exemplu vin de soc, prin cuvantul vin intelegandu-se intotdeauna vin de struguri.

Alte referate despre: struguri rosii pentru vin, fabricarea vinului din struguri, prepararea vinului din struguri

Acte martirice

c) În afară de cestea, s-au scris mai târziu numeroase povestiri despre martiri, cu caracter nesigur sau legendar, ca literatură pioasă.

Alte referate despre: actele martirice, acte martirice, actele martirilor

Civilizatia ebraica

Din imensul rezervor de populatii semite a coborât un grup numeros de
semiti nomazi condusi de legendarul sef de trib Abraham. Penetratia
lor lenta si pasnica în regiunile Siriei de azi e atestata înca din
prima jumatate a mileniului al II-lea î.C. În Egipt - unde unele
triburi nomade au migrat în cautare de pasuni pentru turme,
majoritatea lor ramânînd în Palestina - prezenta lor poate fi pusa în
legatura cu aparitia în valea Nililui a acelor populatii semite de
imigrati si traind aproape în conditii de sclavie. În secolul al
XIII-lea î.C., în timpul domniei lui Ramses al II-lea evreii erau pusi
la munci grele în constructii. Aceasta situatie a determinat fuga din
Egipt. Aceste triburi semite sub conducerea lui Moise, au migrat din
regiunea Deltei spre rasarit, strabatînd nordul Peninsulei Sinai,
ocolind Marea Moarta prin sud si, trecînd Iordanul dinspre partea
estica, au ajuns în Canaan.

Alte referate despre: civilizatia ebraica, cultura si civilizatia ebraica, civilizatia ebraica cu bibliografie

Zonele biogeografice

Zona mediteraneana
Zona cu vegetatie mediteraneana gasim in jurul Marii Mediterane, de pe latura vestica si sud-vestica a continentelor, in California, Chile, regiunea Capului Bunei Sperante din Africa de Sud si partea sud-vestica a Australiei.

Alte referate despre: zonele biogeografice, zone biogeografice, zona biogeografica

Personalitatea domnitorului Stefan Cel Mare

STEFAN CEL MARE ( 1433 1504 ) "Stefan Voda, domn cel mare, seaman pe lume nu are, decat numai mandrul soare " Stefan al III-lea, supranumit Stefan cel Mare (n. 1433, Borzesti - d. 2 iulie 1504, Suceava), fiul lui Bogdan al II-lea, a fost domnul Moldovei ntre anii 1457 si 1504. Perioada domniei 1457 - 1504 Nascut 1433 Borzesti Decedat 2 iulie 1504 Suceava Predecesor Petru Aron Succesor Bogdan al III-lea cel Orb Parintii : - Era fiul lui Bogdan al II-lea si nepot al lui Alexandru cel Bun, din familia domneasca a Musatinilor (sau Musatestilor), ntemeiata de Margareta-Musata, mama lui Petru I (1374-1392).

Alte referate despre: personalitate domnitorului stefan cel mare, personalitatea domnitorului stefan cel mare, referate personalitatea domnitorului stefan cel mare

Vinuri franceze

În Burgundia vinurile roşii sunt produse dintr-un singur altoi – pinot noir. Vinurile burgunde sunt “vinuri pentru aromă” – au mai puţină asprime şi extract decât de exemplu Bordeaux, dar pot mirosi ameţitor. Între vinurile albe domină altoiul chardonnay.

Alte referate despre: vinuri franceze, vinurile franceze, referat in lb franceza vinurile franceze
Referate afisate : 15
Medie note: 8.35 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK