Executarea silita reglementata de codul de procedura fiscala

Poprirea - modalitate de executare silita

Astfel, prin adresa de infiintare a popririi ia nastere raportul juridic de creanta dintre creditorul urmaritor si tertul poprit, prin care acesta din urma va trebui sa plateasca sumele datorate debitorului, in limitele acoperirii creantei pentru care s-a infiintat poprirea, direct in mainile creditorului urmaritor.

Cele trei raporturi juridice aratate mai sus reprezinta, in fapt, esenta unei proceduri de poprire, care nu poate exista decat in prezenta acestor trei raporturi juridice, fiind indifferent numarul de personae implicate in aceasta procedura ( care pot fi si doua sau chiar mai multe de trei ).

Privitor la executarea silita fiscala prin poprire, sunt supuse executarii silite prin aceasta procedura orice sume urmaribile reprezentand venituri si disponibilitati banesti in lei si in valuta, titluri de valoare sau alte bunuri mobile necorporale, detinute si/sau datorate, cu orice titlu, debitoruli de catre terte personae sau pe care acestia le vor datora si/sau detine in viitor, ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 11kb
Downloads: 1215
Materia: Drept

Poprirea

Pe de alta parte, poprirea are si avantajul ca, in valorificarea silita a creantei, se evita contactul direct al creditorului urmaritor cu debitorul urmarit. Bineinteles, se cere o conditie esentiala spre a se recurge la aceasta procedura si anume existenta, respectiv cunoasterea, tertului solvabil - datornic al debitorului.

Alte referate despre: eu sunt poetul acestui popr, formarea poprului roman, poprirea

Raportul juridic civil

Dreptul subiectiv civil
Dreptul subiectiv civil este o posibilitate conferită de lege subiectelor active, persoane fizice si persoane juridice, în virtutea căruia, acesta poate în limitele dreptului şi moralei să aibă o anumită conduită şi să pretindă o conduită corespunzătoare de la subiectul pasiv care să constea in “a da, a face sau a nu face” sau în caz de nevoie să ceară concurs forţei coercitive de constrângere a statului.
Drepturile subiective se clasifică în funcţie de anumite criterii:
În funcţie de opozabilitatea lor:

*Drepturi subiective

Alte referate despre: raportul juridic civil, raport juridic civil, raportul juridic civil referat

Actul juridic civil

Clasificarea actelor juridice civile
În circuitul civil se întâlnesc nenumărate şi diverse acte juridice, de aceea este necesar ca ele să fie clasificate după anumite criterii în categorii de acte juridice, având în vedere manifestările de voinţă cu aspecte înrudite. Principalele criterii de clasificare şi categorii de acte juridice, care se examinează în literatura de specialitate sunt următoarele:

Alte referate despre: actul juridic civil, nulitatea actului juridic civil, efectele actului juridic civil

Procedura asigurarii dovezilor

Considerand ca un proces este un duel al probelor partilor, putem spune ca probele au importanta atat pentru judector cat si pentru parti.Intrucat nu poate rezolva litigiul dedus judecatii numai pe baza afirmatiilor partilor, acestea trebuind sa fie dovedite, urmeaza ca pe baza acestora judecatorul sa-si formeze convingerea intima si sa pronunte hotararea. In prezent, judecatorul nu se poate refugia in spatele insuficientei probei pentru a respinge o cerere, chiar daca in trecut era inactiv in cautarea probelor.

Alte referate despre: www procedura asigurarii dovezilor referat, procedura asigurari dovezilor, procedura asigurarii calitatii

Noutati in materia logodnei si casatoriei din perspectiva noului cod civil

In contextul aplicarii principiului unificarii normelor legislative care guverneaza raporturile de drept privat, in noul Cod civil sunt reintroduse si reglementarile privind dreptul familiei, care, in mod traditional, constituie o parte a dreptului civil, iar nu o ramura distincta de drept.In cadrul caracterelor juridice ale casatoriei putem analiza trei situatii speciale respectiv: concubinajul, logodna si casatoria conventionala.Legalizarea concubinajului ar pune sub semnul intrebarii institutia casatoriei, in afara careia nu poate exista familia.

Alte referate despre: reglementarea nulitatii casatoriei in noul cod civil, conditiile de fond ale casatoriei in noul cod civil, noutati in materie de ambalaje

Logodna in noul cod civil

Este vorba despre o abordare care tine cont de noile realitati aparute in domeniul vietii familiale, generate, pe de o parte, de evolutia raportului dintre libertatea individului si interesul familiei, care genereaza o mai mare independenta patrimoniala a fiecaruia dintre soti, iar pe de alta parte, de o noua interpretare si protectie a interesului superior al copilului.

Alte referate despre: logodna in noul cod civil, diferente intre vechiul cod civil si noul cod civil, comparatie vechiul cod civil noul cod civil

Procedura divortului

Actuala reglementare pastreaza distinctia dintre incetarea casatoriei prin deces si desfacerea casatoriei prin divort, desi in legislatia romana veche "nu se facea distinctie intre incetarea castoriei si desfacerea ei prin divort, prezentandu-se totul intr-un mod foarte general: A©desfacerea casatoriei are loc prin moartea unuia dintre soti, declararea judecatoreasca a mortii sau prin divortA>>"

Alte referate despre: procedura divortului, procedura divortului referat, referat procedura divortului

Norma juridica ca norma sociala

Aceste reglementări compun sfera normei sociale, conaturale raţiunii umane. Este vorba de tot ceea ce ţine de moralitate, culturalitate, într-un cuvânt de civilizaţie umană. Societatea umană, cea de ieri şi de astăzi, este structurată esenţialmente tocmai pe normele sociale unanim recunoscute de toţi oamenii, având un caracter de universalitate.

Alte referate despre: norma juridica ca norma sociala, norme juridice in asistenta sociala, norma juridica si norma sociala

Control fiscal

Avandu-se in vedere continutul, obiectul sau sfera de cuprindere, apar forme diferite de control, respectiv : controlul tehnic, controlul economic, controlul financiar, controlul calitatii, controlul protectiei muncii, controlul comercial, controlul juridic, etc.Modul cum se gestioneaza si se administreaza patrimoniul agentilor economici, care sunt rezultatele activitatii economico-sociale, intra in sfera de actiune a controlului financiar.

Alte referate despre: controlul fiscal, control fiscal, organizarea si exercitarea controlului fiscal

Inspectie fiscala

Codul de procedura fiscala defineste formele si procedurile de inspectie fiscala intr-un mod mai putin riguros, motiv pentru care consider necesara o redefinire a formelor de inspectie fiscala, care sa cuprinda atat activitatea de stabilire corecta a bazelor de impunere si a eventualelor diferente privind obligatiile de plata la buget, cat si cea de verificare documentara,faptica privind respectarea de catre contribuabil a prevederilor legislatiei fiscale si contabile.

Alte referate despre: inspectia fiscala, inspectia fiscala referat, inspectia fiscala studiu de caz

Combaterea evaziunii fiscale

Evaziunea fiscala este caracterizata printr-o imprecizie foarte mare, ei asociindu-se trei sensuri si o dubla apreciere in ceea ce priveste legalitatea. Primul sens ce i s-a atribuit evaziunii fiscale, a fost cel in care frauda imbraca o forma extensiva, adica notiunea de evaziune fiscala este inclusa in cea de frauda. Cel mai cunoscut sens in care este cunoscuta evaziunea fiscala este ,, arta de a evita caderea in campul de atractie a legii fiscale"..

Alte referate despre: combaterea evaziunii fiscale, prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, combaterea evaziunii fiscale referat

Paradisurile fiscale

In prezent, cresterea cheltuielilor este determinata de majorarea costurilor de mentinere a serviciilor publice, de pensii si de marirea numarului de oameni ce depind de stat. In actualul mediu economic, nivelurile crescute ale impozitelor sunt mai greu de mentinut, deoarece concomitent cu dezvoltarea economica, indivizii si companiile castiga o mai mare libertate de a profita de oportunitatile economice din strainatate.

Alte referate despre: paradisuri fiscale, paradisuri fiscale referat, paradisurile fiscale

Executarea sapaturilor

Daca din cause neprevazute turnarea fundatiilor nu se executa imediat dupa sapare si se observa fenomene care indica pericol de surpare , se iau masuri de sprijinire a peretilor in zona respectiva sau de transformare a lor in pereti cu taluz , dupa cum permite terenul si in conformitate cu proiectul.

Sapaturile de fundatie cu pereti in taluz, nesprijiniti se pot executa in orice fel de teren daca pamantul are o consistenta plastic-vartoasa sau tare si se asigura conditii, ca umiditatea san u creasca , iar malul nu este incarcat cu depozite de pamant sau de materiale .

Alte referate despre: executarea sapaturilor, tehnologia de executie sapaturilor referat, executarea sapaturi prin explozie

Fiscalitatea din Romania

Statul suveran din punct de vedere politic si fiscal poate deci sa exercite o putere fiscala absoluta in cadrul teritoriului sau. De asemenea, in situatii speciale, un stat poate sa decida ca pe teritoriul sau sa existe doua sau mai multe sisteme fiscale care sa se bucure de o autonomie mai mult sau mai putin extinsa si intretinand intre ele relatii definite, daca este cazul, prin conventii sau acorduri de drept intern (cazul statelor federale). In schimb, statul nu poate sa exercite nici o putere fiscala in exteriorul teritoriului sau.

Alte referate despre: evaziunea fiscala, evaziune fiscala, fiscalitate
Referate afisate : 15
Medie note: 8.36 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles