Exercitii de spargere a ghetii

Controlul si asistenta medicala in practicarea exercitiilor fizice in forme organizate

II In timpul liber al elevilor- care pot fi:
a)activitati sportive de recreere, destindere, compensare
1) competitionale (campionatul scolii, cros, cupe traditionale, sporturi tehnico aplicative)
2) necompetitionale (activitate turistica, tabere, serbari sportive)
b) activitatea sportivilor de performanta (activitatea din cluburi si ascociatii sportive din scoli generale si licee cu program sportive).
Controlul si asistenta medicala in activitatile de educatie fizica si sport sunt obligatorii.

Controlul medical numit si control medical preventiv, consta dintr-o serie de metode numite clinice sau paraclinice care se efectueaza de catre personalul medical cu scopul stabilirii unui diagnostic medical la un pacient. Acest control care se poate face periodic, pentru a preveni anumite boli, sau la sportivii de performanta, cuprinde controlul corporal prin palpare, ascultare folosindu-se instrumente ajutatoare ca si stetoscopul, ciocanul pentru stabilirea reflexelor sau otoscopul. Acest ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 17kb
Downloads: 650
Materia: Diverse

Controlul si asistenta medicala in activitati de educatie fizica si sport sunt obligatorii

Asistenta medicala spitaliceasca a elevilor care invata in alta localitate decat cea in care domiciliaza se asigura pe baza biletului de trimitere eliberat de medicii cabinetelor medicale din scoli. Acelasi traseu il parcurg si elevii din localitate cu deosebirea ca, acestia vor merge la cabinetele medicale individuale din localitate in loc de cabinetele medicale din unitatile de invatamant.

Practicarea exercitiilor fizice in forme organizate (cum ar fi orele de educatie fizica) de catre elevi se realizeaza numai cu aviz medical.
In prezent in Romania, pentru avizarea medico-sportiva, este utilizat principiul apt-inapt.Toti elevii pentru a putea participa la activitatile de educatie fizica si sport, sunt obligati sa prezinte avizul medical.

Alte referate despre: control medical in activitatea de educatie fixica si sport, proiectarea activitatii de educatie fizica si sport adaptat, juridicitate si conducerea activitatilor de educatie fizica si sport

Exercitii pentru apucarea si prinderea mingii

Partenerii fata in fata unul cu bratele intinse spre inainte, unul cu mingea celalalt apuca mingea si duce bratele la piept cu revenire, apoi repeat partenerul.Partenerii spate in spate, cu bratele sus, intinse, unul dintre parteneri tinand mingea cu ambele maini, indoirea inainte a trunchiului si transmiterea mingii printer picioare partenerului, acesta indreapta trunchiul cu transmiterea mingii peste cap.

Alte referate despre: prinderea mingi cu doua maini la baschet, aruncarea si prinderea mingii, exercitii cu mingea medicinala pentru brate si trunchi in 8 timpi

Asistenta de specialitate in ortopedie

Aparatele gipsate
Oaselor care au suferit o fractura(fractura simpla sau inchisa, fractura compusa sau deschisa) li se aplica un aparat gipsat.
Materiale:gips de Paris, fasa de tifon impregneta cu praf de sulfat de calciu (gips) se aplica dupa ce a fost inmuiata in apa calduta;poliester (material sintetic), fasa de tifonimpregnata cu rasina de poliuretan se aplica dupa ce a fost inmuiata in apa rece;fibre de sticla (material sintetic), fesele de fibra de sticla impregnate in rasina de poliuretan se aplica dupa ce au fost inmuiate in apa calduta;termoplastic (material sintetic), sulurile rigide de tesut termoplastic cu textura de poliester se aplica dupa ce au fost incalzite in apa.

Alte referate despre: asistenta de specialitate por, asistenta medicala de specialitate, referat - asistenta medicala de specialitate

Asistenta maternala

Istoric social:A.M. si sora ei geamana C. sunt intr-o familie foster de 9 luni. Ambele fetite au fost abandonate intr-o sectie a Spitalului de Copii, mama nemaiinteresandu-se de ele. In acest moment, fetitele au hotarare judecatoreasca de abandon definitiv.Dezvoltarea psihomotorie in momentul plasarii in familia fosterera sub varsta biologica. Asistenta maternala a urmat indicatiilepsihologului privind programul de recuperare, iar aceste eforturi au dat rezultate. Progresele sunt vizibile si sunt o bucurie pentru Asistenta maternala si pentru asistentul social. Fetitele provin dintr-o familie de romi.

Alte referate despre: drepturile asistentului maternal, asistentul maternal profesionist, asistent maternal profesionist

Consiliere in asistenta sociala

Metoda lui Rogers este libera, fluida, deschisa, permisiva. Pe masura ce clientul este in stare sa-si reverse, cu toata durerea, furia sau disperarea acumulata, emotiile pe care le-a trait si pe masura ce accepta ca aceste sentimente ii apartin, ele isi pierd caracterul exploziv. Ca atare clientul este mai capabil sa exprime, in orice situatie, sentimentele trezite de acea noua situatie. Terapia centrata pe client are la baza un model al personalitatii care accentueaza rolul deosebit al dezvoltarii sau al autoactualizarii. Obiectivul ideal al actualizarii este dezvoltarea deplina a personalitatii si tendinta de a evolua in directia maturizarii. Aceasta dezvoltare este rezultatul experientelor personale care pot aparea in relatiile cu ceilalti.

Alte referate despre: consiliere in asistenta sociala, consilierea in asistenta sociala, consiliere in asistenta sociala referate

Sisteme de ecuatii liniare - exercitii

5 . SISTEME DE ECUATII OMOGENE
Forma generala a unui sistem liniar omogen cu m ecuatii si n necunoscute este :
- obs. ca intr – un sistem liniar omogen , toti termenii liberi sunt …..
Un sistem liniar omogen este compatibil ……………… , el avand mereu solutia …………………………. numita solutia nula ( banala sau triviala ) .
Daca presupunem m = n , atunci :
sistemul este compatibil determinat ( are solutie unica ) daca si numai daca …………………………..
sistemul este compatibil nedeterminat ( are o infinitate de solutii ) daca si numai daca ………………
Powered by http://www.referat.ro/
cel mai complet site cu referate

Alte referate despre: sisteme de ecuatii liniare exercitii, sisteme de ecuatii liniare exercitii rezolvate, sisteme de ecuatii liniare exercitii grele

Software pentru asistarea achizitiilor de proiectare in Pilates

Aceste exercitii iti oxigeneaza muschii si cresc flexibilitatea corpului. Prin exercitiile destinate zonei abdominale se urmareste, dezvoltarea musculaturii si imbunatatirea circulatiei sangvine si a musculaturii interne a zonei pelviene, cu rezultate benefice asupra vietii sexuale. Dupa cateva ore de Pilates vei observa o remodelare placuta a corpului - tonifierea abdomenului, imbunatatirea formei picioarelor in general si ameliorarea aspectului zonelor cu probleme - fese si coapse.

Alte referate despre: produse software pentru asistarea in activitatea de marketing, instruirea asistata de calculator achizitii, achizitii publice

Tutela minorului

Alegerea tutorelui trebuie facuta astfel incat sa fie ocrotite interesele minorului, preferabila fiind numirea unei rude. Insa, autoritatea tutelara va trebui sa tina seama si de prevederile art. 117 C.fam., potrivit carora nu pot fi tutori: -minorul sau cel pus sub interdictie; -cel decazut din drepturile parintesti sau declarat incapabil de a fi tutore;

Alte referate despre: tutela minorului, referate tutela minorului, tutela minor

Miscarea pe verticala

Cateva masuratori ale acceleratiei cu care cad corpurile la suprafata Pamantului au aratat ca marimea acesteia difera (nu prea mult) de la un punct la altul.Cateva dintre cauzele acestor variatii sunt : Pamantul nu este fix ,ci are o miscare de rotatie diurna in jurul unei axe proprii ce trece prin cei doi poli geografici.Din acest motiv ,corpurile legate de Pamant sunt antrenate intr-o miscare circulara si asupra lor se exercita forte de inertie.

Alte referate despre: miscarea pe verticala, miscarea pe verticala cu frecare, miscare pe verticala

Rolul contabilitatii

4. Capitalul propriu: definitie, dobandire, componenta.
Capitalul propriu reprezinta sumele nedatorate in momentul inchiderii exercitiului care apartin proprietarului sau interesului rezidual al actionarilor in activele firmelor dupa deducerea valorilor.
Capitalul propriu este dobandit prin:aportul proprietarilor
autofinantarea;alte surse financiare.Capitalul propriu se identifica cu aporturile de capital sau capital social, primele de capital,rezervele, rezultatul reportat sau exercitiul rezultat.

Alte referate despre: contabilitate financiara, contabilitate de gestiune, contabilitate

Barocul. Palatul de la Versailles

La inceput, Ludovic al XIII-lea si-a amenajat un pavilion de vanatoare in mijlocul padurii. Odata cu preluarea puterii in 1661. Ludovic al XIV-lea cheama pentru a infrumuseta castelul echipa care crease fastuoasa resedinta a lui Fouquet de la Vaux-le-Viconte. Arhitectul Le Vau reface fatadele si mareste castelul. Le Notre deseneaza gradinile, iar pictorul Le Brun coordoneaza programele de pictura si de decoratii.
Dupa primele victorii militare, Ludovic al XIV-lea transforma castelul intr-un palat, incepand din 1668. Le Vau, inlocuit de D`Orbay, acopera vechiul castel pe 3 laturi.
Instalandu-si guvernul la Versailles, in 1678 regele incepe noi lucrari pe care i le incredinteaza lui Jules Hardouin-Mansart. Fara a distruge ceea ce a lucrat Le Vau, acesta impune ansamblului arhitectonic al palatului o regularitate mai clasica. Fatada dinspre gradina devine rectilinie prin inlocuirea terasei centrale cu Galeria Oglinzilor.
Salonul razboiului si cel al pacii se deschid la cele 2 ...

Alte referate despre: referate barocul palatul de la versailles, barocul palatul de la versailles, palatul de la versailles

Determinarea experimantala a constantei elastice

Tema
Sa se determine coeficientul de elasticitate al unui dinamometru.
Materiale necesare: postament (1), tija (prinsa intr-o mufa de suport – 2), mufa simpla (se prinde pe tija – 3), boltul (se introduce in mufa simpla – 4), dinamometru (de 1N – 5), greutate cu carlig (10g – 6), discuri crestate (5g si 10g – 7).

Alte referate despre: referate determinarea experimantala a constantei elastice, determinarea experimentala a constantei elastice a unui resort, determinarea teoretica a constantei elastice

What are options contracts?

An option contract is a contract between a buyer and a seller. The option is connected to something, such as a listed stock, an exchange index, futures contracts, or real estate. Options have one feature that sets them apart from all other existing financial instruments: the holder of an option has the right, but not the obligation, to buy or sell an underlying asset at a predetermined price during a specified period. Thus, the option holder will exercise his or her option (i.e. take up the rights granted by the option) only if it is profitable to do so.

Alte referate despre: what are the pros and cons of keeping fit, what are you afraid of, what are your goals for the future

Cainele si catelul - demonstratie

Fabula, ca specie literarä, este o creatie epicä in versuri sau in
prozä, in care autorul, prin intermediul animalelor, plantelor sau
obiectelor personificate, satirizeazä defecte sau moravuri omenesti cu
scopul de a le indrepta.

Alte referate despre: cainele si catelul demonstratie fabula, cainele si catelul demonstratie, fabula cainele si catelul demonstratie
Referate afisate : 15
Medie note: 8.14 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles