Evolutionism vs creationism

Termodinamica intre evolutionism si creationism

Biologii trebuie sa stie originea vietii si regulile carora se supune toata materia vie. Un curs de politica trebuie sa raspunda întrebarilor care tin de originea statului si a dreptului. Multi profesori incearca sa evite aceasta controversa , însa cu pretul înabusirii curiozitatii elevilor lor. Chiar daca aceste cursuri ar avea o abordare dinamica a subiectelor , dar nu ar contine informatii despre începuturi acestea pot forma in cel mai bun caz doar deprinderi practice si nu o adevarata întelegere a lucrurilor. Acest tip de învatamânt poate fi asemanat cu un pod fara capete de acces care se intinde de nicaieri spre niciunde , elevul nu are în nici un fel sentimentul originii , de acesta el nu se simte legat in nici un fel de trecut si nu are nici o speranta de la viitor.

RATIUNI DE STUDIERE A ORIGINILOR
Iata câteva ratiuni de studiere a originilor:
A. RATIUNI STIINTIFICE:
1.Stiinta trebuie sa raspunda la intrebarile “Ce?” si “De unde?” , ceea ce ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 89kb
Downloads: 16
Materia: Fizica

A doua lege a termodinamicii

In mod aparent legea a doua a termodinamicii nu pare sa aiba de a face cu teologia sau cu creationismul. Dar, s-a constatat ca aceasta lege este legea cea mai bine confirmata si mai universal valabila dintre toate legile din fizica, din ea reiesind printr-o analizare aprofundata, ca Universul tinde din ce in ce mai mult spre dezordine, aceasta constatare daramand cu usurinta teoria evolutionismului.Scopul acestei lucrari este tocmai sa demonstreze ca legea a doua a termodinamicii este "mana in mana"cu modelul creationist, care sustine ca toate lucrurile au luat fiinta datorita unei Inteligente, datorita fortei creatoare a lui Dumnezeu, dar din cauza pacatului totul merge spre degenerare.

Alte referate despre: prima lege a termodinamicii, a doua lege a termodinamicii, a treia lege a termodinamicii

Evolutia omului - pareri impotriva evolutionismului

Evolutionismul ateist este ipoteza care afirmă că speciile de animale s-au transformat unele în altele, de la primele unicelulare până la maimută si om, în miliarde de ani, prin procese întâmplătoare; mai afirmă că speciile de plante au evoluat de la fonnele unicelulare până la plantele cu flori.
Evolutionismul provine din vechile conceptii păgâne.
In mitologia sumeriană, oamenii si zeii au apărut prin amestecul apei dulci cu apa sărată.
Anaximandru (610-546 î.Hr.) credea că animalele au apărut din mare, datorită căldurii solare; că la început erau acoperite cu o scoartă de spini, pe care apoi au pierdut-o.
După Empedocle (483-423 î.Hr.), viata s-a născut din mâlul încălzit din care au iesit segmente de fiinte vii, membre izolate, ochi fără cap etc. El credea că fiintele vii se obtineau prin asocierile ...

Alte referate despre: evolutia omului - pareri impotriva evolutionismului, evolutionism - originea si evolutia omului, evolutionism referat evolutia omului

Evolutie sau creatie

Originea materiei, a energiei şi a legilor naturii
Cele două modele ale originiilor pot fi comparate întâi de toate luând în considerare explicaţiile pe care le dau ele naturii fundamentale a universului şi originii acestuia. Materiile care se ocupă cu aceste probleme sunt cosmologia, şi respectiv cosmogonia. Evoluţionismul şi Creaţionismul includ concepţii despre lume complete şi acesta este locul logic de unde trebuie plecat in a compara cele două concepte.
Modelul evoluţionist presupune că universul poate fi completamente explicat, în funcţie de legile naturale şi de procesele naturale, ca un sistem de sine stătător, care nu are nevoie de nici o intervenţie externă supranaturală. Chiar înseşi legile, aşadar, trebuie să fie dezvoltat cumva pe aceeaşi bază naturalistă. Tot astfel, energia şi materia trebuie să fi evoluat în natură şi structura dintr-o stare primară haotică sau întâmplătoare,până la actuala ei structură foarte complexă.
Dimpotrivă, ...

Alte referate despre: evolutie sau creatie, evolutie si creatie, omul evolutie sau creatie

Evolutionismul si Charles Darwin

In biologie, evolutionismul reprezinta un proces complex prin care caracteristicile organismelor vii sufera transformari pe parcursul mai multor generatii. Stiinta evolutionismului cauta sa inteleaga mecanismele biologice care au declansat schimbarea plantelor si animalelor de acum mii si mii de ani pana la rezultatul din zilele noastre.

Alte referate despre: evolutionismul dupa charles darwin, evolutionismul si charles darwin, teoria evolutionista de charles darwin

Cele 7 zile ale creatiei

După cum se observă din acest text , în prima zi din istoria omenirii, Dumnezeu a făcut pământul care era înconjurat de un ocean planetar. Apoi Dumnezeu a făcut lumina. Nu se cunoaşte încă sursa acestei lumini.
„Dumnezeu a zis: „Să fie o întindere între ape şi ea să despartă apele de ape.” Şi Dumnezeu a făcut întinderea şi ea a despărţit apele care sunt dedesubtul întinderii de apele care sunt deasupra întinderii. Şi aşa a fost. Dumnezeu a numit întinderea cer. Astfel a fost o seară şi apoi a fost o dimineaţă: aceasta a fost ziua a doua.”

Alte referate despre: cele 7 zile ale creatiei, cele 6 zile ale creatiei, in cate zile a creat dumnezeu lumea

Evolutionismul

Prin aceasta teza se rupe cu urmele revelatiei crestine din stiintele naturii: procesul generarii vietii nu mai este blocat candva "la inceputul lumii". 2. Noi specii se nasc mereu prin transformarea celor vechi sub actiunea diferitilor factori de mediu si ca adaptare la acestia AZ teza ce demite teoria "fixitatii", a creatiei originare a unui numar finit si imobil de specii. Charles Darwin va duce mai departe aceste sustineri, care devin explicit revolutionare o data cu punerea problemei spinoase a descendentei omului.

Alte referate despre: evolutionismul, evolutionism referat, evolutionism

Criminologie

Erving Goffman considera inchisorile ca fiind "institutii totale" care
isi asuma responsabilitatea deplina pentru toate aspectele de viata
ale indivizilor privati de libertate. "O institutie totala, sublinia
Goffman, poate fi definita ca un loc de rezidenta si de munca in care
un mare numar de indivizi, care au o situatie identica, fiind
despartiti de societatea exterioara pentru o perioada de timp
apreciabila, duc impreuna un ciclu de viata ingradita si administrata
in mod formal. Inchisorile servesc ca un exemplu clar in aceasta
privinta, permitandu- ne sa apreciem ca ceea ce se intampla intr-o
inchisoare poate fi gasit si in institutiile ale caror membri nu au
incalcat nici o lege", adica in aziluri pentru batrani, orfelinate,
spitale psihiatrice, scoli militare, lagare de concentrare etc.

Alte referate despre: criminologie, referat criminologie, referate criminologie

Ipoteze asupra originii vietii

Evolutionismul contemporan, cand s-a constituit ca soluţie stiintifica a problemei cosmologice, a cautat sa indrepte cugetarea oamenilor timpului înspre o soluţie corespunzătoare a problemei ontologice, si anume înspre un monism materialist, pe care l-a reprezentat mai ales natura-listul germana Haeckel. Daca tot ce exista in univers a ieşit prin transformări lente, succesive, din aceeaşi materie primitiva, simpla si omogena, atunci intreaga realitate cosmica, cu cele doua aspecte ale ei, cel anorganic si cel anorganic, trebuie sa fie de una si aceeasi natura, si anume de natura materiala.

Alte referate despre: ipoteze asupra originii vietii, ipoteze despre originea vietii, ipoteze ale originii vietii

Poezia de meditatie istorica si sociala

Reprezinta una dintre coordonatele majore ale operei lui Eminescu. Evocarea trecutului istoric constituie unul din punctele programatice prezente in toate manifestele romantice. Conceptia lui Eminescu despre poezie este insa mai mult clasica decat romantica. Acesta este unul din aspectele clasicizante ale romantismului eminescian. Spre deosebire de alti mari romantici, Eminescu n-a avut o conceptie evolutionista si dialectica, heraclitiana si hegeliana asupra istoriei. Interpretarea conceptiei despre istorie a lui Eminescu prin prisma filosofiei lui Hegel a fost o denaturare tezista si tendentioasa din epoca totalitarista, dominata de materialismul dialectic si istoric.

Alte referate despre: poezia de meditatie istorica si sociala, poezie de meditatie istorica si sociala - mihai eminescu, poezie de meditatie istorica si sociala

Functionalismul bio-cultural si structuralist

Ca si curent al antropologiei culturale, functionalismul s-a impus la inceputul secolului XX, directia fiind stabilita in buna masura de doi antropologi britanici: Bronislaw Malinowski si Alfred Reginald Radcliffe-Brown.Menirea functionalismului era de a aduce o nota de echilibru dupa lansarea unei serii de teorii care au iscat controverse in secolul al XIX-lea, cum ar fi evolutionismul si difuzionismul [1].

Alte referate despre: factorii socio-psiho-bio-culturali-eseu, definirea personalitatii ca entitate bio-psiho-socio-culturala, definitia personalitatii ca entitate bio-psiho-socio-culturala

Scolile misterelor

Identificandu-se perfect cu convingerile lor, "credinciosii" respecta sistemul si le solicita si celorlalti sa faca la fel, dand astfel nastere unor noi generatii care traiesc in iluzie si in teama, putand fi manipulate usor cu ajutorul butoanelor de control deja instalate. Profetiile sunt special create pentru a-i conduce pe oameni catre o anumita viziune asupra realitatii, indiferent care este aceasta.

Alte referate despre: rolul scolii, violenta in scoli, rolul scolii in formarea individului

Interpretarea normelor juridice

Interpretul (organele de interpretare) trebuie sa dezvaluie in procesul aplicarii prin interpretari, continutul real al normei, intreaga gama de situatii pe care legiuitorul a avut-o in vedere la redactarea ei.
Cu cat reglementarea cuprinsa in norma juridica este mai minutioasa, cu cat ea are in vedere o diversitate de elemente, cu atat problemele interpretarii sunt mai putine.

Alte referate despre: interpretarea normelor juridice, referat interpretarea normelor juridice din legile speciale, interpreterea normelor juridice

Curs de metafizica de Nae Ionescu - recenzie

Specificul activitatii filosofice este tocmai rafinarea, purificarea spiritului propriu in scopul regasirii de sine si definirii acestuia in raport cu realitatea. Filosofia, ca o activitate de realizare a unei viziuni de ansamblu asupra existntei, este dintotdeauna si are drept scop de a regasi echilibrul uman "intr-o lume, intr-o realitate extramundane, in afara de realitatea noastra sensibila si stiintifica".

Alte referate despre: metafizica lui nae ionescu, nae ionescu curs de metafizica rezumat, curs de metafizica nae ionescu

Criminologie : Cesare Lombroso

Criminologie : Cesare Lombroso
Lombroso includea pozitivismul lui Comte, evolutionismul lui Darwin, dar si alte studii ale timpului cum ar fi lucrarile de frenologie ale medicului vienez Frederik Joseph Gall cu privire la corelatia dintre anomaliile craniului si functiile creierului si alte trasaturi ale individului, studiile de fizionomie ale lui J. R. Lavater, concepte asupra degenerescentei speciei umane ale lui Charles Morel.

Criminologie : Cesare Lombroso
Teoria biologica constitutionala evolutionista a clasificat atavismul ca pe o forma incipienta a vietii animale aparuta din timpuri ancestrale la anumite persoane, sub forma unor ,,stigmate anatomice”. Pentru Lombroso, fara a exclude influenta factorilor sociali si fizici, ereditatea, din punctul de vedere al influentei ei asupra criminalitatii, a avut o mare importanta deoarece a considerat actul criminal ca o fatalitate ereditara.

Alte referate despre: criminologie -cesare lombroso, cesare lombroso criminologie, cesare lombroso
Referate afisate : 15
Medie note: 8.51 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles