Faust goethe rezumat

Faust de Johann Wolfgang von Goethe

"Faust de Johann Wolfgang von Goethe "
Primele aparitii ale operei, cunoscute sub numele de Urfaust, au aparut intre anii 1772 si 1775; in orice caz, detaliile care au fost scrise atunci nu mai sunt in intregime gasite in varianta finala a piesei din zilele noastre.

"Faust de Johann Wolfgang von Goethe "
Goethe a terminat a doua parte a piesei si anume Faust Partea a doua in anul 1832 fix in anul in care acesta a murit. In contrast cu Faust: Tragedia Partea intai, focusul nu mai este pe sufletul lui Faust, care a fost vandut Diavolului, ci pe partea fenomenelor sociale, cum ar fi psihologia, istoria si politica. A doua partea a format pricipala ocupatie a ultimului an din viata lui Goethe, iar aceasta a aparut postmortem in anul 1832.

"Faust de Johann Wolfgang von Goethe "
Partea intai

Principalele personaje din Faust partea intai sunt:

- Heinrich Faust, un elev, care a luat anumite caractere din viata reala a lui Johann Georg Faust si din firele dramatice pe care Jakob ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 1613kb
Downloads: 28
Materia: Romana

Tipul avarului la Plaut si in literatura universala

Iata-l, iata-l colo! Voi, voi, astia care va ascundeti sub hainele voastre albe si care va asezati pe banca, vreti sa pareti oameni cinstiti... Tu, tu, vorbeste! Hei, vreau sa te cred: chipul tau imi spune ca ai fi om cumsecade. Ce? De ce radeti? Va cunosc eu pe toti; stiu bine ca aici sunteti multi hoti. Ce? Nu? Nimeni nu a furat-o? ... Ma sufoci, ma omori... Spune, spune o data, cine e? ... A, nu stii? Vai, vai nenorocitul de mine! Sunt pierdut. S-a sfarsit cu mine!...”.

Alte referate despre: tipul avarului la plaut, tipul avarului in literatura universala, tipul avarului in literatura universala si romana

Pisica neagra de Edgar Allan Poe

La prima vedere, aceasta imagine il inspaimanta foarte rau pe narator, pana la urma incercad si gasind o explicatie logica, si incepe sa-si simta lipsa lui Pluto.

Alte referate despre: pisica neagra de edgar allan poe, pisica neagra de edgar allan poe rezumat, pisica neagra de edgar allan poe referat

Imparatul mustelor de William Golding - rezumat

Acest fapt duce la despartirea lor in doua tabere in functie de negarea sau afirmarea existentei pe insula a creaturii respective. Ralph incearca sa combata ideea existentei creaturii, in timp ce Jack este convins ca ea este intr-adevar pe insula si este sustinut de grupul sau de vanatori. Din pricina acestei neintelegeri Jack isi formeaza repede o alta tabara, unde atrage cat mai multi simpatizanti promitandu-le hrana, distractie si mai ales protectie impotriva bestiei. Treptat, grupul condus de Jack devine din ce in ce mai salbatic, tinerii se picteaza pe fata, dedicandu-se mai tot timpul vanatului, in timp ce grupul lui Ralph este concentrat asupra mentinerii focului pentru a se salva.

Alte referate despre: imparatul mustelor de william golding, imparatul mustelor de william golding rezumat, rezumat imparatul mustelor de william golding

Batranul si marea de Ernest Hemingway

Batranul si marea de Ernest Hemingway
Deodata pluta unditei se misca si incepe sa traga de momeala un peste,acesta isi da seama ca este un peste mare pentru ca lita tragea cu putere barca in larg.Timp de trei zile Santiago duce lupta cu pestele care nu se lasa prins.Mainile si umarul batranului pescar erau sangerate insa acesta nu se lasa batut.

Alte referate despre: batranul si marea de ernest hemingway, batranul si marea de ernest hemingway rezumat, rezumat batranul si marea de ernest hemingway

Figura Ifigeniei in opera lui Euripide, Goeth si Mircea Eliade

Mitul a turnat în propria-i matrice fapte, evenimente şi fenomene reale, din spectacolul insolit şi enigmatic al lumii, dar care depăşeau puterea de înţelegere a spectatorului. Acest spectator era mai totdeauna victimă, beneficiar sau privitor implicat emoţional, nu şi fizic, în marginea enigmelor şi încifrărilor spectaculare ce vor fi avut loc.

Alte referate despre: ifigenia in opera lui eliade goethe si euripide, ifigenia goethe, ifigenia goethe rezumat

Arhetipologia ca metoda comparatista

In Timaios, Platon vorbeste de ei5t), esente eterne si indivizibile, care au o natura inteligibila si imateriala si subzista in afara lumii fenomenale. Toate lucrurile sensibile (aicS-nta), supuse timpului si distrugerii, sint fabricate de catre Sriuioupyoq din materia amorfa dupa modelul acestor ei8-n. Lumea terestra este o imagine (siScoXov), o copie (EIKOOV) a lumii esentelor. Fiecare clasa de creaturi, naturale sau artificiale, are un ex8oq perfect, ce garanteaza unitatea in sinul multiplicitatii.

Alte referate despre: mecanisme comparatiste in studierea arhitecturii, comparatismul modern, comparatismului modern

Alegoria Lucefarului - Studiu critic

Legendele Luceafarului
Geniul lui Eminescu este vazut ca inaltandu-se in lumina Luceafarului. Poezia a retinut cel mai mult atentia iubitorilor de arta frumoasa. Rasuntetul se explica prin faptul ca poezia este o alegorie a nefericirii pamantesti a poetului si aceasta a fost scrisa cu putin inainte ca poetul sa intre in prima faza a bolii sale mintale.

Alte referate despre: studiu critic, studiu critic titu maiorescu, titu maiorescu studiu critic

Johann Wolfgang von Goethe

Goethe's invitation in 1775 to the court of Duke Karl August at Weimar
was a turning point in the literary life of Germany. He became manager
of the Court Theater, and interested himself in various other
activities, so that for a period of some ten years not much actual
writing was done.

Alte referate despre: johann wolfgang von goethe faust, faust de johann wolfgang von goethe, johann wolfgang von goethe

Faust I

Studierzimmer
Indessen verzweifelt Faust in seinem modrigen engen gotischen Studierzimmer an den unüberwindlich scheinenden Grenzen der abstrakten Wissenschaften: "Habe nun, ach, Philosophie, Juristerei und Medizin, und leider auch Theologie durchaus studiert, mit heißem Bemühn. Da steh ich nun, ich armer Tor, und bin so klug als wie zuvor!" So hat sich Faust der Magie ergeben: "Ob mir durch Geistes Kraft und Mund nicht manch Geheimnis würde kund...

Daß ich erkenne, was die Welt im Innersten zusammenhält, schau' alle Wirkenskraft und Samen, und tu' nicht mehr in Worten kramen." Er berauscht sich durch Nostradamus Buch am Zeichen des Makrokosmos, das ihm die wirkende Welt der Naturkräfte enthüllen soll, aber alles bleibt ihm endlich doch nur abgeschmackter Trug, ein bloßes "Schauspiel nur". Im Zeichen des Mikrokosmos beschwört er schließlich den Erdgeist, dessen mächtige flammende Erscheinung ihn aber völlig niederschmettert: "Du gleichst dem Geist, den du begreifst, ...

Alte referate despre: faust rezumat, faust goethe, faust goethe rezumat

Faust - Der Trag�die erster Teil

"Das ist nicht eines Hundes Gestalt!" Mit magischen Sprüchen versucht Faust das gespenstische Wesen zu bannen, doch dieses grinst ihn nur an. Erst das christliche Zeichen des Kreuzes zeigt Wirkung. Der Nebel zerfließt und Mephistopheles muß in seiner wahren Gestalt erscheinen - "Das also war des Pudels Kern!" Faust erscheint belustigt: so hat er denn durch seine Künste den Fliegengott, den Verderber selbst herbeigezwungen. Mephisto, wie er selbst bekennt, ist "ein Teil von jener Kraft, die stets das Böse will und stets das Gute schafft." "Ich bin der Geist, der stets verneint... So ist denn alles, was ihr Sünde, Zerstörung, kurz das Böse nennt, mein eigentliches Element." Und dieser finstere Geist scheint nun gar Fausts Gefangener zu sein. Das Zeichen des Mikrokosmos, das Faust auf die Türschwelle gezeichnet hatte, hindert den Teufel zu entweichen.

Alte referate despre: die faust der stedinger, verbe cu das der si die in limba germana, die rolle der frau

Teoria culorilor a lui Goethe

Goethe trebuie sa mai fi intrigat pe cititorii sai si prin alte cateva randuri din introducerea sa la Teoria Culorilor. Le citez in ceea ce urmeaza:,,Ochiul isi datoreaza existenta luminii... Lumina isi creeaza un organ dupa asemanarea sa... pentru ca lumina interna s-o intampine pe cea din afara... Aceasta conceptie este ilustrata perfect de structura tablei de materii a lucrarii. Cele 6 parti ale ei dau pe rand seama de ceea ce Goethe intelegea prin culoare.

Alte referate despre: goethe teoria culorii, teoria culorilor, teoria culorii

Roma

Domnia luxului.Una dintre cele mai impozante constructii era Colosseeumul, care putea adaposti 50.000 de spectatori, iar termele lui Caracalla – cu bai calde si reci, cu Sali de ingrijire a trupului, cu biblioteci si Sali de lectura -, putand gazdui o viata plina de frumusete si placeri.

Un moment de cotitura l-a constituit anul 391 cand imparatul Teodosie cel Mare a declarat crestinismul unica religie a imperiului. Roma creştina lua locul Romei imperiale. Au fost si perioade când Roma a fost abandonata, ca de exemplu in 1309 când papii si-au mutat reşedinţa la Avignon, dar după acest declin oraşul a renăscut, devenind un bastion al Renaşterii si mai apoi al barocului .

In ciuda voinţei Papei, Roma a devenit capitala noului regat al Italiei, in 1871, păstrându-si statutul si după referendumul din 1946 când Italia a fost proclamata republica. Vaticanul este un stat suveran care are propriile gara, post de radio si armata – mica garda elveţiana, despre care ...

Alte referate despre: roma antica, roma antica referat, referat roma antica

Niccolo Paganini

Niccolo Paganini s-a nascut in1782 la Genova. Familia lui Niccolo Paganini traia din veniturile nesigure ale tatalui ,Antonio, care lucra in port.Atunci cand Teresa, mama lui Niccolo Paganini, a visat un inger spunandu-ica fiul ei va fi cel mai bun violonist din lume, tatal lui Niccolo Paganini a transformat profetia in realitate.La indemnul visului sotiei, pe care-l considerau o premonitie,el l-a oblifat pe tanarul Niccolo Paganini la un regim strict de studiu.

La varsta de 11 ani, Niccolo Paganini dadea deja concerte publice. In 1795 se stabileste temporar la Parma si studiaza cu Rosso, Ghiretti si Paer. In 1801 se stabileste la Lucca unde este desemnat conducatorul orchestrei nationale si, mai tarziu, al noii orchestre de palat a printesei Elisa Bacciochi

In 1813 Niccolo Paganini cucerise deja Milano, capitala muzicala, cu un concert triumfal ce a avut loc in La Scala, iar in urmatorii trei ani a concertat in intreaga tara, interpretand mai ales propriile sale concerte ...

Alte referate despre: niccolo paganini, niccolo paganini referat, referat despre niccolo paganini

Personalitatea

Personalitatea e darul cel mai de pret pe acre omul si-l poate oferii lui insusi prin autocunoastere si vointa de autodepasire,prin efort propriu si cu sprijinul factorilor educationali."Spun si magii,spun si regii ca din cate-n lume avem,personalitatea e binele suprem"scria Goethe in opera Faust.Ca sa poti deveni un bun specialist si un om luminat cu preocupari multiple ,receptiv fata de schimbari sicapabil sa te adaptezi la situatii noi,un om cu initiativa,un inovator sau inventator care sa inteleaga sensurile superioare ale vietii umane,trebuie mai intai sa te cunosti bine.

Alte referate despre: personalitatea, personalitate, pronumele personal

Cercetarea stiintifica si metodologia ei

Desi aparent diferite ca natura, separatia dintre ele este, in primul rand, pur metodica. Cunoasterea practica este o cunoastere de factura empiric exterioara, bazata pe simturi. Cunoasterea teoretica este o cunoastere de factura rationala, o experienta intelectuala interioara, bazata pe reflectie. Cele doua forme de cunoastere nu trebuie separate. Ele nu sunt altceva decat "partile" aceluiasi proces. In ambele situatii, sinteza ideativa finala se realizeaza tot in sfera intelectului, a ratiunii cunoscatoare. Din aceste considerente, trebuie sa admitem ca aceste "forme de cunoastere" se diferentiaza intre ele, in primul rand din punct de vedere metodic.

Alte referate despre: cercetarea stiintifica si metodologia ei, referat cercetarea stiintifica si metodologia ei, referate cercetarea stiintifica si metodologia ei
Referate afisate : 16
Medie note: 8.20 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles