Exercitii cu ecuatii si sisteme de ecuatii cu o necunoscuta

Sisteme de ecuatii liniare

Referat despre Sisteme de ecuatii liniare
Sisteme de doua ecuatii cu doua necunoscute
Definitie - Un sistem de doua ecuatii cu doua necunoscute are forma unde se numesc coeficientii necunoscutelor , iar termenii liberi.
Definitie - Se numeste solutie a sistemului orice cuplu (s1 , s2) care este solutie pentru fiecare din ecuatiile sistemului. Studiul solutiilor unui sistem de ecuatii liniare conduce la trei probleme:
- existenta solutiilor (conditiile in care un sistem admite solutii)
- gasirea unei metode de obtinere a solutiilor
- determinarea tuturor solutiilor

Nivel: Facultate
Dimensiune: 38kb
Downloads: 2924
Materia: Matematica

Sisteme de ecuatii liniare - exercitii

5 . SISTEME DE ECUATII OMOGENE
Forma generala a unui sistem liniar omogen cu m ecuatii si n necunoscute este :
- obs. ca intr – un sistem liniar omogen , toti termenii liberi sunt …..
Un sistem liniar omogen este compatibil ……………… , el avand mereu solutia …………………………. numita solutia nula ( banala sau triviala ) .
Daca presupunem m = n , atunci :
sistemul este compatibil determinat ( are solutie unica ) daca si numai daca …………………………..
sistemul este compatibil nedeterminat ( are o infinitate de solutii ) daca si numai daca ………………
Powered by http://www.referat.ro/
cel mai complet site cu referate

Alte referate despre: sisteme de ecuatii liniare exercitii, sisteme de ecuatii liniare exercitii rezolvate, sisteme de ecuatii liniare exercitii grele

Ecuatia de gradul II

CASA
7,5m
Pentru rezolvarea acestei probleme notăm cu x, în metri, lăţimea bordurii şi putem scrie următoarea ecuaţie:
4x2 + 41x =33 4x2 + 41x –33 = 0

Alte referate despre: ecuatia de gradul 2, ecuatii de gradul 2, ecuatii de gradul 3

Rezolvarea ecuatiilor de gradul 3 si4

8.-în 1539,împreuna cu Lodovico Ferrari,Cardano publica în ,,Ars Magna” solutia lui del Ferro-Tartaglia
9.-Cardano da în plus reducerea unei ecuatii cubice complete la o ecuatie cubica doar cu trei termeni
10.-socotit multa vreme ,,delapidator” al lui Tartaglia , Cardano este ,,reabilitat” prin redescoperirea,în 1923,a manuscrisului original al lui del Ferro
11.-în ,,Ars Magna” ,apare pentru prima oara solutia generala a ecuatiei de gradul IV ,solutie dată de Ferrari ecuaţia de gradul III, desi aparent simpla,ascunde în sine mare bogatie de idei matematice.

Alte referate despre: rezolvarea ecuatiei de gradul 3, rezolvarea ecuatiilor de gradul 3, rezolvare ecuatie de gradul 3

Cateva sisteme de ecuatii rezolvate

a) Derivând prima ecuaţie şi ţinând seama de a doua ecuaţie, obţinem ecuaţia liniară de ordin 2 şi y’1 –y1=0. Soluţia generală a acesteia este:

Alte referate despre: sisteme de ecuatii rezolvate, sisteme de ecuati rezolvate, sisteme de ecuatii rezolvare

Ecuatii diferentiale simple

DEFINITIE: Se numeste solutie a unei ecuatii diferentiale de ordin n pe un interval (a ,b) o functie y = ö (x) definite pe acest interval cu derivatele sale pana la ordinal n si pentru care substituind y = ö (x) in ecuatia diferentiala, aceasta devine o identitate in raport cu x din (a ,b).
A determina toate functiile care sunt sulutii ale unei ecuatii diferentiale inseamna a rezolva aceasta ecuatie diferentiala.

Alte referate despre: ecuatii diferentiale simple, referate ecuatii diferentiale simple, ecuatia diferentiala simpla

Ecuatii

In general, pentru rezolvarea ecuatilor exponentiale cu baze diferite, se recomanda, descompunerea bazelor in factori primi,observand astfel o anume posibilitate de a grupa termenii ecuatiei in ideea de a scrie ecuatia ca un produs de factori egal cu 0.Alteori este profitabil de a lucra cu cat mai putine baze.In fine,in unele cazuri, se remarca o anume expresie depinzand de necunoscuta care poate fi substituita si se rescrie ecuatia data in functie de noua necunoscuta.

Alte referate despre: ecuatii, ecuatii exponentiale, ecuatii diferentiale

Operatii cu matrici, Inversa unei matrici, Ecuatii matriceale

Acest concept l-am întalnit înca din primul an de liceu, atunci când s-a pus problema rexolvarii unui sistem de două ecuaţii cu două necunoscute x, y, de forma

Alte referate despre: matricea inversabila si ecuatii matriceale, matrice inversabila si ecuatii matriceale referat, ecuatii matriceale matricea a singulara- exercitii rezolvate

Rezolvarea numerica a sistemelor de ecuatii algebrice liniare

Un sistem de n ecuaţii liniare, având coeficienţii ai,j reali, cu i,j =1...n , şi termenii liberi bi reali, cu i=1...n, cu n necunoscute xi este de forma : ∑ai,j*xj=bi. Forma matriceală a sistemului liniar este : A*x=b.După natura vectorului b se disting următoarele tipuri de sisteme de ecuaţii liniare : sisteme neomogene, la care b≠0 şi sisteme omogene, la care b=0.

Alte referate despre: rezolvarea numerica a sistemelor de ecuatii liniare, rezolvarea sistemelor de ecuatii algebrice liniare, metode de rezolvare numerica a sistemelor de ecuatii

Comparatie intre sistemele de gestiune ale bazelor de date Oracle si Microsoft SQL Server

La capitolul pret raportat la performanta, Oracle reuseste in anumite privinte sa depaseasca SQL Server, dupa un studiu facut tot de TPC, insa acesta e practic al 11-lea care urmeaza dupa alte 10 in care SQL Server a castigat.SQL Server si de asemenea Oracle ofera suport inclusiv pentru sisteme evoluate de pana la 64-bit cu mai mult de 8TB memorie. Cea mai mare cantitate de date detinuta de o companie pe SQL Server a reusit sa ajunga la 100TB.

Alte referate despre: sisteme de gestiune a bazelor de date, sisteme de gestiune a bazelor de date referat, referat sisteme de gestiune a bazelor de date

Sisteme de automatizare

Parcurgerea continuturilor se va realiza in integralitatea lor.
Pentru atingerea competentelor specifice stabilite in modul, profesorul, are libertatea de a dezvolta anumite continuturi, de a esalona in timp, de a utiliza activitati variate de invatare si in special cele cu caracter aplicativ, centrate pe elev.

Alte referate despre: sisteme de automatizare, sisteme de automatizare referat, referat sisteme de automatizare

Sisteme expert

c)Motorul de inferenta
Motorul de inferenta este elemental efectiv de prelucrare in sistemul expert care, pornind de la fapte (datele de intrare ale problemei) activeaza cunostintele corespunzatoare din baza de cunostinte, construind astfel rationamente care conduc la fapte noi.
Motorul de inferenta construieste un plan de rezolvare al problemei in functie de specificul acesteia, utilizand cunostintele din domeniul respective.

Alte referate despre: sisteme expert, sisteme expert in domeniul economico-financiar, studiu de caz-prototip de sisteme expert

Sisteme de agricultura

a. Agricultura durabila (integrata): productie intensiva de produse competitive, avand raporturi armonioase, prietenoase cu mediul inconjurator. Expresia intalnita frecvent "sisteme integrate", semnifica utilizarea stiintifica, armonioasa a tuturor componentelor tehnologice: pentru lucrarile solului, rotatia culturilor, fertilizare, irigare, combaterea bolilor si daunatorilor inclusiv prin metode biologice, la cresterea animalelor, stocarea, prelucrarea si utilizarea reziduurilor rezultate din activitatile agricole etc., pentru realizarea unor productii ridicate si stabile in unitati multisectoriale (vegetale si zootehnice).

Alte referate despre: sisteme de agricultura, sisteme de agricultura alternativa precticate in ue, managementul sistemelor in agricultura montana

Separarea sistemelor eterogene

Un sistem eterogen - este un amestec format din cel putin doua
faze:faza continua (externa, dispersanta, mediu de dispersie) - care
poate fi lichida sau gazoasa;faza discontinua (interna, dispersa) - care poate fi lichida,solida sau gazoasa.Separarea sistemelor eterogene in fazele constituente se face cu urmatoarele scopuri posibile:purificarea fazei continue;recuperarea fazei disperse;apararea sanatatii personalului tehnic;protejarea mediului ambiant;protejarea utilajelor.

Alte referate despre: separarea sistemelor eterogene, separarea sistemelor eterogene lichide si gazoase, separarea sistemelor eterogene gazoase

Sisteme de incalzire

Sistemele de incalzire cu vapori – conducatorul de caldura sunt vaporii uscati saturati. Se folosesc la intreprinderile industriale si temporare.
Avantajele:
- suprafata dispozitivului de incalzire este mai mica
- incalzirea rapida a dispozitivelor
- presiune hidrostatica mica in sistem

Alte referate despre: sisteme de incalzire, referat sisteme de incalzire, sisteme de incalzire referat

Diversitatea sistemelor constitutionale contemporane si criterii de tipologizare a acestora

d) al metodelor de guvernare (al regimului politic). Din acest
punct de vedere distingem sisteme constitutionale democratice si sis
teme constitutionale totalitare.

Alte referate despre: sisteme constitutionale contemporane, diversitatea sistemelor constitutionale, sistemele constitutionale contemporane

Sisteme informatice pentru asistarea deciziei

Concepte cheie: depozite de date (Data Warehouse); prelucrare analitică
on-line (OLAP); cubul OLAP; hipercub; bază de date multidimensională.
Modul în care datele sunt retransformate în informatii si apoi în cunostinte este de fapt un proces de valorificare a datelor care se realizează prin sintetizarea si analiza lor si în final prin interpretare. Procesul de sintetizare a datelor presupune centralizarea lor, având în vedere diverse criterii si este utilizat în crearea situatiilor de sinteză necesare informării managerilor ca support pentru luarea deciziilor.

Solutiile oferite de informatică pentru procesul de sintetizare a datelor sunt: programe specifice si dedicate; interogări care dau posibilitatea grupării datelor după criterii stabilite si oferă functii pentru domeniile astfel create;functiile de total si subtotal oferite de generatoarele de rapoarte care permit
indicarea ierarhiilor criteriilor de grupare.

În ultimul timp, problema centralizării ...

Alte referate despre: sisteme informatice pentru asistarea deciziei, sisteme informatice de asistarea deciziei, sisteme informatice pt asistarea deciziei

Modelarea si simularea unor echipamente ale sistemelor hidraulice automate

Modelarea si simularea unor echipamente ale sistemelor hidraulice automate.Motorul electric transformă energia electrică în energie mecanică, deci, la nivelul său, se realizează prima conversie C1, apoi, generatorul hidrostatic transformă energia mecanică în energie potenţială de presiune, realizând astfel cea de a doua conversie C2, energie care – preluată de elementele de reglare şi control – este transformată în mod convenabil în concordanţă cu programul de funcţionare al instalaţiei şi transmisă apoi motorului hidraulic.

Alte referate despre: sisteme hidraulice automate, referat sisteme hidraulice automate, modelarea si simularea sistemelor agricole
Referate afisate : 18
Medie note: 8.20 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK