Exemple de reactii redox

Reactiile redox in viata cotidiana

Ce sunt reactiile redox?Reactii de oxidare-reducere sau redox sunt reactii prin care se combina substante chimice care atrag electroni (sunt reduse) cu substante chimice care cedeaza usor electroni (aceste substante oxideaza).Majoritatea oamenilor au auzit de termenult de “oxidare” la un moment dat sau altul, si, dupa cum suna cuvantul, poate si-au dezvoltat impresia ca are ceva de-a face cu oxigenul.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 8kb
Downloads: 4
Materia: Chimie

Complecsi ai fierului

Totusi, rezultatele recent detinute pe sisteme fixate molecular ca in figura de mai sus care constau dintr-un donor de electroni si, de exemplu, hidrocarburi saturate ca material de separare ("spacers"- spatiatori) au demonstrat ca si in medii nebiologice este posibil un transfer rapid de electroni directionat, la distanta mare.

Alte referate despre: metalurgia fierului, fier, fierul

Reactii redox

In contrast, reactiile catabolice implica o crestere a entropiei si o eliberare de energie.Prin urmare este posibila directa legare a reactiilor anabolice si catabolice in organism. Atata timp cat energia eliberata prin catabolism este mai mare ca cea consumata prin anabolism, cea de-a doua lege este indeplinita.

Alte referate despre: reactii redox, aplicatii ale reactiilor redox, reactiile redox

Alchimia - reactii

Alchimia - reactii
Aparitia acizilor (acetic, sulfuric ,azotic, clorhidric, si a apei regale) a promis extinderea proceselor chimice spre domenii cu totul noi si extrem de variate . Deasemenea folosirea asa-ziselor laboratoare -extrem de rudimentare - au orientat chimia nu spre calea stiintifica ,ci spre alchimie , daca prin aceasta intelegem in primul rand transmutarea metalelor comune in aur . Astfel unii dintre alchimistii din Africa , Asia si apoi din Europa au devenit robii acestei activitati (cautarea de aur) secole de-a randul , fara a fi putut realiza aur scump din metale ieftine, caci acest lucru nici nu era posibil ,iar pe cale chimica nu este posibil nici astazi.

Alte referate despre: reactii de oxidare alchime, reactia de substitutie, tipuri de reactii chimice

Reactia de eliminare

H H H H
| | | |
R-C-C-H R-C=C-H + H2O
| |
H OH

Alte referate despre: reactia de eliminare, reactii de eliminare, reactii de eliminare intra si intermoleculare

Pila electrica

Sistemele in care energia chimica se transforma in energie electrica se numesc pile electric. Experimental s-a constatat inca din anul 1800 ca reactiile redox permit transformarea energiei chimice in energie elcrica. Dispozitivul in care se petrece aceasta transformarea se numeste element galvanic. In principiu functionarea unui element galvanic se datoreaza traditiei diferite a metalelor de a se transforma in ioni pozitivi.

Alte referate despre: pile electrice, pile electrice utilizate in tehnica, pila electrica

Particularitatile metabolismului organismelor procariote

Metabolismul catabolic (energetic) este cunoscut si sub denumirea de respiratie celulara si are urmatoarele caracteristici: se desfasoara etapizat (in trepte); energia se elibereaza in fractiuni, prin reactii de tip redox;energia eliberata este inmagazinata in compusi chimici macroergici de tipul nucleotid fosfatilor si utilizata in reactii de biosinteza (anabolice), reactiile din metabolismul catabolic sunt juxtapuse celor anabolice;celula microorganismului se "incarca" cu o cantitate de energie specifica, cunoscuta ca incarcare energetica sau energie potentiala, ce este data de suma concentratiilor compusilor chimici macroergici inmagazinati (de ex.: ATP + ADP + AMP care reprezinta cca 15 micromoli / g.s.n. celulara).

Alte referate despre: organisme procariote, metabolismul organismelor poikiloterme, organismele procariote

De la misticism la martiriu; puterea exemplului

In jurul acestui echivoc sejoaca statutul lui Iisus din Nazareth (personaj istoric) si al lui Iisus hristos (Mesia, fiul lui Dumnezeu, inviat din morti, pentru crestini). Nu e sigur ca pentru omul Iisuus acesta ambiguitate a fost intotdeauna clar inlaturata. Bogatiea mesajului sau tine atit de indoieli, cit si de certitudinele sale.
Totusi, un lucru e sigur: doi sau trei ani de predici au bulversat istoriea Occidentului, apoi cea a intregii planete. “Vestea cea buna”, anunta de Hristos si reluata de discipolii sai, a antrenat miliarde de intr-un virtej de entuziasm al carui amploare este uimitoare daca o raportam la modestia personajului care se afla la originea ei.

Alte referate despre: puterea exemplului, operatii cu puteri exemple, puterea exemplului personal

Reactii adverse alergice la medicamente

Reactii adverse alergice la medicamente
Reacţiile adverse alergice se constituie în efecte nocive ale medicamentelor care au un mecanism imun. Ele sunt independente de doză , pot apărea la doze foarte mici deoarece presupun o sensibilizare prealabilă.
Reactii adverse alergice la medicamente

Alte referate despre: reactii adverse alergice la medicamente, reactiile adverse alergice la medicamente, reactii adverse alergice medicamente proiect

Convertor tensiune - frecventa cu astabil simetric cu reactie capacitiva intre emitoare

Aceste variatii se transmit cu semnul (-) prin Q4,R10,R11,Q2 la emitorul lui Q1 intarind perturbatia initiala , si cu semnul (+) prin Q3,R5,R6 la baza lui Q1 determinind deschiderea mai rapida a lui Q1 (a se urmari variatiile potentialelor reprezentate cu sageti rosi in fig.1). Ca la orice sistem cu reactie pozitiva pot exista doua stari stabile corespunzatoare intrarii in limitari (de tensiune , de curent , saturare sau blocare adispozitivelor active.

Alte referate despre: convertor tensiune frecventa, convertorul tensiune-frecventa, schema convertor tensiune frecventa

Timpul de reactie

Acest proiect este dedicat sa elaboreze sub forma de studiu experimental viteza timpului de reactie la un stimul si dependenta acesteia ( a vitezei de reactie ) de formarea unui reflex conditionat.

Alte referate despre: timpul de reactie, timp de reactie, timpul de reactie si accidentele de circulatie

Tipuri de reactii inflamatorii

Spre deosebire de aceasta in tesuturile compacte inflamate (tesut osos) cantitatea de exudat este limitata si inflamatia provoaca o crestere a presiunii in tesuturile inconjuroare ce duce la obstructia vaselor sanguine si aparitia necrozei cu o complicatie (osteomielitele). Inflamatia fibrinoasa - se caracterizeaza printr-o producere in exces de fibrina, de obicei in cantitatile naturale, ducand la pleurezii, pericardite si peritonite fibrinoase.

Alte referate despre: tipuri de reactii chimice referat, tipuri de reactii nucleare, tipuri de reactii de precipitare

Verbe si exemple

To see: I have just seen the mather
He hasn’t seen the mather yet
Have you seen the sister yet?
Hasn’t he seen allredy the movie?

Alte referate despre: modurile verbului cu exemple, verbe intranzitive exemple, verbe impersonale exemple
Referate afisate : 14
Medie note: 8.04 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK