Evaluarea

Abordarea prin comparatie in evaluarea intreprinderii

Abordarea prin comparatie se bazeaza pe un process logic in care valoarea de piata se obtine prin analiza tranzactiilor cu intreprinderi similar si relevante, compararea acestor intreprinderi cu firma evaluata si in final, estimarea valorii companiei evaluate prin utilizarea unor chei de conversie.

Abordarea prin comparatie de piata se bazeaza fundamental pe principiul substitutiei. Acest principiu nu cere ca intreprinderea baza de comparatie sa fie identica ci similar si relevanta: similar se refera la natura intreprinderii si cuprinde atat elemente cantitative cat si elemente calitative;relevant este un atribut care se refera la dorintele si asteptarile cumparatorului potential si se refera la gradul de risc preluat prin investitia in firma respectiva, lichiditatea investitiei, perfomantele probabile ale intreprinderii etc.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 22kb
Downloads: 0
Materia: Economie

Plan de afaceri pentru infiintarea unui laborator de patiserie

Cererea inregistreaza o usoara sezonalitate, in sensul cresterii sale in perioada sarbatorilor de iarna. Din punct de vedere al producatorilor, se poate observa in ultimul timp preocuparea permanenta pentru calitate, igiena si inovatie care a condus la importante schimbari in structura liniilor de patiserie. Unele dintre acestea sunt complet noi, altele s-au modificat permanent de-a lungul timpului. Procentul celor care opereaza cu utilaje vechi si uzate moral este in scadere, dar inca mai exista.

Alte referate despre: plan de afaceri privin infiintarea unei pensiuni agroturistice, plan de afaceri privind infiintarea unei pensiuni agroturistice, plan de afaceri privind infiintarea pensiuni

Evaluarea

Evaluarea
Principalele categorii de imobil şi segmente a pieţei imobiliare care au o dezvoltare foarte neuniformă: piaţa apartamentelor (locuinţelor) şi a încăperilor locuibile, piaţa încăperilor nelocative (clădiri, construcţii, edificii, încăperi încorporate şi aferente caselor de locuit), piaţa terenurilor şi imobilul industrial (de business).

Alte referate despre: evaluarea, raport de evaluare, evaluare

Evaluarea terenurilor si a mijloacelor fixe

Evaluarea terenurilor si a mijloacelor fixe
1) Principiul costului istoric, care impune înregistrarea în contabilitate a activelor şi pasivelor la costul de origine (intrare) consemnat în documente justificative. Cu acest cost figurează în contabilitate de la intrare până la ieşire, el putând fi modificat numai prin reevaluare. Opţiunea pentru costul istoric se întemeiază pe faptul că este singurul cost evidenţiat în documente, deci are un caracter verificabil şi o determinare obiectivă.

Alte referate despre: evaluarea terenuri si mijloace fixe, evaluarea mijloacelor fixe, evaluare mijloace fixe

Raport de evaluare

Raport de evaluare
Societatea ACTTUELLE MODE S.A. si-a inceput activitatea in 1994, lucrand langa o fabrica de confectii “Textil”S.A.. In prima faza, a avut un contract cu aceasta fabrica in care se prevedea efectuarea de butoniere, festonari, precum si alte operatii minore. Cu timpul, acest contract s-a modificat prin posibilitatea de a efectua si alte cusaturi de mica importanta. Toate aceste lucrari erau realizate doar cu doua masini de cusut, altele fiind achizitionate mai tarziu o data cu extinderea activitatii si a altor contracte.

Alte referate despre: raport de evaluare a intreprinderii, raport de evaluare a comisiei metodice semestrul i- educatoare, raport de evaluare semestrul i ceac

Evaluarea optiunilor reale

Asa cum aplicatiile investitiilor reale ofera instrumente pentru luarea de decizii imbunatatite intr-o varietate de investitii fizice, optiunile virtuale ofera imbunatatiri considerabile in sustinerea deciziilor pentru acelea ale caror actionari valorifica rezultate din operatii informationale (incluzand colectarea, depozitarea, prelucrarea, sau prezentarea informatiei).

Alte referate despre: studii de caz evaluarea firmei optiuni reale, optiuni reale, evaluarea optiunilor

Evaluarea resurselor umane

Evaluarea resurselor umane
Cercetarea efectuată în unitate a condus la formarea unei sugestii şi propuneri asupra unui aspect referitor la timpul de lucru la utilizarea cât mai eficientă a acestuia, deoarece de el depind rezultatele obţinute în cadrul unităţii având în vedere programul activităţii societăţii. În acest sens consider necesară stimularea personalului salariat, în acordarea unor premii la sfârşitul exerciţiului financiar, premii care să-i încurajeze şi să-i stimuleze să desfăşoare o activitate cât mai profitabilă şi să se aibă în vedere stimularea personalului salariat în funcţie de rezultatele obţinute.

Alte referate despre: evaluarea resurselor umane, evaluarea resurselor umane referat, evaluare resurse umane

Prezentarea unui proiect de investitii si evaluarea acestuia - Studiu de fezabilitate

• Produse metalurgice feroase si neferoase
• Produse chimice si abrazive
• Lacuri si vopsele
• Produse din lemn si celulozice
• Materiale de constructii, diferite echipamente
• Produse electrice si electronice
• Piese si accesorii pentru autovehicule
• Bare trase, rulmenti, diferite scule
• Articole tehnice din cauciuc si plastic
• Organe de masini
• O gama larga de bunuri de consum
• Produse ale industriei metalurgice feroase (profile metalurgice si otel beton, tabla si benzi din otel, bare trase si profile indoite, sarma si produse din sarma, cuie, etc.)
• Metale si aliaje neferoase, etc.

Alte referate despre: prezentarea unui proiect de investitii si evaluarea acestuia, prezentarea unui proiect de investiti si evaluarea acestuia, rezentarea unui proiect de investitii si evaluarea acestuia

Organizarea si desfasurarea activitatii de evaluare

C. STRUCTURA RAPORTULUI DE EVALUARE
Etapa finala a procesului de evaluare se concretizeaza in intocmirea unui raport de evaluare. Raportul de evaluare este documentul care inregistreaza instructiunile pentru o anumita misiune de evaluare , bazele si scopul evaluarii , precum si rezultatele diagnosticului de evaluare care au condus la opinia privind valoarea.Este totodata un instrument de prezentare a rezultatelor muncii evaluatorului , de comunicare catre beneficiari a concluziilor asupra valorii si a bazei de evaluare si de stabilire a responsabilitatilor in legatura cu procesul de evaluare.

Alte referate despre: organizarea si desfasurarea activitatilor referat evaluarea firmei, organizarea si desfasurarea activitatii de productie in intreprinderi, organizarea si desfasurarea activitatii de paza in romania

Inovarea si economia bazata pe cunoastere in viziunea Strategiei de la Lisabona

5.Factori ce determina cresterea economica, ocuparea profesionala si competitivitatea in UE in perioada 2007-2013. 6.Coeziunea economica si sociala in UE: principii, politici, instrumente si
responsabilitati.7.Coeziunea teritoriala in UE: principii, politici, instrumente si responsabilitati.8.Incidenta politicilor comunitare asupra coeziunii economice si sociale.

Alte referate despre: economia bazata pe cunoastere, economia bazata pe cunoastere referat, managementul serviciilor economice bazate pe cunoastere

Despre evaluarea intreprinderii

b. Metode înscrise în abordarea prin comparatie:
- Metoda comparatiei cu societati similare cotate sau cu tranzactii de pachete minoritare (actiuni la firme cotate). Ratele de valoare sau multiplicatorii (de ex. Price Earning Ratio – PER) rezulta din tranzactii realizate pe piata financiara (în marea majoritate a cazurilor este vorba de pachete minoritare de actiuni).
- Metoda comparatiei cu vânzari de firme similare necotate (piata de achizitii si fuziuni), în care baza de comparatie o reprezinta tranzactiile cu întreprinderi în ansamblul lor sau tranzactii cu pachete majoritare, de regula având în vedere piata întreprinderilor necotate.
- Metoda comparatiei cu tranzactii anterioare sau cu oferte de tranzactii cu participatii la capitalul întreprinderii evaluate. Modul de estimare a valorii se bazeaza pe tranzactii anterioare, oferte sau acorduri care vizeaza proprietatea asupra întreprinderii evaluate.

Alte referate despre: evaluarea intreprinderii, referat evaluarea intreprinderii, evaluarea intreprinderii referat

Tehnici statistice aplicate in managementul calitatii

In analiza calitatii se utilizeaza o serie de alte tehnici si instrumente: brainstorming, benchmarking, diagrama Ishikawa, diagrama procesului, matricea compatibilitatii etc. Spre deosebire de cele anterior mentionate, ele sunt denumite "Tehnici si instrumente pentru date nenumerice".

Alte referate despre: tehnici si instrumente ale managementului calitatii, strategii de aplicare a managementului calitatii mediului, referate tehnici si instrumentele ale managementului calitatii

Analiza comparata a doua firme Cosmote-Orange

COSMOTE Romania, membra a grupului COSMOTE, s-a lansat pe piata romaneasca in decembrie 2005, cu scopul de a face telefonia mobila accesibila tuturor romanilor.Inca de la inceputul activitatilor sale comerciale, COSMOTE Romania si-a asumat un plan ambitios de extindere a retelei, precum si o strategie corespunzatoare pentru a furniza servicii de telefonie mobila de calitate, accesibile tuturor, castigand titlul de operatorul cu cea mai rapida dezvoltare din Romania.

Alte referate despre: analiza comparativa a doua firme, analizare comparativa intre 2 firme, analiza comparativa imm vs firmele mari

Metode si procedee evaluativ - stimulative

Încercând să extragem ceea ce uneşte definiţiile date mai sus ,putem spune ca în sens general A EVALUA înseamnă a formula o judecată de valoare asupra realităţii. În domeniul şcolar termenul de „evaluare” are sensul de a atribui o notă sau un calificativ unei prestaţii. Actul evaluativ în şcoală este plurideterminat şi multidimensional .

Importanţa evaluării în procesul de învăţământ creşte şi dintr-o altă perspectivă şi anume aceea a educaţiei permanente . Concomitent cu creşterea importanţei se produc schimbări semnificative şi în ceea ce priveşte obiectivele urmărite ,criteriile de evaluare ,metodele şi tehnicile folosite. În acest context restrângerea ariei acţiunii de evaluare la rezultatele obţinute de elevi pe durata şcolarizării ,fără a fi concepută din perspectiva educaţiei permanente nu mai este satisfăcătoare.

Alte referate despre: metode si procedee evaluativ stimulative, metode evaluativ-stimulative, metode si procedee evaluativ-stimulative

Erori in evaluarea didactica

3. Ecuatia personala a examinatorului. Fiecare cadru didactic isi structureaza criterii proprii de apreciere. Unii profesori sunt mai generosi, uzitand valorile de “sus” ale scarii valorice, altii sunt mai exigenti, exploatand cu precadere valori intermendiare sau de “jos”.

Alte referate despre: erori in evaluarea didactica, erorile din evaluarea didactica, erori in evaluarea didactica referat

Evaluarea procesului de invatamant

Evaluarea procesului de invatamant reprezinta o actiune subordonata activitatii de instruire/educatie, organizata la nivel de sistem, necesara pentru verificarea gradului de ideplinire a obiectivelor propuse, verificare realizabila la diferite intervale de timp, cu functia centrala de reglare-autoreglare.

Alte referate despre: evaluarea procesului de invatamant, evaluarea procesului de invatamant referat, referat evaluarea procesului de invatamant
Referate afisate : 16
Medie note: 8.40 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles