Faraoni egipteni

Parfumuri

Istoria parfumului este adesea împletită cu istoria rasei umane. Primul tip de parfum a fost tămâia. Ea a fost descoperită de către mesopotamieni acum 4000 de ani. Culturi antice au ars multe tipuri de răşini şi lemn la ceremoniile religioase. Adesea ei înmuiau lemnul parfumat şi răşinile în apă şi ulei, apoi îşi ungeau trupurile cu acest lichid.

"Parfumuri"
De asemenea îmbălsămau pe cei decedaţi cu aceste parfume. Am învăţat din hieroglifele antice de pe mormintele egiptene că parfumul a jucat o parte în vieţile egiptenilor. Parfumarea şi-a făcut loc în Egipt în jurul anului 3000 a.C. şi o dată cu Regina Hatshepsut, el a devenit foarte popular. Ea a condus expediţiile pentru căutarea tămâiei şi a altor produse valoroase, iar rezultatele care au fost înregistrate pe pereţii templului au fost în onoarea ei.

"Parfumuri"
În templu se afla o grădină botanică plină cu pomii de tămâie găsiţi în expediţii. Parfumuri au fost găsite ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 315kb
Downloads: 16
Materia: Diverse

Cosmetice

Franta si Italia devin centrul producerii lor. Folosirea plumbului in producerea cosmeticelor a provocat multe probleme fizice si chiar moartea. Cea mai larga utilizare o are rujul rosu de buze. Produsele cosmetice s-au dezvoltat odata cu industria filmului si a modei.

Alte referate despre: produse cosmetice, referat produse cosmetice, produse cosmetice referat

Estetica arhitecturii egiptene

a) diferentierea mijloacelor tehnice in arhitectura locuintei si cea funerara
b) trecerea de la caramida la piatra in arhitectura funerara
c) nasterea ideii plastice a arhitecturii in trepte (piramida faraonului Doser)
d) templul de cult funerar si templul de primire
e) statuia Sfinxului
f) evolutia mormantului de tip mastaba

Alte referate despre: estetica arhitecturii egiptene, estetica arhitecturii, estetica arhitectura

Sephora

Ceea ce diferentiaza cu totul aceste magazine este oferta unica de produse inovatoare, brand-uri care se gasesc in exclusivitate in lanturile de magazine Sephora (Strivectin, Dr. Murad, Hylexin, Priorities, Fusion Beauty etc.) si brand-ul propriu Sephora. In plus, clienti se pot delecta si pot profita de servicii gratuite de machiaj si consiliere pentru ingrijirea tenului si a pielii.Sephora inseamna: armonie, dans, stil, feminitate, eleganta, culoare, contrapunct, finete, rafinament si foarte multe altele... dar la feminin aproape tot timpul.

Alte referate despre: sephora, sephora zeita greaca

Gardenia - floare

Temperaturile ridicate din perioada de vara si aerul uscat intalnit adesea in apartamente, favorizeaza aparitia unor daunatori. Solul trebuie bine drenat dar si sa retina suficient apa de care planta are nevoie (pH 6).

Alte referate despre: gardenia floare, gardenie floare, floare gardenia

Esente si parfumuri

Esente si parfumuri
Metodele folosite pentru extragerea uleiurilor volatile din plante sunt: presarea, antrenarea cu vapori de apa (distilare), extragerea cu grasimi, extragerea cu ajutorul solventilor volatili, maceratia si descompunerea fermentativa.

Alte referate despre: esente si parfumuri, arome esente si parfumuri, esente arome parfumuri

Arome esente si parfumuri

Dupa provenienta se disting:
a) arome naturale continute ca atare in produse sau izolate prin metode fizice din produse naturale
ex. uleiuri volatile, extracte din fructe ierburi, radacini;
b) arome de prelucrare formate din materii prime naturale (aminoacizi, zaharide) sau obtinute prin hidroliza celor naturale
ex. aroma de carne
c) arome sintetice obtinute din materii prime de sinteza
d) arome identic naturale care sunt fabricate din materii prime sintetice sau izolate sain materii prime naturale;

Alte referate despre: arome esente si parfumuri referat, arome esente si parfumuri referat chimie, referat arome esente si parfumuri

Produse cosmetice si de parfumerie

Produse cosmetice si de parfumerie sunt amestecuri de substante chimice naturale sau sintetice, care se folosesc in scopul ingrijirii corpului omenesc,in vederea asigurarii mentinerii echilibrului fiziologic si a starii de sanatate corespunzatoare. Denumirea lor deriva de la cuvantul grecesc “Kosmeticos”,ce inseamna igiena pielii. Progresele stiintei si tehnicii au precizat si fundamentat factorii care intervin in fizilogia pielii.Acesta a determinat o largire a gamei de materii prime si implicit a sortimentelor care sa acopere necesitatile de utilizare.

Alte referate despre: calitatea produselor cosmetice si de parfumerie, produse cosmetice si de parfumerie, referat produse cosmetice si de parfumerie

Plan de marketing lansare produs nou

Oportunitati: patrunderea pe noi piete ; gasirea unor surse de aprovizionare cu materii prime mai ieftine; exigentele si obiceiurile de consum ale clientului roman se schimba; alinierea la cerintele internationale privind conservarea mediului.

Alte referate despre: plan de marketing lansarea produs nou agroalimentar, plan de marketing lansare produs nou, plan de marketing lansare produs

Comportamentul consumatorului - Pantene

"Experimentabilii" - sunt cei care încearcă orice, fiind puternic influenţaţi de publicitate şi de recomandările cunoscuţilor. Majoritatea persoanelor se includ în această categorie.

Alte referate despre: comportamentul consumatorului pantene, comportamentul consumatorului, comportamentul consumatorului referat

Zeii egipteni si miturile

Zeii egipteni si miturile.In primele civilizatii de acest gen, si anume Sumer, orasele au devenit probabil centre ceremoniale in jurul anului 5000 (i.e.n.), transformandu-se abia mai tarziu in comunitati prospere. Prima mare epopee religioasa, Ghilgames, a fost compusa in anul 2000 (i.e.n.), insa trebuie sa fie mult mai veche.

Alte referate despre: mituri zei egipteni, zeii egipteni, zei egipteni

Zeii egipteni - Osiris

Devenind rege terestru, Osiris civilizeaza pe oameni ridicandu-i din starea semianimalica anterioara invatandu-i sa foloseasca roadele pamantului instituind legi si instruindu-i sa respecte pe zei, apoi strabatand intreg pamantul in aceleasi scopuri de erou civilizator. Diodor din Sicilia scrie deasemeni: "Osiris i-a facut pe oameni sa se lepede de obiceiul de a se manca intre ei dupa ce Isis le-a descoperit folosinta graului si a orzului, care mai inainte cresteau fara a fi cultivate amestecandu-se printre celelalte plante.

Alte referate despre: nume de zei egipteni, zeii egiptenilor, despre zeii egipteni

Vechii egipteni

Din credinta existentei unui ka legat de trup a luat nastere preocuparea deosebita a egiptenilor pentru mumificari si piramide, ca morminte durabile. In eventualitatea ca, totusi, trupul ar fi suferit dupa imbalsamare vreo stricaciune, egiptenii au avut grija sa faca statui cat mai asemanatoare cu defunctii, pentru a oferi posibilitatea lui ka sa locuiasca in ele. In plus, ka trebuia hranit din belsug si ingrijit, pentru a nu veni ca strigoi printre cei vii.

Alte referate despre: scrierea vechilor egipteni, viziunea vechilor egipteni asupra mortii, scrieri vechi egiptene

Zeii egipteni

Teologii cultului osiriac il considerau pe Toth pazitorul justitiei si un mijlocitor prin excelenta (chiar avocatul familiei lui Osiris); iar ca membru al tribunalului prezidat de Osiris care judeca faptele mortilor, Thot cantarea (ori supraveghe cantarirea de catre Ma’at) inima fiecarui defunct.

Alte referate despre: nume zei egipteni, zei egipteni lista, referat despre zeii egipteni

Arta scrisului la Egipteni

Civilizatia egiptului antic este una dintre cele mai fascinante. Acest lucru se datoreaza nenumaratelor vestigii arheologice: complexul de la Gizeh, (marile piramide si Sfinxul), complexul Luxor, Templul din Karnak, sutele de morminte din necropola regala 'Valea Regilor'. Toate acestea insa ar fi ramas cumva misteriose ,mai misteriose de cum sunt, daca vechii egipteni nu ar fi impodobit templele, basorelifurile,frescele, statuile, cu relatari scrise despre faraoni,zei ,ostasi ,oameni simpli.

Alte referate despre: arta scrisului la egipteni, arta scrisului, scrisul la egipteni

Faraonul si viata lui sacramentala

viata lui se desfasura dupa un ceremonial foarte bine stabilit, constand dintr-un ritual zilnic: tamaieri, ablutiuni, fardare, imbracare in vesminte permanent noi, toate acestea fiind incarcate de sensuri magice. - insemnele faraonului, aveau o valoare mistica:
- o COADA DE TAUR, care ii atarna de vesmant (simbolul fortei fizice);
- o COROANA DUBLA, combinand o boneta alba cu o mitra rosie, reprezentand unificarea celor doua regate, Egiptul se Sus, cu cel de Jos;

Alte referate despre: faraonul tutankamon viata, viata faraonilor, o zi din viata unui faraon

Piramidele egiptene

Piramidele au aparut în timpul dinastiei a III-a. Primul monument de
acest fel a fost construit de vizirul si arhitectul Imhotep pentru
regele Djeser de la Sakkara, fondatorul dinastiei a III-a la Saqqara.
Piramida o suprapunere în diferite peste o mastaba patrata are
dimensiuni impresionante laturile bazei dreptunghiulare de 109m si
121m iar înaltimea de 61m, în 6 trepte mari. Camerele funerare ale
regelui si a 11 membri ai familiei sale erau sapate în stânca.
Sarcofagul regal era depus în fundul unui put adânc de 28m.

Alte referate despre: piramidele egiptene, piramidele egiptene referat, piramide egiptene

Egiptul in timpul faraonilor

Civilizatia egipteana veche a existat aproape 3000 de ani aparent intr-o forma neschimbata ,lasand mostenire capodopere arhitecturale monumentale si comori fabuloase.Piramidele, Sfinxul si mormantul lui Tutankamon sunt admirate si astazi de intreaga lume. Aparut in desert ,Egiptul era la o suficienta distanta de tulburarile Orientului Apropiat.Dupa ce s-a constituit civilizatia egipteana s-a dovedit a fi destul de stabila ,
conservatoare si longeviva.

Alte referate despre: egiptul in timpul faraonilor, egiptul in timpul faraonului, egiptul pe timpul faraonilor

Vechii Faraoni n-au fost pamanteni!

De la incaput trebuie amintit ca o imensa parte din trecutul egiptean este un fel de "anteistorie", despre care se stiu extrem de putine lucruri. Atunci cind primul faraon este mentionat in istorie ca un personaj real, imperiul de pe malurile Nilului avea deja cateva milenii de evolutie in spate. De unde venea poporul pe care istoricii l-au numit "egiptean"? Cu ce familii etnice era inrudit? Mister. Textele gasite mu lamuresc aceasta intrebare. Conform lor, raspunsul este simplu : cand vechii egipteni se refera la trecutul lor, nu o fac decit afirmand ca descind din zei.

Alte referate despre: despre cele mai vechi calatorii care au fost referat, perioada regatului vechi faraonul djoser, faraonii din timpul regatului vechi
Referate afisate : 19
Medie note: 8.32 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK