Eutanasia ca infractiune in romania

Eutanasia ca infractiune

Biserica afirma ca condamnarea la moarte este un gest de omucidere
contra unei fiinte umane, indiferent ca este "fetus, embrion, copil,
adult, batran, bolnav incurabil sau in agonie". Biserica
concluzioneaza: "Nimeni nu poate sa ceara acest gest de omucidere
pentru el insusi sau pentru altcineva aflat sub responsabilitatea sa,
si nu poate nici sa accepte aceasta explicit sau implicit". Pentru
Biserica, aceasta ar fi "o violare a legii divine" si "o crima contra
vietii".

Despre eutanasie ca infractiune
Olanda permite uciderea celor bolnavi
Prin majoritatea parlamentara, în Olanda a fost legalizata eutanasia.
Aceasta tara a devenit astfel prima din lume, unde este permis acest lucru. Ce-i drept legea trebuie sa treaca prin senat, dar aici nu se prevede nici o dificultate. Pâna acum acest fenomen era privit printre degete: din 1998 în Olanda numai oficial au fost înregistrate 2565
sinucideri benevole cu ajutorul medicilor.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 18kb
Downloads: 2729
Materia: Drept

Infractiuni privind concurenta comerciala. Concurenta neloiala

•stimulează invenţiile şi inovaţiile, crearea de produse ori servicii noi
de o calitate tot mai bună;
•asigură o alocare raţională a resurselor în funcţie de diferitele
utilităţi solicitate pe piaţă;
•stabileşte o repartizare a beneficiilor proporţională cu contribuţia
efectivă a agenţilor economici în activitatea de producere a unor bunuri şi de prestare a unor servicii şi de distribuţie a acestora.

Alte referate despre: infractiuni privind concurenta comerciala concurenta neloiala, infractiuni privind concurenta comerciala concurenta, infractiuni privind societatile comerciale

Urmarirea si judecarea unor infractiuni flagrante

Urmarirea si judecarea unor infractiuni flagrante.Multă vreme, în drepul nostru dar şi în limbajul juridic sau cel comun, noţiunea de infracţiune flagrantă era cunoscută sub denumirea de flagrant delict . Legislaţia penală românească actuală a înlocuit însă termenul „delict” cu cel de „infracţiune” astfel că nu se mai justifică folosirea expresiei vechi.

Alte referate despre: urmarirea si judecarea unor infractiuni flagrante, referat urmarirea si judecarea unor infractiuni flagrante, urmarirea si judecata unor infractiuni flagrante

Infractiuni in legi speciale

De asemenea, Codul penal cuprinde şi o parte specială în care sunt reglementate principalele infracţiuni cu caracter oarecum mai general şi mai statornic. Aceste dispoziţii, în măsura în care sunt compatibile, se vor aplica şi ele infracţiunilor prevăzute în legi speciale. Astfel de prevederi ale Codului penal sunt: infracţiunea de tăinuire, de favorizare a infractorului, de omisiune a sesizării sau înştiinţării organului judiciar etc.

Alte referate despre: infractiuni in legi speciale, infractiuni din legi speciale, infractiunile din legile speciale

Infractiuni informatice

Obiectul material: il poate constitui orice support de informatie (disc flexibil –FP, disc compact – CD, hard-disk, etc.) pe care se inscriu datele si programele pentru calculator. Aceste tipuri de bunuri mobile trebuie sa aiba o valoare pentru cel care le detine , nu neaparat o valoare si pentru altul.

Subiect activ : calitatea de subiect activ o poate avea orice persoana care indeplineste conditiile generale prevazute de lege, pentru a raspunde penal, insa s-a observat ca , de regula, aceasta frauda electronica presupune un subiect activ calificat care sa aiba cunostinte teoretice si practice cu privire la modul de lucru cu ajutorul echipamentelor de calcul.

Alte referate despre: infractiuni informatice, infractiuni informatice referat, infractiunile informatice

Diferenta intre infractiunea de viol si hartuire sexuala

In ceea ce priveste obiectul juridic al celor trei infractiuni analizate se poate observa ca la toate trei avem dreptul la libertate sexuala a persoanei, in timp ce la viol si act sexual cu un minor avem si un obiect juridic secundar, care consta in dreptul persoanei la inviolabilitatea sexuala , la viata, integritate corporala si sanatate, drepturi care pot fi incalcate prin savarsirea faptei.

Alte referate despre: comparatie intre viol si hartuire sexuala, infractiunea de viol si perversiune sexuala referat, diferenta dintre hartuire si infractiunea de viol

Infractiunea de talharie

Infractiunea de talharie
LOCUL TÂLHARIEI ÎN STRUCTURA INFRACTIUNILOR CONTRA PATRIMONIULUI
1.Cadrul juridic al infractiunilor contra patrimoniului
Infractiunile contra patrimoniului sunt acele infractiuni care au ca
obiect juridic relatii sociale de ordin patrimonial.
Infractiunea de talharie

Alte referate despre: infractiunea de talharie, referat infractiunea de talharie, cercetarea infractiunii de talharie

Infractiunea

Aparitia normelor penale generale a avut loc printr-un mod evolutiv in istorie, marcand trecerea la un nou tip de justitie, in care temeiul si formele represiunii penale se fundamenteaza exclusiv pe lege, acestea fiind norme principiale avand un caracter de principiu, finalitatea acestora neputandu-se realiza decat prin intermediul normelor penale speciale care sunt norme de incriminare si de sanctionare propriu-zise, care alcatuiesc in final partea speciala a dreptului penal, fiind cuprinse, fata de normele generale penale si in alte legi speciale.

Normele speciale de drept penal descriu faptele susceptibile sa constituie infractiuni si stabilesc conditiile in care ele trebuie sa fie savarsite pentru a fi considerate ca atare.

Alte referate despre: infractiunea, infractiunea continuata, infractiuni

Termenii Infractiunii

B. Obiectul juridic generic si obiectul juridic specific (special). Prin
obiectul juridic generic sau de grup se întelege obiectul juridic comun unui grup de infractiuni, cum ar fi persoana umana, proprietatea etc.
Prin obiectul juridic specific se întelege obiectul juridic propriu-zis al infractiunii, specific fiecarei infractiuni în parte. Între obiectul juridic generic sau de grup si obiectul juridic specific exista un raport de subordonare, în sensul ca obiectul juridic special reprezinta o parte din obiectul generic. Astfel, toate infractiunile contra patrimoniului au ca obiect juridic generic valoarea sociala care este proprietatea; fiecare din infractiunile ce compun acest grup are ca obiect specific apararea proprietatii (infractiunea de furt, înselaciune, delapidare etc.).

Alte referate despre: termenii infractiunii, termenii infractiunii de furt, concurenta neloiala infractiune termen de prescriptie

Unitatea legala de infractiune

Aceasta conditie este necesara pentru a deosebi infractiunea continuata de infractiunea simpla în al carei element material sunt absorbite în mod natural doua sau mai multe acte sau actiuni, care sunt savârsite în aceeasi împrejurare sau cu aceeasi ocazie (de exemplu, uciderea prin mai multe lovituri, furtul mai multor obiecte din locuinta unei persoane etc.). Nu se cere, totusi, ca actiunile sau inactiunile sa fie savârsite în acelasi loc, esentiala fiind identitatea obiectului juridic al infractiunii.

Alte referate despre: unitatea legala de infractiune, unitatea legala de infractiuni referat, unitatea legala de infractiuni

Eutanasia

La Roma, practica de a expune nou-născuţii cu malformaţii a continuat până la împăratul Vallens (secolul al IV-lea). Ştim cât de mult preţuiau vechii romani sinuciderea, aceasta fiind considerată o moarte demnă care permitea să scapi de răzbunarea duşmanilor sau de vreo alta umilire. Tacitus descrie în termeni elogioşi sinuciderea lui Petronius (Annales XVI, 18-19). Valerius Maximus e fericit să facă cunoscut că Senatul din Marsilia păstra “otrava de stat”. Silius Italicus, care avea el însuşi să se sinucidă, îi elogiază pe alţii care sunt gata să grăbească moartea bătrânilor, a răniţilor în război şi a bolnavilor. La Roma, unde erau exaltate forţa, tinereţea, frumuseţea, vigoarea fizică, domnea repugnanta absolută faţă de bătrâneţe şi de boală. Stoicii se mândreau cu sinuciderea marilor lor reprezentanţi: Seneca, Epictet, Pliniu cel Tânăr. Scria Seneca: "Dacă bătrâneţea va ajunge să-mi zdruncine
judecata, dacă ea nu îmi ...

Alte referate despre: eutanasia, eutanasie, viata si conflictul de valori eugenetica si eutanasia

Sinuciderea - o problema morala

Cu privire la implicatia morala a sinuciderii discutia se pune la nivelul libertatii omului si a intelegerii sale .Inteleasa in mod gresit libertatea, conform lui Landsberg, poate da iluzia unei atotputernicii pe care omul crede ca o detine.In virtutea acestei libertati si a masurarii limitelor acesteia unii pot comite suicidul.Un exemplu in acest caz este personajul dostoievskian Kirilov care vrea sa-si curme zilele pentru a dovedi libertatea absoluta a omului.In acest caz considerandu-se propriul sau stapan Kirilov cade sub incidenta morala a faptei sale.Daca este liber in mod absolut inseamna ca morala crestina iese din discutie.Nici un Dumnezeu nu-l poate pedepsi pentru actul sau deoarece a fost un act de libertate.Daca Dumnezeu i-a ingaduit libertatea inseamna ca i-a ingaduit si dreptul deplin asupra vietii sale .

Alte referate despre: sinuciderea ca problema morala, sinuciderea o problema morala, sinuciderea-o problema morala

Sinuciderea - problema morala a sinuciderii si raportul acesteia cu libertatea morala

De-a lungul timpului actele de sinucidere au socat fie prin brutalitatea cu care au fost comise, fie prin cauzele, uneori absurde, ce le-au determinat.Niciodata oamenii nu au putut intelege pe deplin actele de sinucidere aratand in mod aproape constant dispret, teama, mila sau indiferenta fata de acestea.Problema care ma intereseaza in cazul de fata este aceea daca actele de sinucidere comise din diverse motive sunt blamabile si de ce.

Alte referate despre: sinuciderea problema morala, raportul dintre drept si morala, raportul dintre politica si morala

Sinuciderea

"Un protest activ impotriva colaborarii utile, o retragere totala din fata problemelor vietii, generata de o infrangere sau de teama de o infrangere in una din cele trei mari probleme ale vietii: societatea, profesiunea sau iubirea" este o p[osibila definitie a sinuciderii, data de Alfred Adler.

Alte referate despre: sinuciderea, lenea este sinucidere blanda, referat sinucidere

Sinuciderea

Sinuciderea:"Multi au motive puerile,dar mai sunt printre ei si altii care fac din sinucidere un ritual prin care cred ca vor ajunge mai repede si mai aproape de Dumnezeu,chiar daca vor plati pentru faptele lor necugetate"Dumnezeu ne-a dat viata numai El are dreptul sa ne-o ia: asa spune Biblia.Se spune ca viata terestra este foarte mportanta , ca e un fel de test rin care Dumnezeu ne verifica daca sunte apti de a ajunge in Rai. Daca se ajunge la sinucidere, tesul este anulat.Sinuciderea

Alte referate despre: sinuciderea referat, referat despre sinucidere, sinucidere

Eutanasia

Potrivit celei mai sigure aprecieri medicale, oprirea sau retragerea
tuburilor de hidratare si hranire poate fi considerata o optiune
morala doar când pacientul este într-o stare de coma ireversibila, sau
când el este constient, desi se afla evident în ultimele faze ale
procesului mortii si cere repetat ca hrana si lichidul sa fie oprite.
Acest al doilea caz nu constituie eutanasie activa sau sinucidere. El
accepta mai degraba realitatea mortii iminente si lasa ca boala sau
trauma trupeasca sa-si urmeze cursul natural, acolo unde îngrijirea
medicala nu mai poate reda sanatatea.

Alte referate despre: dreptul la ocrotirea sanatatii eutanasia si eugenetica, eutanasia referat, eutanasia-referat
Referate afisate : 16
Medie note: 8.18 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles