Experimentul stern gerlach carte

Experimentul Stern Gerlach cuantica - Devierea unui fascicul de atomi printr-un camp magnetic variabil

Corespunzător momentului cinetic orbital este un moment magnetic orbital, dat de formula binecunoscută, . Dacă introducem atomul într-un câmp magnetic va apărea o energie de interacţiune magnetică, dată de formula . Dar , şi avem , unde se numeşte magneton Bohr.
Momentul cinetic de spin, numărul cuantic de spin, momentul magnetic de spin, numărul cuantic magnetic de spin.

Spinul electronic a fost introdus fără suport intuitiv, pentru că s-a demonstrat că electronul nu poate avea o mişcare efectivă de rotaţie în jurul axei proprii. Spinul electronic trebuie privit ca o proprietate intrinsecă a electronului, ca şi momentul cinetic (se observă din cuantificare că momentul cinetic poate fi şi nul, ceea ce contrazice firescul).

Momentul cinetic de spin se cuantifică identic cu celelalte momente cinetice: . În cuantificare, s este numărul cuantic de spin. S-a arătat că acesta nu poate lua decât valoarea . De asemenea, proiecţia acestui moment ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 88kb
Downloads: 21
Materia: Fizica

Elemente de mecanica cuantica

Pe măsura adânciri studiilor legate de structura si proprietătile atomilor, fizicienii au ajuns tot mai mult la concluzia că greutătile si deficientele întâmpinate de modelul Bohr –Sommerfield au o cauză mai profundă. Cu alte cuvinte greutătile pe care le întâmpină în a descrie corect atomul se regăsesc sub o formă sau alta la întelegerea oricăror fenomene de la o scară a dimensiunilor de ordinul 10-8 cm. De aici a rezultat că trebuie căutată o descriere mai corectă , mai conformă cu realitatea tuturor fenomenelor microscopice. Concluzia este că mecanica lui Newton nu mai poate descrie corect fenomenele la această scara.

Alte referate despre: elemente de mecanica cuantica, referat elemente de mecanica cuantica, elemente de mecanica fizica cuantica si calsica

Lumina si Fizica Cuantica

Cele mai uzuale surse de lumină sînt corpurile solide încălzite şi descărcările electrice prin gaze. Exemple tipice de astfel de surse sînt : filamentul de tungsten al lămpii cu incandescenţă şi lampa cu neon. Analizînd cu ajutorul unui spectrometru lumina emisă de la o sursă putem afla intensitatea radiată la diverse lungimi de undă. în figura gura 47-1 se poate vedea rezultatul unei astfel de măsurători, tipic pentru solide încălzite, în care s-a încălzit la 2 000 K o panglică de tungsten.

Alte referate despre: lumina si fizica cuantica, lumina si fizica cuantica referat, teoria cuantica a luminii

Teleportarea cuantica

“Găurile negre deţin premiul cel mare în vrăjitoria modernă şi se spune că sunt tuneluri legând Universul nostru cu tărâmul de basm al unui număr infinit de alte universuri. Trucurile matematice care leagă între ele diverse spaţiu-timpuri nu generează neapărat o fizică de calitate…”
(E.R. Harrison)

Alte referate despre: teleportarea cuantica, teleportare cuantica, teleportarea cuantica referat

Principiile 1si 2 ale termodinamicii si experimentelor

Principiile 1si 2 ale termodinamicii si experimentelor in antichitate, babilonienii si egiptenii au observat miscarile planetelor, au prezis eclipsele, dar nu au reusit sa gaseasca legile care guverneaza miscarile planetelor. Principiile 1si 2 ale termodinamicii si experimentelor

Alte referate despre: principiile 1si 2 ale termodinamicii si experimentelor, experimente principiul 1 al termodinamicii, termodinamica principiul 1si 2

Tehnica si proiectarea experimentelor

Tehnica si proiectarea experimentelor - In aplicatia curenta se doreste studierea pierderilor de debit in distribuitoarele hidraulice. Se porneste astfel de la studierea diverselor efecte ale timpului, presiunii, abaterea de la perpendicularitate, jocul alese ca variabile asupra pierderilor de debit la mijloc PM aleasa ca functie obiectiv.Tehnica si proiectarea experimentelor

Alte referate despre: tehnici de cercetare -experimentul, tehnici de comunicare, experimentul philadelphia

Cartea - obiect sfant

Cartea - obiect sfant este un mister după care se ascund mii şi mii de cunoştinţe ce le destăinui pe zi ce trece . Posibilitatea de a face o carte este o ştiinţă mare. A, B, C, D... sîn tprimele litere pronunţate de că- tre oamenii micuţi-nou apăruţi în incinta instituţii- lor de învăţămînt,adică grădiniţe. Acestea sînt lite- rele studiate din prima lor carte oficială „Abece- darul”.Spun oficială,deoarece pînă la „Abecedar” fiecare copil mai răsfoieşte acasă cărţi de desene şi poveşti.

Alte referate despre: cartea obiect sfant, cartea - obiect sfant, compunere cu titlul cartea obiect sfant

Cartea sau calculatorul

Cartea antichităţii, în forma ei clasică, era scrisă pe piele de animale sau papirus şi avea forma de rulou sau de sul; se numea volumen (volumen, inis = înfăşurare, încolăcire, mişcare circulară), iar băţul de lemn, os, fildeş etc., în jurul căruia era înfăşurată banda de papirus se numea şi ,,ombilic".

Alte referate despre: cartea sau calculatorul, cartea si calculatorul, carte sau calculator

Experimentul Philadephia

Testul a reusit, mica nava, fara echipaj, devenind practic invizibila pentru cateva minute. Deci, un nou succes. Datorita necesitatilor de a efectua cercetari asupra electrogravitatiei, personalul din cercetare a fost suplimentat, printre altii, cu Thomas T. Brown. Marina a hotarat clasificarea proiectului si acordare de fonduri nelimitate. In anul 1942, Nicola Tesla a primit o nava de lupta impreuna cu intregul echipaj pentru a fi utilizata in viitoarele experimente. Se faceau astfel primii pasi pe drumul tragediei.

Alte referate despre: experimentul philadephia, experimentul philadephia einstein, experiment philadephia

Chimie-fizica - experimente

Chimie-fizica - experimente
Principiul lucrarii:Căldura latentă specifică de vaporizare a unui lichid este cantitatea de căldură necesară pentru a trece unitatea de masă din substanţa respectivă din stare lichidă în stare gazoasă la temperatură şi presiune constantă. Această mărime se determină de obicei la punctul de fierbere şi la presiunea atmosferică.Căldura latentă de vaporizare poate fi determinată direct printr-o metodă calorimetrică. Metodele calorimetrice de precizie sunt complicate. Calorimetrul poate fi însă modificat astfel încât executarea lucrării poate fi accesibilă şi suficient de precisă.

Alte referate despre: experimentul philadelphia einstein, experimente fizica, experimente chimie

Cartea, importanta si semnificatia in viata omului

"Cartea, importanta si semnificatia in viata omului"
Cartea este un mod de comunicare şi reprezintă o ordonare a cuvintelor la formele lor cele mai expresive.A scrie este o artă deoarece trebuie să ai dar pentru a putea să realizezi ceva de calitate.Trebuie să ştii să împletuceşti să aranjeti cuvintele în aşa fel încât cititorul să fie atras de ceea ce citeşte ,si să aibă posibilitatea să înveţe ceva din conţinutul lecturii.Sentimentele pot fi exprimate prin cuvinte dar nu oricare dintre ele ci doar acelea ce provin din inimă şi care sunt una şi una cu ceea ce simte autorul.

Alte referate despre: cartea importanta si semnificatia in viata omului, cartea importanta si semnificatia in viata omului -compunrere, compunere cartea importanta si semnificatia in viata omului

Experimentul sociologic

Obstacolele cele mai serioase sunt legate de controlul factorilor, societatea fiind un sistem deosebit de complex. Asadar, numarul factorilor de controlat este foarte mare; izolarea factorilor nu beneficiaza de instrumente valide, ca in stiintele naturii; exista un factor inedit -- oamenii stiu ca sunt supusi experimentului si se comporta nenatural, ca intr-o situatie cu totul speciala.

Alte referate despre: experimentul sociologic, referat experimentul sociologic, experimentul sociologic referat

Experimente chimie

1. Incalziti o lingura de tiosulfat de sodiu intr-un pahar, fara sa adaugati apa. Daca lichidul obtinut prin incalzire este lasat netulburat, solutia se va raci fara sa se solidifice. Adaugati un mic cristal de tiosulfat sau orice corp strain (chiar o aschie de brad) si imediat se solidifica (cristalizeaza). La incalzire, cristalele de tiosulfat se dizolva in apa de cristalizare.

Alte referate despre: experimentul philadelfia, experimentul philadelphia referat, philadelphia experiment

Cartea cu Apolodor de Gellu Naum

Usurinta cu care Apolodor inoata, faptul ca se bucura de racoarea adancurilor, starnesc admiratia invidioasa a prietenilor sai care se resemneaza insa cu datul sortii: "-- De, asa a fost sa fie!/ Eu sunt cangur, tu esti leu;/ Rezistam foarte putin/ Si ne-am ineca usor".

Alte referate despre: cartile cu apolodor de gellu naum, cartea cu apolodor de gellu naum, cartile lui apolodor de gellu naum

Prezentarea cartii Cheia succesului

În iunie 2000 a participat la un concurs internaţional al oratorilor, dovedindu-se a fi unul din cei mai buni 72 de oratori ai lumii. El a absolvit şi nişte cursuri pentru o Comunicare eficientă şi relaţii interumane,fiind susţinătorul unui alt gînditor motivaţional , Dale Carnegie,care a scris despre cum să-ţi faci prieteni şi cum să motivezi oamenii. Colwell este şi proprietarul unei edituri, este susţinut de soţia sa şi în prezent lucrează la cartea ,, Investeşte o atitudine”.

Alte referate despre: cartea cheia succesului, carte cheia succesului, eseu cartea cheia succesului

Cartile nemuririi

In general , toate aceste texte , oricat de diverse ar fi ele au una si aceiasi menire: sa-i redea mortului puterea necesara de a trece cu bine peste nesfarsitele piedici si pericole care il pandesc (in special al celor create de ape: un obstacol natural familiar in peisajul vietii egiptene , unde orice deplasare implica trecerea unui brat , a unui canal , a unui lac sau a unei balti). Alte texte reprezinta notatii precise ale unor topografii a lumii subterane. Aceasta obsesiva nevoie de precizie tradeaza o mare dorinta de eficacitate . Si in lumea de apoi , ca si pe Pamant , cunoasterea locurilor este esentiala . Teama de necunoscut (si ce pate fi mai necunoscut decat taramul Mortii , indiferent ca , strabaterea lui si trecerea cu bine a probei cantaririi inimii , urmeaza dobandirea vietii vesnice sau numai aceea a unei noi vieti) functioneaza si aici din plin. Dar cunoscand fiecare loc in parte , cu pericolul aferent , si cunoscand formula magica prin care va reusii sa treaca mai departe ...

Alte referate despre: cartea nuntii rezumat, rezumat cartea nuntii, cartea cu jucarii
Referate afisate : 16
Medie note: 8.10 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles