Exemple de izotopi

Aplicatii ale izotopilor

Alţi izotopi care se folosesc în datarea geo-paleontologică, înafară de carbon, mai sunt: beriliu-10, aluminiu-26, clor-36, siliciu-32.Izotopii de beriliu si de aluminiu sunt folositori în special pentru datarea rocilor care au mai mult de 10 000 000 de ani, a rocilor, lacurilor, rîurilor şi a depunerilor de sedimente din jurul porturilor maritime din ultimii 1000 de ani.

Izotopii de siliciu-32 se folosesc pentru datarea solurilor, groundwater şi a gheţii. Grounwater poate fi datată folosind izotopii de tritiu.Izotopii de potasiu şi izotopii de argon (argonul este un gaz rar) se utilizează pentru datarea rocilor şi a mineralelor care au mai mult de 1 000 000 de ani.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 7kb
Downloads: 6916
Materia: Fizica

Izotopi radioactivi

Siderurgia, metalurgia, şi construcţia de maşini reprezintă baza industriei grele, de aceea progresul tehnic în aceste ramuri are o importanţă deosebită. Prin folosirea metodelor puse la dispoziţia de fizica nucleară, fiecare fază a proceselor tehnologice de producţie a fontei, a oţelului, a semifabricatelor, sau a pieselor finite poate fi îmbunătăţită.

Alte referate despre: izotopi radioactivi, izotopii radioactivi, obtinerea si utilizarea izotopilor radioactivi

Utilizarile izotopilor

Utilizarile izotopilor
De exemplu, cu ajutorul izotopului 60 al cobaltului (60Co) se poate urmări nivelul fontei topite în furnal, iar prin adăugarea de radiosulf se determină conţinutul de sulf din fontă. Cu ajutorul unor izotopi ai carbonului, oxigenului, sulfului au fost studiate şi lamurite mecanismele unor procese tehnologice chimice, ca : vulcanizarea cauciucului, prelucrarea petrolului, descompunerea grăsimilor etc.

Alte referate despre: utilizarile izotopilor, utilizarile izotopului, importanta si utilizarile izotopilor

Izotopii

Hidrogenul are întotdeauna un proton în nucleu. Aceste ilustraţii sunt reprezentaţii schematice ale atomului, şi nu sunt lucrate la scară. În realitate, nucleul este de aproximativ zece mii de ori mai mic decât raza orbitală, care dă mărimea atomului.

Alte referate despre: izotopi, izotopii, importanta izotopilor

Proprietatile elementelor chimice in tabelul periodic

OBSERVAŢIE: Pentru orice specie de atomi, numărul de masă , fiind o sumă de particule, este un număr întreg. Pentru aplicaţii numărul de masă se va stabili rotunjind partea zecimală a masei atomice relative, prin adaus atunci când aceasta este mai mare decât 0,5 şi prin lipsă atunci când aceasta este mai mică decât 0,5.

Alte referate despre: proprietatile elementelor chimice in tabelul periodic, variatia proprietatilor elementelor chimice in tabelul periodic, referat chimie-proprietatile elementelor chimice in tabelul periodic

Izotopii

Izotopii
Izotopii unui element chimic pot fi izotopi stabili si atunci ei exista in natura si se numesc izotopi naturali ai elementului respectiv.Unii izotopi sunt radioactivi,emit spontan radiatii.In majoritatea cazurilor sunt izotopi artificiali,rezultati ca urmare a unor reactii nucleare.
Unii izotopi naturali sunt radioactivi.Astfel, uraniul are trei izotopi radioactivi : U U U

Alte referate despre: izotopii hidrogenului, utilizarea izotopilor, referat izotopi

Izotopi

Izotopi
Se numesc izotopi specii de atomi apartinand aceluiasi element, diferind prin masa lor,dar asemanandu-se extrem de mult prin proprietatile lor fizice si chimice. Din cauza marii asemanari a proprietatilor lor, izotopii aceluiasi element nu pot fi separati decat foarte greu,prin metode speciale.

Alte referate despre: importanta practica a izotopilor, importanta izotopilor referat, izotopii si utilizarile lor

De la misticism la martiriu; puterea exemplului

Ar fi inexact sa afirmam ca, inainte de crestinism, Antichitatea nu cunostea credinta in inviere. Mitul egiptean al lui Osiris sau numeroase mituri grecesti depun marturirie in acest sens.

Alte referate despre: puterea exemplului, operatii cu puteri exemple, puterea exemplului personal

Izotopii

Izotopii
Experimentele de mai târziu arată că neonul în stare naturală este alcătuit în proporţie de 90% din neon-20 (izotopul cu masa 20), 9.73% din neon-22 şi 0.27% din neon-21. Cercetările asupra izotopilor au fost continuate de către mulţi oameni de ştiinţă, remarcabil ar fi fizicianul englez Francis William Aston; munca acestora în descoperirea şi studierea izotopilor a fost accelerată prin folosirea spectrografului.

Alte referate despre: aplicatiile izotopilor, utilizari ale izotopilor, izotopi referat

Izotopii

De exemplu clorul, cu masa atomică 35.457, este alcătuit din clor-35 şi clor-37, primul fiind întâlnit în proporţie de 76% iar cel de-al doilea în proporţie de 24%. Toţi izotopii elementelor cu numărul atomic mai mare de 83 (după bismut în tabelul periodic) sunt radioactivi. De asemenea şi unii izotopi cu numărul atomic mai mic de 83, cum ar fi potasiu-40, sunt radioactivi. Până la ora actuală sunt cunoscuţi aproximativ 280 de izotopi naturali stabili (nu radioactivi).

Alte referate despre: chimie importanta izotopilor, utilizarea izotopilor radioactivi, aplicatii ale izotopilor

Verbe si exemple

To eat: He is eating now
She isn’eating she’s brakefast in this moment.
What are you eating now?
Aren’t you eating now?

Alte referate despre: modurile verbului cu exemple, verbe intranzitive exemple, verbe impersonale exemple

Mes loisirs

Je veux aussi visiter de Paris. Paris ville la plus peuplee et capitale de la France, chef-lieu de la region Ile-de-France et unique commune-departement du pays, se situe au centre du Bassin parisien, sur une boucle de la Seine, entre les confluents avec la Marne en amont et avec l'Oise en aval.

Alte referate despre: mes loisirs, mes loisirs preferes, mes loisirs le hambal

Inventarul conjugarilor

1.omonimia suf. inf. = suf. pf. s.= suf. 4, 5 prez. ind. = primul compoment suf. part. [-â-]
2.suf. impf. [-i-]
3.suf. ger. [-ând]

Alte referate despre: inventarul de conjugari, conjugari, conjugarile verbului

Inventarul conjugarilor GALR

Conjugarea a III-a cuprinde verbele cu infinitivul în [-î] şi cu sufix de prezent [Ø]; exemple: a coborî, a doborî, a omorî, a vârî.
Conjugarea a IV-a are caracteristicile:
1.omonimia suf. inf. = suf. pf. s.= suf. 4, 5 prez. ind. = primul compoment suf.part. [-i-]
2.suf. impf. [-ea -]
3.suf. ger. [-ind]
4.omonimia des. 3 ind. prez. = des. 6 ind. prez. [-ă]
5.suf. ind şi 1, 2, 3, 6 prez. conj. [Ø]

Alte referate despre: conjugarile, conjugarile verbelor, proces verbal inventar

Basmul

Deoarece basmele reprezinta “ poezia dorintelor implinite “ si nazuintele poporului spre o viata fericita si multumita , ele aduc in prim plan personajele exemplare , exceptionale , care sunt purtatorele acestor idealuri , in final, implinite . De aceea majoritatea basmelor iau drept titlu chiar numele personajului principal , asa cum este si cazul creatiei populare “ Praslea cel voinic si merele de aur .
Acest basm fascineaza nu numai prin ineditul intamplarilor , dar si prin complexitatea personajului principal care , desi fiu de imparat , intruchipeaza insusirile alese ale omului din popor .
Cu toate ca este dispretuit de tatal sau , Praslea I se adreseaza cuviincios si isi asuma cu modestie misiunea : “ – Eu nu ma incumat a prinde pe hoti , ci zic ca o incercare de voi face si eu , nu poate sa-ti faca nici un rau .” Istet si precaut , isi ia “ carti de cetit , doua tepuse , arcul si tolba cu segeti “ , reusind sa-si alunge somnul si sa-l raneasca pe hot . Aceeasi ...

Alte referate despre: basmul, harap alb basm cult, basmul popular
Referate afisate : 15
Medie note: 8.30 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK