Exemplu de darea de seama la informatica practica md

Dare de seama privind efectuarea practicii de master la S.C Alvalgen-Trans SRL

Economia uneia tari consta dintr-un numar mare de unitati economice care, la rindul sau, efectueaza operatiuni de natura diferita pentru a produce, a finanta, a asigura si a consuma bunuri. Din totalitatea acestor procese rezulta activitatea economica.Pentru o buna existenta si dezvoltare de perspectiva a oricarei intreprinderi, este necesar de a obtine resurse financiare in volumul necesar.

Ca urmare, intreprinderea a carei obiectiv prezinta dezvoltarea in conditiile relatiilor de piata, trebuie sa poata sa-si aprecieze just posibilitatile pornind de la o conceptie strategica bine gindita si argumentata.Societatea cu raspundere limitata "ALVALGEN-TRANS" a fost fondata la 01 septembrie anul 2005 si inregistrata in Republica Moldova sub nr.1005600039741 de catre Palata de Inregistrare pe linga Ministerul Justitiei a RM.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 71kb
Downloads: 303
Materia: Finante-Banci

Firma -notiune si tipuri

Clasificarea firmelor:a) intreprinderi private, caracterizate prin faptul ca patrimoniul apartine unei persoane sau uni grup de persoane. Initiativa construirii si functionarii apartine integral intreprinzatorului respectiv; posedarea unui capital propriu minim este obligatorie. Caracteristica pentru acest tip de firma este independenta deplina in ceea ce priveste directionarea, dimensionarea si desfasurarea activitatii firmei, asumarea integrala a riscurilor economice si sociale implicate de operatiunile firmei.

Alte referate despre: tipuri de firme, tipuri de firme economice, tipuri de comunicare intr-o firma

Studiu de marketing la o firma

Aporturile părţilor constau in valoare totala de numerar, în valoare totală de 208 Ron, reprezentând un număr de 208 acţiuni, şi în valoare totală de natura, în valoare de 300 Ron, reprezentând un număr de 300 acţiuni.

Alte referate despre: studiu de marketing la o firma, studiu de marketing a unei firme, studiu de marketing a unei firme de turism

Firma panificatie - plan de afaceri

Cifra zilnică a vânzărilor a înregistrat o tendinţă de creştere în primii 2 ani. În termeni reali, evoluţia a fost ascendentă în perioada 1998- 1999 şi descendentă în perioada 2000-2001.
Aprovizionarea magazinelor (proprii sau nu) se face prin intermediul maşinilor speciale pentru pâine, aflate în dotarea societăţii. Dacă în urmă cu câţiva ani acestea corespundeau perfect nevoilor de distribuţie a produselor, în prezent scăderea producţiei a redus eficienţa utilizării lor, făcând de dorit utilizarea unor maşini mai mici.
În 1999 ea deţinea o treime din piaţa de desfacere a produselor de panificaţie din judeţ, această cotă este în prezent de aproximativ 20%. Această evoluţie s-a suprapus pe o scădere generală a consumului, ceea ce a determinat şi reducerea producţiei unităţii.
Datorită scăderii producţiei unităţii, firma S.C. RIGA PAN S.A. va prelua această af ...

Alte referate despre: firma panificatie plan de afaceri, firma panificatie - plan de afaceri, infiintarea unei firme si planul de afaceri

Economia si gestiunea interprinderii

4. Care sunt trasaturile caracteristice ale întreprinderii 9-13
Un sistem complex intrucat reuneste resurse umane,materiale, financiare,fiecare dintre acestea fiind alcatuite dintr-o mare varietate de elemente intre care se stabilesc profunde legaturi.Ca sistem,intreprinderea este formata dintr-un ansamblu de elemente in interactiune distict de mediul sau inconjurator cu care el poate intra in relatie,fiind orientat catre rezolvarea unui obiectiv.

Intreprinderea ca sistem complex, se caracterizeaza prin urmatoarele:
Are o frontiera care o delimiteaza de mediul inconjurator
Intre elementele intreprinderii exista relatii care asigura interactiunea lor si unitatea sistemului

Alte referate despre: economia si gestiunea interprinderii, economia si gestiunea interprinderi, referat economia si gestiunea interprinderii

Contabilitatea de gestiune aprofundata

Referat despre Contabilitatea de gestiune aprofundata
Costurile afectate prin decizie
Un manager este acea persoană care trebuie să aibă grijă pentru a-şi atinge obiectivele prin intermendiul acţiunilor altor persoane subalterni. (Anthony 1988). Informaţia de care are nevoie este în mod natural puţin normalizată, ea depinde de obiectivele urmărite şi de maniera în care el lucrează cu echipa sa. Noţiunea de cost este relativă: un cost este ceea ce sacrificam. Aceasta poate fi o resursă disponibilă (o vânzare pierdută de exemplu),costul poate fi în fond divizat în costuri de control, cost al deciziilor, costul evaluarii acţiunilor.

Alte referate despre: contabilitate de gestiune aprofundata, referate gratuite contabilitate de gestiune aprofundata, contabilitate de gestiune

Conceptul de firma de afaceri

Definirea conceptului de intreprindere a generat, in timp, mai mult de 100 de definitii:Peter Drucker - considera ca firma reprezinta "o masina de maximizat fortele umane". Drucker afirma ca, daca un individ competent in probleme de productie, dar ignorant in cele de management, daca acesta lucreaza singur, nu va putea rezista mult timp. In schimb, afla t in cadrul unei firme, acest specialist va putea fi perfect utilizabil, iar lacunele sale nu mai au nici o importanta, pentru ca vor fi anihilate de cunostintele altor persoane specializate in problemele respective.

Alte referate despre: conceptul de risc in afaceri, conceptul de firma, conceptul de mediu de afaceri

Merise - Metoda de proiectare a sistemelor informatice

In realitate, pot exista mai multe atribute care pot juca rolul de identificator pentru un tip de entitate. Ex. pentru societati comerciale: codul unic de inregistrare (CUI), numarul de inregistrare, codul IBAN. De aceea, atributul care joaca rolul de identificator (cheie primara) trebuie sa indeplineasca concomitent mai multe cerinte:
a) nu trebuie sa existe doua valori identice in multimea valorilor pe care le poate lua acel atribut;

Alte referate despre: sisteme informatice de gestiune metoda merise, proiectarea sistemelor informatice de gestiune- merise, referate licenta sisteme informatice de gestiune metoda merise

Programe de calcul aplicatii practice

Multimea de proprietati ale unui obiect formeaza nucleul acestuia. O parte din operatiile sale sunt vizibile in exterior si ascund nucleul de celelalte obiecte dintr-un sistem. Ascunderea proprietatilor interne ale unui obiect si "oferirea" de operatii care sa le manipuleze poarta numele de incapsulare. Incapsularea este utilizata pentru a ascunde detalii de implementare de alte obiecte aflate in sistem. Astfel poate fi modificata implementarea unui obiect fara a afecta alte parti ale sistemului din care acesta face parte. Incapsularea confera modularitate, implementarea unui obiect putand fi modificata sau actualizata independent de implementarea celorlalte obiecte din sistem.

Alte referate despre: programe de devirusare aplicati practice, aplicatii practice, despre consecinte si aplicatii practice a dilatarii

Sisteme informatice de gestiune

Sisteme informatice de gestiune - Definirea notiunii de sistem are o mare importantă teoretică si practică, fapt pentru care unii autori au căutat să o delimiteze cât mai complet. Sistemul, în literatura de specialitate, se defineste ca "multimea de componente si legături identificabile si interdependente evoluând conform unor legi si/sau planuri si/sau scopuri date" sau ca "ansamblu compus din părti având fiecare independenta sa partială si legi proprii".

Alte referate despre: sisteme informatice de gestiune, proiectarea sistemelor informatice de gestiune, sisteme informatice de gestiune referat

Bazele informaticii

♦ Unitatea centrală
-se prezintă asamblată într-o carcasă metalică sau din material
plastic. Carcasa poate avea diferite forme si dimensiuni dar de
obicei este dreptunghiulară. Unitatea centrală conŃine o serie de
componente care realizează funcŃiile de bază ale calculatorului
În aceeasi carcasă se pot adăposti si un număr de echipamente
periferice. Din structura unităŃii centrale fac parte:
-placa de bază, microprocesorul, memoria internă.

Alte referate despre: bazele informaticii, bazele informatici, bazele informaticii referat

Virusii informatici

•Polimorfi –sunt cei mai sofisticati dintre cei intalniti pana acum. Un “motor” de mutatii permite transformarea lor in mii de variante de cod diferite. Exemplu: ”Andre”,” Cheeba”,”Dark Avenger”,”Phoenix 2000”,” Maltese Fish”,etc
•Virusi ai sectorului de boot si ai tabelelor de partitii –ei infecteaza una si/sau cealalta dintre aceste zone critice ale dischetei sau hard disk-ului.

Alte referate despre: virusi informatici, virusii informatici, virusi informatici referat

Bazele informaticii

Bazele informaticii - Din timpurile cele mai vechi, oamenii au folosit unelte şi tehnici care să-i ajute să numere cu mai multă acurateţe, să măsoare mai precis, să ţină un răboj sau să facă însemnări care să se poată păstra mai mult timp, să transmită cu mai multă precizie; ei au folosit în acest scop, de exemplu, rigle, sextante, cântare şi balanţe, ceasuri etc. Bazele informaticii

Alte referate despre: referat bazele informaticii, bazele informaticii aplicate, referate bazele informaticii

Virusi informatici

În timp ce unele din aceste actiuni sunt sâcâitoare (cum ar fi afisarea unui mesaj la o anumita data sau ca raspuns la o anumita actiune a utilizatorului calculatorului) iar altele enervante (cum ar fi reducerea performantelor calculatorului), exista virusi care pot provoca adevarate catastrofe, distrugând fisiere de date, documente, sau facând calculatorul inutilizabil. Primii virusi au aparut acum câteva decenii, însa nu au cunoscut o raspândire la scara mondiala decât dupa aparitia primelor PC-uri.

Alte referate despre: referat virusi informatici, tipuri de virusi informatici, virusi informatici si antivirusi

Test informatica

2 ca o particularitate a biroticii, presupune ca materia prima a oricarei activitati de birou
este informatia
3 ca o particularitate a biroticii, acestea se pot transmite in cadrul unei organizatii
economico-sociale in doua moduri: oral si scris
4 acestea reprezinta o particularitate a procesului de comunicare la nivelul unei organizatii
economico-sociale
5 reprezinta unul dintre factorii care detin cea mai puternica influienta in procesul de
stabilire a strategiei firmei

Alte referate despre: teste informatica, test informatica, teste informatica bac

Virusii informatici

Virusii informatici sunt cele mai periculoase arme in razboiul datelor. In multe tari, astfel de programe au fost declarate ilegale iar autorii lor au primit diverse sanctiuni. Numarul actual al virusilor este foarte mare (o cifra exacta este greu de dat).

Alte referate despre: virusii informatici referat, referat despre virusi informatici, modalitate de transmitere a virusilor informatici

Virusii informatici

- Camarazii – sunt avantajati de o particularitate a DOS-ului, care executa programele .com inaintea celor .exe. Fisierul original nu se modifica si poate trece de testul antivirusilor avansati. O data lansat fisierul respectiv, ceea ce se executa nu este fisierul .com, ci fisierul .exe infectat. Acest lucru determina propagarea virusilor si la alte aplicatii.

Alte referate despre: referat virusii informatici, protectia impotriva virusilor informatici, clasificarea virusilor informatici
Referate afisate : 17
Medie note: 8.33 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles