Exemple de saruri anorganice

Adsorbanti alimentari - saruri anorganice anhidre

Sorbentul poate fi macroporos, microporos sau mixt. Procesul de sorbţie se poate conduce în condiţii statice (fără decalaj între mişcarea lichidului şi sorbentului) sau dinamice, cu mişcare relativă (defazaj) sorbent – lichid (filtre – coloane, pat fluidizat). Cel mai raţional sens de filtrare prin patul de sorbent, dispus în adsorbere, este de sus în jos, prin aceasta realizându-se trecerea uniformă prin secţiunea coloanei şi eliminarea bulelor de gaz. Viteza de filtrare depinde de concentraţia impurificatorilor şi variază între 1 – 6 m/h. Substanţele absorbite pot fi recuperate (sorbţie recuperativă) sau nu, când nu prezintă valoare economică. Sorbentul poate fi regenerat.

În cazul utilizării cărbunelui activ ca sorbent, pentru regenerare sau recuperarea substanţelor adsorbite se pot utiliza: extracţia cu solvenţi organici, desorbţia antrenarea cu vapori de apă supraîncălziţi, striparea cu un gaz inert cald, desorbţia cu insuflare de aer ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 611kb
Downloads: 15
Materia: Chimie

Acizi, baze, saruri

Acizi, baze, saruri Dezvoltarea moderna a teoriei chimice a dus la definitii exacte ale acizilor si bazelor. Termenul de acid provine din limba latina de la cuvantul acidus care inseamna acru si a fost introdus in chimie in perioada iatrochimica. In anul 1663 Boyle a aratat ca acizii inrosesc hartia de turnesol si descompun piatra de var, cand apare o efervescenta. Substantele cu propietati opuse acizilor, care inalbastresc hartia de turnesol, au fost numite alcalii; acest termen provine din limba araba: al kalium=cenusa de plante. Acizi, baze, saruri S-a obsevat inca din perioada iatrochimica faptul ca alcaliile neutralizeaza acizii, rezultand saruri.

Alte referate despre: oxizi acizi baze saruri, acizi baze saruri, acizi baze saruri oxizi

Acizi, baze si saruri

Acizi, baze si saruri
Substantele cu propietati opuse acizilor, care inalbastresc hartia de turnesol, au fost numite alcalii; acest termen provine din limba araba: al kalium=cenusa de plante. S-a obsevat inca din perioada iatrochimica faptul ca alcaliile neutralizeaza acizii, rezultand saruri. Prin calcinarea sarurilor s-a constatat ca ,,partea acidaˇ± se volatilizeaza, iar restul ce ramane este baza, un oxid si in anul 1774 chimistul francez Guillaume Francois Rouelle (1703-1770) a introdus termenul de baza, ca fiind substante ce reactioneaza cu acizii si dau saruri. Definitia acizilor si bazelor. Hidroxizii bazici sunt substante ionice. Ca exemple vom considera intai urmatorii doi hidroxizi metalici, care pot fi formulati astfel:Na+HO- Ca2+(HO-)2 Hidroxid de sodiu Hidroxid de calciu

Alte referate despre: solutii apoase de acizi baze sau saruri, oxizi acizi baze si saruri, acizi baze si saruri

Acizi, oxizi, saruri si baze

5.Alegeţi una sau mai multe variante corecte: 5p
Magneziul arde în aer cu flacără:
a. albă, orbitoare; b. galbenă spre albastru; c. albastră;
Ionii de bariu (Ba) colorează flacăra în:
a. roşu carmin; b. verde; c. violet;
Acidul clorhidric este folosit pentru:
a. fabricarea gelatinei; b. fabricarea detergenţilor; c. fabricarea medicamentelor;

Alte referate despre: referate acizi oxizi saruri si baze, acizi oxizi saruri si baze exemple - formule, acizi oxizi saruri baze

Oxizi, baze, saruri, acizi

Oxizi, baze, saruri, acizi.Propritetile Oxidului:
1.Oxid cu proprietati acide : oxid metalic ,care formeaza cu apa un acid .Ex: Dioxidul de carbon : Cao + H2O = H2CO3
2.Oxid cu proprietati bazice : Oxid metalic, care cu apa formeaza o baza. Ex: Oxidul de calciu : CaO + H2O = Ca(OH)2
3.Oxid cu propietati bazice si acide ( amfoter ): oxid , care reactioneaza cu un acid ca o baza ,si cu o baza ca un acid .Substanta amfotera : substanta care , in solutie apoasa , poate functiona atat ca un acid ( fata de o baza ) , cat si ca o baza ( fata de un acid tare).

Alte referate despre: oxizi baze saruri acizi, oxizi baze saruri acizi la chimie, referate oxizi baze saruri acizi

Carbunele

Carbunele
Desi aflorimentele de carbune au aparut din vremuri preistorice, utilizarea carbunelui drept combustibil este comparativ recenta.Timp de mii de ani carbunele era considerat o simpla piatra neagra.Exista dovezi ca britanicii antici au folosit carbunele drept combustibil si ca romanii au aflat de la ei valoarea sa.Prima referire scrisa la carbune apare intr-o cronica anglo-saxona din secolul X. Carbunele contine carbon,care-i ofera si acea culoare neagra, caracteristica, si gaze inflamabile cum ar fi hidrogenul, azotul si oxigenul.

Alte referate despre: carbuni, carbunele, carbune

Materiale hibride organo anorganice

Materialele magnetice nanostructurale sunt studiate pentru capacitatea mare de stocare magnetica, circuite integrate, imagini color, racitoare magnetice si pentru aplicatiile lor biomedicale.Un obstacol critic in confectionarea si mentinerea la nanoscala a materialului magnetic este tendinta de aglomerare.Pentru a preveni acest lucru, nanoparticulele materialelor magnetice au fost izolate intr-o matrice polimerica, dezvoltandu-se astfel,materiale hibride avansate.Aplicatii noi ale materialelor superparamagnetice se refera la dezvoltarea tehnicilor avansate de depunere a acestora in filme subtiri.

Alte referate despre: materiale hibride polimeric-anorganice, materiale organo-anorganice pe baza de compusi de fosfor, materiale hibride

Epurarea apelor reziduale

MATERIALE ŞI METODE
Organizarea modulului microstaţiei de epurare:
Alegerea speciilor de macrofite: plecându-se de la datele din experimentul anterior, privitor la puterea de absorbţie şi metabolizare a unor noxe din ape s-au recoltat următoarele specii:
Typha angustifolia+Typha latifolia: din marginea apelor lacului Bâtca Doamnei de la Sarata şi de pe malul vestic, la vărsarea pârâului Doamna în lac.

Alte referate despre: epurarea apelor reziduale, referate epurarea apelor reziduale, epurare ape reziduale

De la misticism la martiriu; puterea exemplului

Ar fi inexact sa afirmam ca, inainte de crestinism, Antichitatea nu cunostea credinta in inviere. Mitul egiptean al lui Osiris sau numeroase mituri grecesti depun marturirie in acest sens.

Alte referate despre: puterea exemplului, operatii cu puteri exemple, puterea exemplului personal

Verbe si exemple

To write: I jave just written my homeworks
I haven’t writed my homeworks yet
Have you allredy writed your homework?
Hasen’t tou writn my homework yet?

Alte referate despre: modurile verbului cu exemple, verbe intranzitive exemple, verbe impersonale exemple

Mes loisirs

Apres je finis le Faculte je veux partir a Grand Bretagne.Dans cet pay je peux du travaille.C'est me revre.Parce-que j'adore l'art,le dessin sortout ,je veux etudier a la Faculte d'Architecture.Les professeurs nous proposent des sujets interessants et c'est pourquoi nous aimons le francais!

Alte referate despre: mes loisirs, mes loisirs preferes, mes loisirs le hambal

Parteneriate educationale

Factorilor educativi traditionali, familia si scoala, li s-au adaugat altii noi, precum biserica, institutiile de cultura, mass-media, diferite centre de agrement, adica toti aceia care asigura educatia non-formala . Nu este posibila in zilele noastre o existenta izolata, in afara comunitatii, cu binele si relele acesteia, deci o educatie conceputa si derulata exclusiv in cadrul familiei, fara aportul calificat calificat al scolii.

Alte referate despre: parteneriate educationale, proiect de parteneriat educational, parteneriat educational

Nutritia plantelor si a animalelor aflate in simbioza

La conifere este observata la Libocedrus bidwillii ca in nodozitati se gasesc ciuperci filamentoase capabile sa fixeze azotul molecular.
Tot in zona tropicala traieste Pavetta, o rubiacee tropicala care are pe frunze nodozitati produse de bacteria Klebsiella. Exista in natura micorizele – simbioze intre radacina plantelor superioare si hifele unor ciuperci care asigura cresterea viguroasa a ambilor parteneri, ceea ce prezinta o deosebita importanta ecologica si economica.

Alte referate despre: nutritia plantelor si animalelor aflate in simbioza, nutritia plantelor si a animalelor simbioza, nutritia plantelor si a animalelor

Inventarul conjugarilor GALR

Conjugarea a III-a se caracterizează prin:
1.omonimia suf. inf. = suf. pf. s.= suf. 4, 5 prez. ind. = primul compoment suf. part. [-â-]
2.suf. impf. [-i-]
3.suf. ger. [-ând]
4.omonimia des. 3 ind. prez. =des. 6 ind. prez. [-ă]
5.suf.1, 2, 3, 6 prez. ind. [Ø]

Alte referate despre: inventarul de conjugari, conjugari, conjugarile verbului

Dreptul comertului international REI - FEEA_curs

"Dreptul comertului international REI - FEEA"
Ex. :Runda Uruguay a reprezentat un moment esential in negocierea cotelor imporurilor de jucarii din China in UE, precum si in solutionarea proceselor si conflictelor dintre ele in ultimul deceniu al secolului trecut. Din momentul in care China a devenit membra a Org Mond a Comertului au devenit aplicabile dispozitiile art 11 din Acordul GATT cu privire la eliminarea tuturor restrictiilor cantitative atat la export cat si la import intre tarile membre.

Alte referate despre: dreptul comertului international, izvoarele dreptului comertului international, referat dreptul comertului international

Nutritia minerala a plantelor

Substanţele nutritive absorbite din mediu pot fi anorganice (adică minerale) sau organice. Plantele verzi absorb în mod predominant substanţele minerale, din care, prin asimilaţie clorofiliană, sunt sintetizate substanţele organice.

Alte referate despre: nutritia minerala a plantelor, nutritia minerala la plante, referat nutritia minerala a plantelor

Modalitati de folosire a curbelor de cerere si oferta

S-a observat ca odata cu cresterea salariului oamenii doresc, de regula, sa munceasca mai mult. Dupa ce ating insa un anumit nivel al salariului prefera perspectivei cresterii venitului mai mult timp liber si-si reduc oferta de munca.Se observa ca la inceput salariile orare cresc, ceea ce atrage dupa sine si cresterea cantitatii de munca. Dupa ce s-a depasit punctul T cresterea salariilor are deja un efect invers: va stimula marirea timpului liber in dauna cantitatii de munca depusa.
Cazul costurilor descrescatoare

Alte referate despre: modalitati de folosire a serviciului de mail, functii si curbe ale cererii, aplicarea modalitatilor de folosire a serviciului de e-mail
Referate afisate : 17
Medie note: 8.38 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK