Exercitii cu modurile verbelor

Modurile verbelor

TRECUTUL indică desfăşurarea acţiunii înainte de momentul vorbirii
IMPERFECTUL exprimă o acţiune trecută, care se desfăşoară în acelaşi timp cu o altă acţiune trecută,arătând durata sau repetarea.

PERFECTUL COMPUS exprimă o acţiune trecută, terminată în momentul vorbirii. Este alcătuit din forme specifice ale verbului auxiliar a avea+participiul verbului de conjugat.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 10kb
Downloads: 14842
Materia: Romana

Verbul

a. Verbele copulative-formeaza predicat nominal împreuna cu o alta
parte de vorbire cu functie de nume predicativ.

Alte referate despre: verbul, conjugarea verbelor, modurile verbului

Verbul - nucleul comunicarii

personale sau predicative cand isi modifica forma dupa persoana si au in propozitie functia sintactica de predicat verbal. Modurile personale sunt: indicativ, imperativ, conjunctiv, conditional-optativ.
nepersonale sau nepredicative cand nu isi modifica forma dupa persoana si nu au in propozitie functia de predicat verbal. Modurile nepersonale sunt: infinitiv, participiu, gerunziul si supinul.

Alte referate despre: verbul nucleul comunicarii, verbul-nucleul comunicarii, verbul nucleul comunicari

Modurile verbelor

PERFECTUL COMPUS exprimă o acţiune trecută, terminată în momentul vorbirii. Este alcătuit din forme specifice ale verbului auxiliar a avea+participiul verbului de conjugat.

Alte referate despre: modurile verbelor, modurile verbelor in romana, modurile verbului si timpurile

Verbul

Verbele a fi si a deveni sunt verbe copulative .
Verbul a fi este : copulativ , predicativ si auxiliar .
Verbul a deveni este numai copulativ .

Alte referate despre: verbe franceza, verbe in franceza, verbul etre

Gramatica romana - verbul

Termenul verb vine in romaneste din frantuzescul verbe, cu acelasi sens, si care la rindul lui provine din latinescul verbum (cuvint, verb). Romanii au preluat notiunea din greceste, underhema avea acelasi sens.
Datorita importantei sale deosebite in comunicare, verbul este una dintre cele doua parti de vorbire prezente in toate limbile, cealalta fiind substantivul.

Alte referate despre: categoriile gramaticale ale verbului, categorii gramaticale ale verbului, gramatica romana verbul

Verbul

Perfectul compus exprimă o acţiune trecută şi terminată în momentul vorbirii.
Într-o naraţiune din comunicarea curentă şi orală, perfectul compus se foloseşte pentru a prezenta acţiunile, evenimentele.

Alte referate despre: diatezele verbului, verbe neregulate franceza, lista verbelor neregulate la engleza

Verbul

5.DIATEZA:Definiţie: forma pe care o ia verbul pentru a arăta raportul dintre acţiunea pe care o exprimă şi subiectul gramatical.

Alte referate despre: verbe neregulate engleza, cazurile verbului, lista verbelor neregulate

Verbe si exemple

To see: I’m see you now
In this moment she is not seeing him
What area you see now?
Aren’t you see your mather now?

Alte referate despre: modurile verbului cu exemple, verbe intranzitive exemple, verbe impersonale exemple

Verbe japoneza

"Verbe japoneza"
Verbul “A FI” – DESU - informal
Prezent afirmativ Prezent negativ Trecut afirmativ Trecut negativ
Da Ja nai Datta Ja nakatta

Alte referate despre: verbe japoneza, forma in te a verbelor japoneza, verbe in japoneza

Verbe uzuale franceza

Verbe uzuale franceza - AVOIR - J’avais, tu avais , il/elle avait, nous avions, vous aviez, ils avaient

Alte referate despre: verbe uzuale franceza, referate verbe uzuale franceza, traducerea verbelor uzuale franceza in limba romana

List of irregular verbs

List of irregular verbs - Contine lista verbelor din engleza neregulate.

Alte referate despre: list of irregular verbs, list of irregular verbs cu traducere, the list of irregular verbs

Phrasal verbs

II- a descaleca;a decola;a atipi;a imbatrani
Get by- a se descurca;a reusi sa te strecori , a trece pe langa

Alte referate despre: phrasal verbs, phrasal verbs list, phrasal verbs traduse in romana

Modurile de dobandire si pierdere a cetateniei in sistemul conventional European

De asemenea statele parte la Conventie trebuie sa faciliteze în dreptul lor intern acordarea de cetatenie: sotilor resortisantilor sai; copilului unui resortisant al sau; copiilor ai carora unul dintre parinti dobândeste sau a dobândit cetatenia sa; copiilor adoptati de unul dintre resortisantii sai; persoanelor nascute pe teritoriul sau si/sau care domiciliaza acolo în mod legal si obisnuit; apatrizilor si refugiatilor recunoscuti care domiciliaza în mod legal si obisnuit pe teritoriul sau.

Referitor la dobândirea cetateniei, România îti rezerva prin art. 3, paragraful 1 din Legea 396/2002, legea prin care se ratifica Conventia europeana cu privire la cetatenie “ dreptul de a acorda cetatenia sa persoanelor nascute pe teritoriul sau din parinti cu cetatenie straina, si persoanelor care domiciliaza, în mod legal si obisnuit, pe teritoriul sau, inclusiv apatrizilor si refugiatilor recunoscuti, la cerere, cu respectarea conditiilor prevazute de legislatia interna ...

Alte referate despre: modurile de dobandire si pierdere a cetateniei, moduri de dobandire si pierderea cetateniei romane rezumat, modurile de dobandire si de pierdere a cetateniei romane

Controlul si asistenta medicala in practicarea exercitiilor fizice in forme organizate

Inapti total pentru activitate de educatie fizica fara nota la acest obiect. La recomandarea medicului se pot efectua in cadrul lectiei de educatie fizica unele exercitii usoare de dezvoltare fizica armonioasa.

Alte referate despre: caiet de practica asistent medical, referat de practica asistent medical generalist, model caiet de practica asistenta medicala
Referate afisate : 15
Medie note: 8.25 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK